Не мога да простя миналото и. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123670)
 Любов и изневяра (30425)
 Секс и интимност (14594)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4762)
 На работното място (3314)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19161)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не мога да простя миналото и.
преди: 9 години, 1 месец, прочетена 3339 пъти
Накратко, тя е до мен от години. Приятел, нежна жена, грижи се за мен. Споделила е за предишните си приятели в леглото, аз за моите, също. Ценя това, тази искреност. Проблема е, че почти всеки ден, срещам някой от тях, а те са пет на брой. Това ме дразни, безпокоя се, има някакъв страх в мен вече. Не е ревност, по скоро ярост и гняв. Понякога я обвинявам, че това са грешки, нейни. Примерно, че на 17 години е била с трима вече, после с още двама, от който тримата семейни. Не мога да простя това нейно минало. Нямам право знам, да я обвинявам за времето когато не сме били заедно, но за мен това е някаква безотговорност в връзките и. Сега сме на 40 години, а мен миналото не ми дава покой и се измъчвам. Моля, дайте ми съвет. Как да преодолея тия мои мисли, да спра този гняв в мен, как да избия страха си, безпокойството, че и тя се среща с тия хора, както и аз всеки ден почти. Замислям се за среща с психолог вече. Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 1 месец
hash: 9ee66786f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не си проваляй хубавата връзка заради такива неоснователни притеснения. Да, прав си като написа, че трябва да оценяваш искреността й - повечето жени ще са имали над 10-15 партньора, но ще ти кажат, че си им втория или третия. Такава жена рядко ще намериш като твоята - да ти бъде и приятел, и любовница, и всичко. Не я обвинявай и не я тормози, защото не го е заслужила. Какво като е била с трима на 17, дори и женени? На 17 кой го слуша главата? Аз съм имала съученички на 17, които са били с много повече от трима, но пак са били страхотни като хора. Не сме в Средновековието вече, когато момичетата са ги продавали още на по 15-16, задължително девствени или пък когато родителите на булката са се договаряли с тези на младоженеца. Не сме в арабските страни, където жените нямат никакви права. Тук сме Европа, двадесет и първи век, жените можем да работим каквото пожелаем, можем да учим каквото пожелаем, можем да избираме дали да родим деца или да се отдадем на нещо друго, както можем да избираме НИЕ партньорите си и броя им, било то брачни, сексуални и т. н.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c534163d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Разбирам те напълно, но ще се опитам да ти помогна. Аз съм автора на ;Бивши и настоящи на една маса; прочети и моята история. Всеки от нас има история, дори половинките ни, за всеки мъж е някакси непонятно да има контакт между бивши и настоящи, аз понеже също се тормозех и измъчвах, но когато вече бях на ръба, поставих едно условие, при контакт с бивш по какъвто и да било начин, било на улицата, в ресторант или фейсбук, аз просто прекратявам да бъда грижовния и отговорния съпруг. Съпругата ми пое този ангажимент и за мен това беше достатъчно да продължим заедно спокойно напред. Затова и аз си казах, от днес гледам само напред, а ако все пак разбера за подобна среща или контакт, си поемам по моя си път. Опитай и ти, желая ти успех.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 63786b4233
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Хубаво е, че се опитваш да го промениш. Може би наистина ще е добре да отидеш на психолог.
Спри да мислиш за миналото, оценявай момента... тя сега е с теб! Обичате се и сте заедно. Каквото било - било. Нищо не значат тия хора, с които е била!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: ecaf223748
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дa, върви нa психолог, зaщото тровиш връзкaтa ви. Не е нормaлно, хубaво е, че го рaзбирaш. Всички имaме минaло, рaзбирaм, че стрaхът ти е от собственaтa ти несигурност. Имaш си някaкви комплекси и се стрaхувaш дa не ти избягa с някой от тези бивши. Нaй- много aко се рaздели с теб, то именно ще се рaздели с теб от уморa и рaзочaровaние от вечните ти нaтяквaния, a не, зa дa бъде с някой от тях. Щом е избрaлa теб, знaчи е нaмерилa кaквото е търселa в ТЕБ. Тя ти имa доверие, отдaлa ти се нaпълно в семеен живот и т. н. a ти се тормозиш, че се рaзминaвaте с бившите и опити. Нa принципa опит- грешкa е стигнaлa со теб и се е спрялa с теб, не виждaм кaкво повече докaзaтелство искaш, че зa нея ТИ си нaд другите, че с ТЕБ имa нужното. A при търпението и към тези твои нaтяквaния, не е ли още по- ясно и, че те обичa? !
Потърси помощ преди дa си стигнaл крaйност и дa се умори.
Не искa друг тя, искa си теб, осъзнaй го и избий тaзи отровa от себе си или позволи друг дa ти помогне.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 64182227ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Била е млада, грешила е.... сигурна съм, че не ти е приятно-но това е нищо в сравнение с това да сте семейство и да ти изневерят-повярвай ми. Мисля, че щом ти е признала такива неща-много те обича... Вземи го оцени..

 
  ...


...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 64182227ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Била е млада, грешила е.... сигурна съм, че не ти е приятно-но това е нищо в сравнение с това да сте семейство и да ти изневерят-повярвай ми. Мисля, че щом ти е признала такива неща-много те обича... Вземи го оцени..

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 2fde4e725d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Като не искаш да ти пречи миналото не питаш с колко е била, всеки си има минало, но все пак минало е, какво толкова се терзаеш..

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3ca06e4a6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Наистина ти трябва психолог. Ами и ти си имаш минало. Всеки си има. Как може въобще да я обвиняваш??? Така си е преценила, така е направила. Важно е, че сега е само с теб.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 18cb84fdee
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имаш некви комплекси. Отиди на психолог наистина.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 3761131163
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам приятел който много прилича по това отношение на теб, казала съм му с колко мъже съмнявам била от кой три познава, също като теб се дразни от това като види някой от тях, също така понякога и на мен ми трепва нещо отвътре като видя негова бивша. Но разликата е там че аз не го бъзикам нито му натяквам както прави той. От женска гледна точка поставена във тази ситуация ще ти дам съвет. Щом сте се изяснили казала ти каквото има да ти казва и ти съответно на нея, загърби миналото. За това е минало, то остава назад във времето без значение. Не можеш да съдиш човек с който не си бил и не си познавал във тези тинейджърски да ги наречем години, както съответно и тя теб не може. Живота е непредсказуем не знаеш какво ще ти се случи всеки изминал ден. Няма как невъзможно е да начертаеш план кой кога ще срещнеш и при какви обстоятелства. Никой не може да предвиди нещата. Тази логика е абсурдна просто. Съвет от мен човек поставен в това положение съм. Моя приятел също не може все още да преглаъне някой неща и започва да ми натяква по някакъв тънък начин. За една жена това не е приятно никак, дори може да убие всичко хубаво във връзката най вече любовта. Това за нас жените означава недоверие от страна на мъжа. Ти се съмняваш че тя ще постъпи с теб както е постъпила със някой от миналото, но не забравяй всяка връзка е различна, различни са обстоятелствата и хората. Не бива да се страхуваш, защото ще я изгубиш накрая. Тя ще търпи тези твой минали теореми но до време докато не й писне и не си тръгне най неочаквано от теб. Не можеш да се страхуваш цял живот че ще те наранят и да бъдеш по отдръпнат и студен от този факт. Или се доверяваш на човека до теб и даваш всичко от себе си или я пусни да си намери щастието и ти да спреш да се дерзаеш

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: aa96799294
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Имаш приятелка отваряна от много ключове. Аз не бих си взел такава, освен ако е за 1 нощ. Мисълта, че 5-6 човека преди мен са опитвали от нея, и са БИЛИ ВЪВ нея би ме подлудила.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1ac6bffeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Абе много си задръстен.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: b8e902b74a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Разбирам за какво става дума. Аз имам подобен пробле, въпреки че при мене не става дума чак за психиатър. Малко по-възрастен съм от тебе, но мисля че тези мисли почнаха да ми се въртят в главата горе-долу от тази възраст - около 40-41. Ти пишеш че ги срещаш тези хора всеки ден. А тя среща ли ги? Как се държи с тях? При мене е по-различно, защото не живееме в България и това чувство не се подхранва всеки ден.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1ae9a6abda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Ти си болен, дано жената си намери друг!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 34b3fc7a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   И при мен беше почти същото.
Не е нормално да вижда тези хора постоянно. Аз така го възприемам. И и казах - ако искаш да ги виждаш-"чао от мен". И тя спря да ги вижда.
След това, след броени месеци, сексът между нас спадна драстично като честота. Тя ми казваше, че била "фригидна" :)))))))))) А преди това беше точно противното, но този факт обясняваше, че го правела, за да не е сама.
И след като минаха общо 5 години и куп неща свързващи ни... , в моментът, в който и казах, че съм правил секс с други, след като тя ме реже - туто финито.
Страдах още немалко години... животът ми се блокира стопроцентово :))), а сега зная достоверно, че пак се спасява от самотата със същите онези :))) Че даже докато бяхме заедно, си пое въздух с една нова звезда от кръга на старите - един, с който и да е била навремето, не ми беше казвала :))))
Отрепана работа, човек. Отрепана ;)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d5ec493297
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   От автора. Искам да благодаря на всички, взели отношение в моята история. Имах нужда да чуя мнението на много хора, да взема правилното решение за поведението ми. Поуката е, че трябва да ценим човека и добродетелите които носи със себе си, да се наслаждаваме на любовта, а миналото е една затворена страница. Но, е човешко да боли, да ни бодва понякога, това също е вид значимост на човека, който е до нас. Само към 14 и 16 ще спомена, че не съм нито болен или задръстен, просто съм човек. Благодаря на всички, на номер 14 и 16 също.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 82898a1d18
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Вижте какво, това е нищо.... хората какви неща правят и какви неща крият цял живот? ! Радвайте се на ВСИЧКО което имате, защото изгубите ли го - лошо за вас. Жената е честна и искрена, това, че вие виждате миналото й, не е причина да проваляте настоящето и бъдещето си. Миналото трябва да си стои назад, именно, защото е минало! Важно е само и единствено бъдещето.... за жалост хората обичат сами да си усложняват животите и да човъркат всякакви неща, само и само да им е гадно, а дори не обръщат внимание на спокойствието и истинските неща които имат!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: c534163d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Човека не иска да съди никого, просто казва, че му е неприятен контакта със бивши на неговата съпруга, аз като мъж го разбирам и мога само да му кажа да, обясни на жена ти, колко ти е неприятно да общува с тях, и доколкото разбирам, тя те обича и ще се съобрази с твоето желание.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: c534163d99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   На жените им е лесно, на младини ура-бура, пък после нормалните жени се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, другия тип жени обаче им си е кеф да си поддържат контакти, без да се замислят поне за миг, че за мъжа е много важно да се пази достойнството му.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: d5ec493297
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   От автора.Благодаря за мъдростта и житейския опит на всички взели отношение.Бъдете здрави.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 899cd526d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Това не са НЕЙНИ ГРЕШКИ, а част от развитието ѝ! Човек не може да се научи без да опита, не може да разбере кое е правилно и кое не, без да се сблъска с него. Тя е това, което е, благодарение на всичко, което е преживяла и на изводите, които си е направила. Никой не се е родил научен, и само този, който не прави нищо (съответно - не се и учи) - само той не греши.
Въобще - забрави всичко или ще си провалиш връзката, а след това цял живот ще се обвиняваш какъв глупак си бил!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: a9ce439687
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Сменете градът.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 6399fc2b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Една дума : Комплексар! Ти не си в ред! Какво минало, какво нещо. Да си беше взел девственица. На пазара за цигански булки продават, вземи си една, със сигурност няма да е втора ръка.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 0cd421ff56
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

26.   Глупец! Жената не е златна дупка, че да се състезаваш кой ще я "огрее" пръв, кой втори, кой пети... Тя е прекрасно същество, най-красивото цвете в нашия живот! Онази, която те е родила, онази с която споделяш живота си, онази която те дарява с най-съкровенните ти мигове, онази която е най-добрия ти приятел, онази която ще роди детето ти! Научи се да уважаваш жените и техните чувства и по този начин ще се научиш да уважаваш повече и самия себе си! Уважавай миналото на хората, научи се да бъдеш широкоскроен и Бог ще те възнагради! А Той вече го е сторил: дал ти е живот, здраве и жена, която обичаш и те обича! Не бъди егоист и ревнивец и не искай повече от това, което ти се полага - ще се задавиш! Радвай се на онова, което имаш! Поговори с нея, не пиши по разни анонимни сайтове зад гърба й! В момента ти си този, който се държи глупаво и трябва да търси прошка! Бъди истински мъж или плюй на късмета си и тръгвай по света, като клетник, да търсиш златната дупка...

Мъж

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: d9b17efdbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Като видях заглавието на темата ти в първия момент си казах: Оле, тва момченце ся..
Казах си "я да му пиша нещо надъхващо от сорта на, че щом е с него момичето, значи го смята за по - добър от останалите и че като поотрасне и ще ги надрастне тези предразсъдъци.. " и кликнах да чета.
Секунди по - късно стигнах до изречението "Сега сме на 40 години"..

Еми, пич, да задължително отиди на терапевт.
Не е срамно и не е нужно който и да било да разбира.
Без да се обиждаш, но това състояние на неувереност със сигурност те дърпа и ще те дърпа назад в живота, а да не говорим, че и приятелката ти ще се натовари психически заради комплексите и предразсъдъците ти.

 
  ...

...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b9cf0487d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ами то затова подобни откровености са криворазбрани и тотално излишни. Аз съм правила същата грешка и отчитам, че е точно грешка, а не проява на искреност. Аз изпадах в излишна информация, не съм търсила такава от другата страна. Всеки има минало. Дали хората от миналото, ще си останат там зависи само от съответния човек, както и доколко раздялата е била цивилизована. Аз не мисля, че е проблем това, че тя ги вижда често. Засечките не са уговорени срещи, нали така? Проблемът си е у теб, а не у нея. И ако ти не го схванеш като проблем и не работиш по туширането му, ще си провалиш връзката. Много е вероятно подобни проблеми да си имал и при предишни връзки. При положение, че осъзнаваш, че това е проблем, можеш да се справиш с подходяща литература. Номерът е да откриеш какво в миналото ти предизвиква подобни негативни емоции. Ключът е там. А до него може да те изведе само психологът.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 8b9cdf2a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Хах, на 40 сте, това са неща от преди повече от 20 г. Тя едва ли въобще си спомня какво точно е било с въпросните мъже. Голяма глупост е тази тема, а авторът страда от комплекси, че не е добър колкото предишните. Българските мъже сте големи комплексари. Какво те бърка с колко мъже е била преди теб, нали сега е с теб? И ти си имал жени преди нея, но прилагаш двоен стандарт. Аз пък съм била с 6 други преди моя мъж, има и други, с които чак до секс не сме стигали, но сме имали горещи моменти. Мъжът до мен също е имал поне 5-10 партньорки, не съм се интересувала, защото ми е все едно. Сега е мой и за мен е важно това. Ревността (особено такава патологична ревност като твоята) е признак на собствената ти несигурност. Спри да си избиваш комплексите по такъв тъп начин. Ако трябва посети психолог или директно психиатър, които да те насочат към лечение, защото това не е нормално поведение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1b3e988135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Все едно го е писал моя приятел това, абсолютно същата ситуация 1към1! Разбирам те отлично, но щом е избрала теб и сте толкова време заедно няма от какво да се притесняваш, тя ти се е доказала. Постоянно повтарям на моя приятел, че е луд и трябва да се лекува, защото денонощно ми натяква за миналото, бившите, как ги срещал всеки ден, какво си представял, че трябва да ме е срам от себе си какви съм ги вършила и то със семейни мъже, че неможе да го преодолее, забрави и прости. Да съжалявам за тези неща но аз съм му се доказала. Така, че: помисли и остави "миналото в миналото" защото иначе ще я отблъснеш от себе си! И замисли се, може би и твоето минало не е било, като на светец.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: aa241fd7ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   до номер 31, в интерес на истината мислех да не пиша по тази тема, но ти леко ме провокира, аз също съм мъж и ти направи сравнението че миналото на човека не е било като на светец, нека без да се обижда някой или пък да се чувства порицаван, защото кой съм аз за да давам оценки, но има една малка подробност, жената пази морала в едно семейство, жената пази чистота в това семейство, затова не казвам че жените не трябва да трупат опит преди да се спрат на най - добрия, но все пак вие ставате майки и съгласи се когато утре в парка разхождайки детенцето те спре някой чичко да си поговорите, детенцето после те попита кой беше този чичко мамо, някакси не е същото.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker