Той или обществото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Той или обществото?
преди: 8 години, 9 месеца, прочетена 1318 пъти
Здравейте, накратко моята история е следната. Имам връзка с момче от ромски произход от 3 месеца. Работя сезонно в момента в чужбина, а той е тук със родителите си от 10 години. Работим заедно в един хотел. Позновам семейството му, работещи нормални хора. Влюбена съм в него, а той в мен двойно повече. Имам солиден опит с връзки и т. н и досега никой не се е държал така страхотно с мен. Не се страхува да ми посазва нежност и чувства, както повечето комплексирани български мъже, които смятат това за слабост и за "гейско" държане едва ли не. Дори два пъти плака със сълзи за мен, понеже наближава време да се прибирам в България и му казах, че би било трудно, почти невъзможно да сме заедно занапред ( Той иска скоро да се върне в България). Иска ми се да имаме шанс, чувсвам се спокойна и сигурна с него, но се страхувам от мнението но семейството ми, роднини, приятели, обществото като цяло... Имам чувството, че ако излезем хванати ръка за ръка някъде навън ще търпим погледи и подигравки. Такъв е българския нрав, макар и да живея в един от най- големите, където има всякакви хора, хората пак си остават расистки настроени и си живеят някъде в 15 век като разсъждения.. Тук където сме сега ве е така ( в съседна държава сме). Хората, колегите, приятелите, всички приемат връзката ни съвсем нормално. Хората са по- отворени някак си, макар и вътрешно да са националисти. Защо в големите градове в България се приема за нормално ( ни че не е разбира се) българка да ходи с негър, турчин ( напоследък много модерно.. ) арабин и какъв ли не, само не би се приело нормално да е с ром. Каква е разликата?? Пътувала съм доста, работила съм в чужбина с негри колеги също и клиенти, мога да кажа, че не са по- морални, добри и т. н от циганите, изобщо.. Защо сме толкова назадничави в мисленето си и тесногръди? Това в нас българите ме отвращава.. Кажете, как бихте реагирали и какво бихте си помислили, ако видите на улицата момиче българка с ром, или обратно. Да се откажа ли от него? Ще ми бъдат любопитни мненията ви. Благодаря! И много моля модераторите да не подминават историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 9 месеца
hash: da348961ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мисля, че можеш да избереш И него, И обществото, но просто трябва да живеете в голям град, не в някое селце да кажем. Много подценяваш нашето общество. Моя приятелка дори се ожени за кубинец - черен и нямат проблеми и то в сравнително малък град, а този човек зе мен си е българин.
Отделно едни 70% от българите имат тъмна кожа, южняшки черти - ти като тръгнеш с този БЪЛГАРИН (работещ, добре облечен, добре държащ се, говорещ добре), никой няма да те забележи дори. У нас свободно в големите градове гей-двойки се виждат ти си се притеснила за такива глупости, но да - важно е твоят човек да се идентифицира с нашата държава, да се държи нормално, да е интегриран, което той просто Е.
Ако семейството ти е конвервативно ще имаш проблеми, но само с това, не с цялото общество. Сърби го и го боли ти с кой мъж си нормалният гражданин - стига да не пречите на останалия, да сте нормални членове на обществото. Много роми познавам, много смесени и си живеят много добре. Много и различни роми има. В моя град са нормални и нямаме проблем с тях и те с нас, но това не е интересно на Карбовски и компания. В моя град освен тях има поне от 200 години една по-малка общност, която се наричат „агупти“ - не са роми, но са много черни - почти като африканци - много черни, но с европейски черти на лицето. Момичетата им са много красиви и до преди 20-30 г. не се месеха с други етноси, но са прекалено малко и вече младите си правят каквото искат -ами тези момичета като отидат в София да учат веднага се хващат с най-готините мъже. В града ми отдавна не им обръщаме внимание, защото са напълно интегрирани - имат някаква природна религия - уж мюсюлмани някакъв вид, но нито в джамия ходят, нито ходжа имат - молят се на красиви природни места и според легендата заради тази си религия са били изселени и наказани по време на Османската империя. В моя град не им обръщаме внимание, защото са си нормална гледка, но пък специално момичетата притежават много екзотична красота и... просто не се връщат в града. Туристите обаче често питат какви са тези чужденци в нашия град :)
Ходим всяка година на Каварна Рок феста - там пък живеят татари. Същата работа - ходила съм в Тайланд - приличат ми на тамошните така наречени „морски цигани“, но освен по външен вид не се различават от нас и на никой не му прави впечатление, само на туристи като нас.
Много и цигани има интегрирани, но пак не ги забелязваме, защото са си българи за нас щом са чисти, работещи, нормални просто. Ти си правиш прибързани опасения ще имаш действително в семейството си отначало проблеми, но ако го опознаят и устоиш на първоначалните нападки, скоро изобщо никой няма да се занимава с вас. Гледай си любовта, това което ти желаеш и другото ще се нареди, а и децата от подобни бракове стават много красиви. Често циганите носят ген за красиви теменужени очи - имат характерни черти на лицето, но аз ги виждам и у доста българи - отдавна сме се месили с тях. В моето село почти всеки има прабаба, баба циганка или дядо влах :). Хората преди 100 г. са се борили за любовта си, та ти ли няма да успееш?
Винаги ще има отделни личности, които ще ви нападат, но това се случва за всеки - всеки има някакви неща, които не се харесват на другите, но който позволи другите да му определят живота, той сам си е виновен като остане сам и нещастен.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d11ac55987
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Никой няма да те приема добре, ще си "българката с циганина". Това е. Ако го избереш, ще трябва да търпиш, хората няма да се променят заради теб и любимия ти. Това е обществото, трябва да се съобразяваш и никога да не си свободен. И то ти си го правиш така. Ако не те интересуваше какво мислят хората, нямаше да пишеш. Но всички ги интересува, пишат "не ми пука", обаче не е така. Все тая, мнението на хората ще е криво, няма да ви приемат, колкото и да ревеш, че в България са коне с капаци. То щото в другите страни не са.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2223c2757b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Околните ще те съдят до тогава - докато им обръщаш внимание. Когато спреш да се интересуваш кой - какво мисли. Тогава няма да забелязваш какво казват.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d11ac55987
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6, само дето тоя номер не съществува, докато си в обществото. Никога не спираш да мислиш кой какво мисли. Иначе нямаше да си слагаш грим, да си купуваш нови дрехи, да искаш по-хубава кола или жилище... факт.
Аз мога да го преглътна, обаче другите ще съдят яко, въпреки че и те не са светци за да се изказват.

4

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 9bd5713666
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ако е напълно нормален човек и спазва законите и изобщо живее по правилата, от написаното от теб изглежда, че е точно такъв, не виждам никакъв проблем да си с него. Ние не приемаме циганите не защото са такива, а заради начина им на живот, не спазват законите, отказват да плащат каквото и да било, не пращат децата си на училище, строят незаконни постройки, имат огромни претенции, но не и задължения... и т. н. Обаче ако някой от тях излезе извън гетото и почне да живее като нормален човек, никой не би имал нищо против него. За сведение аз имах приятелка циганка, тя ходеше на училище, родителите и на работа, живееха в апартамент и изобщо не се различава от останалите хора по нищо друго освен по цвета на кожата. Никога никой е нямал проблем с това, че са цигани. Така, че ако наистина обичаш това момче толкова много, не виждам защо да не сте заедно. Колкото до глупостите на хората, забрави ги. Те винаги ще одумват всеки, който е имал смелостта да живее различно от тях. За това просто бъди щастлива и изобщо да не ти пука какво щял да каже не знам си кой си като разбере, че приятелят ти е циганин. И чист рус швед да беше пак щеше да се намери някой злобар, който да изкоментира нещо, че не си намерила някое българче, а си тръгнала с чужденец. Така, че не се опитвай да угодиш на кварталните клюкари, а бъди щастлива на пук на тях!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker