Не Харесвам приятелите MУ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не Харесвам приятелите MУ
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 1809 пъти
Здравейте!

Имам следният проблем:

С приятеля ми сме заедно вече повече от 2 години като през последната година дори заживяхме заедно. Нещата вървят добре, разбираме се. Имаме и конфликти, но не траят дълго и бързо се оправяме. Но темата "неговите приятели" или по -точно някои от "неговите приятели" си остава проблем между нас. По принцип съм разбран човек, правя компромиси, доста съм разговорлива и винаги намирам тема на разговор, с който и да било. Това Ви го казвам не да се самоизтъквам или нещо от сорта, но да го вземете под предвид, когато изкажете мнение по въпроса.
Та приятеля ми е добър приятел с човек от неговото детство, с който са израснали заедно. Аз не го харесвам този човек поради причината, че е голям интригант, постоянно плюе по други наши познати, винаги гледа да мине от другите, но не и от него самият, и поради редица още негови качества. Въпреки това, уважавам факта, че са успели да си запазят отношенията с приятеля ми и нямам нищо напротив да си общуват или излизат. По думи на приятеля ми, през годините те са имали някои краткотрайни недоразумения (така да се каже). Съответното момче не веднъж се е опитвал да се меси в отношенията на приятеля ми с вече бивши негови приятелки. Смисъл такъв, че се е опитвал да ги сваля по един или друг начин, като дори и аз в началото на връзката ни усетих, че и към мен хвърчаха някакви "искри". За мен това е крайно непристойно поведение от страна на приятел/ка, но въпреки всичко те си остават приятели. В случея колкото и неприятен да ми е този тип, по-неприятна ми е неговата половинка. Ще си спестя коментара по нейн адрес, но за мен тя е един доста комплексиран, ограничен човек, който не вижда по-далеч от това да си направи джуките и грима. Усещам някакво съревнование от нейна страна с мен, някаква посредствена цел да се докаже като човек, който в действителност не е. Нямаме допирни точки, няма и какво да си кажем. Мен специално такъв тип хора не ме кефят, не ги разбирам, и нямам и желанието да се разберем. По скоро ме натоварват. В началотото полагах усилия да си говорим все пак по женски, докато мъжете говорят тяхните си неща, но в течение на времето нашите срещи зачестиха до там, че да ходим на почивка заедно. Многократно се опитвах да поговоря с приятеля ми на тази тема, че не ми е приятна тяхната компания, но все неуспешни опити. Той непрекъсното излиза от темата с факта, че те двамата са приятели, имат общи неща, и че аз трябва да му влезна в положение по някакъв начин. Нашите разговори на тази тема впоследствие прераснаха в скандали, до там, че бях обвинена, че цитирам "завиждам" или "злобея" по адрес на въпросното момиче. Неща, които мен крайно много ме обиждат и засягат, защото аз не тая в себе си такива чуства, а просто не ги харесвам и двамата като компания. Честно казано на този етап не ме вълнуват толкова те двамата, колкото мнението на приятеля ми, а именно, че злобея или завиждам.
Боли от факта, че той не се застъпва за мен, не приема, не уважава мнението ми, а точно обратното-опитва се да наложи своето мнение по темата. По негови думи аз трябва да направя компромис, трябва да го подкрепям, и да не бъда толкова остър и директен човек. В момента сме скарани, не си говорим след вчерашният опит отново да поговорим на тази тема. Той отиде на гости в негови приятели (това беше планувано от по-рано), а аз се опитвам да си изясня нещата по някакъв начин и не успявам да открия своите грешки по случея. От кога, питам Вас, да не харесваш някой значи, че непременно му завиждаш или злобееш по негов адрес? Какво бихте ме посъветвaли по темата?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1fc91fb963
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Щом нa приятелят му сa му толковa слaби aнгелите, кaни хубaвa приятелкa нa излизaниятa ви :).
Нaсочили му се внимaнието към нея, тaзи нa която "зaвиждaш" сaмa ще зaпочне дa прaви с него същото, което ти с приятелят ти. И нaкрaя типично по женски или ще успеете дa ги скaрaте веднъж зaвинaги, или ще зaпочнaт дa си излизaт без вaс двечките.
A нa теб кaкъв ти е нaистинa проблемът? Щом не сa ти приятни, излизaй по- често с твои приятели и по- мaлко с тях. Не е зaдължително дa сте винaги зaедно. И дa... и aз остaнaх с впечaтление, че мaлко злобееш, може би се чувствaш несигурнa около нея, не знaм, но тaкa изглеждa. Aко е тaкa, женa си в крaйнa сметкa, aко смятaш, че очичките му бягaт нaтaм, ти можеш дa привлечеш други и дa му покaжеш туй- онуй ревнивке :).

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 48f52b3932
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   М 29: За съжаление често се случва човек да води война с гаджето на половинката си. Особено при жените. Имал съм такива случаи а веднъж даже гаджето на мой приятел от детинство започна война срещу цялата компания. Не успя да я спечели, с годините поумня и започна да се разбира с нас. Мъжът се държи по един начин с приятелката си и по съвсем друг в коч компания - оригваме се, псуваме, пускаме грубиянски шеги един към друг, гледаме футбол и обсъждаме цици. И понеже приятелката му познава "истинската му същност", тя смята, че тези кретени му влияят зле. Моят опит показва, че когато жена води война с приятелите на гаджето си, това няма как да доведе до нищо хубаво. Мъжкото приятелство е много силно. Дори и по някакъв начин да успее да го развали (минимален шанс), това се отразява негативно и на връзката им.
Конкретно за твоя случай, не можеш ли да поговориш с приятеля си и да достигнете до някакъв компромис? Ти не ги харесваш, но той явно държи на тях и е редно да приемеш този факт. Какъв е проблемът той да се вижда с тях без теб? Имах подобен казус веднъж и с приятелката ми просто решихме тя да не идва с мен, когато се виждам с човека, когото не харесваше. Според мен компромисът е решение, със сърдене и караници нищо хубаво няма да излезе.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 82b315677b
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Е ти като не харесваш приятелите му, какво очакваш от него? Какво искаш да направи той по въпроса? Какво значи "да поговорим по въпроса", няма нищо за говорене, те са си негови приятели и той ще си излиза с тях, ти като не искаш си стой у вас и толкова, той ще се съобрази с това, че не искаш да излизаш с тях, а ти с това че те са му приятели и готово. Правете си компромиси, а пък като трябва от време на време ще ги търпиш

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: fa47509e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо просто ти не излизаш със своите приятели, а той сам с неговите??? Кой е казал, че като сте двойка всичко трябва да ви е общо и да ходите навсякъде, зелепени като т*шаци с извинение? То затова много връзки се разпадат, с такова задушаване...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8abab55977
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Просто не излизай с тях, когато са заедно. Остави твоя един ден да си изпати от въпросния приятел и сам да разбере що за стока е.

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: ce134931b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Благодаря за съветите. Проблема обаче е там, че той се сърди като кажа, че няма да излизам с него, когато и те са там. Почва се едно мрънкане от сорта на "какво ще ти стане ако дойдеш"..."аз сега сам ли да ходя".. . И ей такива ти му работи. Проблема е можи би там, че той си е в БГ само 3-4 дни през седмицата и няма как да го поделим :D. А за въпросната, моето мнение за нея е толкова остро в резултат на много глупави прояви от нейна страна през времето. Абе и двамата са хвани единият, бутни другият. Неприятни ми са и това е! И по лошото е, че не мога и да го крия тоя неприязъм като съм около тях. Направо ми е изписано на лицето (лошо, знам).

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8e88ce55bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Имах много подобна ситуация. Преди да се срещнем с мъжът с който съм имаше цял отбор за мен ужасни субекти. Не можеха да осмислят, че човекът има връзка. Приятелите му влачеха най—различни жени, леко казани фриволни, идваха посред нощ пийнали за да пият кафе, Използваха го по всякакъв начин, даже цигари не си носеха, когато идват у дома, да не говорим за кухнята майка. Просто трябва да има алтернатива.. Нашата връзка и до ден днешен е чудесна, но се наложи и аз да сложа своите карти на масата. Обясних, че това няма как да се получи. Явно достатъчно държеше на мен, за да ме разбере. Обясних, че това ме натоварва, както ти го казваш в момента на нас и се получи. С нашите почивки беше същата работа, в началото и там нямах спокойствие. Показах му моят начин и мисля, че му хареса. Рила, пирин, срещнахме много нови хора през това време и тук дойде и естественият подбор. Вече се забавлявахме заедно. Ако бяхме продължили по онзи начин тази връзка щеше да е история.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker