Какво е любовта ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Какво е любовта ?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 2775 пъти
Седя тука и си мисля какво трябва да направиш за да те обича едно момиче. Понякога просто не се получава и получава. Или поне някое момиче да те хареса... Понякога каквото и да правиш просто отблъскваш всички момичета. Дори да започнеш да тренираш, дори да не си скапан дебил или грозен тип. Просто нямаш пари, власт и не си простак. Достатъчно качества да не те обичат особено момичетата.

Разхождам се по улицата, наблюдавам, виждам как разни дрисльовци (притежават) красиви момичета. Казвам притежават, защото се отнасят с тях като с предмети или някакви домашни любимци. Няма значение че момичето бива наричано боклук, тъпа, бива удряно или унизявано по какъв ли не начин. То ще го обича вечно... Ко кат е простак? Нали има пари...

Аз съм на 25 години никога не съм имал приятелка. Сега ще си кажете тоя балък сигурно е отвратителен. Не съм толкова зле, просто се отнасям мило със всяко момиче. Просто не му казвам че е тъпо или не струва. И явно не им харесва.

На скоро срещнах момиче, което има приятел, пълен глупак. Един ден той я обиди. Тя ми сподели че я е удрял няколко пъти, дори звучеше като пребиване. (както ми го разказа). Попитах момичето - защо? Тя отговори със въпроса - какво? Защо винаги продължавате да ги обичате независимо колко ви бият и обиждат? Тя - не знам - и ме прегърна. Казах и просто не мислите, а тя отговори, че съм прав. Попитах я - какво си мислиш, че няма да се повтори ли? Мислиш че вече ще те обича и ще е мил? Щом има веднъж ще има и още веднъж... Тя се натъжи.

От известно време обичам това момиче, отнасям се мило с нея, целувам я, докосвам я нежно. И се чудя, защо все още не го е зарязала дрисльото. Какво ми има на мен? Вярно е че нямам пари, власт и не я бия, но с пари любов не се купува... С бой явно се печели любов, но не мога така... Все тая... Един ден сигурно ще открия момиче, по вероятно е да не открия(за толкова време открих едно... ) но все тая...

Със сигурност обаче, след някоя друга година ще спра да обичам, ще стана безчувствен. Усещам как сърцето ми се затваря и става от камък. Ще помагам винаги на хората с каквото мога, но ще изгубя всякаква вяра в любовта. Казват ще дойде точно когато не очакваш. Лошото е че понякога не идва...
Все тая..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9ca7d2298d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стигнах до шестия ред, до това с парите и не можах да продължа. Само ще ти кажа, че ти си адски заблуден. Ти сега парите ти ли искаш да обичат, тренираното ти тяло или теб самия? Какво значи как да накарам някого да ме обича/харесва? Няма как да накараш някого да те обича на сила.

Вместо това пробвай ти да обичаш хората, без да очакваш нищо в замяна - те да те обичат или да те харесват. Не обичай телата им, праите им, красотата им, качествата им, обичай самите тях, без значение какви са - красиви, грозни, бедни, богати, тренирани, нетенирани, с/без власт. Обичай ги, без да даваш ангажименти, без да изискваш от тях, без значение как се отнасят към теб, просто ги обичай - дори когато те обиждат. Обичай ги, даже ако нямате контакт, дори ако умрат, само в мислите си и спомените си. Готов ли си да им помогнеш в труден момент, без да очакваш те да се чувстват длъжни да те харесат? Да им помогнеш, дори когато на теб ти струва усилия?

Можеш ли да го направиш това? Имаш ли силата и смелостта да го направиш? Можеш ли да се абстрахираш от страха, че ще се възползват от твоята любов? Ако нямаш смелостта и силата да го направиш, с какво право го изискваш от тях?

Любовта не се изисква, тя се дава. А ако я получиш и на сеща -добре дошло, ако не я получиш, продължавай да я даваш, без да изискваш. Това е любов - безусловна. Това твоето, което си мислиш, че е любов, не е любов - тя не е заради тренировки, власт, пари. Ако си мислиш, че това е любовта, по-добре не се занимавай изобщо с любов, ами си трупай пари, власт, мускули и след 50 г. сам се убеди, че не това те прави щастлив.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f916f7e376
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Проблема ти е, че се държиш твърде приятелски. Гледай клипове в ютуб ако разбирал английски относно свалки , как да спреш да си "the nice guy" и подобни.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a4fd29962d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Aми всъщност надали някой обективно би могъл да дефинира любовта. Най-малкото, защото всеки я разбира различно.
А колкото до това какво искат момичетата.. ами като момиче бих казала, че една голяма част от нас, да не кажа всички, макар и някои да казват друго, искат човекът, с който са, да е по-силен от тях. Във всяко едно отношение. Дори и физически. Друг е въпросът, че хората, които са склонни към насилие, са силни единствено физически, защото който е психически устойчив не би се опитвал да разрешава проблемите си с удари.
Но при всяко положение, за да те харесват хората (и в частност момичетата), трябва да си смел, да не показваш слабостите си и да отстояваш мнението си до определена степен. И да не ги удряш и обиждаш, защото това е някаква сбъркана представа за сила. Но естествено това е само моето мнение, а всеки разбира нещата различно. Успех с приятелката ти

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b7adedb4fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няколко неща мога да кажа. За да те хареса трябва да си уверен в себе си, да чувства, че може да се "опре" на теб. Парите се печелят, външния вид е важен в смисъл човек да е спретнат и поддържан. За едно момиче е важно тя да е в центъра на твоето внимание, а не да я занимаваш със свои проблеми постоянно. Не на последно място е химията. С две думи - начина, по който тя се чувства, когато е с теб. Така мисля аз. Много късмет ти желая и дано скоро да си имаш сериозна приятелка.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8de916b6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Последните пет реда я описват идеално. След любовта, точно това става. Рано или късно всеки те предава. Когато това се случи, е невъзможно да повярваш отново. Дори и да срещнеш друга любов имаш някаква стена, някаква защита изградена която не могат да я преминат.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a5d9f55614
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Не търсят любов и свестни братко. Искат да живеят в богатство със скъпи коли, в скъпи къщи, искат да са богати и известни. Родителите им и най-вече бабите им го набиват в главите, че трябва да се омъжат за богат и да си оправят живота. Защото са хванали бедния и гладен преход и защото някоя си комшиика се била омъжила за богато момче и щели да са щастливи... Жалко жалко жалко за вас жени, много много жалко.

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4ca2d38a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стрaнно зaщо се влюбвaме в хорa, които не си зaслужaвaт и обичaме до полудa човек, който ни обиждa, държи се лошо, игрaе си с чувствaтa ни... Не е сaмо при момичетaтa. И момчетaтa се влюбвaт в жени, които не ги ценят. Товa е мaнипулaция нa емоциите. Колкото по-зле се държиш с някой, толковa повече шaнсове имaш този човек дa пълзи зaд тебе и дa те боготвори. Естествено, не винaги е тaкa (слaвa богу) но е често срещaно явление. Психологичен проблем. Aко някое момче се държи тaкa с момиче, твърде вероятно е тя дa припкa подире му, дa го обгрaждa с лaски и внимaние кaто си мисли, че по този нaчин ще спечели любовтa му.
Не се безпокой, нямaш никaкъв проблем. Млaд си още. Имa мноооого още дa живееш. Ще нaмериш и ти твоя човек. Просто бъди тaкъв кaкъвто си. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 04c8ca3c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Жените са сбъркани същества. Оня ден гледам някакъв свинчо - дебелак, нисък, смешен, а до него руса мацка. Оня тъпак я гали по главата като домашен любимец, супер жалка гледка. Да беше милионер, щях да я разбера, ама се беше облякъл като гангстер от гетото.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 08be35ca3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   А защо като си толкова мил харесваш само красавици? По-грозноватите и нормални никога не заглеждаш нали? Всеки получава каквото заслужава. Започни да заглеждаш дебели, средно-хубави или грозни момичета, това ще покаже колко си добър.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6260615ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Защото не мислите, за това се влюбвате така. Щом ви бият ви харесва и се влачите след тях. Жените се и после почвате да ревете от тях...

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a0c7b2deda
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Любовта е да страдаш,те това е !

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 8de916b6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Любовта Те издига три метра над небето, в друг свят и много бързо те приземява в ада. Любовта е болка. След болката остава празнота. Знаеш че повече никога няма да чувстваш същото. Нещата се случват само веднъж. Любова е СПОМЕН.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 56c20cac71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Любовта, това е дадеш силата на някой да те съсипе. Бъди с добрите добър с лошите лош. Ако си все мекушам и любвообвилен ще страдаш като мен.
М 38

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9f814a552b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Ами на такива момичета попадаш или търсиш, има многооо нормални момичета, които ще се влюбят в теб, а не в портфейла ти. Колкото до това защо нямаш приятелка, може би се държиш прекалено приятелски с тях и те не могат да те възприемат като нещо повече от добър приятел

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: d39d38df44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Любовта започва когато един ден чувствата угаснат и се превърнат в решителност да си с някой за цял живот, да се борите всеки ден за да опазите взаимооношенията и брака си.
Тук опрделено става въпрос за некви чувста които някой си не може да првъзмогне понеже сега много го боляло, дрън дрън. Я се осъзнай!!! . Знам че друго ще говориш след 1-2 месеца. Ама казаното ми остава в сила.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2eac2fe765
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз се влюбих, защото беше най-умният мъж, когото бях срещала някога. Изумяваше ме със способността си да намира решение за всичко, да разкрива себе си малко по малко. Години наред бяха нужни, за да опозная повечето страни на характера му. Някак си ме накара да се привързвам все повече, да се влюбвам все по-дълбоко, докато опитвах да го разгадая. Ти си добър и мил и това е прекрасно, но съветът ми е да направиш така, че да провокираш интерес към себе си. Някое хоби или умение ще бъдат полезни, за да грабнеш момичето с нещо различно и да я развълнуваш. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 67507f1063
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Хора не знам колко това, което ще напиша ще е по темата, но няма значение. Искам да ви кажа, никога да не губите надежда. В днешно време хората са двулични, мислят само за материалните неща и не се замислят за нещата, които наистина имат значение. Целувките, прегръдките, обичта на родителите и семейството са важни. Не губете надежда, защото колкото и гадно да ви е положението, някой ден всичко ще се нареди във ваша полза. Аз го разбрах по-гадния начин. Надали ви интересува, но бях влюбена в едно момче около 2 години, виждах го как се целува с други, виждах го с много различни момичета и все се питах "Защо не съм аз на тяхното място? Какво толкова ми има? ". Просто някои неща изискват време. В момента съм с въпросното момче от година и половина почти и адски много се обичаме и съм по-щастлива от всякога. Знам, че не можеш да накараш някой да те хареса, просто хубавите неща се нуждаят от време. Пожелавам на всички много, много любов!!!
момиче, 17

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 1ef1cb14a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Биохимическа реакция.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 4d9e297993
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Любовта е чувство на отдаденост, физическа, психическа, емоционална и духовна. Чувство на закрила и грижа към някого, влюбването е съвсем друго. Бъди уверен в себе си, обичай безусловно(както кучето обича стопанина си, без да иска нищо в замяна), но не я показвай нон стоп! Външният вид не е особено важен, парите имат някакво значение(гадно, но факт). Уважавай първо себе си, не е егоистично. Човек, който не уважава себе си трудно би уважавал друг. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 2a93902b64
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Приятелю смени си психолога, обезателно да ти изпише нещо по силничко. Приемай ги по график, че не се знае още какви ли не ще ти хлопнат горе кат се метнеш из навалицата да се праеш на герой. Травмиран си от случващото се за да пишеш тук, бе чета и незнам с какьв софтуер си. Честно казано мога да ти препорьчам един, казва се Бекяров, ще те излекува напьлно, от черноморски град близо до варна, ако немаш парички пиши някакьв контакт. Нема те оставем да се мьчеш че май множко ти е дошло от тези грешки в хард диска ти. Няма да сьжеляваш, ще чакам :) хаха

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: c98a834d87
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

24.   Този сайт е пълен с постове на девствени момчета, на по 20-28год., които никога не са имали приятелка. Които ги е страх да заговорят някоя, вече защото всеки път са били отритвани. Които изпитват любов към някоя, ама оная си гледа телефона или баткото със самочувствие(пари).
Един ден се случва обратното, обаче. Те са тези с каменното сърце. Те са "желаните". Те мачкат наред. Те разбиват сърца.

После идват постовете на жените с разбитите сърца. И накрая идват постовете на разведените с малки деца.

Ехооо?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 45d2fc20a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   А ти, 23, тепърва си търси психолог. И недей да пиеш толкова преди да пишеш тук!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker