Дискова херния - моля, предложете варианти! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дискова херния - моля, предложете варианти!
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1100 пъти
Добър ден!
Майка ми има дискова херния от 1 година. Миналата година, за първи път й предписаха инжекции, с които се лекува в продължение на една седмица. Тогава оздравя.
Но тази година, в рамките на 3 месеца се "хвана" на болестта 3 пъти. Пробвахме инжекции (4-5 вида), поне 20 вида лекарства, кинезитерапия, бабини рецепти, заведохме я 2 пъти на спешно - върнаха ни. Лежа в неврологичното - само инжекции и системи - нулев резултат. Днес взема направление за физиотерапия (нагрявки) и каза, че утре ще почнат с лечението. Въпроса ми е към тези, които са изминали този път, има ли ефект от физиотерапията? Какви други по-ефикасни варианти препоръчвате (без операция)? Не е спала от седмици насам, няма момент, когато да не й болят кръста и краката. Много ни е трудно. Моля, споделете вашите виждания и варианти за облекчаване на дисковата херния. Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 53fc6d9af8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Това, което прави майка ти не е лечение, а просто се работи над болката, за да е поносима. Винаги се пробва ПРЕДИ операцията да се мине метър с разни други методи, но лечение има само едно - операция ИЛИ в начален стадии човек да се стегне и да почне да теренира мускулите си - коремни и гръбни
Физиотерапията е именно това - специален физиотерапефт ще я кара да върши разни движения, за да се намести малко при нея, нагревки само по себе си не са физиотерапия, НО тя трябва да тренира с физиотерапефт яко мускулите си ако иска да си спести операцията
Баща ми се оправи с операция в Пловдивската уни. болница и вече 5 години живее нормално - сполучливо беше при него, но преди това пробва и подобни методи. Операцията беше по НЗОК, той си плати консумативи, но не беше много скъпо. Най-много преди операцията му помогнаха почивките на Павел баня - там масажи, нагрявки и процедури. Плаща се от НЗОК, а човек си плаща само стаята, а в двойна стая с още един човек е много евтино -мисля 10 лв. или нещо такова на вечер, а всичко останало без пари - процедури, мисля и храната. Да пита майка ти за Павел баня направление и да не чака прекалено дълго с операция, защото може да се стигне до обездвижване на крайници - почувства ли изтръпване на крайници, кажат ли ѝ двама лекари независимо един от друг, че е за операция, да не се чуди много-много

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: efd7e2bb53
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   1, стига си говорил/а глупости. Операцията не само, че е опасна, ами често не е решение, защото след време пак се стига до херния.

То ако питаш хирурзите, първата им мисъл е операция. Все пак и те семейства трябва да хранят.

Аз категорично отказах операция и не съжалявам, дори напротив. Инжекциите само временно облекчават болката и възпалението, но не лекуват.

Аз лично се оправих само с упражнения в домашни условия, а комшийката ми се записа на гинмастиа за любители. Тя и дисковата херния си става точно от обездвижване и от отслабване на мускулатурата. И колкото повече се заседяваш, толкова по-зле става.

Пускам ти 4 линка. При мен лично помогнаха последните 2 линка (особено третия) и то само ако са в комбинация. При мен проблема бе в Л5С1. Ако при нея е по-нагоре, не знам точно кое ще помогне, но да пробва всичко. Но да пробва лека по лека, не всичко наведнъж още в началото да не се претовари. Последния линк е за малко по-напреднали и в началото ще и се струва невъзможно. Другото е, че когато започне да ги правиш първите 2-3 дни е възможно да боли още повече, защото не е свикнала с натоварването, но после изведнъж минава. Аз лично пробвах, добавях лека по лека, докато стигна до всичките да ги правя накуп по 5-6 пъти.

https://www.youtube.com/watch?v=rdzgJeHYcnQ
https://www.youtube.com/watch?v=YgpiyFOtpQc
https://www.youtube.com/watch?v=Z_X5R4acWTo
https://www.youtube.com/watch?v=pGDAhUDLaMQ

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1c6610709f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей. Пише ти кинезитерапевт С ДИСКОВА ХЕРНИЯ. Наистина операцията трябва да я оставите като последен вариант. Това, което ми помогна на мен и което препоръчвам на всички с подобен проблем са физическите упражнения - наблягане на коремна и гръбна мускулатура (т. нар. мускулен корсет), както и останалата мускулатура. Тоест изграждане на нов дневен режим, в който се включват поне 30-40 минути тренировки. И още нещо - не спомена правена ли е снимка, знае ли се в какъв стадий е дисковата болест?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 73dc0f0182
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Аз само искам да добавя, че при НЕсполучлива операция живота ще бъде повече от ад, отколкото е сега.
Толкова много рецидиви има, че ако питаш хора преминали през такъв ад винаги ще ти кажат -НЕ. Да не говориме, че може и допълнителни усложнения да получиш, да не дава Господ.
БЕЗ ОПЕРАЦИИ, заложи на физиотерапия и лечебна физкултура за стягане на мускулатурата. Кални и минерални бани също помагат - има ги навсякъде в България.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker