Приятелят ми е психопат. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Приятелят ми е психопат.
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 3724 пъти
Здравейте, аз съм на 22г.
От 1г. ходя с едно момче на 22г. с което преди това имахме приятелски отношения. В началото вс беше мн добре. Виждах, че ме обича. Лишавал се е от мн неща аз да съм добре. После изведнъж се озлоби, взе да ми натяква колко пари е дал за мен, колко време е дал от живота си. Ако съм му изневерила(нямам такова намерение), щял да ми отмъсти като убие близките ми или ме залее с киселина. Заплашва, че и той самия ще се самоубие. Като изл някъде и има момче, дори на съседната маса скача да го бие. Блокира вс мъже в фб ми. Не спира да ми натяква, че съм имала бивши приятели (2ма), защо не е 1-я. Звъни ми по 100 пъти на ден. Идва пред нас блъска по вратата като се скараме. Забранява ми да излизам след определен час и даже опр с кои мои фр може да изляза, което не се е случвало от половин г. Следи ме на всякъде където изл. без да знам. И да искам да се разделим той никога не би позволил. Виждала съм в телефона му как има клипове като прави секс с предишни негови приятелки, с цел да ги изнудва след това. Мен също ме е записвал, но само като говоря. Казва, че има дискове с неща които би използвал срещу мен, ако се разделим. Живее до нас, излизаме на еднакви места, няма как. Караме се денонощно за. Животът с него е УЖАС! Не знам какво да правя помогнете.. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6089c72e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Обади се на полицията ще стане някоя беля и ограничителна заповед ! Господ да е с теб и успех !

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d1ad2880fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Изпрати някой да му дръпне един бой.
Такива психопати, които си мислят, че си им собственост, друго не ги оправя.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 3d49294a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   О боже мило момиче, това е ад, ти ди млада не заслужаваш това!! Аз също съм на 22, преди време имах абсолютно дъщата връзка с подобен извратен тип и слава богу след 2 и половина години мъка с него събрах смелост да го зарежа. Най най-доброто решение в живота ми. Помни, такива типове са вътрешно нищожно жалки и слаби и КОМПЛЕКСИРАНИ същества. Твоят страх го "храни" и го кара да се чувства страшен и силен мъж, какъвто естествено не е. Оставяй го веднага, действай смело, твоето спокойствие и право ва щастие нямат цена. Не губи и ден от младостта си с толкова неправилен човек. Това не е любов в никакъв случай (от негова страна поне). Повечето такива типове са страшни само на думи. Знаеш, куче дето много лае не хапе.. и моят ме убиваше мен и семейството ми 100 пъти.. само думи. С тях цели да те държи в страх и напрежение. Беше учудващо лесно да го оставя, така и не се стигна никога до физическа саморазправа с мен или някого от семейството ми. Щастието се усмихва на смелите знай. Жалко е за момичета като теб и мен, никоя жена не заслужава това. На първо място постави любовта и УВАЖЕНИЕТО към себе си , така стоят нещата в този живот и изобщо не е егоистично това. Само така се оцелява. Типове като този твоя са на всяка крачка и с удоволствие биха смачкали живота на някого, ако им бъде позволено. А ти го позволяваш... С най- добри чувства те съветвам до го оставиш този неблагодарник.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: dd9d903e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами като нямаш волята да скъсаш с него, живуркай си с него и така. Странно ми е как въобще се е стигнало до тук? Явно ти самата имаш такива тенденции - желаеш да бъдеш използвана, изнудвана, да се чувстваш нищожна и да не поемаш никаква отговорност (това най-вече). Ако искаш животът ти да се промени към добро трябва да поемеш отговорност, да действаш според волята си и да си готова да поемеш последствията. Разбира се, ак орешиш да късате трябва да информираш всички свои близки, приятели, ако трябва и полицията, че приятелят ти може да е готов да те наранява. Това обаче пак иска от теб да поемеш отговорност.... а ти първо трябва това да научиш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 90ce543a31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Я пусни една жалба в полицията, ако е вярно всичко това което казваш,ще получи едно обяснение ,че ограничаването на личната свобода се третира като криминално деяние,ще се подпише и после при второ нарушение от подобен сорт,ще има да си пати......................

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4c4cd68497
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей мила, историята ти ми е позната до болка. Знам колко объркана, уплашена и обезверена се чувстваш. Най-важното нещо е да не се примиряваш с това поведение и да не спираш да се бориш. Ако искаш да се разделите и той те заплашва и притеснява, потърси помощ от близките си, от психолог (ако ти самата прецениш, че имаш нужда от професионалист, който да ти даде съвет за ситуацията), от адвокат( за да миже след като му разкажеш всичко, той да ти разясни какво би могло да се направи ит правна гледна точка). Също можеш да се свържеш и с другите момичета, които изнудва и заедно да отидете при адвокат и да предприемете мерки. Не се срамувай да споделиш, все пак не си направила нищо лошо. Не оставяй той да те изнудва и манипулира. Дори и да има компромати срещу теб, които ти не искаш са излизат наяве, не се страхувай, защото повярвай дори и всички да разберат за тях шумотевицата ще отмине след месец/два, докато ако се страхуваш той ще те манипулира така цял живот.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7abe26db5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Първо, спри се с тези съкращения! Досадно е и понякога не се разбира.
Второ, зарежи го! Отиди някак си в полицията или си намери добър адвокат и започвай със "съдебните глупости"! А за видеата, спокойно, те полицията ще се справят с това. Но ако все още го обичаш, може да поговориш с него да отиде на психолог. Пожелавам ти успех. ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a0ca5bbe8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   А ние какво да направим, момиче? Това си е твой проблем и ти трябва да си го решиш. Има доста начини това да стане - с родители, с приятели, с полиция. Варианти много - от спашване до побой и ограничителна заповед. Това, че той е такъв и ти го търпиш в каква те превръща? Според мен не в жертва, а в мазохистка. Оттърви се от него, ако трябва си извади ограничителна заповед и продължи с живота си. Как иначе си представяш бъдещето с него? Правото на свобода е гарантирано от международната харта за правата на човека. В момента ти такава нямаш и можеш да го съдиш заради това. Виж колко много варианти ти дадох - избери си един или няколко и действай.
АКАТИМ

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d1b6a7f071
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много е лесно. Отиваш в РПУ по местоживеене, подаваш жалба за психически тормоз като описваш всичко, привикват го, ако това не помогне - съд и ограничителна заповед. Това е. А тия приказки, че ще утрепе роднините ти и за киселината - това са глупости от безсилие. Нищо такова няма да стане, но тях да не забравиш да ги напишеш в жалбата.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7f6b45a862
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е т. н преследвач, които иска да контролира живота ти.
Според мен имаш 3 варианта:
1-вия да викнеш някой твои познат (естествено със достатъчно добра физика) и да го пребие здраво.
2-рия в полицията, но там нещата стават бавно и едва ли ще се уплаши.
3-тия да вземеш оръжие и ако иска да ти навреди да го застреляш.



Този е ненормалник и няма да се оправи, така че измисли нещо, което да те отърве.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 282c09d7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ужас.. ами няма какво.. като си се насадила.
Аз бих ти препоръчал да се преместиш да живееш другаде.. да не го напускаш да кажеш просто това е имам готина оферта за работа ще замина... ще се виждаме и малко по малко да се отървеш...
От раз няма да стане тоя е луд.. може просто само за известно време да не си там да кажем година две.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 276374cf86
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   По-скоро си се захванала с голям манипулатор. Иска да вървиш по свирката му и да спазваш правилата му и ако не го направиш си служи със заплахи, за да те задържи до себе си. Разкажи на родителите ти и се раздели с него! Междувременно намери записите в телефона му, в които е твоят глас и ги изтрий, макар че вече може да ги е качил на компютър, на флашка, на диск, за да се застрахова. А относно дисковете, за които ти е казал- какво толкова може да има срещу теб там? Много вероятно е да лъже, за да те държи в страх и да не се разделиш с него. Това си е тормоз. Ограничил те е всячески, което е ужасно. Разкажи на вашите за проблема и ако трябва подайте жалба в полицията, че да се кротне малко.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f9bd69e3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз съм авторката.
Да спомена, аз съм първото момиче с което има сер. връзка. Не знам все още дали се страхува да не ме загуби или защо се държи така. На моменти е мн добър- подарява ми цветя без повод, готви ми това не е излизал с др. момичета от както е с мен и съм сиг, че никога не ми е изневерявал. Изведнъж нещо му става, държи се ужасно и после пак добре.. Не знам много ми е объркано всичко.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 57e94ea1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   10. Това е т. н преследвач, които иска да контролира живота ти.
Според мен имаш 3 варианта:
1-вия да викнеш някой твои познат (естествено със достатъчно добра физика) и да го пребие здраво.
2-рия в полицията, но там нещата стават бавно и едва ли ще се уплаши.
3-тия да вземеш оръжие и ако иска да ти навреди да го застреляш.



Този е ненормалник и няма да се оправи, така че измисли нещо, което да те отърве.
Същото казвам и аз

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f40e150eb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Стига с тая полиция и тия закони! Намира си някого да му хвърли един бой и това е! Все повече се дивя на това, колко подтиснати все още могат да бъдат жените. Носят си оковите от патриархата и дори и не се опитват да се освободят. После да не ми говорите за еманципация!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2c47ba0b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Полицията е решението. Трябва да си изкараш ограничителна заповед. Не можеш да живееш така! Свободата е на върха на копието!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 276374cf86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   От 12. Edit. След като прочетох коментар 13 на авторката, мисля и друго. Авторке, мисля, че ти не знаеш какво искаш и си доста объркана. В един момент описваш живота си с него като ужасен, а по-късно като видя коментарите, се опитваш да го оправдаеш. Подреди мислите в главата си и реши какво искаш и дали обичаш човека до себе си! Ако обичаш този човек и знаеш, че той е направил много за теб, е ужасно обидно и грозно да го наречеш психопат, вместо заедно да се опитате да поговорите и да решите проблема или да се обърнете към психолог за тази прекалена ревност и мания от негова страна!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f3c3bd8c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Това дето изведнъж нещо му става на моменти, ще се проявява след време за по-дълго и по-дълго.
Човекът или е комплексар или е болен и болестта все още не се е проявила с всичките си екстри.
Бягай, ще става все по-зле.
Останеш ли с него, ще се объркваш още повече.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 130f97d39b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Питай го на какво се дължи това... Говори с него нормално и приятелски. Ако не си го правила. Кажи му, че ако връзката ви ще е такава нека той да е наясно, че няма да я бъде.
Бъди силна и бягай от него е моя съвет! Ако нещата стигат до крайности викай полицията всеки път! Кажи му, че не искаш да сте заедно и най-добре го направи по телефона или в скайп.... за твое добро.
Не слушай онези, които ти казват да викнеш някой, който да му тегли един бой... Това ще е само, ако той ти е посегнал и се е стигнало до крайности - иначе НЕ. Ще влоши нещата и ще се озлоби още повече.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 00a9a8fd8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   №19, нормални разговори с такива индивиди не помагат - те виждат нещата по изкривен начин. Решението е момичето да го напусне.

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c920600cf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   1. викаш приятел да пребие лайнарчето
2. чупиш телефона
3. ако пусне материал по интернет, повтаряш 1.
4. повтаряш 1. докато лайнарчето не махне материала
5. казваш му, че ако допари до тебе, пак 1. И полицията
6.повтаряш 1. ако лайнарчето не слуша

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7534ee4f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Що за въпрос, какво да правиш? МИ напускаш го и това е!!!
Ако мислиш, че ще те преследва и, че ще прави поразии с теб и с родителите ти се обаждаш в полицията и ако това не оправи нещата наистина намираш някого когото да му хвърли един бой и да приключват нещата.
И ако и боят не помогне тогав амила - доста си го закъсала. Ще се махаш на някъде ми се струва, към някой друг град или държава...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker