Вертикален скок - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Вертикален скок
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1278 пъти
Здравейте, пише момиче на 16 години искам да попитам някой знае ли ефективни упражнение за увеличаване на вертикалния скок? Тренирам баскетбол.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4c2d317534
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Едно упражнение, което е хубаво и ми помогна, когато тренирах баскет.
Всяка сутрин , 300 леки подскока на пръсти, като приземяването е на пръстите на краката, а петите почти не се допират в пода ---> пред огледалото задължително! , като се стараеш да поддържаш равномерно темпо без да се напрягаш при подскоците. Целта е да ги вдигнеш с времето поне до 800 подскока и тогава резултатите ще сe появят. Индивидуално е, но поне година, ако не и 2 са необходими за да почнеш да забиваш чадъри на всички и вместо да стигаш таблото ще се хващаш за ринга, може пък и да е по-малко и да си "next Jordan ;). Ако 300 повторения са ти в повече, намали ги на 100 - 50, ако пък са ти малко увеличи ги, целта ти е прасеца и глезена да се развиват постепенно и да дават добър тласък, така и при приземяването глезенът да заякне, а също ще спомогне за изпълнението на Cross Over-a ти :P. Един приятел беше стигнал между 3000 и 4000 повторения всекидневно в продължение на 4 години, беше започнал на твоята възраст и можеше да стигне почти до 8000 хиляди, но не и всекидневно и все пак.... нещо като личен рекорд един път.
Когато се събирахме да играем стрийт баскет, на този човек, при отскок за борба за топка под коша (а аз съм там най-добрият :P), колената му се извисяваха :D, почти до гърдите ми, а аз съм с една глава над него и почти винаги губех топката.
И последващото упражнение, което можеш да започнеш след време, успоредно на това първото всяка сутрин, да кажем след 6 месеца или когато започнеш да пружинираш със същите усилия. но забележиш че просто се вдигаш повече от преди, намери си стъпала или стена (импровизирай) според ръста си, и започни да правиш скоци от място на стъпалата и обратно. Тяхната бройка, не е важна, тука важно е постепенно да вдигаш летвата. Например отиваш на някои ниски стъпала на нивото на глезените ти - там правиш да кажем 30 повторения като естествено отскок на стъпалото и обратно е 1 повторение. След това, когато започнеш без голямо натоварване и напрежение да направиш 300 подскока на пръсти и после 30 на стъпало високо на нивото на глезена - намираш по-високо стъпало което да е на равнището на колената. там ще намалиш бройката например на 20 повторения и така след определено време, ще вдигаш височината на второто упражнение, докато не намериш стена висока до кръста ти или по-висока там пък 10 повторения, после вдигаш летвата до гърдите - доста труден отскок от място, но като работиш дълго и упорито, целта е неизбежна и успеха ти е сигурен.
Но запомни първото упражнение е по-важно и му отдай време 6 месеца поне. Така дългите повторение ще станат основа за второто упр., което пък развива силата на бедреният мускул и му дава издръжливост, да поема натоварването от коленете при тласък и да смекчава натоварването пък им при приземяване и борба и т. н. :)
Ако се зарибиш, на 18 - 19 ще се отличаваш от останалите с отскока, далечна стрелба ще се подобри и само позитиви ще береш от труда си. Решиш ли се, работи тихо и нито дума никому. Може да намериш приятелка съотборник за компания да правите упражненията заедно, така ще избегнеш скуката от голямата бройка на повторенията, но пък най-хубаво е сутрин като станеш да пружинираш, тогава е най-благоприятното време, може да застанеш в поза блок-гард и така да подскачаш така пък ще си по силна срещу пробиви, импровизирай, и целта винаги я дръж в ума си, а след тренировката благодари на краката си за подкрепата им ;) УСПЕХ!!!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d1d9ee4c0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Oт авторката: Много ти благодаря!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker