Какво да направя - нощно напикаване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Какво да направя - нощно напикаване
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2349 пъти
Здравейте на всички!
Пише Ви момиче на 17 години, което страда от нощно напикаване! Какви ли не мерки сме предприемали с моите родители: бабешки лечения, хапчета, ясновидки; що се отвореше метод го пробвахме. Преди месеци пих едни хапчета, при което отшумя. Но щом ги спрях отново започна. Правила съм много ренгенови снимки, но се казва че няма никакъв отвор и че проблема е друг. Може би на нервна почва. Да, имам някакви проблеми със семейството, които ги държа в себе си, защото мразя да споделям.
Това лято искам да отида на лагер със своите съученици, но как? Мисълта, че може да разберат е ужасна. Да не говорим че в днешно време никой няма да ме разбере или поне връстниците ми. Не мога да отида никъде на почивка с приятели по тази причина. Много е трудно. Също така основна причина е че имам твърде дълбок сън и не мога да се усетя кога ми се ходи до тоалетна.
Искам да се оправя час по-скоро.
Ако някой знае нещо по въпроса и може да ме посъветва ще съм адски благодарна! :)
Хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8e35231313
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Проблемът ти е за психолог. Нощното напикаване няма физическа причина ако през деня не се изпускаш да кажем, а и ти си изключила физическата причина. Истината е, че ти трябва прихотерапия. Какви са проблемите, които причиняват това напикаване дори ти не знаеш, защото са на подсъзнателно ниво. Само с помощ на психоаналитик или психотерапефт ще можеш да се оправиш. Аз препоръчвам психоаналитик или психоанализиран психолог, психиятър, но психоанализата трае много дълго ( 2 г). Психотерапията е по-модерният но и по-повърхностен метод - при нея обаче резултатите са по-бързи и за 3-6 месеца ще си се излекувала
Едно е ясно - ти проблема не си го израстнала и ако не потърсиш психолог под каквато и да е форма, ще си продължаваш така.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8648fe0e0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за съвета Ви. Чух че и хомеопат може да ми помогне. Имате ли някакви наблюдения върху този вид лечение?

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d57053661c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   През обед пий по една чашка бира. Всяка вечер преди лягане ходи ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на тоалетна. До седмица няма да имаш такъв проблем. Бях абсолютно като теб! :)
Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5720c44f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Има физическа причина и се казва нервна система. Сваряваш 500 мл вода и още докато е вряла я пиеш с чаена лъжичка (сипваш си в една чаша и я изпиваш с лъжичката, като свърши сипваш си втората чаша и така докато свърши). Отделно трябва да си печеш гърба на слънце, поне 30 мин. дневно.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 79682ae17d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Майка ми е разказвала че и тя е имала такъв проблем, излекувала се е чрез минерални бани. Не далеч от Гоце Делчев е Огняново, където има много минерални бани, една от тях е Мирото (така го наричт местните) близо е до хотел Терма Вита (профилакториума), майка ми една седмица се е къпала на мирото ( това е като малко басейнче и водатата е много гореща и е лечебна, много хора идват там да се лекуват) и се е излекувала. Малко заплетено ти обясних, но това което можете да направите, е да си организирате една почивка до Огняново в хотел Терма Вита (или някой друг в близост до Мирото) и да посетите Мирото, повярвай ми минералните бани са страшно полезни.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 093737177b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей аз съм момче също на 17 години и имам точно същия проблем но вече изчезна но от време на време се появява отново и отново на периоди е аз мисля, че се появява от стрес поне при мен е май така и съм ходил да ми леят куршум но нямаше никакъв ефект и аз имам дълбок сън, но понякога се будя понякога не и аз не знам защо се получава така надявам се да си разрешиш проблема защото знам какво е чувството :) Този проблем ми е откакто съм се родил

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9fac2d579b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Иди на чекръкчия - проблема ти се оправя за минути.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: df789d395b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   На мен също ми се е случвало. Имаше 2-3 вечери в които ми се случваше и едно нещо при мен подейства. Винаги преди да се изхождаш, помирисвай някой шампоан, който се намира в банята. Не знам дали и при теб е така, но аз когато се напикавам през вечерта си мисля че съм в банята и затова го правя, може би и ти затова го правиш но не осъзнаваш. При мен подейства и още първия ден от който започнах да правя това проблемите спряха, тъй като когато ние сънуваме, не можем на сън да усетим аромата на шампоан. Дано това да ти помогне, защото знам колко гадни са тези проблеми.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8e35231313
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   не, Авторке, хомеопат не може да ти помогне. Никакви билки не могат да ти помогнат на психиката. Дори някоя врачка може да ти помогне повече, защото те са вид психолози, но трябва да вярваш в способностите на врачката. Често така хора се оправят примерно като са им „лели коршум“ - вярват толкова силно в това, че се решава проблема, но билки не помагат. Също помагат и минералните бани на същия принцип - вярвай, но не при всички.
И не е проблем на „нервната система“, макар че наричаме психическите заболявания „на нервна почва“. Това е грешен израз, защото психологията е нова наука и преди действително се е вярвало, че психическите болести са проблеми на „нервната система“. Фройд е бил невролог преди да основе науката Психиатрия - той пръв е забелязал, че психика и нерви са съвсем различни неща. Доста често невролози лекуват разни психични проблеми, но това е грешно.
Отиди просто на психолог или живей с проблема си. Средно няма. Имаш проблем. Обикновено се израства такова заболяване, защото психиката успява да се пребори в периода на растеж, но това не ти се е случило и ще трябва да се лекуваш. Много често заболяване, между другото.

През комунизма е имало общежития за деца като теб по курортите с минерални бани, но децата на практика са се лекували не заради минералните бани, а заради откъсването от семейната среда, която е била и често причината за психическата болест. (така е и най-вероятно при теб). След 89-та затвориха тези общежития и сме ходили на почивка като сме използвали базите им - ще се учудиш, но в тях минерална вода просто няма :)
Били е просто предлог да вземат децата от семейството и най-вероятно са ги лекували с психолози. Имаше също зали за терапия и масаж - отпускане, борене на стреса и цялото общежитие с училище беше много светло, с огромни прозорци, базата отлична и храната отлична, но факт - до сградата не стигаше мин. вода и дори не бяха водили децата на процедури с минерална вода, а уж така били лекували. Просто у нас да кажеш, че има човек проблем с психиката е голяма стигма - казваме „нервна болест“, но мислим „психическо разстройство“, защото твоите нервни окончания не са болни!
И така държавата е лекувала навремето правилно децата, но пак не се е казвало, че се е лекувала психиката, а се е казвало „с минерална вода“ бъбреците се били лекували. Майка ми беше бъбречно болна и действително водата там помагаше за бъбреци, но тя никога не се е напикавала нощем и изобщо бъбречно болните имат къде-къде други симптоми, но са казвали на родителите, че децата са били бъбречно болни и уж ще ги лекуват с вода, а реално са ги лекували със спокойствие, щадене, психолози, хубава храна и атмосфера - общежитието беше като хотел с огромни помещения за игра и занимания, но пак казвам - без достъп до минерална вода и ...без транспорт до минералните изводи или специалисти, които да работят с тази вода :) Колкото и да не ми харесва комунизмът като строй, тези хора са отделяли огроми ресурси за децата, но са имали и властта да ги отнемат от родителите за тяхно добро. Днес е невъзможно държавата да се намеси до такава степен в живота на хората и не можеш просто да отидеш, да натовариш „бъбречно“ болното дете от някое семейство на село и да го сложиш в общежитие. Тогава насилствено се е случвало дори това, но факт - за децата може би е било по-добре...

Днес не е нужно да отнемаш децата от семейната среда за подобно лечение, но лечение трябва да се прове, но сме все още необразовано и недоразвито общество - по-склонни сме да отидем при всеки шарлатан вместо да потърсим психолог.
Търсим винаги физическа причина, но за лечение е психиката.
То е като да ви се развали колата и да викнете врачка или водопроводчик. Може колата да се оправи от само себе си или водопроводчикът по случайност да бутне някоя разхлабена тръбичка, но колата ви няма да се оправи. Същото е и с проблема на Авторката - тя може да ходи на уролози, невролози, хомеопати, врачки, чакръкчии, но няма да се излекува така и може заради плацебо ефекта да има временно подобрение, но все някога неврозата ще избие и проблемът ще я удари дори с по-голяма сила, а и може да спре напикаването, но да дойде нещо друго като страх от обществени места и тълпи или някаква фобия.

Авторке, ти си вече голямо момиче. Скоро ще легнеш с мъж, скоро ще си имаш приятел - как си представяш нещата? Искаш и деца да раждаш, и семейство да имаш. Бори се с проблема си и си признай пред себе си, че имаш вид невроза (психическото заболяване), потърси компетентна помоя - психотерапефт, психолог., дори психиатър и си реши проблема.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b9637824b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Изчакай да направиш 20, и ако не се оправиш пробвай с памперси.

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: dd9e902f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Авторке, бях същата като теб. В момента съм на 21 год, но до 19 годишна възраст имах това нощно напикаване. Също сме пробвали различни методи, хапчета, невролог, психолог, изследвали сме всички органи - бъбреци, дробове, но без успех. На екскурзия с училището никога не съм ходила, а я си представи момиче на 19 години с този проблем как живее.. Правиха ми рентгенова снимка на кръста и се оказа, че при раждането, явно доктора ме е издърпал по-силно и имам свободно разстояние между предпоследния и последния прешлен. Казаха ми първо, че от това идва проблема и изпаднах в паника, че цял живот ще страдам от нощно напикаване. Докато един ден се намери човек, лекар, чиято квалификация беше на съвсем друго ниво - беше ортопед? Той ми каза, че разстоянието на прешлените няма нищо общо с напикаването, нито е фатално, само трябваше да знам, че това ще бъде слабото ми място. Думите му бяха, че ще го израста.. и така си беше. Последната година започнах да се напикавам все по-рядко, 5-6 пъти през цялата година. И накрая изчезна напълно.. ето сега се радвам на спокойни нощи без притеснения. Така че може да няма никакъв проблем, просто не си отключила навика. Не мисли постоянно за това, разбери, че си нормален човек и скоро ще се сбогуваш с досадното напикаване. Успех ти желая! :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: b34322cd6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   здравей аз съм на 10 години и се напикавам. напикавам се и спя с памперси. имахме една училищна екскурзия. много исках да отида но родителите ми казаха че докато не спра да спя с памперс няма да ме пускат никъде на нощувки. надявам се да съм те успокоила малко. чао

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker