Защо е нужно държавното лицемерие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо е нужно държавното лицемерие?
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1884 пъти
Здравейте!
Не знам, дали заглавието на темата ще се хареса на модераторите, защото намесвам държавата, но не мога да поставя друго заглавие, защото става въпрос, точно за държавен рекет, а може би и корупционна практика.
Снощи гледах по НТ предаването "Съдби на кръстопът". Споко, веднага ще скочите, ама това са тъпи предавания, ама това са артисти, че това са измислици и т. н. Оставяме настрана самото предаване, кой както иска така да си го приема, факт е, че историите за които се разказва са се случвали на живи хора. Точно по снощната тема, е имало много други предавания, а всеки може и на живо да го е виждал, как нещастни бедни родители, биват "наказвани" от държавата, затова, че са бедни и държавата им отнема децата. Наистина, без средства, деца не се отглеждат, но защо държавата не дава на тези бедни семейства, парите които дава на приемни семейства, които да се грижат за отнетите деца? Наистина, има и родители, на които и да им се дадат пари, пак няма да възпитат добри деца, но има и много съвестни, които искат добре да се грижат за децата си, но се е случило да останат безработни и временно затруднени, какъвто беше снощният случай в предаването. Социален работник, бездушен и студен, дава нареждания и плаши, че ще прати децата в приемно семейство. На това приемно семейство, държавата плаща заплата и отделно помага и за отглеждане на децата. Не може ли тези пари да се дават на бедният родител и той сам да си гледа децата, а трябва да му ги отнемат, и някой друг да нагуши парите, без да има голяма полза от това? Имам чувството, че социалните служби злоупотребяват с държавни средства, играят се нечестни игри, пари за приемни семейства има, а пари за бедни родители, които с обич биха се грижили за децата си-НЯМА. Много искам да знам какво мислят сънародниците ми, по този немаловажен проблем. Заради печелбарство, се жертва детското спокойствие. Каква по добра среда за децата има, освен домашната. Ако децата са тормозени, разбирам да се отнемат, но за това, че родителите са бедни, но въпреки това обичат децата си и искат да се грижат за тях, защо държавата не дава тези пари, които така и така, дава на приемните семейства? Споделете, Вие какво мислите, правилно ли е това? За мен това е държавно лицемерие, държавен рекет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4ca7e88134
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Целта е да се разбият българските семейства. Помощите които една циганка получава са 10 пъти по-големи от детските които се дават на българката. Въпреки, че българката работи на 2 места и се чуди как да оцелее, а циганите само крадат и лъжат. Дори за бежанците се харчат милиони, но за българските деца нямало пари. Въпреки, че сме най-бедният народ в Европа и с най-ниска раждаемост излиза, че за нашите политици циганите и бежанците са по-важни! Това е защото ни управляват продажници и безродници, крайно време е да се събудим и да ги изгоним от България, така както те изгониха 3 милиона българи - емигранти в Европа, където се отнасят с тях все едно са роби.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 248eb171f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам дъщеря и някак не мога да повярвам на тези хора, че видите ли искали да си гледат децата, ама нямали пари. Не можеш да си представиш каква сила има истинския родител и че за него няма невъзможни неща, когато се касае за децата му. Дори и да останеш временно безработен, стига да си здрав винаги можеш да изкараш някой лев дори на черно. Може да са малко, но все пак може. Освен това държавата дава помощи за инвалиди, безработни и т. н. Да, крайно недостатъчни, но както се казва, в краен случай хляб и сол ще ядат, но няма да остави децата си.

Ти имаш ли представа каква болка е за истински родител да остави детето си? Това никой истински родител не би го позволил, дори ако трябва да направи невъзможното. Вече ако е безотговорен, егоист или мързелив е друга тема. Аз съм имал случаи, съм си лягал гладен, само за да купя лекарства и храна на дъщеря си и не съм ревал, че държавата не ми дава.

Стига с тая държава - държавата това сме ние. Никой данъкоплатец не е длъжен да храни другия, щом е здрав, прав и може да изкара някой лев. Всеки си има ръце и крака да работи.

Ама най-лесно да кажеш "няма работа" и хоп детето да го гледа който иска, пък да си харчиш помощите само ти.

Така че за мен ако има желание, има и начин да си гледаш децата, колкото и трудно да е. Едно време са гледали по 10 деца и пак са ги отглеждали. Баба ми са били 5 деца и са израстнали само с каша. Дядо ми са били 12 деца, на всичкото отгоре на 6 е останал кръгъл сирак, защото баща му е загинал във войната. Имал е доста по-голям женен брат, който го отглежда заедно със своите си деца. И това не му е попречило да стане достоен човек, да се образова, да стане кмет на селото и да отгледа 3 деца.

На фона на тогавашното положение сега си е направо рай и пак са отглеждали по 10 деца. Така че как да им повярвам. Ама тогава са работили като волове, само и само да свържат двата края, а сега само реват, че държавата не им помага. Да, ама ако сам не си помогнеш, никой не е длъжен да го прави вместо теб. Защо аз мога да работя, а някой не може и му е по-лесно така да чака да го храня аз от моите данъци.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 725e20acfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Защото държавата ни е скапана приятел. Това е...

Поздрави, Узунов

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 4fb82a7c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен и на бедните родители НЕ трябва да се дават пари/помощи, или както там ги наричат, и на приемните НЕ трябва да се дават пари!!!

Приемни родители трябва да стават хора, които могат да си го позволят финансово, с личните си финанси!!!

А биологичните безпарични родители просто няма да ги коментирам сега - ще стане дълго, а и темата е дъвкана не веднъж тука.

Държавата трябва да дава финансова помощ само на инвалидите и тежко болните хора.

Така ги виждам аз нещата.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 485913d98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   аз мисля, че тези истории са не само измислени, но и силно преекспонирани. ако социалните отнемаха деца при временни затруднения на родителите, половин България да е останала без деца.
къде ще ги настанят според вас, когато тенденцията е да се закриват домове? кой е повикал социалните? как те ей така са решили да вземат децата? нали не мислите, че ходят от врата на врата? мислете малко преди да приемате всичко като чиста монета.
аз мисля, че социалните могат да бъдат обвинявани по-скоро в бездействие и незаинтересованост, отколкото в превишаване на правата. а на въпроса защо не дава пари на тези семейства - за безработни си има обезщетения, има си ред за получаване на социални помощи. защо според теб въпросното семейство не е потърсило такива? моят отговор: защото така е по сценарий.
Ж44

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 15c5e51bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съвсем не си права авторке. Ако нещата станат така както ти си мислиш, то никой в бг няма да работи за минимална заплата. Как си представяш ако някой ниско образован го храни държавата той да иде да търси работа и защо ще го прави? За временно безработните държавата е помислила, изплащат се обезщетения за безработица.
Ако има държава на света, която така раздава пари само защото някоя нейна поданичка правила необезопасен секс без да помисли, как ще храни себе си и отрочетата си, то тя ще фалира за не повече от година. Бедните ще се надпреварват да раждат с цел вземане на заплата за отглеждане на собствено дете.
Родителят щом е станал родител той е длъжен да осигури нормален живот на себе си и поколението си докато то е непълнолетно. Ако не може да направи това то детето не е длъжно да търпи глад и мизерии заради неспособността на родителите си.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: a9f8b9e0fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   ОК, гадно е да ти отнемат децата, но първо след като си решил да ставаш родител е трябвало да помислиш дали можеш да ги гледаш тези деца или не и второ защо пък държавата да ти дава помощи? Не е ли много по-добре за всички да намерят на тези родители работа и те сами да се издържат? Защото кого натоварват с тези помощи? Ами данъкоплатците. Извинявай, ама е малко нечестно едни да работят по 10 часа на ден и да плащат за безотговорното поведение на други, които са родили дете без да мислят, а сега не им се работи и чакат някой си от някъде да дойде да им даде пари. Така, че аз съм твърдо ПРОТИВ всякакви видове помощи давани на здрави и млади хора. Ако става дума за инвалиди и пенсионери това е друго. Но така, някаква 30 годишна да ми кисне по кафенетата и да чака помощи, защото родила и не можела да се грижи за детето си... а, не! След като аз мога да работя, може и тя. Най-много държавата да и помогне (чрез бюрата по труда) да си намери работа. А като не иска-проблемът си е неин. Да си гладува. Никой не е длъжен да я храни само защото е родила.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9621a24659
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Цялата работа е в това да се приберат пари от чиновниците по програмата за приемни семейства и да отнемат децата на циганите, защото са им в повече. Нека приемните семейства си получават редовно пари , че дори да бъдат увеличени, защото това са нови грижи с чужди деца, а пък и отгоре на това циганката има право да вижда детето си и да дава съвети за отглеждането му.
Тези деца са дадени са осиновяване и в чужбина и ако ги изберат заминават далече.
Така държавата гони собствените си деца, а после реват, че населението било намаляло.
И още ще намалее, като няма пари за нищо!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2e9540a4c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе, причината да не се подпомагат повече социално слабите семейства за съжаление е много прозаична - циганите :)

Не знам, какъв процент нормални родители ще имат полза от това, но имаме над 1 000 000 роми, които няма да пропуснат да се облагодетелстват. Отпуснат ли се по някаква пътека подобни средства ще стане лудница - и в момента достатъчно подобни индивиди издържаме с данъците и осигуровките си. Няма как да се отпускат само за конкретни случаи подобни средства, а за други не, тъй като това ще е дискриминация.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: f260338bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От автора: -очаквах разбиране на темата, но явно все философи коментират, като не четат темата, а само заглавието. Никой не говори за помощите които дават на циганите, или за това, че им отнемат децата, защото те не могат и не искат да се грижат за тях. Темата е за съвсем друго. Явно някои не са я разбрали, или си пеят една и съща песен. Едно си баба знае, едно си бае.
Става въпрос, че квалифициран международен шофьор, е принуден да напусне добре платената си работа и да започне да се грижи за 4-те си деца. Майката е лекомислена и заради глупост е в затвора. Всички знаят какви са заплатите в България, човека си работи по възможност, но парите са недостатъчни и наистина не им достигат, но има голямо желание да си гледа децата. Някаква мутра-жена от социалните постоянно го тормози, че щяла да му отнеме децата и да ги даде в приемно семейство. На това приемно семейство, държавата няма ли да даде пари? Значи, за приемното семейство пари има, а на този баща в затруднение, пари не могат да се дадат!? Ето в това е лицемерието на държавата. Кой ще се грижи по добре за децата, някоя циганка, която ги взема само заради парите, или затрудненият баща, който си ги обича, и ако му се дадат тези пари, които се дават на приемните семейства, би се грижил като истински родител? На това ми отговорете, а не ми философствайте врели некипели. За сведение на злъчните егоисти, историята има добър завършек. Майката на затворничката, т. е., на майката на децата, се завърна от Испания, където живееше, а бащата отново пое международни курсове и нещата се подредиха, така, че споко, няма да вземат от вашите данъци, те ще отиват за циганите. Бащата с достойнство ще си отгледа децата. Дано сега сте проумели какво съм искал да споделя. Но докато има завистливи българи, ще има и мутренски, бездушни чиновници, в лицемерните български институции, каквито са социалните. Пари на вятъра могат да хвърлят, пари за нуждаещи се няма. Пари за пияници има, пари за свестни бащи, които са временно затруднени и искат да си гледат децата-няма. Това ако е политика, хак да ви е, на вас-ЕГОИСТИТЕ!
Няма смисъл да философствате повече. Няма и да ви чета коментарите.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 15c5e51bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе бащата за когото говориш не съществува това е измислица, но дори и да бе истина, като разгледаш случая, точно този баща дето няма възможност да гледа 4 деца прави пето и то от "лекомислената майка" /меко казано/ за която е нормално да измами възрастни хора и да им открадне жилището. Децата на такава майка на какво се възпитават от такъв родител? Поставяш ли се на мястото на онези възрастни и техните деца?
Отделно да приемаш за нормално баща да се съгласява с това че големият му син отказва да шета /помага на сестра си/ и нагло иска 20 лв за джобни, макар че е на 15 и осъзнава, без да помисли, че нямат доходи, че майка му е в затвора и че този от когото иска не му е биологичен баща и трябва да му е благодарен че въобще слага хляб на масата им. Нормално ли е баща вземайки последната си заплата да купи хамбургери знаейки, че въобще не е ясно кога отново ще има доходи и че следващите седмици можа да карат само на вода, ако не си намери работа.

Не не мога да приема за нормално държавата да плаща заплата на родители за да отглеждат собствените си деца. Замисляш ли се ако това се случи и е законосъобразно, колко компирки ще родят по над 20 деца?
http://vbox7.com/play:3f25e9db10
Които няма да се образоват а всички които са от женски пол ще станат инкубатори а мъжките ще вършат само онази работа.
Не мога да приема за нормално да не можеш да се грижиш за 4 деца и съзнателно да правиш пето.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 485913d98e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   авторе, много добре те разбрахме и първия път, ти обаче не искаш да разбереш, че има и друга гледна точка, освен твоята.
няма как родителството на собствените деца да е професия и като такава да получава заплата. човек има деца, защото така е решил и издръжката им е грижа на родителите. като имат временни затруднения, има обезшетения за безработица (мисля в рамките на заплатата за 9 месеца, което никак не е малко), има социални помои, има не на последно място спестявания, защото всеки човек трябва да има бели пари за черни дни, както се казва.
ти обаче упорито си се вкопчил в конкретния пример и отказваш да погледнеш общата картинка извън него. по-горе ти поставих въпроси, можеш ли да дадеш задоволителен отговор?
номер 5

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: dd38af2591
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, споделям напълно мнението ти. Гореписалите дървени философи просто не са вкусвали дебелия край на тоягата, а животът е колело.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 6c3aecd993
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   №14, благодаря за разбирането. Не мислех повече да беседвам с дървени философи, като №5(13)-ж44, но като разбрах, че и трезвомислещи хора четат и правилно мислят, реших отново да се включа. А и №5 иска отговор, с това ме предизвиква. Аз още в темата писах, че трябва да се абстрахираме от самото предаване, знам, че е по сценарий, знам, че героите са артисти, знам, че е направено за запълване на телевизионно време и носене печалба на телевизията, но кой да чете. Както се казва, едно си баба знае, едно си бае, като ж44. №5(13), не разбра ли, че не искам да беседваме за конкретният случай, а да беседваме по принцип. Не можели социалните да дават заплата на родителите!? Кой ти е казал, това подпомагане да се нарича заплата? На практика, в действителност дават ли се пари на приемните семейства? Дават се, както искаш така ги наричай, все едно. Важно е, че излизат от хазната. Пак по телевизията гледах, циганско семейство станало приемно. Възрастните не могат добре български да говорят, държавата им дава чужди деца да възпитават. На какво ще ги възпитат, на какво ще ги научат, не е ли това игра със социалните, игра за пари, за народни пари. Аз също плащам данъци и предпочитам моите пари да се дават на истински родители, които искат с обич да отгледат истински граждани, но са затруднени временно, а не да се дават на мними приемни семейства, които с нищо няма да подпомогнат възпитанието на децата. Напротив, ако им се дадат полувъзпитани деца, в такива семейства ще израснат социопати. Това ли искате, там ли да ви отиват парите от данъците. Ако в това не виждате лицемерие, няма смисъл да коментирате в тази тема, тя е за държавното лицемерие. Направете си тема, и там величайте държавната социална политика.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 719f182b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Съгласен съм, че трябва да има приемни семейства, защото има хора, които просто са неспособни да се грижат за децата си. Не говоря за финансовата част, а за самите хора, които са пълен провал в качеството си на родители. Когато 8 годишен пуши цигари, има бива пребиван от майката да си стои кротоко в ъгала, а после бие съучениците си, докато бащата излежава осмата си присъда, то определено е по-добре за децата, родителите и цялото общество, малките да бъдат отгледани и възспитани от други хора.
Но в конкретния случай, говорим за нещо различно. Майаката е в затвора (което си е нейна вина), а бащата просто има една от най-лошите професии, засягаща децата му. Преди години, грижите за подобни деца, биха били поети от баби, дядовци, че дори и братя и сестри. Колко хора познавам, отгледани от лялата и чичото, или живли по-година две с тях... Но в днешно време, подобни неща са невъзможни, поради окаяното финансово състояние на страната и гражданите ѝ, както и редица закони, чиновници и прочие, които те раздират жив, ако оставиш децата да се гледат от друг човек. Сега стана много модерно да се цитира онзи случай с битото бебе от някакви лумени. Разбира се, подобни идиотщини има, но са рядкост.

Проблема е, че доста често, тези приемни семейства гледат децата временно. Понякога за година, понякога за две, но е невероятно рядко, да има деца, израстнали от бебета до пълнолетие при приемни родители. А и те не са толкова много. Средствата не стигат, дори и за тях. Ако се налага, да даваме същите пари, на всеки втори родител, ще я окъсаме до лятото.


"на вас-ЕГОИСТИТЕ" - Да, на нас!
Добре че ни има нас, егоистичните хора, че да може такива като теб, да има по какво да лаят.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7a7aa0dae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   ох, това е филм, дали е по действителни случаи наистина, не е ясно, но пари на бедни да си гледат децата, не се дават, за да не се превърне раждането на деца в професия. ами те само ще раждат и няма да работят нищо

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7a7aa0dae5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   ох, това е филм, дали е по действителни случаи наистина, не е ясно, но пари на бедни да си гледат децата, не се дават, за да не се превърне раждането на деца в професия. ами те само ще раждат и няма да работят нищо

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: cef228e5f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   До Авторът

Ч. Н. Г. 2016 на всички! Аз сега се включвам и нямам време да чета коментарите.

Цитат Автор „Наистина, без средства, деца не се отглеждат, но защо държавата не дава на тези бедни семейства, парите които дава на приемни семейства, които да се грижат за отнетите деца? “

Отговорът е много прост - просто ако държавата поеме разходите на тези семейства, това ще увеличи разходите до неизмерно огромни нива и нормалните хора ще трябва не само да гледаме и храним сами децата си за разлика от тях, но и да плащаме към 80% Данък доход - това ще стане така, защото държавата ще трябва да поеме ЛИЧНИТЕ разходи на ВСИЧКИ в крайна сметка - първо на децата, после възрастните ще си кажат „Защо да работим за държавата и неработещите и децата им“ и така нататък
Това сме го минали вече - нарича се КОМУНИЗЪМ или СОЦИАЛИЗЪМ.
Проблемът е, че като държавата почне да поема разходите за живот на едни хора, тя ще вземе от други и ще унищожи всякакъв стимул за работа и лична инициатива. Благоденствие и благосъстояние на обществото не се създават с простото разпределяне от едни към други, а със създаване на нови блага! Не може да вземеш от едни и да дадеш на други и да очакваш, че всички ще забогатеят и проблемите ще се решат - обратното ще стане - образованите, работливите, мотивираните, предприемчивите ще загубят стимул или ще напуснат страната, а бедните ще станат още по-бедни, защото няма от кого да взимат вече! За да живеят ВСИЧКИ по-добре трябва по-развита икономика като цяло.

Освен това ще се стимулират хората, които така или иначе не могат да хранят деца да се размножават, а хората, които би трябвало да имат деца ще са толкова смазани от работа и данъци, че ще изберат да нямат. Ще се създаде едно общество от дегенерати - децата на бедните и хората с други проблеми ще размножат проблемите и няма да има нормални хора, които да компенсират.

Освен това кой реално не може да си изкарва парите за елементарното съществуване - алкохолици, хора с други психически пробелми и така нататък - дали ако им изсипем още и още пари те ще отидат за децата?
Вижте какво става с циганите - увеличават се парите за тях с пъти всяка година, да видяхте да живеят децата им по-добре?

Затова и в цял свят такива деца се отнемат на родителите докато последните ДОКАЖАТ, че могат да се грижат за децата си.
Децата са слабите и те имат право на защита, не родителите. Родителите нямат права, а задължения. Никой не заслужава да живее с алкохолици, насилници, но и в крайна бедност. В 21 век имаме достатачно средства за контрацепция, за да взимаме решение да имаме или не деца. Който ражда деца без възможност да ги гледа или ще трябва да промени нещо, или ще трябва да се примири, че ще вижда децата си само събота и неделя и така нататък.

Всички искаме да живеем свободно, в свободна държава, в която да работим преди всичко за себе си, не за държавата и държавата да не ни се бърка в живота. Това обаче означава не само права, а задължения. Който не си изпълнява задълженията, той се отказва и от правата си.
Основните задължения на държавата са вътрешна сигурност, външна сигурност, инфраструктура, образование, здравеопазване, съдебна система и така нататък.

Не е задача на държавата да ни гледа и храни децата!

Имахме такава държава и сами се отказахме от нея или по-скоро системата имплодира отвътре, защото не можеше да се самофинансира. Поколения израстнахме по целодневни, целоседмични детски градини, под стриктен контрол, дресирани от учители и институции. Пътят е обратно към семейството, семейните ценности и семейния живот, което обаче значи и отговорности.
Държавата е длъжна да помага на деца, пенсионери, инвалиди, болни хора - те са слабите в обществото.
Държавата не е длъжна на здрави, прави, работоспособни родители, които не могат да се справят с личния си живот.
Аз не искам държавата да ми се меси в живота.
Ние до такава степен сме повредени от соца като общество, че вече очакваме едва ли не държавата да ни храни децата, да ни осигури добър партньор и брак в живота, лично жилище, кола. Хора - това никъде го няма и го е нямало и през соца. Тогава ходихме със скъсани дрехи и обувки, полугладни и сме оцелели - не си въобразявайте, че има изобщо начин държава да организира личния живот на хората, но да защити децата може и ТРЯБВА.
ж30

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0f00d9fb7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   №16, аз не лая, а споделям мнение. Не само си егоист, но и без култура, жалко. Ако ти смяташ коментара си за лаене, то лай си тогава! Когато замислях да напиша темата, нямах в предвид, че ЕГОИСТИ ще я четат и коментират по нея. Дори уточних, че искаме да беседваме по принцип, а не за посоченият пример. Но явно, някои не искате да мислите, а искате да си запълните времето и да пофилософствате, правите се на интересни. Прочети се какво си написал, хем си съгласен да има приемни семейства, хем не трябвало да се дават пари на затруднени семейства, които искат да си гледат децата, но са временно затруднени. След като се вземат децата на тези временно затруднени семейства, какво следва после? За тези деца, държавата отделя ли пари? -отделя. Плаща ли и заплата на приемното семейство? -плаща. Излизат ли от хазната тези пари? -излизат. Какво ми философствате, ама не можело да се харчат пари за нуждаещи се семейства. А за приемните семейства, какво се прави, това не е ли същото-харчат се пари на народа. Да наистина сте ЕГОИСТИ и добавям СКЪПЕРНИЦИ. Ако ваш съсед ви поиска 5 лв(ако е затруднен), и това няма да дадете, защото ще изфилософствате, ти си длъжен да имаш. Гади ми се, съжалявам защо пуснах темата, не очаквах, че имам такива сънародници. То и затова държавата ни е такава, защото има кой да й величае корумпираните институции. Вероятно сте някои държавни чиновници, друго обяснение няма, защо е този егоизъм?
№19, как държавата прави това-"но да защити децата може и ТРЯБВА. "- Като взема децата от едни, а парите от хазната и ги влива там където не трябва? Това е въпроса, защо тези пари не се дават на затруднените семейства, а потъват безполезно в нечии чиновнически джобове. Защо е тази игра с децата, за тяхно добро ли, или за доброто на държавната игра? Ако е за доброто на децата, тези пари трябва да се дават не на приемни семейства, а на родители които ще възпитат стойностни граждани. Така или иначе, пари текат от хазната, важно е да не се крадат. За цигани пари има, за затруднени семейства няма. Като ги отнемат, децата не се отглеждат с въздух, пак се дават същите пари, защо да не се дадат там, където ще има полза за ДЕЦАТА, нали това иска №19?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 14f1eebdd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 19 - поздравление за прекрасната аргументация! Ясно и разбираемо сте разяснили всичко.
Предполагам, че авторът има добри намерения, но просто в някои отношения разсъждава наивно.

"Не може да вземеш от едни и да дадеш на други и да очакваш, че всички ще забогатеят и проблемите ще се решат - обратното ще стане - образованите, работливите, мотивираните, предприемчивите ще загубят стимул или ще напуснат страната, а бедните ще станат още по-бедни, защото няма от кого да взимат вече! "

Този процес за съжаление вече е факт - все по-малко квалифицирани млади българи избират да останат в страната.

"Освен това ще се стимулират хората, които така или иначе не могат да хранят деца да се размножават, а хората, които би трябвало да имат деца ще са толкова смазани от работа и данъци, че ще изберат да нямат. "

Това също вече се наблюдава.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 255706954a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   21, нямаше да коментирам поста ви, ако не ме бяхте засегнали, че мисля наивно. Цитата който показвате ""Не може да вземеш от едни и да дадеш на други и да очакваш, че всички ще забогатеят и проблемите ще се решат - обратното ще стане - образованите, работливите, мотивираните, предприемчивите ще загубят стимул или ще напуснат страната, а бедните ще станат още по-бедни, защото няма от кого да взимат вече! ", е от пост 19 и добре показва кой мисли наивно, вие или аз. Даже и в пещерният период на човечеството, хората са били социални, живели са като диваци, но са си помагали при нужда. От енциклопедиите го знам. Сега, уж сме вече цивилизовани хора, а още има егоисти, които са готови да отнемат, но не и да дадат на нуждаещ се. В какво виждате социалното в съвременният живот? Всеки да се капсулова като пашкул, и да не вижда какво става около него, да не вижда, че съседа му има нужда от помощ, да не вижда, че съседа му, който е изпаднал във временно затруднение, няма с какво да си нахрани обичаните деца, и тези които са сити, да казват, той е длъжен да има, щом има деца!? Ако това не е наивно мислене, значи, че не сме социално общество. За какво ни е тогава такова? Не е проблем, че се взима от едни и се дава на други, проблема е, че се прави неправилно. По вашата логика, развитите западни държави(за където драпат всички), трябваше да са фалирали отдавна, защото там има най добре развита социална политика-там се взема от едни и се дава на други, които имат нужда. Излиза, че не вземането е проблема, а неправилното харчене на взетото, както се прави от нашите социални служби. Затова няма раждаемост при цивилизованите, затова циганите раждат по 10 деца, затова държавата се скапва, защото няма държавност, а има държавно лицемерие. Клатим влака, и си мислим, че вървим напред, а на практика, държавата я няма.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker