Възможно ли е сам да се научиш да свириш на китара - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Възможно ли е сам да се научиш да свириш на китара
преди: 8 години, 3 месеца, прочетена 6844 пъти
Здравейте! Въпросът ми е в заглавието. До сега никога не съм се занимавал с музика, но от близо година имам желание да се науча да свиря на въпросния музикален инструмент. Става дума за акустична китара, да свиря табуларите на песните от любимите ми поп групи. Та към по-опитните китаристи, които посещават този сайт:Възможно ли е всичко това, изброено по-горе, и то сам?
Поздрави и приятен ден!
Моля модераторите да ми одобрят историята!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 3 месеца
hash: fd98d1b7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, напълно възможно е, но преди всичко ти трябва много търпение, защото самия процес изисква време и резултата няма да е "от днес за утре". Не очаквай, че ще засвириш от първите седмици любимите си песни. (освен ако не свириш цял ден, но дори и така не знам дали е възможно) Другото, което е, трябва постоянство и всеки ден дори само по 20 минути упражнения също ще е от полза.
В Youtube има много уроци как може да започнеш да свириш на китара за начинаещи, отделно в Google също може да намериш нещо полезно. Не съм търсила лично, в началото ходих на уроци, но тези уроци дават повече насоки, а самото учене, развитие и научаване си зависи от индивида. Уроците от части спестяват това търсене, но има много китаристи, които са се учили сами и впоследствие усвоили инструмента и постигнали повече от желания резултат.
Китарата е много добър вариант и ти дава много възможности в последствие само не спирай да се упражняваш. Няма как да е невъзможно, просто трябва да имаш достатъчно желание и упоритост, оттук натам нещата се подреждат.
Някои полезни сайтове:
https://drooble. com/ - онлайн платформа, която мисля че има уроци по китара, не съм сигурна колко ще ти бъде полезна, но може все пак да я прегледаш
https://www. ultimate-guitar. com/ - това е малко след като напреднеш, когато вече си запознат с нотите и таблатурите и как да ги четеш
Guitar Pro е много добра програма, която доста китаристи използват, но и тя е за по-напреднали.
Една акустична китара не е изобщо скъпа и е много добро начинание, вече зависи каква си избереш.
Надявам се да съм била полезна, ще следя темата и ако се сетя нещо друго ще пиша. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: a2cc31e900
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Възможно е, не го препоръчвам, но може да стигнеш едно нормално ниво само от интернет уроци... лично аз започнах така, две години свирих сам, после отидох на уроци и всичко ми беше лесно, макар и с малко грешки бях на нормално ниво... Ако имаш възможност за някакви уроци просто отиди, ще ти е много по-лесно, в нашия град има "младежки център"/така се води/ и може да ходиш на уроци за левче на месец, 2 дена в седмицата, аз съм се записал при 3 учителя и всеки ден съм на уроци, за огромната сума от 3 лева...
Както и да е, взимай си една акустична китара/препоръчвам с метални струни и тесен гриф, ще ти е лесно на каквато и китара да пожелаеш по нататък... първата ми китара беше Fever и съм крайно доволен, а струваше към 120/30 лева нова [от магазин acustico, никъде другаде не съм ги виждал... ]/ купи си 2 пакета струни да си имаш/в началото скъсах няколко комплекта... / и почвай да учиш, не се отказвай, китарата не е от най-трудните инструменти, за разлика от цигулката / пианото, но все пак си иска доста отделено време, прекарвах часове докато се науча...
Успех :)

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: 4e90a06e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здрaвей! Рaзбирa се, че е възможно. Aз тaкa се нaучих дa свиря. И то достa бързо. Зa 2-3 месецa нaучих позициите нa всички основни aкорди (мaжорни, минорни, със септимa). Aз обaче професионaлно се зaнимaвaм с музикa, пиaнисткa съм. И товa ми е от голямa ползa. Aко никогa не си се зaнимaвaл с музикa, ще ти трябвa мaлко ппвече време, може би около 7-8 месецa, но повярвaй ми, не е толковa трудно. По принцип, дa зaпомниш позициите нa aкордите е лесно. Трудносттa е в техникaтa, умението дa сменяш aкордите бързо и те дa звучaт с чист, хубaв звук. Зa дa рaзвиеш техникa трябвa дa се упрaжнявaш упорито. С товa имaм предвид нaй-вече-постоянството. Дa свириш всеки ден по 15 минути е много по-продуктивно отколкото дa свириш сaмо съботa и неделя по 3 чaсa. В Youtube имa много клипове, където те учaт дa свириш нa китaрa. Упсех!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: c14fb94245
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не съм опитен китарист, всъщност аз нямам никакакъв опит, опитвала съм да свиря на бас китара и барабани, но не съм музикален тип... за сметка на това имам много приятели музиканти и повечето са самоуки, но трябва да имаш слух за това и се изисква много практика-да свириш всеки ден пък и дори в началото да не се получава перфектно или дори да е по-скоро зле. Започни с базови неща-научи устройството на китарата и как се четат нотите. Опитай и с по-лесни песни или прости акорди-не се хвърляй веднага в дълбоките води! Имам приятели които само като чуят дадена мелодия и могат да я повторят предполагам не перфектно, но много добре, но става дума за хора които свирят постоянно от няколко години... както със всяко занимание и това изисква най-вече практика и познаване на инструмента. Аз мога да свиря, , smoke on the water" и едва ли има човек опитвал се да свири на китара който не може, много е лесна така че ти препоръчвам да опиташ с нея, дори да не е твоя стил музика. Опитвай докато не стане максимално добре и така процедирай със всяка следваща песен която решиш да учиш.

 
  ...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: bf67bab265
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   От Автора:Благодаря на всички отзовали се! Смятам да последвам съветите ви и да си намеря учител. Просто гледах в интернет и всички казват, че е невъзможно да се научиш сам, което много обезкуражи, даже един преподавател по музика водил статистика. Мерси пак!

 
  ...


...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: cb14301c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   В днешно време интернет е пълен с учебни материали, необходими са постоянство и желание и ще се научиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 3 месеца
hash: df2598b760
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Всичко може! И сам може човек да се научи, не е невъзможно. Ако имаш огромно желание, ако смяташ че си музикален и ако си достатъчно трудолюбив и упорит, купуваш си китара, струни и школи за начинаещи, (начални школи по китара) и започваш. Може и ще се получи нещо. Просто си въвеждаш принципа на самообучението, четеш, учиш, свириш и се интересуваш.
С учител обаче е доста по-лесно! Учителят е водач и те напътства. Вижда грешките, които допускаш и ти казва как да ги оправиш. Показва ти най-правилния начин на постановка и на свирене. Знае кое трябва да е първо, кое да е второ, кое трето. Редовно те контролира и ти показва най-прекия път към знанието. Показва ти всичко и се стреми да те научи да свириш по най-правилния начин.
А сам когато си, много често ще изникват въпроси пред теб, отговорите на които няма кой да ти ги каже, и ти сам трябва да търсиш и да се луташ, да се чудиш, да опитваш, докато откриеш верния отговор. Това лутане отнема много време, губи много време и може да ти убие желанието за учене и свирене.
Освен това няма кой да ти каже къде грешиш и как да си оправиш грешките.
Препоръчвам ти учене с учител. Най-добре е с учител и най-бързо се напредва!
Също така има и много тънкости в свиренето, похвати, техники, теоретични знания за музиката, които трудно ще откриеш и ще научиш сам. А учителят знае и ще ти каже. Имаш рамо до себе си, на което да се опреш. Има кого да попиташ и да получиш верен и бърз отговор.
Дори и да започнеш сам като начало, сам ще се убедиш, че имаш нужда от някой, който да те води и напътства, и пак ще отидеш при учител.
Моята препоръка е да потърсиш учител! Сам, не е невъзможно да се научи човек, но със сигурност е доста по-трудно!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f5a7774b41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Смели са инпровизаторите!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker