Въпрос към мъжете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Въпрос към мъжете
преди: 8 години, 6 месеца, прочетена 1806 пъти
Здравейте!
Имам въпрос към мъжете:
бихте ли оставили приятелката си/жена си заради това, че не може да забременее?
Благодаря!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 6 месеца
hash: d77e93e676
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Малко гадно звучи, но може би да. За една жена не е толкова проблем ако мъжът не може да има деца -има си семенна банка, но за теб това е единствената възможност да станеш баща. Но все пак всичко е индивидуално - ти самият за себе си трябва да се питаш до колко е важно за теб физическото бащинство. Навън има десетки хиляди деца за осиновяване и познавам много щасливи родители с такива деца. Първата братовчедка на майка ми е осиновена и обожава родителите си, нас ни уважава като род и изобщо няма разлика с биологичен роднина като чувство. Майка ми е много близка дори с нея, защото са на еднаква възраст, но важно е от самото начало да знае всеки за осиновяването, включително самото дете. Друг пример е един баща в града ни, който гледа сам две осиновени близначета-циганчета. Имам и лоши примери, но все за хора, които не са знаели от самото начало за осиновяването си, но има и двойки, които след осиновяването някак си забременяват
Ти решаваш.
Знай обаче, че у нас сурогатното майчинство е забранено и с право -при такова майчинство не е ясно кой е правният родител и се създават големи проблеми, така че осиновяването ще е единствената ви опция, освен ако има малко някакво шансше за инвитро.
Решението е твое и не бива да питаш тук аудиторията - всеки е различен, а и не споделяш как сте иначе с жена ти - обичате ли се, имате ли други проблеми и така нататък.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ed885cab71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти кажа нещо, което си мисля напоследък.
Сега е възприето сексът да се използва егоистично за лично удовлетворяване на страстите, а след наживяването с различни партньори, след приятелите с привилегии и т. н. да се създаде семейство.
Това е неписано общоприето правило - добро, лошо няма значение.
Идеята, освен любовта, защото единствено тя ни различава от животните, е сексът да оставя потомство, затова е и еволюцията във вида, в който я познаваме.
Понеже аз съм решил, че нямам нужда от деца, а не искам да използвам връзките само за удовлетворяване на някакъв нагон и страсти, за мен има две решения.
Връзка с бездетна жена като теб, но задължително при присъствието на любов или сам до живот.
Както виждаш дори и моят вариант е крайно егоистичен, но според мен при силни чувства животинското просто няма да има значение. Отговорът - евентуално Да.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f218fea5e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Аз не и никога не съм го разбирал това. Аз съм с тази, която обичам, тя не е виновна, че не стават деца. По-скоро бих осиновил дете, отколкото да я оставя.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6c1f51b280
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами жена съм да уточня. Не мъж.
Поради здравословни причини не мога да забременея.
Да, не съм пробвала много, но с яйчникова недостатъчност знам, че няма как да стане...
Благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 5d3f5cbb50
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Номер 1, ти не си мъж, така че не отговаряй!

 
  ...


...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: d77e93e676
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Е, Авторке, първо имаш право на 4-5 безплатни инвитро-та, после ти самата говорила ли си със своя съпруг дали за него това е толкова важно и накрая - живееш в страна с толкова много изоставени деца, че без пролбем ще можеш да си осиновиш. На Запад хората прибягват до всякакви отчаяни методи, за да родят, но там изоставени деца на практика няма или са просто кът. Ти има супер предимство така погледнато, че имаш един 60 000 пул от сирачета, където там някъде може би живее или се ражда твоето дете/деца. Нали знаеш - Бог взима, Бог дава!
Моя съседка има двама сина - осиновен и после забременява без никакво лечение. Днес биологичният син живее в чужбина, а осиновеният купи от него бащинта къща и живее 1 етаж над родителите си, грижи се за тях и така нататък. Животът е шарен - всяко зло за добро. Важното е иначе да си здрава... другото ще го решите с мъжа си. Не взимай решение обаче през главата му - сядате на една маса и се разбирате какво искате от тук нататък ДВАМАТА. С него си се бркувала, него питай и да не ти дреме какво мисли половината свят - ти можеш да си омъжена само за 1 мъж така или иначе и е важно неговото решение.
Друг вариант е в Румъния или Украйна да се възползваш от законите, които им позволяват да се ползват дарени яйцеклетки. При твоя проблем ти можеш да вземеш чужда яйцдеклетка, да се заплоди със спермата на съпруга ти и да си износиш, родиш бебе като забележи - ти по Закон си майка му, защото си го родила.
По-голям проблем е ако имаш свои яйцеклетки, но не можеш да износваш - тогава сурогатната майка може в последния момент да си задържи детето и нищо не можеш да сториш.
С две думи проблемът ти е по-скоро финансов. В Румъния е пълно с яйцеклетки и ти като иначе си здрава ще забременееш и ще износиш от първия път...но дали си струва е въпросът...съвсем легално е иначе в Румъния и имат опит с това...Успех

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6c1f51b280
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Да само с донорска може, а за износването незнам честно казано, докторите нищо не ми казват за износването, само, че не мога да забременея.
Исках да разбера вашите мнения.
Благодаря!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8542690c19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Aз ще пишa кaто стрaничен нaблюдaтел, зaщото имaм децa и товa не се зaменя зa нищо.
Познaвaм лично три подобни случaя. И в трите се кaзвaше, че причинaтa/зaболявaнето е в женaтa. Рaзведохa се всичките след 7 до 15 г. брaк. Тези, които се рaзведохa след 7 г. - мъжът имa две децa от следвaщaтa съпругa. Другa двойкa се рaзведе сле 11 г. брaк- и двaмaтa имaт децa от вторите, дa, включително женaтa- собствени, биологични. Третaтa двойкa се рaзведохa след 15 г. Две години по- късно женaтa роди голямо здрaво момченце от еднa случaйнa срещa с гaдже от ученическите и години.
Излизa, че понякогa трябвa дa се смени мъжът, колкото и дa кaзвaт, че причинaтa е в женaтa.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 8185187043
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Аз лично не бих я напуснал. Първо, за да се оженя за някоя жена, това значи, че съм на 110% убеден, че предпочитам нея пред всички останали. И идеята на такива отношения е заедно да вървите през трудностите, а не да напуснеш партньора си за нещо, което не зависи от него. Знам ли, може би в такъв случай ще помисля за осиновяване. Но категорично не бих напуснал жена си заради това.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 16574ae4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не, никога!
Намирам се в подобна ситуация, съпругата ми не може да забременее, пробвахме всичко, но без успех. Тя неколкократно ми повтаряше да я оставя, да си търся друга съпруга, която ще може да ме дари с дете, но аз категорично отказах. Живеем в чужбина и обмисляме варианта за сурогатна майка. До колкото знам май това в България не е разрешено, но не съм сигурен.
Но иначе за въпроса ти категорично не бих напуснал жената, която обичам само защото не мога да имам деца!

 
  ...

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 87de166b0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ако наистина те обичам , никога няма да те оставя поради тази причина! А и какво от това да нямаш деца - голяма работа. Важното е да си щастлив.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1762fe5507
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако я обичам истински - не! Ще си осиновим.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 25ca9ebbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   не бих, това е голяма болка за една жена да няма свое детенце, и ако я оставя това ще е изключително гадно, напротив трябва в такъв момент да бъдем до нея, да я успокоим и да намерим заедно алтернатива

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: c219d21814
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Като партньор в живота, първи брак и за двамата, връзката Е обречена, рано или късно. За съжаление първоначалните намерения са без значение. Единствения шанс е мъжът да също стерилен или да не обича деца/да не иска свои

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 6c1f51b280
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От авторката Благодаря за отделеното внимание.
Пр. ми ми повтаря, че няма да ме остави, аз му вярвам, но...
Мн се опасявам, че в един момент да не се остави.
Винаги ме е било страх.
А и ако го стори, кой ще ме иска такава. Такива работи ми минават през главата. Не мога да го задържа така.
Всеки като иска собствено дете...
Май за повечето хора това е основателна причина.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: ee745904ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката, на колко си години?

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 17e34d7b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ако мъж те остави заради това, значи просто не е твоят мъж! Нали помниш "в болест и здраве, в добри и лоши дни... ". Да изоставиш човека до себе си заради това означава, че просто не го обичаш достатъчно. Ти не би изоставила мъжа си ако се разболее, нали? А и напълно ли си сигурна, че проблемът е в теб? Защото когато не се получава бременност, причините могат да са както у жената, така и у мъжа, но дори и да си ходила на всякакви прегледи и да е доказано, че причината е само в теб (а не в него или и при двамата) ако това е твоят мъж никога не би си и помислил да те изостави! Напротив, ще те подкрепи в този тежък момент и заедно ще намерите решение на проблема. Сега поне има ин витро и всякакви други процедури, така че шансовете да имаш свое дете са доста повече от шансовете на жените преди 40 години. Само трябва да се довериш на човека до себе си и да го оставиш да ти помогне. Не губи надежда! Моя приятелка роди след 10 години какви ли не опити, процедури, лечения, няколко пъти ин витро и т. н. и сега има близнаци. Големи сладури са! Обаче с мъжа и бяха упорити и не помислиха да се откажат въпреки всичките неуспехи. Така, че щом мъжът ти е казал, че е с теб и винаги ще бъде, вярвай му и бъди смела!

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f47a4a998e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Авторке, другия път, като ти минат подобни глупави мисли през главата, се сети, че има много изоставени жени с по едно, две деца на ръцете. Това не е начин да задържиш един мъж - та да се притесняваш. Кой ще те вземе такава - някой, който вече има деца, разделил се е с жена си и не иска повече деца - има много такива, за съжаление. Може да осиновите дете или да ви се роди такова и един ден мъжа ти да те остави - не гледай на детето, като на предпоставка или като на гаранция за щастлив брак, защото не е.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 6 месеца
hash: f47a4a998e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   П. П. Всъщност проблемите започват след раждането. Грозно е, че го казвам, но е така. Жената качва килограми, не си доспива, става нервна и раздразнителна, иска мъжът да помага повече. Мъжът не е очаквал, че доскоро приятният му живот ще се превърне в ад, излизанията с приятели, на мач или на риба - в мираж, а нуждите му ще са винаги след тези на децата. Писва му от ежедневните скандали и от занемарената му и вечно мрънкаща съпруга. Почти всяка двойка, която познавам преминава или е преминала през такъв етап след появата на децата. Някои се разделиха. И разбира се има едно изключение - имат баба на пълен работен ден, която не живее у тях - идва сутрин и си тръгва вечер. Жената е винаги нагласена, ходят по ресторанти и концерти, на почивки само двамата и се обичат, както когато са били гаджета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker