Субфебирлна температура - години наред. Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Субфебирлна температура - години наред. Помощ!
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1367 пъти
Здравейте на всички. Момче на 23 години съм. От 3-4 години постоянно вдигам темпратура от 37, - 37, 6, като последната една година е пикова. Ако преди имах паузи и дни с липса на температура, то вече нямам празен ден. Вдига се от обяд и държи до вечарта, като вечарта е най-висока.
Споделих на личният си лекар, той твърди, че нямам симптоми за нищо, за което да се хване и за него съм здрав. Това е изключително непрофесионално изказване и невъзможност да се даде каквато и да е диагноза. Започнах да ходя на изследвания, които си плащам. Нищо, че съм здравно осигурен. ИЗлседвах си всички щитовидни хормони - всички са в норма. Пуснах две стерилни урини и стерилен еякулант - всичко изслезе стерилно. На ехограф - всички органи са нормални и леуголемени. Кръвните изследвания за ХИВ, ХЕПАТИТ Б И Ц, както и СИФИЛИС са отрицателни.
От ДКК натривката са всичко е в норма, само лимфоцитите са високи. През годините като съм си пускал изследвания, не е имало път в който лимфоцитите да не са високи. Родителите ми и приятелите ми, също ми дават съвет да спра да меря температурата, което за мен е неадекватно. Аз не слагам термометъра, защото така ми щуква. Усещам топлина по шията и лицето и тогава я меря и виждам, че е имало защо да я меря. Цялостното ми състояние е добро, имам чудесен апетит. Понякога усещам вртисане и цялото ми тяло започва да трепери, дори да не е студено. Понякога нямам и енергия. Изключително съм уплашен и не зная какво да сторя. Нима трябва да седна да уча шест години медицина, за да мога сам да открия какво ми е?

Много се надявам тук да се включват специалисти с адекватни коментрари и насоки, както и хора с подобни проблеми.

Мисля, че трябва още да се изследвам за паразити, туберколоза и да мина ядрено-магнитен резонанс на цялото тяло.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 4 месеца
hash: 24944ee8e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен личният ти лекар е прав и температурата ти е нормална. Не пишеш как я мериш обаче - след 37, 5 градуса се счита вече, че имаш температура. Ето ти и статията от Уики ако не ми вярваш. https://en.wikipedia.org/wiki/Fever
37 градуса са си нормални е нормално в определени части на деня да имаш по-висока температура, после по-ниска. При жените е нормално по време на овулация температурата да е по-висока, след физическо натоварване е по-висока температурата и т.н.
Ако си под стрес пак може да имаш по-висока температура.
Преди медицината е била много по-консервативна, а майките ни изкрейзваха при „температура“ от 37 градуса, но днес се счита, че човек има „температура“ от 37,5 до 38,3 градуса като под 37,8-38 градуса дори не се взимат медикаменти, защото температурата е важна при боренето на вируси и бактерии, но ти нямаш температура, а като всеки нормален човек си по-топъл в определени моменти или части от деня. Пробвал ли си с по-леко облекло?

Мисля, че страдаш от хипохондрия и търсиш някаква болест, когато такава няма.
Съгласна съм лекар и роднините ти - спри да си мериш температурата.
Било е иначе правилно да си направиш горните изследвания, но сега е време да престанеш.
Изхвърли всички термометри и живей!

Не се сърди също, че си си плащал сам изследванията. Ако тръгне всеки здраво осигурен да си прави изследвания по свое усмотрение за сметка на НЗОК, парите няма да стигнат и за 1 ден. Здравната осигуровка ти е важна най-вече при спешни състояния, хоспитализация, операции и така нататък и освен това принципът е солидарен - младите и работещите плащаме за хронично болните, пенсионерите, децата и неработещите. Такъв е животът - ти в момента си млад и работещ и плащаш за баба ти да кажем индиректно. И аз като теб си плащам всичко като отида на лекар и дори при жените под 35 г. не се полага профилактичен гинекологичен преглед, камо ли неща като мамография, но нали се сещаш, че все отнякъде ще намери човек 30-100 лв. за някакви прегледи и елементарни изследвания, но в страната има ракови болни, чието лечение струва на НЗОК по 50 000 лв. на месец, а една проста операцип от апендикс причинява разходи от 1000-2000 лв. Баба ми лежа 1 месец в болница, 2 седмици в интензивното и не плати нито 1 лв. Нали се сещаш, че ако ние не си плащаме осигуровките, трябва после да плащаме когато старите са в болница и то не някакви си 8-9% от заплатата, а да продаваме апартаменти, за да ги лекуваме. Здравеопазването е най-скъпият лукс на 21 век. Днес имаме най-модерни медикаменти, машини, лекари, но всичко това струва пари и не е като едно време да те клъцнат тук и там и да те зашият - който оживее, оживее. Само за 10 г. сме увеличили с 3,5 г. продължителността на живота си като нация. Нали се сещаш, че това струва пари!
Наш колега от Китай, където няма НЗОК и солидарна система си продаде цялото имущество, за да лекува болната си от рак майка. Е, майката почина, но той затъна с над 50 к. долара.
Ей затова ти е НЗОК - не за елементарните прегледи, а за сериозните неща в живота- плащат операции от по 10-16 000 лв., включително сърдечни.
Но не се занимавай -ти си здрав и млад младеж. Спри да си мериш температурата, да ходиш по изследвания и лекари, а си намери приятелка, хоби и една хубава почивка, спорт ще ти се отразят много по-добре. Там инвестирай парите си, не в глупости

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: e90e368a8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора :

Аз не разполагам с нужното време в ежедневието си, за да страдам от хипохондрия. Не си и меря температурата, защото така съм решил, а защото започвам да се чувствам зле. Цялото ми лице, врат, шия и гърди започват да ми парят и едва тогава я меря. Започвам да не се чувствам добре.

Категорично отказвам да приемам такива мнения, че съм хипохондрик и, че ми няма нищо. Аз усещам сигналите на тялото си и мога да разпозная кога не се чувствам добре.

Честно да си кажа, статистиката за раково болните не ме вълнува. Вълнува ме моето здрава и моите здравни осигуровки и това, че на мен не ми е добре.

Не съм и съгласен с това, че здравните осигровки са за спешни случеи. Т. е. трябва изведнъж да се разболея, та да се реша да се позаинтересувам от здравето си и да не му хвърлям по едно око от време на време превантивно.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 95f228b24a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пич, дали не е генетично? Някаква аномалия, атипична алергия? !
Не обвинявай личния си лекар, щом десетки други доктори и изследвания са потвърдили, че си окей по тези критерии.
А лимфоцитозата казваш, че е била винаги така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker