Хипохондрия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хипохондрия
преди: 8 години, 4 месеца, прочетена 1052 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години. Знам, че сама си поставям диагноза и че не съм посетила специалист, но според мен страдам от хипохондрия. Всичко започна, когато бях на около 10 години. Мой близък приятел го оперираха от апендикс изведнъж- нямаше проблеми със стомаха преди, а мен доста често си ме болеше по това време и не намирахме причина защо. И аз започнах да си внушавам, че може би и при мен е същото, дори на няколко пъти ходих в болницата, правиха ми изследвания, но категорично не беше това. Отмина този период, но си спомням, че по новините бяха казали за дете, което е починало от това и аз отново започнах да мисля, че това и на мен може да се случи. Родителите ми обясняваха, че причината за болката в стомаха ми не е това. Отново беше отминал този етап, но наскоро оперираха отново близка моя приятелка и пак започнах да се вкарвам в такива филми. Всяка вечер, щом си легна, всичко започваше- внушавах си, че ме боли стомаха и веднага пиех хапче, а щом го изпиех ми минаваше веднага. И това всяка вечер. Ако продължавам така ще си съсипя организма с лекарства, от които не се нуждая, а и ще се побъркам. Страх ме е да разговарям с психолог по този въпрос и просто не знам как да се справя. Моля Ви за съвет как да се преборя с това внушение. Надявам се, че не съм единствената..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: cb2a08c68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Вероятно е на нервна почва и става въпрос аз самовнушение. Защо все пак не отидеш на ехограф на коремните органи и на гастроентеролог? За твое успокоение го направи. Ако всичко е наред на изследванията, което най-вероятно ще е така, остава наистина да потърсиш психолог, защото състоянието ти може да се влоши.
Много по-полезно е да поговориш с човек, който ще ти помогне, отколкото да пиеш хапчета. Те помагат на едно, но вредят на друго. На 16 си... И не възприемай психолога като нещо срамно! На запад даже е престижно :) Късмет ти желая!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker