Тя не иска дете, аз ли бъркам някъде? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Тя не иска дете, аз ли бъркам някъде?
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 4741 пъти
Здравейте!
Имам нужда от съвет, защото темата е деликатна.
Аз съм мъж на 29. От 10 години живея на Запад. Доволен съм от живота си, имам си хубава професия, финансов стабилитет и спокойствие.
Не искам да се хваля, просто смятам, че е важно уточнение предвид темата.
Преди година и девет месеца срещнах и любовта. Онази, която те кара да се чувстваш сякаш си над небето, а в следващия момент веднагически те събаря долу.
Момичето е прекрасно, някак толкова чисто и вярващо на фона на всичко и всички. Обичам я безумно много, сигурно звуча странно да си изливам душата така... ама наистина, тя ми е всичкото!
Отношенията ни си бяха идилия. Семейството й ни дойде на гости, одобрен съм от родителите й. И тук идва драмата.
Уж и двамата имаме еднакви приоритети, уж е сигурна и щастлива с мен... , но когато отворих въпроса за деца "Пф, ти луд ли си? ''. Не знам с какво да сравня чувството, когато ми отвърна така.
Аз се старая всячески, за да бъде тя щастлива, да се чувства обичана. Мил съм, внимателен, съобразявам се с нея. Първо гледам нея, после себе си. Опитвам се да я разбера, в повечето случаи успявам, но това с детето? !
Ситуацията беше такава: видяхме едни познати, чието бебе е на 4 месеца. Просто се обади някакъв инстинкт в мен и казах, че и аз искам. Последва отговора горе.
Сложих проблема на масата и поисках да говорим с нея. Тя обясни, че иска дете, но просто още не го чувства. Оправда се, че е малка и се страхува.
Обидих се. Преди няколко дни, когато ми позволи да си поиграя отзад. Изпита някакъв панически страх, когато разбра, че искам да свърша там.
Постоянно ми напомня, че не иска дете. Не иска да я доближавам, за да не я забременя. Онзи ден ми заяви, че започва да пие противозачатъчни, за да не направя аз "мизерията".
Въобще съм много обиден от недоверието, което тя ми демонстрира и как бяга от мен, сякаш съм прокажен. "Не ме пипай, не прави това, не барай онова".
Окей, може би е малка наистина, но какво чака? Тя не работи, няма кариерни амбиции. Аз искам дете откак я опознах. Реших, че тя е човека за мен, не се страхувам, защото съм сигурен в нея. При жените не е ли същото? Имам чувството, че това "обичам те, но е рано" е за да ми замаже очите. Много съм объркан, мисля си големи глупости... Аз ли трябва да направя нещо? Защо се държи така това момиче?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: fefec15c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, не пишеш на колко години е, но ако е в началото или дори в средата на 20 най-вероятно наистина не се чувства психически готова да бъде майка. Второ, дори и причината да не е в младостта и, има много жени, които просто нямат майчин инстинкт или инстинктът им не се е събудил. Пишеш, че ти сравнително наскоро си почувствал желание да станеш родител, ама може би я още не го е почувствала. Това е. Дай и време и не я насилвай, защото колкото повече я насилваш и натякваш толкова повече ще я накараш да намрази идея да стане майка и ако в началото просто е имала нужда от време, в последствие може да се окаже, че с поведението си си убил и най-малкото желание за дете. Проблемът е наистина деликатен и трябва да постъпиш с разбиране, защото иначе най-много да я загубиш. И не си мисли, че след като е жена, това автоматично означава, че има майчински инстинкт. Ще се изненадаш колко много жени нямат такъв и някои от тях стават майки под външен натиск и следва една безкрайна мъка и накрая обвиняват детето си, че заради него/нея са пропилели най-хубавите си години и вместо да се радват на живота са били принудени да се грижат за бебе. Така, че запомни, на сила нищо няма да постигнеш! Само ще я изтормозиш и накрая като нищо ще те зареже ако прекалиш. Не го ли почувства, не го ли поиска сама, просто нямаш шанс! Така, че ако искаш бъдеще с това момиче, бъди внимателен. Въпросът с раждането на дете е ключов и преобръща живота най-вече на жената и ако я насилиш да направи нещо, което не иска нещата няма да свършат добре. Преди време тук имаше история на мъж в твоето положение, но той беше решил да забремени приятелката си без нейно знание. Е, познай какъв беше краят? Тя го напуснала, направила аборт и заявила, че никога повече не иска да го вижда. Така, че помисли си добре и остави момичето само да се почувства готово. Повярвай ми когато се събуди в нея желанието за дете, ти първи ще разбереш. Обаче не насилвай нещата, иначе никога няма да станеш баща, не и от това момиче.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8ce3e34c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами, може би наистина й е рано. Та вие не сте заедно дори от 1 г. Аз съм се държала по същия начин с мъже, които очевидно не са уважавали моето решение. Заради един такъв нещастник пих 2 пъти хапчета за спешна контрацепция и наддадох 20 кг, от които не успях да сваля всички, имам още около 5. Но поне не направих грешката да забременея от него... защото определено щеше да е грешка.
На теб не ти пука какво иска тя, егоистично си си решил, че това е добре за нея и точка. Очевидно е, че тя ти няма доверие, но за това вината си е твоя. Аз също много съм се пазила да не ме вържат по този начин, защото аборти не ми се правят. В момента най-сетне съм с мъж, който уважава желанието ми да изчакам още поне 1-2 г. с децата. Живеем и се разбираме прекрасно.
Ако ти не проумееш, че момичето просто не се чувства готово и не иска да избързвате с такава крачка, значи определено не ставаш за партньор, а още по-малко - за родител.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e3162f9e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Тя е човека за теб, но със съжаление, че ще ти го кажа... май ти не си човека за нея. Една жена обича ли те истински -ще иска ти да си бащата на нейните деца, още повече, че финансово си ок и няма пречки, които да спрат това. Едно дете е отговорност и ''обременяване '' за цял живот, и ако тя не е сигурна, че го иска точно от теб, не мисля, че би се обвързала със дете.
Децата са красивият плод на една споделена любов ако е таква. Не че няма и други хора и в частност жени, които правят деца на друг принцип -именно заради финансоваТА стабилност, но тези жени са в другата графа, от коятно никой мъж не би искал да има деца.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 33e548ffb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нa колко години е тя? Че ти се чувствaш сигурен, желaещ, мечтaещ зa еди кво си, не знaчи, че и тя същото. Ти искaш тя дa се подчини нa твоите желaния, зaщото си се бил грижил зa нея...? ! Или просто приемaш, че женaтa трябвa дa следвa желaниятa нa мъжът?
Естествено, че ще се пaзи момичето и ще вземa противозaчaтъчни, щом aз сaмо от постa ти остaвaм с впечaтление, че не виждaш нищо лошо в товa дa НAЛОЖИШ твоето си желaние зa децa...
Тя нямaлa aмбиции зa кaриерa, хaхa, и кaкво? Дaй тогaвa дa я вържем с бебетa. Aбе едни сте мъжете...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 33d4b1bc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   на колко години е?
може би наистина е малка. За теб правенето на дете може да изглежда лесна задача, но за нея не е никак така.
Единственото нещо което може да правиш е да чакаш да стане готова.
не я настъпвай повече, защото ще се отдалечи още повече.
Нейния майчин инстинкт може да се появи както утре, така и след една година. Това не е до искане или не искане, всичко става от само себе си.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f2075d9748
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Ако жена ти е някоя от тоя Запад... според мене това е проблема. А на колко години е никъде не каза? Сега ако е на 20-23 може би пък да не иска, но ако е повече от 24 мисля, че и е време. Или пък не мисли над това над нещо, което го иска. За себе си, за теб, за да можете да бъдете истинско семейство и да разберете колко хубаво е всъщност.
Попитай я колко време иска и защо?
Вижда ли нещо лошо в това да си имате детенце?
Притеснява се от какво? От грижите за него? От времето, което отнема?

Не говори с нея, а и задавай въпроси.. така ще разбереш ти.
А ако въобще не иска деца... тогава вече не знам какво да ти кажа. Ситуацията става много сложна, но винаги има някоя друга, която пък ще иска деца.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1b5d82a183
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като не иска, не я карай насила, че ще я изгубиш 100%. Ако е под 25 е нормално да не иска. Ти също си млад, по-добре спри дотук с темата известно време. Насила хубост не става, нали знаеш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 5ff4a33ecc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ти може да си готов,но тя решава за себе си,защото тя ше го ражда-не ти,за теб е лесната работа,поговорете,не я насилвай,сигурно като "порасне"ще иска,пък и вие заедно ли живеете,първо идва брака след това останалото.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4225a354d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

9.   Пич, няма какво да се чудиш, това момиче си те използва и нищо повече. По-малка е от теб ( предполагам повече от 5 години ), не работи, не учи и най-важното не иска. Ти си й идеален в момента, освен че й осигуряваш добър стандарт на живот, на всичкото отгоре трепериш над нея. За какво й е да се занимава с деца, в момента си живее прекрасно. Ако тръгнеш да се разделяш с нея, веднага ще обърне плочата, но лично аз мисля, че колкото по-бързо слезеш на земята, толкова по-добре за теб. На твоите години съм и също имам доста добри доходи, но не мога да си представя приятелката ми да лежи по цял ден вкъщи. Интересно ми е какво толкова си харесал в нея.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 602095b95f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Мисли, че и е прекалено рано за дете-възможно е, но малко вероятно.
Не те обича, не мисли, че ти си човекът за нея или просто има физическа непоносимост към теб-това са причините според мен. Била съм в подобна ситуация и реагирах по същия начин като нея. разликата беше само в годините-моите бяха доста повече и наистина копнеех за дете/но не от него/.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0a2384a326
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

11.   1. Година и девет месеца са крайно недостатъчни една жена да вземе решение дали иска да си баща на детето й, та дори и да си Рокфелер. (Осевен, ако не е някоя тъпа лейка, дето просто търси кой да я издържа финансово. А ти май твоето момиче за такава я смяташ като чета какво си писал) Смятам, че и за мъж това време е прекалено кратко да реши дали определена жена е подходяща за майка на детето му. Нормално е да походите поне 4-5 години - хубаво да си опознаете характерите в дълбочина, всеки от вас да види кой как реагира в различни житейски ситуации и най - различни неща, който ще изкочат обезателно през този период.
Не знам дали си се замислял, или дали занеш от опит, че след около 3-4 год. връзка (при някои малко повече при други малко по - малко) вече няма такава супер дива страст м/у партньорите - е тогава е теста дали имате бъдеще като двойка, е тогава чак ше се усетите дали сте подходящи един за друг.

2. Тя не работи явно, защото може да си го позволи. Сега, дали благодарение на родителите си, дали благодарение на теб - това не си казал, а и няма значение. Ако ти я издържаш и за това си с определени очаквания от нея е изключително неприемливо от твоя страна меко казано и като не ти отърва просто спри да я издържаш - тя не ти е длъжна с нищо, все пак всичко е доброволно. Нагло е да си с нагласата, че след като не работи обезателно трябва да роди. Звучиш като човек/лелка от някое малко градче, със ограничени схващания, а твърдиш че вече 10 години живееш на запад.

3. Не постъпваш честно спрямо нея като си позволяваш наглостта да имаш такова изискване - да звучи си като изискване. Казваш, че е по - малка, а ти като си бил на нейните години бил ли си готов психически за дете?
Ти замисли ли се, че на една жена за да стане майка не й е достатъчен само стабилен мъж. Трябва на сама нея да й е дошло от вътре. Може би твоето момиче не се чувства порастнала, може би не се чувства достатъчно зряла за такава сериозна крачка. Може сега да не й се работи, но след 2 години да й се доработи. Разбери, че тя не е длъжна да ти върви по свирката. Тя си е в пълното право да си живурка до когато си иска и както си иска!

4. Като толкова искаш жена, която да се навие да ти роди по - бързичко (спокойно, няма да кажа вземи си циганка).
Ами хвани някоя на твоята възраст, даже, за препоръчване наД твоята възраст - със сигурност ще има по - голяма вероятност да се навие по - бързичко, но казвам вероятност - виж точка1.

5. Мисли малко по - трезво като избираш майка на детето си. Ако утре легнеш болен/останеш без работа, кой ще храни детето ти? Кой и с какво ще плати сметките??


Като цяло вземи да мислиш по - трезво, особено след като вече иская да ставаш баща.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7a0d324b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Пич, "първо гледам нея после себе си" е най голямата грешка. Голяма част от жените не го ценят това. Очевидно е, че много я обичаш, но мисля, че тя теб не. Такива като теб, които прекалено много показват и доказват любовта си винаги губят. Уверил съм се в това. Ако те обичаше щеше да бъде най щастливото момиче след тази новина. Но искрено се надявам аз да се бъркам и причината да е друга. Успех ти желая!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 827f59f3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   " Преди няколко дни, когато ми позволи да си поиграя отзад. Изпита някакъв панически страх, когато разбра, че искам да свърша там. "
Не, че нещо де, aмa... :))) къде точно товa отзaд? Ти знaеш коя "дупкa" инaче е зa прaвене нa бебетa, нaли?

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 177bf688b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Много е важен въпроса дали не иска СЕГА или не иска ОТ ТЕБ. Ако е второто, едва ли ще ти го каже в прав текст, защото ти ще я зарежеш, а сега това положение я удовлетворява напълно.

Горе ти втълпяват, че е първото, ама дали? Ти хубаво няма да я притискаш, ще чакаш да и дойде музата за бебе. Само че ако е втория вариант, тази муза никога няма да дойде и в един момент ще се обърнеш назад и ще си дадеш сметка, че си си губил времето и през това време е можело да срещнеш някоя, която споделя твоите идеи за бъдещето и вече да си имате и две деца. Повярвай ми, ще се почувстваш излъган и наранен.

Не казвам, че е второто със сигурност, но самият факт, че "няма кариерни амбиции", ме навежда на мисълта, че е човек, който държи преди всичко на свободата си. Такива хора или не искат деца, или трудно се решават и то едва, когато усетят, че биологичният ми часовник тиктака. А това може да стане и след 10-15 г. Според мен дори и една жена за момента да не иска дете, поне ще има идея кога ще иска и ще има някакви планове какво да прави, преди да направи дете. А тя няма планове, няма и идея кога ще иска деца и изобщо се е пуснала по течението.

Да, обаче желанието за дете може и никога да не се появи или да се появи след 15 г. Какво правиш тогава? Година след година ще живееш с надеждата поне тази година да се появи това желание ли? Особено сега като е усетила натиск от твоя страна, силно се съмнявам, че скоро ще иска деца.

Опитът ми показва, че трябва да се пазим от такива жени. Дори и да се навият на дете, после действат не като майки, а като жертви, които са склонили да родят за твоето "благо" и ти цял живот си им длъжен, само защото са ти родили дете. А и детето им е длъжно, защото им е отнело свободата.

Имам нагледно такава комшийка и държанието и към детето и не е никак добро, та го превърна в развалина това дете. Примерно на площадката то иска сокче и тя му крещи, че все иска нещо, а тя в същото време си купува и пие пред него, а то я гледа като сираче. Беше добро дете, а сега стана побойник в градината.

И нея навремето така я забремениха малко на сила. В крайна сметка се разведе, но отношението и към детето си остана все така лошо. Сега си намери друг баламурник да и гледа детето и да я хрантути, а тя по цял ден гледа сериали. Та приятелката ти ми напомни точно на тази. И тя като нея изглежда много невинна и красива и възпитана, ама с детето си държи като натрапник в живота и.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 2f0eea11cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Да бе, година и девет месеца били крайно недостатъчно!
Ще те пробва тебе три години, после някой друг пет години и т. н.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f63dc0b975
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   като цяло мнението ми се доближава най-вече до това на номер 5.
напълно ми е познато чувството жена да не се чувства готова за деца. ако е под 25 г. е напълно нормално да е така. млада е, иска да поживее, смята, че има време.
обаче от друга страна съм силно подозрителна към хора, които нито учат, нито работят, стоят вкъщи без амбиции и занимания. тя всъщност какво прави по цял ден? гледа сериали, лежи на дивана, ходи по кафета или друго? как смята да продължите връзката щом не иска да се развива и да имате деца? едно е да каже "да изчакаме година", друго е да реагира както ти си описал.
от историята си правя извода, че вероятно имаш работа с момиче, на което си удобен, осигуряваш й мечтания живот, а тя в замяна не прави нищо. близо 2 г. не са малък срок за да те опознае и да реши дали си нейният човек. съветът ми е: свали си розовите очила, опитай се реално да погледнеш на ситуацията и я прецени като страничен човек, доколкото е възможно. в една връзка трябва и двамата да дават и да внасят, иначе се превръща в паразитизъм на единия върху другия. а и недоверието към теб никак не говори в нейна полза. може пък голямата любов да е само от твоя страна, за нея да е удобство.
Ж44

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ceeec1f69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Съгласна съм с номер 1 и мога само да добавя, че най-вероятно търси повече от един мъж от това, което ти можеш да ѝ предложиш или просто иска да започне все пак някаква работа, а с бебе до живот ще е зависима от теб. Ти може би вярваш, че живееш добре и така нататък, но тя не е сляпа - вижда стандарта на живот на англичаните и може би това ѝ е целта. Знам ли, но определено не е готова за дете по принцип или не е готова за дете с теб. Понякога дори не е въпрос на материални неща. Наш близък приятел беше женен за жена, която твърдеше, че не искала деца, но след като се разделиха тя за 1 година забременя и после роди 3 деца от много по-възрастен от нея мъж. И двамата мъже бяха богати направо, а и тя също - с две думи не беше заради пари, Но често при нашите емигранти става дума и за много лоши условия за живот в сравнение с местните и ако не е истински влюбена и загубена няма да си пропилява шанса за по-добър живот заради теб.
За съжаление жените тук сме жестоки - търсим най-добрия баща за нашите деца, а в чужбина това значи да си хванеш местен човек с образование, добра служба и дори собствено жилище, да се интегрираш като цяло. Жените правим избора от кого и кога ще родим. Не го приемай лично, но тя и само тя ще определи кога и дали да има дете от теб, защото последиците са изцяло за нея в крайна сметка - ти дори брак не си ѝ предлижил, с което и няма никаква социална сигурнст за нея - дете искал. Това да не ти е домашен любимец - не можеш да си го върнеш в магазина
Има две възможности - или тя иска повече, или ти предлагаш малко. Е, може да е и действително твърде млада, да нямала майчински инстинкт и така нататък, но много по-вероятно е просто да си мисли, че заслужава повече от теб. Ако една жена е немарила истинския мъж, тя ражда и на 20 г.. Ти не предлагаш нищо, но искаш дете - е, не става така. На Запад първо си взима човек котка, после подписва брак, после има дете и най-важното - гледа се дали можеш да си го позволиш и не по бг. стандарта (пълен хладилник и гарсоиниерка), а по стандарта на държавата, в която живееш, за да не си изолиран от шансовете в обществото, а в Англия и става дума за достъп до добро образование, защото там само частното е такова. С две думи тя си прави сметката и е решила, че още не предлагаш нито стандарт, нито сигурност, каквото и да си въобразяваш. Да, любовта е много важна, но който иска деца трябва да предложи днес и повече и ако в България е достатачно хладилника и гарсониерката, защото такъв е стандартът на хората като цяло, то на Запад докато не си достигнал среден стандарт за страната, само глупачка би родила от теб.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: b529705c2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Здравейте отново!
Ще направя няколко уточнения по темата, ей тъй... да има.
Момичето е на 23, наскоро ги направи.
Няма да защитавам себе си, но съм длъжен да кажа за приятелката ми. Сега осъзнавам как е прозвучало това, че не работи и т. н.
Когато се запознахме, тя си работеше.
В началото на годината имах адски нелеп инцидент и пострадах. Наистина бях зле, тя напусна, по мое предложение! , за да ми помага вкъщи. Освен това, аз го исках още преди случката.
Иначе да, кариерата определено не й е приоритет. Държи на връзката и семейството си. Затова се чудя, защото уж семейството е най-важно за нея, а същевременно не му е времето.
И понеже преди се хващах на твърдението, че е с мен заради парите... не е.
Бях си направил експеримента да й кажа, че във фирмата не върви и не се знае колко ми е сигурно мястото. Същата вечер гледаше обяви за работа и каза, че и е много неудобно от ситуацията. После разбра за "схемата" и беше много огорчена. Пък и е имала местни ухажори, един от които беше състоятелен и много нахален. Демек не, не би тръгнала с мъж заради пари.
Последно уточнение правя, че не съм някой гастарбайтер, завършил съм технически уни тук, работя си доволно, легално и за страната, в която живея, поддържам нормален стандарт.
Не съм богат, не знам, зависи кой какво разбира под това определение. А за българските стандарти не говоря, по тях съм паралия, хаха.
Това последното дано не прозвучи зле...
Поздрави!
П. С. Това "отзад" си е за отзад. Просто тя не искаше да свършвам там, за да не попадне случайно нещо в "отпред". Пиша като пълен ръб...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: e77285ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Като чета коментарите и ви се дивя на акъла.
Човека си го казва в прав текст, че я обича и иска супер сериозно обвързване.
Тя била малка, не искала сега, насилвал я, не знам си кви шменти-капели.
Минат ли година, вече трябва да са наясно дали се искат един друг с дете или не.

Щом сега не иска - никога ням аад поиска. От отговора й съдя, че тя въоще не мисли на тема деца, семейство, брак.
Тя си живее ден аз ден. Таз година си ти, утре ще е друг, ако не ти.

Майната й бе! Разиграва те, прав иси ташак с теб, това е.
И наистина е тук проблема - че се съобразяваш първо с нея.
Аз съм жена/мани речника ми какъв е циничен/, а си имам работа с мъж-путка, като твоята жена-путка.

Моят уйбаве. ц пък дори не иска да живеем заедно след 1 година връзка. Страх го е да не забременея, и постоянно ми натъртва, че самият той бил с детски акъл и недоразсляк.

Тая само си запълва времето с теб, това е.
Слез на земята, отвори очи, вземи се в ръце и я разкарай и ксе моли и аз да успея да разкарам моя олигофрен. Че на мене яко ми писнва от курвенски номера. Искам-не искам. Обичам те, ама искам да дишам, ама искам свобода, ама нам си кво...

Като не иска дете от теб - прав й път. Да иска от друг. Ще я преживееш. И други жени има дето заслужават да бъдат обичани.

Не се навирай между шамарите, щото тая луд ще те направи, але пък ако роди от теб и то въпреки че не иска. Цялият ти живот ще е ад. Не я гледай сега колко била добричка. Щом така ти отговаря, утре, вдруги ден ще си покаже рогата. Това с децата е сериозна тема и обидите по нея не говорят добре за обиждащия.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 4859085854
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Казвам ти го от женска гледна точка- когато ние жените обичаме някой истински и силно, и смятаме, че той е човека за нас, ние просто искаме да имаме с него всичко- деца, семейство, уют, взаимна грижа и какво ли още не... Тук не казвам категорично, че приятелката ти не те обича, но ти казвам как е по принцип, поне при повечето от нас.
Ти казваш, че е малка, но не казваш колко точно малка е, не казваш, освен този факт какво друго я спира да иска да има дете от теб.
Иначе, като съвет мога да ти кажа- не я насилвай, не и говори повече на тази тема, защото ще стане по- лошо, остави я, когато тя е готова да го обсъдите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8c5ff43c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Я чaкaйте мaлко всички бре! Никъде не е кaзaл, че той я издържa финaнсово или дори, че живеят зaедно!!!
Тя може дa си е някъде продaвaчкa примерно и зaтовa дa си мисли пичa, че не щялa кaриерно рaзвитие. Може дa си живее при родители...може много нещa. Говорил е сaмо зa "AЗ, AЗ, AЗ". Зa нея единственото, което кaзвa, че не се е превъртялa в сaлто мортaле от щaстие, че принцът искa дa и метне злaтнaтa си семкa!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ceeec1f69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

22.   Ами Авторе, на 23 години е прекалено млада. И още - радвам се, че си интегриран, образован човек, но защо не искаш тя да работи? Разбирам, че ще изкарва малко пари, но я насърчи да учи нещо или поне професия да има - форизьорка, козметик или нещо такова, но ако в момента може само да бъде чистачка или във фабрика като повечето българки там, по-добре действително да не работи.
За деца обаче е твърде млада. Изчакай 2 годинки. Освен това ти предложи първо брак.
И СПРИ ДА Я ЛЪЖЕШ и да правиш експерименти -глупаво е това и означава, че ѝ нямаш доверие.
Успех

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: f3f8b79daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Номер 14 съм, прочетох коментара ти, авторе, и все още съм на мнение, че е с теб, но те смята за любовта на живота си. Да, не е с теб за пари, но и не мисля, че мисли за нещо по-сериозно с теб освен просто връзка за известно време, може би дори няколко години, но само до там. Дано да греша, но така смятам.

Иначе за кариерното и развитие не си прав да я спираш, нека си търси и тя сама препитание. Така един ден дори и да има сериозни намерения, ще се окаже доста зависима от теб, без грам стаж и това няма да и хареса. Не дай, Боже, ако се случи нещо с теб или се разделите, тя ще остане в доста неизгодна позиция - без опит, без среда. Помисли малко и за нея. Айде сега е млада, но ако на 30-40 да не говорим на повече, няма да и е никак забавно.

Плюс това така тя закърнява и умствено и в един момент може и да ти стане безинтересна. За мен една жена трябва да работи. Не казвам да изкарва пари, а просто да рабои, за да се развива в личен план. Дори и за малко пари да е, просто да работи. Иначе голяма бомба със закъснител си залагаш. Даже ако може и да учи, преди да работи, още по-добре.

Преди време тръгнах да правя същата грешка с моята жена, но навреме се усетих. Сега се изучи и е корнно различен човек. Иначе просто закърняваше като личност. Все пак това не са един и два дни. Говорим за десетки години, през които човек има нужда от контакти, развитие, да се чувства полезен и т. н.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 40cbc955c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   A, тя е нaпуснaлa, зa дa ти помaгa след инцидентa. И без товa си го искaл от преди...
В моментa, в който си я "пробвaл" дaли пък не е с теб зa пaри, въпреки че ТИ си нaстоял дa нaпусне е тръгнaло момичето дa гледaобяви зa рaботa, зa дa бъде полезнa зa ДВAМAТA... ПAК.
До тук двa пъти си я мaнипулирaл зa вaжни нещa. Остaвa сaмо дa я зaбремениш, после веме спокойно ще си нaсочиш кмплексите и стрaховете извън домa. Тaя вече ще я имaш вързaнa, тъй- че ще се огледaш зa следвaщо постижение.
Е, слaвa Богу... попaднaл си нa умно момиче все пaк, явно си е нaпрaвилa някои изводи и сaмо чaкa потвърждение или сaм дa се усетиш и промениш.
Aвторе, пиши се бегaл, aко тaкa продължaвaш. Ти трябвa дa осъзнaеш, че не можеш дa aнулирaш нейните желaния и дa очaквaштя кaто вярно кученце дa върти опaшкa и ти угaждa нa всякa прищявкa. Дaй и две години, некa се върне нa рaботa, aко товa желaе, след товa, aко е до теб и искa дете от теб, ще си спечелил човек до живот по нейно СОБСТВЕНО желaние.
Но тaкa, кaкто си тръгнaл... скоро може и дa се върнеш в прaзно жилище.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ce2911b159
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Абе, от къде ги намирате тези пачи? Единствената ти грешка е, че си се хванал с нея! Ако не си разбрал още - натири я тая!!!

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d103102f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

26.   Ами, Авторе ще ти кажа аз причината, която може би никой не изтъкна. Тъй като и аз живея в чужбина, даже по използваните от теб думи си мисля, дори че живеем в една и съша държава, не си ли си мислел, че може да не й стиска, защото няма кой да й помага с бебето? Според мен не е от това, че не те обича. Дай й няколко месеца, малко си я стресирал сигурно с това си желание. Обикновено ние жените първо започваме да ревем, че искаме дете. След два три месеца пак говорете. За това, че тя не работи, не се вързвай на коментарите на хората, тъй като в България знаеш е друго, разбира се по друг начин. Аз съм жена, не работя сега, защото съм в майчинство, но моя мъж също не искаше да работя, а това по никакъв начин не значи че го използвам. Просто достатъчно работа има една жена вкъща. Успех.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 177bf688b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   26, човек ако наистина иска дете, това, че няма кой ад му помага не е причина. Навремето са гледали по няколко деца и не само не са им помагали, а са работили и на нивата. Баба ми е разказвала. На мен и жена ми също никой никога не е помагал, защото бабите са далеч, но това изобщо ен ни спря. И то бяхме на възрастта на приятелката на автора. Така че и възрастта не е пречка.

Изобщо има ли желание, иам и начин. Няма ли желание, започват оправдания като няма кой да помага, няма пари, малки сме и т. н.

Какво ти малки? Едно време са раждали на 16 г. Да, сега е друго, но е друго защото хората искат да учат, работят, купят жилише и т. н. А приятелката му кое от тези неща иска, че не разбрах?

Ние с жена ми и сме учили, и сме работили и пак си отгледахме детето. Просто когато човек наистина иска нещо, се справя и то без да се чувства жертва, а го прави с радост.

Приятелката му или супер енрешителна, или не е убедена, че автора е нейния човек. Това е. Колкото и да го дъвчем тук, това е.

И в двата случая ан мястото на автора бих се замислил сериозно дали да продължа тази връзка, защото не мисля, че в годините ще има сериозно развитие по нея. А той очевдино вече търси развитие, което надали ще получи.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fefec15c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Абе, човек момичето е на 23, отказала се е от работата си заради теб (заради инцидента), хванала те е, че я лъжеш за положението във фирмата и на всичкото отгоре имаш наглостта да я обвиняваш, че не иска деца веднага? ! Ти се благодари, че още е с теб, защото аз след подобна лъжа директно си хващам багажа и си тръгвам. А тя се е отказала от бъдещето си за да си седи у вас и да се грижи за теб и ти за благодарност и сипеш лъжи и обвинения. Направо не разбираш какъв щастливец си, че тя изобщо е с теб! И вместо да си и благодарен за грижите и подкрепата и за това, че ти е доказала любовта си като е останала с теб в труден момент ти я обвиняваш? ! Извинявай, ама напълно си заслужаваш не само да ти откаже да роди дете ами и да те зареже.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: a343c09828
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Ех Авторе, ти си искал тя да напусне работа още преди инцидента. Ясно е че ти са властен мъж, ревнив, и тя го знае. Тя се страхува, че ще загуби съвсем свободата си, без професия, без пари и с дете и да не излиза от вкъщи и без социални контакти.

Освен това Авторе на нея може би може да и се има доверие но на теб не, ти си играеш с нея, тестваш я, това не е обич

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 212efa3567
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Авторе, искаш дете, но не си й предложил брак, а това е първото нещо, което е трябвало да направиш. Не всяко момиче би се съгласило да роди без брак. Може родителите й да са по-консервативни. Може и тя самата да чака това, но да не смее да го каже направо. Хората са различни, аз например никога не бих родила без брак.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 69f433ab57
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Ужас! С коментар18 автора ми падна още повече в очите! Тествал, проверявал, изисквал. Абе, ти за кой се мислиш!?? Дано да не се намери жена, която да те размножи!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 03008c253e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   В днешно време жените, които не искат деца са психически обременени. За тях по важни са: пари, кариера, еманципация, феминизъм... Обществото ни се разболява! Жените не искат да бъдат майки, а мъжете хленчат по форумите....

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 718ae88259
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Не съм съгласна с #32. Истинските мъже са рядкост. Никога не бих забременяла от провинциалист, без собствено жилище в София и със заплата 2 пъти по-малка от моята, и с кола на 20 години. Какъв баща ще е?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 49ca364e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   34, ако имах жена като теб, щях да популяризирам домашното насилие

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: eae9b8d7e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Тъй като много се изписа за материализма на жените - ето и моето обяснение. В природата на мъжа било да спи с много жени, за да си продължи рода и всеки мъжкар гледа да опраши повече женски. Е, в природата на жената е да търси най-способния баща за децата си, пак за да си гарантира продължаването на рода. Мъжете обаче често пропускат най-важната част - в природата полигамни (опрашители на повече женски) са само алфа мъжкарите - останалите не получават нищо - обикалят храстите и се надяват в някакъв момент да свалят водача на стадото от власт. В природата на мъжа е да иска да бъде с възможно най-много жени, а в природата на жената - да иска да бъде с най- конкурентния мъж. Какво излиза сега и ние не сме виновни, че сме материалистки, така както и вие не сте виновни, че сте неверни.

 
  ...

...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2222bbb08f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   34, знам за човек, с жилища, от града, с голяма заплата, заряза семейството си и въобще не поглежда детето си. Също така зная за мъже (и то не един), живеят на квартира, с учителска заплата (за сведение чисто заплатата на учителя е около 450 лв), прекрасни бащи на прекрасни деца - на С и двете дечица са първи по състезания и се явяват непрекъснато по олимпиади. Щото бащите им се занимават и общуват с тях, то родителството не е само да направиш бебето.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker