Пред голяма дилема съм .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Пред голяма дилема съм ..
преди: 13 години, 9 месеца, прочетена 3504 пъти
Ето я и моята история. Споделям я, понеже имам нужда от съвет.

С приятеля ми сме от почти 2 години заедно. Когато тръгнахме той беше лудо влюбен в мен, да не кажа, че беше болен от любов и ревност. Ако погледнех случайно някой мъж се вдигаше скандал, камо ли да ми звънне някой .. изпадах в панически страх от скандала и обясненията , които трябва да дам. Излезех ли някъде без него, ако съм била 2 часа на заведение , час и половина ми е минавал в ревниви разговори с него. Иначе беше неотлъчно до мен , гледаше ме как говоря, искаше да прекара цялото си време с мен , предпочиташе ме хиледи пъти пред приятелите си . Та .. да си дойдем на темата. С времето нещата се промениха , дали аз ги промених или той се промени незнам , но се случи следното:

Млко по малко той спря да ме ревнува, спря да ми звъни толкова често, не се интересуваше кой ми звъни и ми пише смс-и, предпочиташе да си отиде в родния малък град почивните дни , отколкото да остане при мен в големия град( да уточня и двамата сме от малък град, но работим и аз уча в съседния голям град. Аз имам квартира, а той пътува, понеже не живея сама).
Последните няколко месеца само се карахме , вдигахме скандали до Бога, крещяхме за най-малкото нещо, аз исках внимание , той искаше свобода и почивка , но не искал да е без мен, обичал ме.
Наложи се да сменям квартира, говорехме да живеем заедно, имахме мечти, но .. последно той каза , че нямал възможности за квартира и му било по изгодно да поема моята част от сметките, а той да си пътува всеки ден. Съгласих се, но .... като се замисля .. просто имам чувството , че той не ме обича както преди, че му е дотегнало от мен , от моите забележки.. понеже аз правя доста забележки, защото съм културна и интелигентна жена , а той .. не толкова и изразяването му , виковете му и вси1ко останало ме дразни и няма как да си замълча. Дилемата ми в момента е ... да продължа ли да търпя това отношение и самотата заради паричната помощ( която ми е от особена нужда) или да го оставя да си намеря мъж, който ще ме слуша като му говоря, ще ме пита имам ли нужда от него, ще ми прави изненади и малки подаръчета без повод ( защото той не прави нищо от това , поне вече не го прави) . Обичам го , но се тормозя много с него, с начина му на живот , с това че ме пренебрегва , а се изнервям и че твърди че иска да е с мен. Ако човек иска .. ще направи невъзможното .. Много съм изтормозена .. какво да направя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 9 месеца
hash: 9f103b8bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-кратко казано - той те е преживял.В момента поддържа връзка едва ли не просто защото му трябва човек до него.
Пък и щом е тъпо парче, защо се занимаваш с него?

*Syndrome

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 8e583b6db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Без да се засягаш - и двамата сте все още на едно доста ниско ниво на самоосъзнаване, неотменно свързано с много високо самомнение и претенции: той с неговата ревност, а ти с твоите забележки. Да ревнуваш означава да имаш болезнено чувство за собственост (продиктувано от голямо его) и страх да не загубиш нещо, което смяташ, че не заслужаваш. Ревността и комплексарщината вървят ръка за ръка. Да правиш забележки пък означава да натрапваш мнението си (отново продиктувано от голямо его), да се опитваш да се вмешаваш в чужди неща, да "превъзпитаваш" и т.н., смятайки себе си, собственото си мнение и светоусещане за идеал и за единствена валидна норма. Това пък за "културната и интелигентна жена", особено пък изказано от собствената ти уста, изобщо не го коментирам - абсолютна смехория... Културният и интелигентен човек преди всичко е осъзнат човек - той уважава мнението на инакомислещите, приема и е толерантен със слабостите им, защото съзнава че и той има слабости, при това, понякога, доста по-големи. Разбира че другите хора преминават през свои, собствени етапи от развитието си, сързани и с болка, и със "странно" поведение. Вървят по пътища, различни от техния собствен, който пък от своя страна не винаги е най-добрия възможен...

Ако си мислите, че това, което правите двамата е любов, то значи сте наясно с любовта толкова, колкото прадядо ви е наясно с космическата техника... Любовта е преди всичко ХАРМОНИЯ, а не война, надлъгване, надцакване, ограничения, плътски удоволствия, скандали до Бога, самозаблуди и самоналагане.

Свържете се с по-мъдри хора от вас и се учете от тях, иначе ще циклите в това блато много дълго време, и няма да има никакво значение, кой е текущият ви "приятел"/"приятелка" - нещата ще се повтарят все по един и същи начин.
Само за информация - твоят приятел вече е преболедувал взаимната ви и самоунищожителна болест. Сега си ти наред, и ще боли много. Но пък така се расте и се върви напред - друг начин, за съжаление, няма (т.е. има, но не е за хора на вашето ниво...).

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 3c9a9307fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не слушай какво казва, а гледай какво прави. Щом се чувстваш така, по-добре прекрати тази връзка. Тя е минала апогея си и вече залязва.
А парите - и без него си се оправяла преди. Ще намериш начин и сега. Не му ставай длъжница.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 9 месеца
hash: eebd286e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №2 е прав и по изчерпателен начин ти казва това от което най-много имаш нужда, а именно да си отвориш очите. Аз бих ти казал абсолютно същото нещо, но доста по-кратичко, а именно "порасни". Проблема е и в двама ви, за това , че и двамата не сте достатъчно зрели и прочие и прочие много може да се говори по това ... може и да не ти харесва коментара, но ....

 
  ...
преди: 13 години, 9 месеца
hash: 055f8eb818
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От много поводи за ревност е спрял да те обича, прежалил те е и те държи колкото да не е без нищо, а се оглежда за друга... женски номер но и мъже го правят

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker