Гаджето ми се депресира, защото мисли, че е дебела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Гаджето ми се депресира, защото мисли, че е дебела
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2706 пъти
Здравейте. Момче на 19 години съм, имам си приятелка на 17. Като малка е била по-пълничка, подигравали са й се и това й е останало като травма. Става ми много мъчно, когато ми разказва какви неща са й казвали, дори учителите са я подценявали заради килограмите. Сега тя не е никак пълна, не е някаква клечка, но не може да се каже, че е закръглена. Най-важното е, че е много стегната, тя много тренира и има здраво, набито, не отпуснато тяло. Просто идеална за мен, плюс това е много красива. Но не заради външния вид я харесах, а заради това, че е много готин човек отвътре, добър, който се раздава за любимите хора, със страхотно чувство за хумор, голям мечтател. Затова я обичам, тя промени монотонния ми смотан живот и внесе градушка от радост и любов в него. Тя не е от този тип, които постоянно мрънкат, че ако хапнат нещо ще качат или че й трябва диета.
Въпросът е в това, че я виждам как се държи. Не иска да ходим на басейн, защото не искала да се показва по бански сред толкова момичета с хубави тела. На морето беше с цял бански, а на плажа не искаше да се пече и само се увиваше с кърпи, при положение, че тялото й е за завиждане и няма защо да го крие. Когато се целуваме и нещата се разгорещят повече, тя не дава да я пипам на дадени места, защото била "отпусната" и "дебела".
Понеже аз съм футболист и отделно си имам нещо като група с едни приятели, не искам да се хваля, но доста кифли и други такива ми се свалят, но нито ги харесвам визуално, а за акъла им да не говорим... а това още повече я депресира, че двамата сме като красавицата и звяра, като тя била звярът. Страхувам се, че не е щастлива, въпреки че усилено се опитвам да променя това. На нея не й трябва да отслабва, те не е дебела, има спортна фигура!!! Е как да й го докажа? И най-вече, как да я накарам да разбере, че я обичам? Сигурно толкова момчета са я наранявали като малка заради външния вид, че сега й е трудно да се отпусне и да бъде спокойна, да бъде себе си. Много ме боли, като виждам, че не е щастлива!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2fde711d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, може би е депресирана от подигравки в детството, но замислял ли си се дали тя не е причината - не теглото, а точно липсата на самочувствие. Децата действително са жестоки, но няма човек, който да не е страдал в детствотос и от подигравки, но не сме станали като приятелката ти, включително има много истински дебели хора, които са център на компанията, обичани и уважавани от всички. Едно е сигурно - това момиче има някаква форма на невроза и причината както сам си видял не е външността ѝ - тя има хубава външност, но не се е оттървала от проблемите. Значи причината е в нея самата. Лошата новина за ТЕБ е, че ти почти не можеш да сториш повече от това, което вече правиш. Явно ѝ казваш, че я намираш привлекателна, даваш ѝ любов, уважение и така нататък - от теб повече не може да се изисква. ТЯ трябва да пожелае да се промени, да промени отношението си към другите и тялото си, дори ТЯ трябва да пожелае да потърси помощ при прихолог.
Приеми просто, че понякога сме безсилни. За себе си винаги можеш нещо да промениш, но когато става дума за друг, просто нямаш власт над поведението му, над душата му, над неврозите му.
Лошата новина е, че в крайна сметка близките на такива хора се уморяват. Често става дума и за търсене на внимание, затова я игнорирай когато почне да мрънка за фигурата си и да се оплаква и ѝ обръщай внимание, когато е ведра и усмихната, когато се харесва. Такива хора не го осъзнават, но често без да искат точно с негативните си изказвания и мрънкане са свикнали да получават от близките си внимание и похвали. Не я хвали, когато мрънка за нещо - не си харесвала задника да кажем. Игнорирай я в този момент, а в неутрален момент, когато е ведра ѝ направи комплимента. Така ще стимулираш нормалното поведение, не неврозата.
Не прави компромиси, защото само я поущряваш. Ако например не иска да носи бикини на плаж, не ходи с нея на плаж. Правиш го за нейно добро. Кажи си направо, че я харесваш и си горд с нея, но не може да ходи като някоя бабичка на плаж с цял бански - тя решава. По принцип обаче ако тя не се промени и ти в един момент ще се умориш и ще продължиш с живота си без нея. В крайна сметка човек живее, за да има радост и щастие в живота си, не за да е бавачка на нервно болен човек. В един момент ще ти прекипи от нейните комплекси и ще ѝ изневериш с нормално момиче. Не допускай това да се случи, но и сам си определи своята си граница до кога и колко можеш да изтърпиш, преди сам да почнеш да се държиш зле и да станеш лошият. Koлкото добър, добронамерен и влюбен да си, все пак си човек и не подценявай своите нужди, защото често на хора като теб им прекипява изведнъж.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7dcf75dfc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Изпрати на любимата този линк:
http://spodeli.net/4/story-94596.html

:) :) :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 410e0f1fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Чудесно е, че оценяваш приятелката си не само по външен вид, но и по характер, защото повечето момчета(особено футболистите) си търсят мадама с перфектен външен вид, но без акъл.
От описаното от теб, оставам с впечатлението, че още не сте били интимни, заради нейните притеснения. Според мен би било добре да останете насаме някоя вечер и дъъълго да говорите-да я накараш да ти разкаже за притесненията си, ти да й кажеш какво мислиш по въпроса, за някакви други неща-например за приятелите ти, защото е възможно да не се чувства комфортно в компанията на някого, а ти би трябвало да знеш за това, така че да не я оставяш с него и да се избягват подобни неудобни моменти. А бе схвана идеята-каквито и да са проблемите, такива неща се преодоляват с доверие в партньора, а то се гради чрез споделяне.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9bc5bfe427
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много хубаво пишеш и разсъждаваш за момче на твоите години, личи си и, че обичаш приятелката си. Ако искаш да и помогнеш, бъди търпелив с нея, продължавай да и повтаряш, че я намираш за прекрасна, красива, че никога не би я заменил с каквото и да е друго момиче. Тя е на 17 години, а това е трудна възраст, все още е тийнейджър и ще и трябва още малко време за да се отпусне и да се приеме такава, каквато е и каквато ти я обичаш. Прояви търпение към нея, не се опитвай насилствено да и вмениш, че е красива, остави я тя сама с времето да ти повярва, че наистина я мислиш за такава и нещо много важно в нейния случай- не я карай да си мисли, че може би харесваш някакво друго момиче или я намираш за привлекателна. Този период ще премине рано или късно, просто си изисква търпение и от теб и от нея.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 5c4e8cc6a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Братле с времето ще разбере от дейстията ти, че я обичаш и държиш на нея. Според мен няма нужда от никакви материални подаръци, най-важното са постъпките към нея. Любовта се крие в малките неща :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c4427fde47
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Прави и изненади. Казвай и колко е красива в най-неочаквания момент, когато е рошава, без грим и току що станала. Казвай и колко много я обичаш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: a2009d5772
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Дори само като прочетох заглавието ти, разбрах за какво става въпрос. Защото съм като приятелката ти, само че на доста повече години (31г. ), и до ден днешен си живея все така с този комплекс. С тази разлика, че не съм била пълна като малка, единствено през пубертета бях качила няколко килограма и коментарите на родителите ми и на околните оставиха дълбока травма в мен. Като искам да уточня, че в никакъв случай не е ставало въпрос за подигравки и подценяване, както при приятелката ти, което прави нейния случай по-тежък.
Сега съм слаба към кльощава дори, но и до ден днешен се чувствам зле по темата за това дали съм дебела и колко, и дали някой случайно няма да ме помисли за дебела и да изкоментира нещо. И след толкова години „борба“ от моя страна с този комплекс, постепенно съм го приела като част от мен, макар и много лоша част, и така мога да кажа, че съм във мир със себе си.
Така че имам да ти кажа някои неща, които да ти помогнат да разбереш по-добре приятелката си, и да не допуснеш отношението й към външния й вид да повлияе негативно на връзката ви.
Първо и най-важно, приеми я си такава, каквато е - ВКЛЮЧИТЕЛНО с този неин комплекс, приеми го като част от нея. Не се напрягай да й доказваш нищо, нека няма напрежение в отношенията ви, особено по тази тема. Тя усеща този тип напрежение и е възможно да се депресира още повече.
Друго важно нещо - от историята ти правя извод, че ти пречи как се държи, че не иска да се показва по бански, предполагам и че иска да се облича по начин, който да прикрива тялото й... Ами дай й възможност да се държи и облича както иска! Дори и тялото й да е прекрасно и да е за завиждане, тя има право да не иска да го показва и може би се чувства по-добре, като е прикрита (с кърпи на плажа, широки дрехи, шалове и т. н. )! Отново да дам пример със себе си - както казах, слаба съм доста, но се чувствам най-добре със широки и неочертаващи тялото ми дрехи, а на плажа съм със шал увит около мен задължително. Няма сила на света, която да ме накара да се облека „секси“, разголено, или по начин, който разкрива формите ми. Въпреки това никога не съм страдала от липса на мъжко внимание, а напротив – чувствала съм се най-красива и съм била най-харесвана, като съм била облечена по този „мой“ начин :) Така че дай на приятелката ти възможност да има свой стил – така ще се чувства красива и самочувствието й ще е на ниво! Има безкрайни модни възможности за това и не е нужно да е облечена като кифла, за да е красива!
Още нещо – когато се натискате и се разгорещите, уважи желанието й да не я докосваш по местата, за които счита, че е дебела или отпусната. При мен абсолютно същото – докосване по тези места, по които съм забранила категорично на съпруга ми да ми пипа по тази причина, ми действа абсолютно страстоубиващо и може да съсипе всякакъв секс.
Надявам се да съм ти помогнала поне малко да разбереш особеното състояние на приятелката си. Ако имаш допълнителни въпроси, питай, ще се радвам да коментираме още неща ;)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6743a34c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   И при мен е същия проблем просто и казвам аз така те харесвам и край

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8b5e6b63b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Това е толкова мило от твоя страна, че искаш да и докажеш, че не е това, за което се мисли. Евала на такива момчета като теб, наистина. Повечето даже биха обидили момичето, че е дебело, а други ги зарязват след това. Опитай се да и кажеш, че не е така. Прави и мили жестове, карай я да се чувства специална. Щом ти се свалят други, дай им да разберат, че нямаш интерес и тя е единствената за теб. Спортувайте заедно, повтаряй и че има хубава фигура. Обясни и че не харесваш прекалено слаби и че харесваш такива, които спортуват като нея. Има толкова начини да и докажеш, че тя е момичето за теб. Не че не е щастлива, просто е някак комплексирана има и такива като нея. Е да, повечето се мислят за най-красивите и дори да им кажеш, че не струват те си знаят своето. Просто тя е по-различна и това в миналото, което и е било натяквано явно не може да го забрави особено ако сте заедно от скоро.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2f951704cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За съжаление авторе, приятелката ти е комплексарка и това е. Всичко е в главата и и ако тя не иска да се промени, никой не може да и помогне.
Ти правиш нужното, показваш и колко я обичаш, харесваш си я каквато е, но тя е тази, която не се обича и не се харесва и това е пагобно! Ако има възможност да прочете някои книги за себеуважението и любовта към себе си или да отиде да псохо-терапевт малко да и даде самочувствие.
Гледай сега защо го казвам това, аз не мога да се похваля с въшността на приятелкта ти, поне така както я описваш мисля, че е хубава.
Аз имам по дълъг нос например и това ми беше адски голям комплекс години наред. Когато ме снимаха все заставах анфас или правех така да не съм в профил и тн. Това ми изпи животеца няколко поредни години особено тези от 15 до 22 примерно. После седнах и се замислих, ми аз какво мога да направя сега като носът ми е такъв? Не искам да се оперирам, нямам парите и ме е страх от болката, а тоя нос няма да стане по-малък. И започнах да се майтапя по-скоро с това. И от тогава животът ми е по-лек. Ако някой ме избъзика, му влизам в бъзика и той забравя че е искал да се пошегува неуместно с мен, и нещата изчезват на секундата.
Човек е този, който преценява ще има ли комплекси цял живот или ще ги пребори!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker