Как да си пусна дълга коса?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да си пусна дълга коса?!
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 4537 пъти
Здравейте момиче съм на 16 години и като всяка тийн мисля само за косата си :/ Не знам защо но преди няколко месеца поисках къса коса и още съжалявам за това сега косата ми малко по нагоре от раменете а преди ми беше до кръста... някой може ли да ми каже как по бързо да ми стане дълга за няколко месеца? ! Моля само без маски защото нямам време за тях... аз съм зает човек :д...
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: ef4ae1a22e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто не ходи на фризьор, освен за леко премахване на връхчетата и си поддържай косата с качествен балсам и масло за коса. Иначе косата на човека расте по 1 см. на месец каквото и да правиш... поддържай си косата, за да не се налага подстригване и толкоз

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b3033080e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

2.   Ще ти кажа всички неща, които подействаха при мен.
1. Който ти дава съвет всеки месец, или на всеки 2-3 да си подстригваш връхчетата - лъже! Това действа само при по-сухите, цъфтящи коси, но при нормалните и мазните (като моята), както и и като цяло - има обратен ефект. Така че по-добре я остави да расте, а цъфтящите връхчета ползвай специални шампоани и балсами/маски.
2. Хининова вода. Един масаж по 4-5 минути всеки ден. Тя много помага, плюс това е евтина!
3. Преди къпане може да си правиш масаж с арганово масло, но не знам колко точно струва, майка ми го взима. Втриваш го в корените и масажираш около 5 минути, след което измиваш косата (преди това трябва да е суха). След банята, можеш отново да сложиш съвсем малко от него в краищата, защото то помага да не се изсушават и цъфтят.
4. Ползвай подходящ шампоан, който да помага на косата да расте по-бързо. Препоръчвам ти шампоан Здраве с хинин, който използвам аз.
5. Ако имаш възможност, избягваш пресата и сешоара (който много вреди на това да пуснеш дълга коса, между другото) и съвсем забрави за машата. Вместо това се изсушавай с кърпа, а ако искаш да се накъдриш или изправиш - гледай клипчета, има много по-полезни методи.
КЪСМЕТ!!!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 02eef7c246
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Използвай Стимулант за коса на Икаров!! Няма нито едно оплакване от този билков лосион а и ще го намериш в аптеките в Лили магазините и в ДМ магазините!! А може и в други дрогерии! Аз лично го ползвам и косата ми е здрава блестяща пък и расте сравнително бързо за разлика от другите години!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b997f5e16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Виж, и аз съм с къса коса. Ще и отнеме време да порасне. През това време намери прическа...точно на тази къса коса, която да ти приляга и да те кефи докато израсне. Например на Amanda Steele. Наистина каквото и да правиш растежа е 1 см на месец...търпение:)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: b997f5e16b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Виж, и аз съм с къса коса. Ще и отнеме време да порасне. През това време намери прическа...точно на тази къса коса, която да ти приляга и да те кефи докато израсне. Например на Amanda Steele. Наистина каквото и да правиш растежа е 1 см на месец...търпение:)

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 0cb01ffc74
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   За 3 години косата ми стигна от малко под раменете почти до дупето. Не бях я подстригвала от Септември 2013 до края на юли този месец. Изглеждаше ужасно в краищата, но след подрижката след почти две години в момента изглежда невероятно. Ускорих растежа и с хининова вода и кафе. Хининова вода можеш да купиш от аптеката и е евтина. Кафето не маска, ами след всякокъпане на косата я заливаш с чаша кафе от машина, кафеварка или джезве (каквото имаш) и след това не я изплакваш. Кафето също така потъмнява косата, за това ако си със руса коса, ще потъмнее (аз съм с кестенява и стана почти черна за 4 месеца). Няма как да порасне много за месец два.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 99f6ab2ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Реши цъвтящите косъмчета, спортувай, и също можеш да правиш домашни маски! Ти ще ги видиш в интернет. Късмет!

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 9dbec333e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Една приятелка си отряза косата преди няколко месеца и е на същите години :D какъв е шанса тая приятелка да си ти? По темата- споко ще порастне, обзалагам се, че си сладка и с къса коса.
- Асо пика

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fabce51d7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   забрави за балсам и каквото и да е. при твоята младост нямаш нужда от никакви химии. като станеш на 40 тогава ще са ти нужни, а ако минеш сега без тях, може и още по-дълго да си запазиш красива косата.
потърси снимки на красавици с по-къси коси и си самовнуши, че се харесваш. или си купи перука

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4504e6a343
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хининова вода, можеш да си я купиш от аптеките или от някой магазин за дезодоранти, парфюми, козметика (дрогерия). Можеш и на суха, и на влажна коса да слагаш в корените. Расте доста по-бързо. И е евтина около 80 ст. /1лв. Успех! :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c6785e8c1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз имах до дупето и я скъсих до кръста и сега ми е малко кофти, макар че съм жена на 35г. Ползвам продукти от аптеката. Стрижа по 2 санта макс на месец. Просто я изчакай няма друго правило. През това време не ползвай маши, преси, сешоари...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 933187449e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Косата ти няма да може да стане дълга за няколко месеца. Единственият начин е да я изчакаш да порасне, като се опиташ да забавиш цъфтежа й. Според моя опит, няма такова нещо като "леко премахване на връхчетата" като отидеш на фризьор. Под претекст че косата уж е изтощена или нещо подобно, при "премахване на връхчетата" повечето фризьори отрязват поне 10-15 сантиметра от косата, които сантиметри ти може да си ги пускала например 1 година.
Така че трика е да забавиш растежа на косата, като мажеш връхчетата след всяко миене напр. с арганово масло, жожоба или някакъв серум против цъфтеж, за който си проучила, че наистина действа. Аз се мажа с такива неща и не съм се подстригвала от една година и още не ми е нацъфтяла косата.
Освен това има едни индийски билки - прах от сапунени ядки, амла, шикакай, бингараж, брахми и др., от които косата расте с една идея по-бързо и по-малко цъфти. Може да се миеш с тях вместо шампоан, много добре действат. Продават се по био-магазините, както и в интернет, където можеш да намериш и информация и как точно се използват. Миенето с тях не отнема повече време, околкото с шампоан, но действат и като маска ;)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 39054ae77e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз подстригах моята наскоро. Беше до кръста, сега е до раменете. И на мен ми е малко кофти, но се харесвам с къса коса. Пък и тая мода напоследък всички да са с опърпани коси до под кръста нещо не я разбирам. Има здрави и хубави коси, които стоят добре дълги, но повечето не ми допадат с подобна дължина. Така че адмирации, че си посмяла да бъдеш различна. Колкото до дължината, ще порасне. Коса е все пак, не е отрязана ръка примерно :Д

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a89fed98bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Купи си хининова вода на Милва, за 2лв от аптеките. Знам, че не е нещо, което чуваш за пръв път като съвет, но помага. Обаче бъди постоянна и изразходвай поне 2 такива шишенца. Пръскай се след всяко миене на косата в корените (аз го правя обилно) и масажирай за кратко. При всеки човек знаем, че е индивидуално, до ген и т. н. Грубо косата расте със 1 см месечно (при мен може и по-малко да е, косата ми също расте ужасно мудно)... но след употреба, моята ускори растежа с над сантиметър и малко на месец. Аз лично след като свърших едната хининова и почнах другата, забелязах прогреса. Трябва да мине месец някъде, за да подейства. Бъди търпелива наистина, косата не расте с минути.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker