Любов, брак, семейство. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Любов, брак, семейство.
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 2228 пъти
Здравейте! Пише ви едно момиче, което има доста въпроси и търси отговорите им. От известно време се замислям над любовта, над брака, над семейството. Разхождайки се, няма как да не забележим двойките по улиците и това колко влюбени са те. Изглеждат щастливи, а около тях сякаш пърхат пеперудки. И тогава ми изниква въпросът "Колко дълго продължава това?". Фаза на любовта ли е? Говоря за онази истинската любов. А може би част от нея? Двойките вечно влюбени ли са? Дори след 20 години? Има ли такова нещо като вечна любов? Или с времето любовта се променя? Интересно ми е ежедневието на женените. Много често чувам за бракове, в които еднообразието е изпълнило дните на мъжа и жената, няма тръпка, няма емоция. Нима това е истинската любов? Работа, вечеря, чистене, грижи за децата? Все по-редки разговори с човека до нас, в който сме открили тази истинска любов? Разбирам, че всеки има своите задължания, но все пак..как човекът, с който сме си дали клетва за обич, става някак чужд, като непознат? Изчезва ли любовта? Има ли хора, които остават семейни заради страха от това да продължат сами, от самотата и от това да останеш сам..завинаги?
А никак не разбирам двойките, които решават да запазят брака си в името на децата. Не ми се струва правилно да живееш насила с някого, защото имате дете, да се лишите от щастието и спокойствието, което заслужавате. От личен опит знам, че когато има проблеми, неразбирателства в семейството, то се усеща..дори във въздуха. А тъгата, нещастието, те се виждат в очите на родителите. Аз не бих била щастлива да живея в такава обстановка. Ако родителите ми биха се чувствали добре разделени, то нека бъде така, защото това би донесло спокойствие както на тях, така и на мен. Браковете по принуда не правят децата ви щастливи, мили родители или бъдещи родители. Децата не са слепи, те усещат всичко, макар и да не го показват, макар и да крият в себе си. Въпросът ми тук е, наистина ли оставате заедно заради децата или всъщност има и друга причина?
Много ще се радвам, ако някой отговори на въпросите ми и даде своето мнение. Благодаря за внииманието!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6a5ea75c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първият ти въпрос е може ли да съществува любовта 20 и повече години. Разбира се че може. Любовта е нежно цвете в саксия, което се нуждае от постоянни грижи и от двамата за да привлича "ятото пеперуди", които си видяла. Ако грижите са постоянни и от двамата пеперудите стоят там до дълбоки старини. Хората които поддържат своята любов дългогодишно, просто се грижат за половинката си и когато това става и в двете посоки любовта не само остава такава, каквато е била когато са били млади, ами и расте с годините.
Работното място си е работа, но след края на работния ден идва моментът когато, започваш да се грижиш за общото семейство и за своята половинка така че да се чувства тя добре. В дома на влюбено семейство няма да видиш някой от двамата да се излежава докато другият върши нещо, или ако видиш единият да лежи, то той или е болен или точно през него ден е свършил ужасно много работа в полза на семейството си и половинката му го разбира, че е изморен. Разбира се всичко си има граници и не може да лъжеш с месеци, че си болен или изморен, защото лесно се хваща, а лъжата прави така, че цветето на любовта да увехне.
Скоро излязох на заведение с възрастна двойка на по 70 години, които изглеждаха все още така влюбени, макар да са заедно от 50 години, когато отидохме до заведението, той търсеше маса на завет, че жена му лесно настивала, тя пък поръчвайки храната имаше специални изисквания към порцията на мъжа си, че той така обичал. И поглеждайки от страни те бяха едно цяло тяло, грижещо се всяка част от него да се чувства колкото може по добре, както когато си миеш ръцете едната мие другата и обратно.

Във втората част си засегнала тема, че дадени семейства оставали заедно заради децата си, което не е вярно, никой не стой заедно заради децата си, това е лъжа, това е извинение, че някой друг е виновен за лошото състояние на семейството и вината се прехвърля. Някой хора дори и си вярват, че стоят в даден брак заради децата, а те всъщност съзнателно или не, са наясно че сами няма да се справят, или нямат друга алтернатива. Дори мъж да си има любовница и да казва че стой в брака си заради децата, всъщност казва не виждам алтернатива, не виждам как ще създам по добро семейство с теб /любовницата/, ясно казват "не те обичам достатъчно" въпреки че ти казват често "обичам те". В никакъв случай деца не могат да задържат даден човек в неприятна за него обстановка, както и да го мислиш човек първо обича себе си после децата си и чак тогава всеки друг, следователно първо би помислил за себе си и не би стоял в самоубийствена за него обстановка. Щом даденият човек стой при семейството си "заради децата" то на него не му е чак толкова зле там, или има надежда да се оправи, или не вижда смисъл да се тормози или старае да създава ново семейство, или дори е стигнал до извода че дори и да се старае няма да успее. Педи години срещнах семейство в което те твърдяха, че стоят заедно заради децата си, след време същите твърдяха пак пред мен, че биха се развели и биха живели отделно, но ги било срам от внуците и така единият си вършеше долу горе мъжката работа в дома, другият долу горе женската и така до края на живота.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: baff7fb5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Докато човек е жив, има промени и изненади. Никой не може да ти отговори на размислите. Никой не може да гадае, какво утре ще ти се случи. Единственото сигурно нещо е, че само след смъртта, настъпва истински покой и няма повече изненади. Докато си жива, очаквай всякакви промени и изненади от живота. Няма смисъл от философстване, живей така както трябва, пък да става каквото ще. Човек е подвластен на случайността, с философия, няма да си помогне.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 345fc3f0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Спрете си сериалите, особено турските и латиноамериканските!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6ec05eda7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Любовта мило момиче е много относително понятие, бих казал дори разтегливо понятие, в любовта има много нюанси, но всичко започва от страстта и желанието един към друг. Що се се касае как протича във времето тук вече се появяват основните разлики, за един мъж да докаже обичта си пред жена си, то той я показва с ежедневните си грижи към нея и децата, със спокойствието което я дарява, със силното рамо на което тя може да се опре, такава жена се чувства обичана и сигурна и от своя страна се стреми да не липсва нищо на любимия било в емоционално отношение, било и в сексуално. От жената се очаква порядъчност и преданост за да може съпругът и да е влюбен постоянно в нея, иначе ние мъжете сме малко странни от влюбен до мозъка на костите си, една нотка на съмнение и всичко свършва на мига, край няма вече любов, докато вие жените сте по-толерантни, прощавате дори и да кривнем понякога, говоря от личен опит на семеен с повече от 15 години брак. Да останеш влюбен в човека до теб е изкуство, но винаги трябват двама. Дано съм бил полезен.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c6fe117485
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторката: Много благодаря на номер 1 за изчерпателния отговор. Колкото до останалите двама - не философствам, не се и опитвам, бях се замислила и ми беше интересно какво имат да кажат по-опитните хора от мен. Номер 3 не заслужава дори да коментирам думите му/й. Отново благодаря на номер 1!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1c1e796887
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Престани да мислиш за тези неща - на вашето поколение не му се отдават! Друго си е да си проспиш живота на телефона или в чата, дрънкайки неграмотно глупости.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: fbe93da4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не го прочетох цялото, но искам да ти споделя нещо, което една моя скъпа учителка ми каза: Първо се влюбваш, Любов, а с времето идва обичта.
Alexia

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e05e5a2225
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не-нямам вечна любав.Любовта остарява и се изхабява с времето.Бракът е само товар -не се лъжи.По-добре сам/а.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 36705eee8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 6 ужасно груб си. Номер 8 ужасно тъжно е че мислиш по този начин. Тези неща се предполага да са нещо свято и хубаво въпросът е че може би някой хора голяма или малка-част не намират човека за тях и поради една или дурга причина се премеряват и стоят с човек който не е подходящия за тях и са нещастни. Н е бива така в тези случай съм съгласна с теб че бракът не е брак в истинския смисъл а е по скоро затвор където нито любов има нито уважение никакви чувства и не мога да разбера тези хора коието стоят така. Н еразбирам хората които не се женят защто имат чувства към половинката си а го правят защото им е симпатичен защото ще им осигурят добър живот за жените а за мъжете защото половинката им е удобна тиха проставаща се лесна за манипулиране и използване това ми е странно. След това всички си хойкат наляво надясно и казват ми обичам я това е нещ онормално обичам го но нещо не ми ситга не знам си какво си това си е пародия на брак. В интерес на истината май това преобладава или аз имам нереална представа за ситуацията да се надявам че е така защото ако черногледите ми възгледи се окажат вярни то почти всеки е нещастен. По-добре наистина да си сам отколкото да живееж по този начин ако не обичаш човека не се жени за него ако ти предожи брак и не си ссигурна бъди честна и прочие.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2fabe92a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей,
според едно изследване любовта има срок на годност и той е 3 години. За това време партньорите се опознават, изграждат образ, когото да разлюбят или когото да обичат по-късно. Любовта и обичта са 2 различни неща. Аз обичам майка си, но не съм влюбен в нея. Така е и с любовта - когато се влюбиш в правилния човек, след време пърхането на пеперуди в стомаха се превръща в привързаност и нужда от този човек, любовта отстъпва място на обичта. Ти се привързваш към този човек, обичаш да сте заедно, липсва ти, когато не е до теб, мислиш за него и т. н. Повярвай - дори хората да казват след 10 години, че още се обичат, любовта вече я няма. И няма как да е иначе - ние не живеем в една Утопия, няма перфектни животи. Всеки човек има някакви грижи и в днешно време притесненията, грижите, напрежението и ежедневието оказват своето влияние върху една връзка. Например единият партньор е настроен за секс, а другия е изморен от работа. Но ако двамата партньори се обичат, те имат своите краткотрайни броблясъци на онази истинска любов от време на време и това им стига, за да живеят в хармония с човека до себе си.
АКАТИМ

 
  ...

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 843b0adc3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Н 10 - и си прав, и не си прав.
С мъжа ми сме вече 13 години заедно и ти гарантирам, че тръпката може и да не изчезне - да, не отричам, че има париоди, в които връзката някак си отслабва, но като че ли точно след това се влюбваме един в друг още по-силно - да, доказано е също, че можеш да се влюбваш многократно в същия човек.
Влюбването е ясно, че е един вид „лъжа“ за мозъка на най-висшето същество на планетата, за да ни кара да се съешаваме и да се размножаваме -доста успешно при това, но особено при мъжа може да се продължи това чувство с редовен секс. Просто природата иска мъжът да остане поне за 3 години при „самката“, с която прави секс - правете редовно секс с мъжа си и самката ще сте вие.
Това е и причината често мъже да се влюбват в постоянна любовница, но никога в някоя жена за 1 вечер (авантюра). Просто имайки секс с любовницата си, не с вас, мъжът ви с времето се влюбва в нея - природата му казва - ало, ти с тази жена правиш бебета, с нея остани да имат шанс да оцелеят. (дори в 21 век отдавна да не правим секс заради бебетата)
Елементарни, дори примитивни механизми ни карат да се влюбваме и да чувстваме „тръпката“
Така, че половината от искуството на винаги връщащата се любов в една дълга връзка е... редовният секс, а останалата половина са обич, уважение, компромиси и така нататък.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e4d1c464e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вероятно всеки си има свой виждания ето ги и моите.


Не искам да те отчайвам от живота. По добре да си живееш нормално.

Но много пъти ме нараняваха в любовта. И се научих да не обичам, а да играя ролята влюбен отлично.
Така първо ме обичаха - те мен не. Сега те ме обичат - аз тях не. Но те не знаят това, много успешно играя влюбен. Но като се замисля, моето момиче може би играе по - добре от мене. И така няма как да се разбере, любов ли е това. Ще фъркат ли пеперудите още 40г. макар и пластмасови.
Инак любовта отминава мисля, влюбвал съм се и съм разлюбвал.

Относно брака за мен той е взаимоизгодна ситуация - ще дадеш нещо, ще получиш друго.
Щастие в това няма.
Децата не биха усетили някаква липса - ако и двамата сте добри играчи.
Само че ако спра да давам това което давам - дали няма да си тръгнат от мене. Сигурно ще го направят. Ако спрат да ти плащат изобщо не би отишъл на работа. Но все пак съм подготвен за това. Но точно за това се губи щастието - боя се че при определени обстоятелства, ще загубя идеалният си живот. А после накъде не знам. Уж имаш сигурност - но нямаш.

Значи (и аз тука се замислих). Имаш нещо което идеално - но пък можеш да го изгубиш всеки момент. Уж се чувстваш сигурен - но пък сигурност няма. И брака и връзките са нещо, което просто трябва да се направи. Че да получиш нещо в замяна. И да се получава с нея/него съм ей така да не си сам/сама. Как да има щастие в това, като отстъпва пред страха.
Но честно казано, друг живот не си представям, друг живот не знам дори как живея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: e1611f8fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз пък съм на мнение че истинската любов съществува. Не идеалната любов, защото такава, освен в романите и филмите няма, а онази истинската, любовта за цял живот. Пример за това са моите родители.
Заедно са от 20 години. И след толкова години мама си казва, че обича баща ми толкова силно, както преди 20 години. За толкова години той да й е подарил 3-4 неща, но очите им светват от щастие и любов като се приберат от работа вкъщи. Казва, че още има "пеперуди" в стомаха като го види, че има онази силна тръпка към него, както когато се е влюбила в него. Баща ми от своя страна казва че за всички тези години, никога не му е омръзнала и че няма да спре да я обича. И двамата се ревнуват силно, правят секс като 17 годишни(стените вкъщи все пак не са много дебели ;д), още се закачат, пускат си шеги, секс намеци, забавляват се заедно. За него мама казва-че е всичко което е искала. За нея татко казва че е любовта на живота му. :) Да караници, спорове, лоши думи в изблик на гняв между тях е имало. Но никога никой не е искал да изоставя другия. Преминали са и през много трудни времена, включително и това да нямат пари за хляб, но са минали заедно през трудностите-ръка за ръка. И като имате предвид че са ме направили и че са се оженили един месец след като са се запознали. И ето ги сега, създали са едно стабилно, здраво и най-важното обградено от много любов семейство. Много пъти съм им завиждала благородно за любовта, за тръпката която изпитват и след толкова години заедно. Не знам късмет ли се нарича тяхното, истанска любов ли.. но на всеки, включително и на мен пожелавам любов като тяхната. :)

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2fabe92a6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не бих сложил всички мъже под общ знаменател, номер 11. Ако аз не храня чувства към една жена, никой редовен секс няма да ме накара да започвам да изпитвам такива. Задоволяването на сексуалната потребност аз я разграничавам, т. е. за мен са различни понятия правенето на секс и правенето на любов. Чукането си е чисто механично - не влагаш чувства, просто извършваш едни възвратно-постъпателни движения заедно с една мадама и се кефите един на друг, стремяйки се да се задоволите. При правенето на любов има чувства и тогава моят оргазъм е много по-силен отколкото при който и да било секс. Смятам, че същото се отнася и за жените.
Иначе да - съгласен съм за многократното влюбване в един и същ човек, но дори да се влюбваш многократно в някого, заради една или друга причина с времето нещата еволюират, въпреки че според мен е по-добре ако любовта се появява многократно в една връзка. С течение на времето хората се променят и този, в когото си бил влюбен може да се превърне в напълно различен човек за няколко години и е напълно възможно както да го преоткриеш и да се влюбиш отново, така и да го намразиш.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4d01096a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   тия на по 70 - те години най - вероятно са стояли заедно заради пари, според сесколозите живота е динамичен и времето, и това с дългите връзки е невъзможно....

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4d01096a9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   а 1 е написала глупости, мъж който е създал 1 семейство няма проблем да създаде второ с любовницата, познавам такива мъже и имат втори щастливи семейства, та в живота някои са се оженили за неправилния човек, и това не им пречи да поправят грешката.... дългият брак е невъзможен...

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 7a7d4bf241
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Как да го изразя.
Семейството е разумен избор. Избираш човек, с който можеш да живееш доживот. Трябва да си наясно, че имате някакъв общ интерес - примерно и двамата сте лекари или оркестранти или ви кефи да ходите в планините. Та нали после ще имате общи теми за разговор. След това се започва с брака, децата и другите предизвикателства, които на практика тестват връзката.
А любовта? Любовта е най-хубавото нещо. Но много рядко е свързана със семейството. Човек се влюбва истински само веднъж. Ако това е семейният му партньор сигурно е измежду под 1% щастливци. Повечето от нас се влюбват в друг - просто става. А някой решават да се разведат или да започнат паралелна връзка. Но този който те вдъхновява е обикновено различен от съпруг/ата

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ee1984aea1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   13, не можеш да знаеш какво е при родителите ти, пред тебе може да играят, а всъщност да имат проблеми, няма как да знаеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker