Има ли изход от затлъстяването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121358)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Има ли изход от затлъстяването
преди: 8 години, 2 месеца, прочетена 2182 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22г.Проблемът ми е, че от 4 години рязко започнах да дебелея и от 68кг станах 115кг. Ходих на най различни изследвания и ми откриха, че имам проблем с хормоните. Тестостерона ми е в пъти повече от прогестерона и от там качвам килограми, както и образувах поликистозни яйчници. Пия дуфастон и сиофор и вече съм с 3 кисти по малко, но килограмите не мърдат. Дайте съвет как да смъкна толкова много килограми. Забравих да вметна, че нямам време за спорт не защото не искам, а защото работя по 12 часа след което имам други ангажименти. Ако има някой който да е отслабнал с толкова много килограми нека сподели метода си.
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 2 месеца
hash: ae7eff5d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Посъветвай се с личния си лекар. После се посъветвай с някой случаен лекар. Потърси няколко мнения по въпроса.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 71413dbb33
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Глад и спорт!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: ef5b677746
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Един познат свали 20 килограма със зверска диета-буквално нищо не ядеше само плодове, зеленчуци и много вода, чай и т. н Аз свалих над десет килограма със спорт и разделно хранене. Бях 65, а в момента съм 54, защото качих малко... Решението е диети и спорт-няма друг начин! Дори да правиш 10 минути на ден упражнения пак ще ти помогне-и толкова време ли нямаш или просто те мързи и си търсиш оправдания да не действаш, а само да се оправдаваш с болестите си... в събота и неделя не работиш, нали? Значи тогава отиваш и тренираш! За да, сваляш килограми единственото което трябва да направиш е калориите които приемаш, да са по-малко от тези които изгаряш-тогава отслабваш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 81bb57f37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За спорт винаги има време, стига да имаш желание, 10-15 минути на няколко дни, все пак е нещо. Вкъщи, можеш да си пуснеш разни упражнения, но наистина се иска воля. Що се касае до хормоните, да пълнееш, но преосмисли начина си на хранене. Има едно предаване Тайни лакомници по телевизия ТЛС, гледай ги и сама ще си отговориш на много въпроси. В крайна сметка тялото е едно, всичко е свързано и ние сме това, което ядем. Добре е според мен да започнеш да четеш, каквото успееш да намериш за здравословното хранене, начин на хранене.... и всичко в тази посока, да намалиш драстично количеството на поеманата храна, в нета също се намериш доста полезни съвети и да не разчиташ основно на медикаментите, който регулирайки хормоните ще намалят и теглото. Чрез храната имаш шанс и хормоните да нормализираш.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c19c5ac552
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има изход - спорт и здравословно хранене. Забравяш за сладко, мазно, пържено, тестено и резултатът ще дойде.

 
  ...


...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: a73c835a06
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   За спорт намери 10-20 мин. дневно, за да не стопиш мускулите си вместо мазнините. Другото е балансирана диета. Има един сайт, от който съм гледала безплатни упражнения и диети: фитнесинструктор.ком, но има още много информация онлайн.
Ако не можеш да отделиш дори това време за спорт, помисли за колело, ходене пеша, качване по стълби. В противен случай ще станеш много отпусната след отслабването. (И после ще ти е в пъти по-трудно, защото ще трябва да качваш мускули..)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: c95f5ba492
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има да ;) Запознай се с ВМ-НВД (LCHF) / Високо-мазннино ниско въглехидратно хранене. В момента атлети като Владимир Кличко спазват този режим. Това е най-близката до нашите гени диета.. 60-70% мазнини дневно 20-30% протеин и макс 10% въглехидрати. Има много информация в нета на български и английски, защо този начин на хранене работи и всичко което знаеш че мазнините са вредни и вдигат холестерола е МИТ и Легенда. Трябва да си отворена обаче за нова информация, аз свалих 20 кг и ги задържах.. всеки път като увелича мазнини и спра въглехидратите пускам плочки, а имам бавен метаболизъм.. иска обаче стриктност и храната не е много вкусна, но се свиква :) пържоли, сланинина, авокадо, зехтин, , маслини, кашквал, сирена.. всичко що има мазнинина. Има много инфо, прочети и ще останеш шашната, аз съм сигурен че това е най-правилният начин човек да се храни, защото телата не са ни направени да използват въглехидрати.. въглехидрати трябва само от зеленчуци и малко плодове.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 4199fbe7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Дебелее се само от ядене!
Лошото е, че става някакси по неусетно защото е "вкусно", а отслабването е винаги по-трудно и изглежда по-дълго във времето.
Явно се храниш повече отколкото енергия е необходима на тялото ти. Никой не дебелее просто така, няма как да стане. Колкото и да ти се струва, че това, което ядеш не е много, явно е, и преценката ти за малко и много е грешна. Може да е малко като грамаж, но много като калории и т. н.

Задължително трябва да промениш начина си на хранене - какво, кога и по колко ядеш (без да се подлагаш на глад разбира се - това не носи дълготрайни резултати).
Не се отчайвай, разбира се, че можеш да отслабнеш, но тъй като имаш повечко килограми за сваляне, гледай да не е рязко, а по-плавно, за да можеш по-лесно после да си задържиш теглото. Няма да ти препоръчвам диети, има достатъчно избор в нета и можеш и сама да си прецениш, кое е добро за теб. Във всеки случай, според мен задължително трябва да съчетаеш диетата със спорт. Най-лесно е вкъщи, все ще можеш да отделиш по 20-30мин за упражнения 3-4 пъти в седмицата. Без диета обаче имай предвид, че само от спорт не се отслабва.

Желая ти успех.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 7476187bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   За съжаление това са много кг за сваляне за това първо си регулирай хормоните, а след това колкото и да си заета, се опитай да се храниш здравословно и да спортуваш поне 1 път седмично. Имам подобен проблем на твоя, само моите излишни кг са по-малко, но и 15 кг се свалят трудно. Няколко години се мъчих с всякакви диети, но ефектът беше временен, при това имаше и йо-йо. Свалих 7 качих 12. И сега ходя на йога. Дано ми помогне. Трудно е вечер след дълъг ден в офиса, вместо да си почивам да ходя на йога от 19, 30 до 21 часа и да се прибирам буквално умряла за сън и гладна (преди тренировка не е хубаво да ядеш, а аз няма как да ям 2 часа по-рано защото съм на работа), но с много инат става. А и вече взех да свиквам! Първите тренировки всичко ме болеше и бях на път да се откажа, обаче се заинатих и вече започвам да наблюдавам положителни резултати. Още съм далеч от заветните 50 кг, но усещам, че правя нещо за себе си. Така, че опитай се да намериш малко свободно време, не е казано да е точно йога, може да плуваш, да ходиш на фитнес, да тичаш в парка... важното е поне 1 път седмично да правиш нещо, все ще има някакъв ефект. Колкото и да си заета, мисли си, че го правиш за себе си и за здравето си! Защото тези кг не са само естетически проблем, но ти вредят и на здравето. Млада си, но ако не ги свалиш един ден ще имаш диабет, високо кръвно и куп други проблеми. За това взимай мерки веднага! И ако имаш нужда от морална подкрепа, пак пиши! Преминавам през същото като теб (с поликистоза съм от 16 годишна) и добре ми е познато цялото това напълняване.
Успех! Вярвай, че можеш и ще се справиш!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 59b9a1bf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не прибързвай със строги диети, защото рискът след това рязко да напълнееш още повече, е особено голям. Имай предвид, че при диетите, тялото се освобождава най-вече от течностите и застоялата с дни храна в стомаха (т. е. изпражненията, които чакат своя ред да бъдат изхвърлени), така че бързото сваляне на няколко кг с диета е заблуждаващ ефект. По-добре се погрижи за хранителния си режим, като последното ти ядене за деня е не по-късно от 18:00-19:00 ч., и най-малко 2-3 часа преди лягане, за да може стомахът ти да усвои по-голямата част от храната, а не да е зает да работи нощем, докато тялото ти има нужда от отпускане и спокоен сън. Не стой до късно вечер или след полунощ, а лягай по-рано, за да ставаш също така рано на сутринта. Премахни, или поне направи опит силно да намалиш употребата на тестени изделия, и за сметка на това яж повече боб, леща, ориз, варени и печени картофи, варени яйца, риба, салати (но не руска салата). :) Пий вода само от филтър за пречистване (сложена на крана на домашната чешма или в кана за пречистване, остави всякакви газирани напитки, освен газираната вода - тя е полезна за стомаха, ако пиеш по чаша на ден преди обяд. Но сутрин след ставане на гладен стомах задължително пий топла вода (не газирана). Още по-добре ще сториш, ако водата е загрята до 44-45 градуса и я смесиш добре с 1 чаена лъжица готварска сода и 1 супена лъжица мед - това унищожава раковите клетки и причиняващите рак гъбички! Следобед пий чаша топла вода (този път без сода и мед) с 1 капка кислородна вода, но внимавай да не слагаш повече от 3-4 капки от последната, защото в по-големи количества е вредна и дори опасна, ако са над 10 наведнъж! Яж пресни ядки от кайсия - те също унищожават раковите клетки и подобряват храносмилането. По възможност, хапвай и малини - те са особено полезни за работата на сърцето. Ако ядеш домати, краставици и моркови, задължително премахвай обвивките им, защото са напоени с пестициди и нитрати от оранжериите, където са ги пръскали.

Пий повече вода, ако почувстваш глад. Тя ще притъпи донякъде глада. Хапвай ядки (стафиди, бадеми, орехи с мед) и резенчета сушени плодове (продават ги в магазините и под названието "ошав"). Те засищат много, а твърдостта им уморява челюстта и създава допълнително усещане за по-голяма ситост. По-добре да ядеш по 5-7 пъти на ден, на малки порции, отколкото 2-3 пъти по много храна наведнъж. Ядките и сушените плодове затова са отличен избор. Последните даже са сладки и ще ти донесат така необходимата порция захар за организма, без да изпитваш нужда да приемаш истинска захар.

Никакви наркотици, цигари и алкохол, по възможност и без кафе. По-добре приемай зелен чай. Използвай за подслаждане Стевия или кафява захар, а не бяла захар или изкуствени подсладители (докарващите рак и Алцхаймер "Аспартам" -Е951, "Ацесулфам"-Е950 и т. н. ).

Избягвай мазането с кремове и всякакъв тежък грим, т. нар. "шпакловка" по лицето и тялото, защото кожата ти има нужда да диша спокойно и да изхвърля отровите от себе си. Това важи и за дезодорантите против изпотяване, чиято функция е вредна, защото запушват порите на кожата и потта, заедно с отровите в нея, остават в тялото ти. Къпи се всяка вечер преди лягане, също и след ставане сутрин (не е нужно да мокриш и косата).

Носи удобно обувки, а не с прекомерно високи токове, също и си мий зъбите след хранене, защото петите и зъбите са пряко свързани с нервните окончания на сърдечно-съдовата система и това се отразява на дишането и сърцебиенето ти. Препоръчвам ти да се сдобиеш с устен душ, за да почистваш междузъбното си пространство по-добре. Върши чудеса, повярвай ми, а и ще имаш свеж дъх и по-добро настроение! :)

Започни да се движиш повече, без за целта да е необходимо да се преуморяваш. А и тялото ти няма да свикне на рязката промяна с повишено натоварване и може да се откажеш рано-рано. Достатъчно е да вървиш пеш поне по 2-3 км на ден, по възможност и да катериш някой хълм (поне тук в Пловдив е идеално за целта). В допълнение, и ако имаш паричната възможност, може да караш ролери или велосипед по още няколко км на ден, освен ходенето.

И, разбира се, колкото и да звучи нетипичен съвет за някои по-целомъдрени хора, ако имаш любим човек, се любете повече, защото освен леките, но чести движения на цялото тяло, така организмът ти ще произвежда особено ценните хормони на щастието, които подобряват цялостният тонус и са предпоставка за ускорен метаболизъм. :) Но това не значи, да се метнеш на първият срещнат, само и само да има човек до теб. Когато има взаимна любов, нещата сами си идват на мястото. А ако си сама на този етап - имаш нежни пръсти и знаеш как се действа.

м35

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 13e0ac756a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хората ми се подиграват че съм веган, но аз от 135кг. свалих до 90кг. със спирането на месото само. След това имах период от 2 години, в който не мръднах от 90кг. Чувствах се изключително зле и реших да променя изцяло живота си.

Спрях меда, млечните - сирена, кашкавал, мляко и яйцата и хоп - за 3 месеца смъкнах до 60кг., който след това до ден днешен ги задържам. Личният ми лекар беше напълно против, ама Ето На.. изследванията ми са по-добри и от на малко детенце!

Храня се докато се почувствам сита, което го нямаше, когато бях дебела. Всъщност "мазнината" е просто вода в застой. Мазнината се образува в клетките за да предпази тялото от токсините, който хората вкарват в него. Дебелия човек е НЕДОХРАНЕН ЧОВЕК. Започни да се храниш с колкото си пожелаеш здравословна храна и ще видиш как постепенно ще започнеш да имаш все по-малко нужда от нея.

Започнеш ли да вкарваш правилното гориво в тялото - всичко се оправя. Тялото може да се регенерира само, без лекарства и подобни измишльотини.

Питат ме с какво се храня? "С треви ли? " и се смеят.

Да, с треви. Едно мое меню включва салата от един голям айсберг, 500гр. варени зеленчуци, печени картофи (нарязани като пържени) с кетчуп и шепа ядки. Какво повече да искам?

Като нямам време от работа си поръчвам пица без кашкавал - с доматен сос, гъби, маслини и царевица 2-3 отделни салати (за гарнитура хаха).

Вечер като гледам филмче, вместо чипс си хрупам царевични крекерчета, фъстъци или пък едно хубаво смути от 2 банана с малко спанак и друг плод.

Кафето сутрин го пия с петмез от фурми вместо захар. Има и други заместители като стевията например, но на мен не ми харесва. Трябва да опитваш нови неща докато не намериш "твоето".

ПРИРОДАТА НЕ ОБИЧА ПРАЗНОТО! Само намери как да заместиш лошия навик с добър. Замести млякото от крава с мляко от кашу и т. н...

Единствения "недостатък" на този тип диета, е че се ходи по 3-4 пъти на ден по голяма нужда, НО не от по половин час. Едно "веган ходене хаха" до тоалетната трае до 30 секунди, така че пак спестяваш време.

Къде е да висиш 1 път - 30 минути в тоалетната, къде е да свършиш работата за 2 минути. Всичко от вътре е чисто, лекичко ти е, направо политаш. :)

Попрочети в интернет за "80/10/10 diet", "Starch solution", "Raw till 4". И през 3те минах. Старча е най-лесен и ефективен за мен.

Поздрави!

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 7f22d87dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ах, пустите хормони...
Спонтанно качих 20 килограма от едните хормони, без да променям начина си на хранене.
В опитите си да ги сваля бях стигнала до там да ям само по едно яйце и едно кафе за целия ден.
На хората им се вижда голяма жертва да спрат тестеното, захарта и т. н., а аз не ям тесто, захар, хляб, ориз, картофи ям само веднъж седмично, не повече от 1 картоф - и пак не мога да ги смъкна тези килограми...
Истината е, че хормоните регулират глада, изгарянето на мазнините, усвояването на храната.
Здравите хора не си дават сметка колко е трудно да отслабнеш, когато тялото ти просто не произвежда необходимите за целта хормони!
Авторке, дерзай, друго не мога да кажа.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5d9b66e9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте, от доста време искам да споделя моята истороя но все не намирам подходящият сайт дано това което ще споделя да помогне на някого. Нямам някакво диагностицирано заболяване ноTSH то ми е над горната граница не много над но все пак е достатъчно високо. Ходих на ендокринолог и той беше на косъм да ми предпише лексрства, но все пак ми се размина. Това беше преди година и половин тогава бях 104 килограма. Не знам поради каква причина но се чувствах много зле постянно бях уморена, депресирана, не ми се мърдаше от леглото. Но историята ми започва по от рано. Бях 67 кг после след мног диети и разделно хранене получих възпаление на дебелото черво. Коремът ми се поду и заедно с качените килограми беше огромен, станах 116 кг. След това си направих тест за непоносимост към храни. Спрях да ям сладко, тестяно, млечни продукти и отслабнах 12 кг. Станах 104 и след това 2 години не можах да сваля нито един килограм, независимо от това че не ядях сладко и тестяно. Тъпчех се с месо и картофи и бях постоянно гладна. Хората около мен ми казваха че ям много, и не можеха да разберат че с по малко съм гладна. Чувствах се все по зле и по зле, направо безнадеждно. Тогава прочетох в интернет за инсулиновата резистентност и разбрах че не съм ненормална както всички ми повтаряха. Четейки за инсулиновата резистентност в интернет попаднах на сайта който промени живота ми завинаги. Сайта ме запозна със ЗОНАТА на Бари Сиърс. Това не е точно диета а начин на живот. В началото изглвжда малко сложно но се свиква. Това преди година и 4 ри месеца. Сега съм 82 килограма. Странното е че обиколките ми са само с 4ри сантиметра по големи от както бях 67 килограма. Имам да свалям още 15 килограма но изглеждам и се чувствам много добре. Коремът ми почти изчезна. Последните ми кръвни изследвания са повече от добриTSHто ми е падна на половина. Със Зоната на Бари Сиърс не просто отслабваш лекуваш целият си организъм от всичките си болести и най много хормоните. Мога още много да пиша, но стига толкова дано да съм помогнала на някого с този разказ

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker