Как да простя, как да забравя? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Как да простя, как да забравя?
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1966 пъти
Здравейте, аз сам млад мъж на които наскоро му се случи нещо ужасно. Научих, че момичето с което бях 4 години ми е изневерило и то с човек близък по някакъв начин до мен.
Няма да ви казвам как се почиствах, предаден, наранен са думи които не описват и на половина това което изпитах. На въпроса ми "ЗАЩО? " тя отговори, че и е липсвало внимание,
че някои мои постъпки в миналото са я подтикнали към това. Аз знам, че когато в една връзка има някакъв проблем то е по вина и на двамата в нея. Но не разбирам това ли е начина за
решаването му, но това е друга тема. Сега В момента продължавам да държа връзка с това момиче и тя всеки пат като се чуем ми казва колко много съжалява, че е осъзнала
какво е направила и, че за нея е било голяма грешка. И иска да се съберем няма да ви лъжа аз продължавам да я обичам може би не както преди но я обичам и държа на нея и искам да сме
заедно просто част от мен не намира смисъл след това което стана. И тук идва въпросът ми как да намеря начин да и простя, какво да направя, че да забравя това което е
станало. Наистина имам нужда от съвет, Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: 465aacfdb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен по-скоро въпросът е ДАЛИ да простиш, не КАК.
Питай себе си ДАЛИ изобщо има смисъл да имаш връзка с тази жена и дали няма тази случка винаги да ви яде и да ви пречи, а и се замисли малко за себе си дали тя няма при друг проблем да постъпва по същия начин. Явно просто не е моногамна или търси проблемите в теб и сътветно взима за себе си правото да си ги решава, изневерявайки. Ако е мислила, че имате проблем като двойка, тя е щяла да дойде, да ти каже и да работите за връзката си. Има просто жени и мъже, които са склонни непрекъснато да обвиняват другия за своите нещастия, за неудоволетворението в живота си и така нататък - такъв човек няма угодия и рано или късно пак ще си вземе свободата да ти изневери, защото... няма внимание, няма еди какво си - причини 10100 може да си намери такъв човек.
Аз не мога да ти дам съвет как да простиш, защото при аналогична ситуация просто пожелах много късмет на двете гълъбчета и прекъснах всякакъв контакт и с двамата. Мен лично не ме нарани самата изневяра като физически акт, а лъжата, срещите зад гърба ми, пренебрежението и от двамата. В един момент загубих и най-добрата си приятелка, и първата си любов, но пък всяко зло за добро - две седмици по-късно срещнах мъжа на живота си, на когото нямаше да обърна внимание иначе. Честно казано е по-лесно отколкото си мислиш. Агонията, която изживяваш в момента е много по-жестока от това да прекратиш връзка с човека, който те е наранил и да продължиш с живота си. Интересното е, че аз не съм себична, ревнива и действително не ми е партньорът ми да прави секс с друга жена, но въпреки това в случая не можах да простя, защото ставаше дума не толкова за секс, а за лъжа, измама, тайни срещи, гугукане, лъжи, за да не се виждат с мен и после отричане на връзката, за която вече имах сигурни доказателства. Ей това беше краят - лъжата, отричането, криенето и с това чувството, че си едва ли не недостатачна или боклук, а да си давал всичко от себе си във връзката.
Затова и ти препоръчвам подобно решение - просто при мен помогна. В следващата си връзка от самото начало поставих условия за честност и откритост и не съжалявам. Във всяка връзка има проблеми, но сядаш, говориш и работиш по решаването им.
Веднъж лъжа, винаги лъжа - това да знаеш. Може да се минат години, но тази жена пак ще ти изневери да не говорим, че за жената си е и въпрос на чувства да прави секс с някого и е напълно възможно тя да изпитва нещо и към другия. Веднъж недостатачен, винаги недостатачен - мисля, че всеки заслужава повече от това да бъде недостатачен за партньора си.
Не казвам, че съм права - това е моето лично мнение и съм много доволна от решението си, защото днес имам партньор до себе си, с който не се лъжем и мога да спя спокойно, не да треперя и да поставям всяка негова дума под съмнение.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8e703c69f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мога да ти дам съвет от позицията на момичето. Е, при мен грешката не беше изневяра, беше от друг тип. Но всички сме хора, всички грешим. Щом тя те търси, значи наистина й пука. Възможно е в момент на слабост да се е поддала. Разбирам и теб, че те боли и си наранен. Но щом я обичаш, дай й шанс. Започнете начисто, без да й натякваш за грешката й, без да се опитваш да й отмъщаваш, да я караш да се чувства зле и т. н. Но ако тя пак допусне грешка, раздели се с нея окончателно и не се обръщай повече назад. За мен щом имате чувства, си заслужава и когато едно момиче моли за прошка, то е искрено.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 4b37b17b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Щом го е направила, пак ще го направи.... затваряй я тази страница и си търси друго момиче... а тази й да и простиш, пак ще те боли.... така че давай начисто!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a09bfb800b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто недей. Веднъж изневериш ли, няма гаранция и след милиарди обещания, че няма да го направиш отново. Нека си ходи при онзи твой ''близък'' човек, проблемите се решават чрез разговор. Тя ако е достатъчно страхлива и глупава за да не го направи, значи си попаднал на някаква лигла, която е достатъчно незряла за да поговори с теб като с голям човек. По-добре си намери някое вярно, хубаво и мило момиче, което е умно, ще поговори с теб и ще ти сподели, когато има проблем. Не някакви дрисли, дето се чудят с какво да се оправдаят. Ако проблема е такъв, че наистина ТИ не й обръщаш внимание, не я охажваш, срещате се само за секс или пък си дървена дъска с малък пенис в леглото, то тогава и двамата имате вина, че се е стигнало до тук. Моя съвет е - не й прощавай. Така малката ще си научи урока.. Пък може би и не. ;) - От личен опит.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6c6424bf14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не знам за теб, но аз бих си тръгнал. Едва ли някога ще можеш да и имаш пълно доверие, а това е важно.

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: dfd88f9be6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Аз съм зряла жена почти с 40 годишен брак. Изневяра! -Не не се прощава! И на мен съпругът ми преди 6 години ми изневери. Простих-защото бяхме градили заедно дълъг живот. Но болката от изневярата никога няма да отмине. Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че любовницата му беше с 20 години по-малка от него. Поговорихме си, разбрахме се-продължихме живота си. Но при мен остана жестоката измяна и обида. Така, че те съветвам като майка-след като нямате и деца... -намери нов път в живота си-защото и ти като мен докато си жив няма да забравиш педателството. МАКА, ЧЕ СЕ УВАЖАВАМЕ-СМЕЯ ДА ТВЪРДЯ И ЧЕ СЕ ОБИЧАМЕ на тия години но продължихме, защото сме изминали дълъг път двамата и просто даже не стана въпрос за раздяла. Така, че изживей си живота. В него има много радости-не се нагърбвай с този проблем-защото ще те следва винаги.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c4cd164132
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз лично никога не успях да забравя, въпреки че простих.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 13dc4f7ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   до Автора, едва ли ще простиш, самия факт че са позволили да разбереш за тази случка е показателен, ти самия го знаеш че, никога няма да можеш да си с нея, без да се сещаш и за другия и какви са ги вършили

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: a114b6382e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не си го причинявай!!!! По- добре сам, отколкото зле придружен!!!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 3761f05541
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   хем боли, хем сърби. Просто забравяш за грешките, всички грешим, прощаваш, събирате се, жените се и имате деца! Толкова е просто, а ти го разточваш във времето, че още го мислиш..
И да, като си я оставил, много ясно че някой друг ще тръгне да тича след нея.. Тоест сгрешили сте, сега си простете!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 06865c3c67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Никога няма да забравиш, повярвай говоря от личен опит. Премисли добре какво си направил, ако си постъпил и ти така ще има шансове за помирение, но ако не само ще се нараняваш и натоварваш защото винаги ще си го припомняш. :)

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1f9dfc7edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   6, какво като сте изминали дълъг път, аз имам познати с по 20 години и повече брак, и се разведоха след изневери, та вероятно си финансово зависима или не може да се справяш сама, пък и той толкова струва, щом е оставил 20 - години по - малка заради 60 годишна, за да се правите на семейство, а пък не сте. сигурно и внуци имате, смешно и жалко, а мъжа ти е мухльо...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1f9dfc7edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   6, какво като сте изминали дълъг път, аз имам познати с по 20 години и повече брак, и се разведоха след изневери, та вероятно си финансово зависима или не може да се справяш сама, пък и той толкова струва, щом е оставил 20 - години по - малка заради 60 годишна, за да се правите на семейство, а пък не сте. сигурно и внуци имате, смешно и жалко, а мъжа ти е мухльо...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker