Проблем с корема - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с корема
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 1878 пъти
Здравейте на 16 съм и от един месец имам ужасен проблем. Това което ме мъчи са газовете, корема ми постоянно къркори, в училище, у нас, навсякъде, супер неловко е и много съм плакала, но не съм казвала на родителите си защото ме е срам. Четох много статии в интернет и след прочетеното вече нямам надежда че това ще утихне. Не мога да живея с това унижение, пробвах какво ли не... , ОТЧАЯХ СЕ!!! Не искам да ходя на училище или никъде, не излизам с приятели, искам да съм си сама и да си слушам червата без притеснение, срам ме да споделя с някой или да отида на лекар. Както ви казах четох много статии, промених си храненето, пих активен въглен, чайове и други, но се надявам и вие да ми помогнете с нещо или ако има някой като мен да сподели как се живее с това...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: f604372be1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, за целта ти има лекари-специалисти. Само те могат да ти решат проблема, тук още повече ще се объркаш. Здравето не е шега работа, не се самолекувай, отнеси се сериозно към него. Направи си изследвания и започни лечение.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 48e6d84d71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 - Защо не прочетеш точка 1 от правилата:
1. Бъди полезен на другите с коментара си!

Едва ли не се е сетила да отиде на лекар. Щом пита тук, значи иска съвет от други хора.

- Някой, който вече е бил на лекар със същия проблем, може да й сподели какво са му казали.

- Коментар тук може да напише и някой, който има медицинско образование и т. н.

- Повечето лекари са пълни профани и може и нищо да не й помогнат, но със сигурност ще й вземат парите.

-Не е казала на родителите си - може да няма пари да отиде, все пак вече всичко е само платено. Може да й е неудобно да го сподели и с лекаря, какво като е лекар, нали пак е човек. А тук е анонимно.

Към авторката:
- много пъти причината за такъв проблем е видът на храната, която се яде. Опитай се да промениш сегашния си тип хранене и виж дали ще има ефект. Можеш и някоя събота, когато не си на училище да пробваш цял ден само на вода. После тествай примерно в неделя да ядеш само един вид храна и виж ефекта.

-Опитай също и като ограничиш или изключиш изобщо млечните продукти. Понякога причината е, че организма не може да разгражда лактозата както трябва.

-Често срещана причина е липса в организма на достатъчно храносмилателни ензими за разграждане на различните храни. Ензими можеш да си добавиш с хапчета от типа на Мезим Форте примерно или други подобни. Пият се по време на хранене.
Когато липсват ензими в тялото, най-просто казано някои храни остават по-дълго в червата без да са разградени и се получава нещо като ферментация и съответно газове.
По принцип тези хапчета са нещо като натурална добавка и са безвредни за повечето хора, стига да нямаш някакви специфични заболявания, които да не позволяват да ги пиеш.

Ако решиш с хапчета, задължително се допитай до аптекарката преди да ги купиш и пиеш. Фармацевтите повечето са доста по-полезни от лекарите.

Също така можеш предварително в интернет да прочетеш листовката на съответното лекарство и да видиш дали ти е противопоказно или не.

Дано съм ти била полезна.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 8e0806baf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Може да имаш някаква бактерия. Задължително отиди на лекар, сама няма да се излекуваш. Едва ли е нещо много сериозно, ще те оправят. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b788ff8dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ужас, и при мен някъде на 16 започна., но аз по това време не се хранех нормално и предполагам, че и това допринесе да се усложнят нещата. И същото - супер ми беше гадно като се почнат тези тъпи шумове в час... Ходих на двама различни гастроентеролози, изписаха ми различни лекарства, но с подобни характеристика.. никакъв ефект освен загубеното време и пари. Аз за себе си съм забелязала някои неща, които ми дразнят стомаха и съответно ги избягвам, но пак от време на време ми се случва това с къркоренето. Бих ти написала аз какво пия като лекарства от време на време, но може би все пак е по-добре да се консултираш със специалист. Иначе и Но Шпа помага малко, но не можеш да го пиеш постоянно, защото смъква малко и кръвното. Чаят от мента подпомага храносмилането. Не яж много бобени храни, зеле, чушки и люто. Успех и дано се оправиш :)

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 2701106fd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей. Не съм компетентна в тази област, но моят съвет е задължително да кажеш на родителите си или да отидеш на лекар, защото това е нещо сериозно и ако не се лекува сега, може да даде сериозно отражение в бъдеще. Няма абсолютно нищо срамно в проблема ти. Лекарите са професионалисти, които са се нагледали на хиляди по-тежки и "срамни" случаи от твоя, така, че не се тревожи ами отивай възможно най-бързо да те прегледат и да ти изпишат подходящите лекарства. Успех :)

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9783b4ee74
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз се справям донякъде с това. Ограничавам апетита си и ям само, когато съм гладен , плюс че гледам да не преяждам. Примерно човек не е гладен, но вижда от любимата си храна (това е аптетит не е глад) и се решава да яде, тоест яде само за удоволствие, така при мен се появяват газовете и къркоренето. Ставам сутрин, не съм ли гладен не ям, гладен ли съм ям. Това е общото правило, което ми помага. Вече и от храната зависи. Цялата работа се получава от апетита. Бил съм гладен към 6 следобед, ял съм, става 9-10 вечерта и не съм гладен, обаче имам подръка някой шоколад, паста, кейк, манджа или каквато й да е вкусотия и решавам, а ял съм преди 3,4 часа, пак ще ям... и гледай да на другия ден какво става - къркори, та...
Неудобна работа. Другият вариант, който съ правил, не съм ял цял ден и се прибера - давай, бухай яко и на другия ден... пак същата история, затова сега се старая да ям, само когато изпитвам биологически глад, пък и то иначе ако не съществуваше гладът нямаше смисъл да се яде. Трябва да се яде за задоволяване на нуждата, не от апетит.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d109507754
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей!

Имам същия проблем като твоя. В началото бях супер притеснена. Адси неловко ми беше и постоянно бях под стрес кога ще се случи и дали другите няма да ми се смеят за това, въпреки че няма нищо смешно. Бях меко казано уплашена. Превърна се в мисъл номер едно в главата ми и това беше най-голямата ми грешка, която в момента и ти правиш. Колкото повече мислиш за това, така до някъде сама си го предизвикваш и ще ти обясня защо. Като мислиш за него, ти се съсредоточаваш и започваш вътрешно да се притесняваш, а това оказва влияние. Спри да мислиш за това като за нещо лошо, срамно и т. н. Всичко е само в главата ти.

Когато се случи си кажи "Е какво толкова? ! Нормално е, няма нищо паникьосващо" и продължи да си се занимаваш, с каквото си се занимавала преди това. Знам, в началото ще ти е супер трудно! Но с времето ще видиш, че ще ти стане по-лесно.

Другото, което е - вероятно имаш гастрит, който трябва да бъде лекуван. Има си хапчета, има си и храни, които трябва да избягваш за да не се подува корема ти и да не се образуват газове в него. Избягвай газирани напитки, чиспове, крокита, снаксове и всякакви такива боклуци. Много вредят! Другото, което е, лютото и изобщо пикантните храни също е добре да ги консумираш колкото може по-рядко. Пий повече течности.

Отиди на лекар. Пак ти казвам няма нищо срамно, ако знаеш колко още хора страдат от това... Срамно е, че не искаш да си обърнеш внимание. Отиди при личния си лекар, обясни му какво те тревожи и той вероятно ще те насочи към специалист, който ще те прегледа и ще ти назначи правилното лечение с хапчета.

Имай предвид, че тези хапчета не са магически, така че за момент може и да те облекчат, но трябва да внимаваш много какво консумираш. Най-вече пролет и есен гастритът се проявява.

Успех и няма от какво да се плашиш!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 1dc3662b09
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не разбирам от какво те е срам да кажеш на родителите си, че имаш проблем, те са тези, които ще ти обърнат адекватно внимание и ще ти помогнат. Това не е срам и унижение, а чисто и просто имаш някакъв стомашен проблем, който ще се реши бързо, ако отидеш на лекар.
Интернет НЕ Е за самолечение и самодиагностициране, запомни го това!!!
На 16 години си, ще се оправиш бързо, просто потърси адекватен съвет и преглед от лекар!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 3f18797c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №2, не можеш да го преживееш, че някой друг те е изпреварил ли? Искаш да си на всяка манджа мерудия, все ти да си първа. Помисли по добре, кой нарушава правилата на форума, аз или ти. Аз давам съвет момичето да отиде на лекар, а ти я съветваш като баячка, по бабешки да се лекува. Момичето е достатъчно голямо, може само да прецени, чий съвет е по полезен за нея. Ако си цени здравето, ще послуша мен и ще отиде на лекар, ако нехае за здравето си, нека експериментира с него, нека приеме бабешките ти съвети. Но тук става въпрос за вътрешен проблем в тялото, не за сърбеж на кожата. Да не се смяташ за ясновидка, като Кашпировски който лекува през екрана. Да не си биорентген, който вижда всичко? Много по умни хора от тебе, правят медицинска техника, която само тя може да покаже истината, какво става в тялото ни, а не твоите бабешки умувания.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: d754d714e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   купи си хуск- фибри от аптеката храни се здравословно но фибрите ще успокоят нещата

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 91cf13a2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хора, престанете с това "Отиди на лекар". Лекарите, повечето от тях, са пълни профани!!!
Аз имах АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ ПРОБЛЕМ, още от 3-4 клас, имах много газове, беше ужасно, съучениците ми се подиграваха.
Майка ми ме води на що лекари и гастроентеролози, някои от тях се водеха добри, то не бяха един или двама. Откъде ли не ми пъхаха тръби да ме гледат що ми има вътре, а нито един не се сети да ме пита - ти как се храниш? Редовно ли се изхождаш? Вместо това ми предписаха шепи с хапове, от които започнах да мириша на аптека...

Защото аз се хранех като свиня, смесвах безобразно храните, ядях мъртви, готвени храни без ензими, ходех по голяма нужда на 2-3 дена...
И трябваше да се минат много години и страдание, докато разбера това, което докторите не можаха да разберат - че не се храня правилно. Ето какво промених:

1. Разделно хранене - храните в неправилна комбинация предизвикват гниене в червата, съответно газове, интоксикация и т. н.
3. Пиене на голяма чаша топла вода половин час преди ядене.
3. Хранене с 80% жива храна - в момента бера глухарче и живовляк по поляните и правя салата от него. Това е най-доброто!!! Здравето ни расте под краката, а ние го тъпчем и не го виждаме!
4. Задължително изхождане поне веднъж на ден. Пропусна ли, храната в дебелото черво започва да загнива и се получават газове. Ако не успея да го направя сутринта, го предизвиквам - глицеринова свещичка или друг начин, но гледам да не пропускам.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 9783b4ee74
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   6 съм, 11 е прав разделното хранене наистина върши работа, обаче това със свещичките :Д, по-добре пий чай от майчин лист вечер преди лягане.
Иначе да, нещо от рода на варени картофи с червено цвекло(може с малко зехтин)/ филия пълнозърнест хляб.
Леща като салата с домати и чушка и пълнозърнест хляб.
Абе варива, ядки има предостатъчно продукти :) и само, когато си гладна, почне ли да се яде безразборно само за кеф почват проблемите, общо взето всичко само за кеф води до проблеми.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker