Проблем с менструацията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124227)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с менструацията
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 1636 пъти
Здравейте. На 19 години съм и искам да Ви споделя моят проблем. Менструацията ми дойде в 9 клас, като поне 1 година беше постоянно кафеникав, нередовен, винаги закъсняваше с по няколко дни или дори седмици. В 10 клас се поизчисти, но постоянно си закъсняваше с по седмица, докато не дойде и момента в който дори спря да ми идва. Отидох на гинеколог в началото на 11 клас и той ми каза, че съм имала киста и ми изписа 6 месеца Ясмин. Когато свърших с хапчетата отново не ми дойде.. отидох пак при него и ми каза, че имам недоразвити яйчници. Хайде още 9 месеца Ясмин. След 9 месеца направих пауза 2 месеца, като в първият ми дойде, а на вторият не. Отидох пак не гинеколог и каза, че все още не са развити и да пия още 6 месеца Ясмина. Продължих ги. Майка ми и баща ми ме убеждаваха, че щом доктора казва, значи така трябва да стане. Пих ги до септември месец, но веднага щом ги спрях, цикъла ми отново изчезна. Гинеколога ми каза още 6 месеца хапчета, но реших за всеки случай да посетя и друг доктор. Който за моя радост, подходи различно и ме изпрати на кръвни изследвания. Оказа се, че организма ми почти не възпроизвежда естроген и прогестерон. Стойностите бяха на половината под минимума. Което за гинеколога беше много странно, защото аз съм си много добре развита и цитирам: " На пръв поглед изглеждаш в отлично здраве, но.. ". Беше сякаш "удивен" и за неговият 30/40 годишен стаж съм първият му такъв случай. Такива надежди и очаквания имах за този господин, но уви.. той също ми изписа 3 месеца хормонални - Регулон. И сега ги пия тях.. ще видим изобщо дали ще ми подействат, защото моята менструация е инат голям и не се дава лесно.. По едно време родителите ми си бяха помислили, че съм бременна, но възможно ли е при такива стойности и такива проблеми да се забременее.. вярно, че приятелят ми ме стресира след като бях спряла Ясмина, че може да сме направили белята, но аз си правих тест, ходих два пъти на видеозон, като вторият път вече беше дори на края на вторият месец след опасенията му и нямаше нищо. Нито имам подобни симптоми, нито го чувствам. Както и да е, смятам с кръстника ми да отидем в София да ме прегледа някаква докторка на жена му, много добра била, хвали ми я. Нямам нищо да губя, така и така родителите ми не го смятат за нещо важно и постоянно твърдят, че проблема си е в мен, внушавала съм си и такива работи. Странни хора. Един ден ще искат внуци, но продължа ли да ги слушам, едва ли.
И това е от мен.
Извинявам се, ако съм Ви отегчила много.
Надявам се на Вашите коментари. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 84ea780823
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Харесва ми много нагласата ти - действително няма какво да губиш.
Не се притеснявай за бременност - ти няма как да забременееш. Всъщност едва ли някога си имала менструация, а менструалоПОДОБНИТЕ течения при взимането на противозачатачните не са истинска менструация. Менструацията представлява много обилно кръвотечение - една дамска превръзка за 2 часа понякога се пълни с кръв - не вярвам да си имала подобно нещо някога и изобщо не си въобразяваш. Що за глупост е това твърдение пък?
Родителите ти изобщо не са инстанция в случая - как да не е важно! Дори са те изпуснали - трябвало е да потърсят лекар много по-рано като не ти е дошло до 14-16 г. възраст.
Внушаваш си???
Едва ли.
Кафявото течение е било заради хормонални промени, но не е било менструация
Имаш много сериозен проблем. Не искам да те плаша, но ти предстои доста сериозно ХОРМОНАЛНО лечение ако действително имаш недоразвити яйчници няма гаранция, че ще се излекуваш. Сега обаче ти е крайно време за лечение. Да, здрава си, но не майка ти и татко ти трябва да живеят един ден с невъзможността да имаш деца, нали така.
Затова отиди задължително към София или най-добре си намери МЛАД лекар, който току що идва от университета.
Често големите и известни „светила“ не са в час с този вид болести, защото преди просто жените са живяли с тях и са си умирали бездетни. Днес, слава Богу, имаме много нови медикаменти точно в тази област и е срамота ако не опиташ всичко. Но да - ще пише хормони на макс и не само противозачатачни, а по-сериознички, но не се плаши - това е лекарство, изписано ти от лекар. Настрой се обаче за месеци, дори година-две лечение. Хубаво е да търсиш мнение на повече лекари, но не сменяй непрекъснато лекаря, защото ти трябва един човек, който ти знае историята. Задължително си записвай какви медикаменти си взимала от кога до кога и каква диагноза кой кога ти е поставял.

Успех и действай на макс - нямаш какво да губиш, пробвай обаче всичко, за да се развиеш, защото от това зависи твоята фертилност един ден, когато пожелаеш да имаш деца.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 8bab77691b
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Класическа поликистоза. И при мен е същата работа. 1 месец имах цикъл, после ми закъсняваше с 40-50 дни... и накрая се оказа, че съм с кисти. Е, сега съм на хормони от няколко години и ги спирам само за по 1 месец, колкото да направя почивка. Обясниха ми, че с моето заболяване друг начин няма и ако искам да забременея трябва да спра хормоните само за 1 месец и веднага да забременея, защото ако изчакам, пак ще се появят кисти, нивата на хормоните ми пак ще се объркат и нищо няма да стане. Гадна работа! Ама съм го приела. Не зависи от мен, за това просто слушам лекарите. Само за сведение говорила съм с няколко лекари и всички ми казват едно и също. Освен това 2 или 3 пъти ходих и на пълни кръвни изследвания, включително и на хормонално огледало (май така му се казваше), т. е. взимат ти кръв 3 пъти в рамките на цикъла, в началото в средата и в края и 3 пъти гледат какво е нивото на хормоните. Така, че аз поне си знам диагнозата и си пия Диането и се успокоявам с мисълта, че ако го пиеш дълго време намалявал риска от рак на яйчниците. За това ти не се отказвай, консултирай се и с други лекари. Няма какво да губиш! Най-много да разбереш точно какво е положението и как да го контролираш (за съжаление не се лекува).

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 21b2c20364
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Благодаря за коментара ти! Радвам се, че не съм единствената която е на това мнение.
Всъщност, честно да ти кажа аз съм имала веднъж, два пъти кръвоизлив. Докато пия хапчетата ми тече обилно, спра ли ги просто забравям, че имам менструация. Дори сега като се замисля, последният път когато ми дойде беше август или септември миналата година..

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 2ab1cec806
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До номер 2 от авторката:
Аз често като ходех на генеколог ме гледаха на видеозон и само един единствен път ми казаха, че имам киста. И то лекаря си ми показа къде е кистата. Така че не вярвам моят проблем да е такъв. Останаха ми от регулона 3 хапчета. Ако не дойде ще предприемам мерки. Впрочем, чух от леля ми която е говорила преди години с една специалистка, че при такива менструални проблеми се е забранявала консумацията на мляко? Вярно ли е? Аз не мога без мляко с това нещо съм си отраснала и се чувствам много добре от него, независимо дали е кисело или прясно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker