Дали е от лекарствата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121275)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18550)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дали е от лекарствата
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 3700 пъти
От 3 месеца пия лекарства за психиката. Вече се излекувах и сега ги пия в по-малка доза, но нещо започна да ми става много кофти през деня като се събудя, имам чувството, че не ми се живее вече и не ми се прави нищо, само плача. Дали това не е от тях, вече дозата да ми е в повече? Посъветвах се с психиатърката, но тя каза да ги намаля когато ми е казала, но аз се чувствам много зле всеки ден. Помогнете ми, какво да правя. Да не би да ме е хванала някаква депресия не знам, постоянно плача :(((((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 6119a826d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Консултирай се и с друг психотерапевт. Как разбра, че вече си се излекувала и то само за 3 месеца? Психичните болести са трудно лечими и изискват по продължително време. От написаното, не ми изглеждаш да си с разстроена психика, по скоро някаква депресия те мъчи. От подобно състояние, мен ме спасиха хапчетата "Деанксит". Малки розови хапченча, наричат ги "розовите хапчета на щастието". Много лек антидепресант са, не ми пречеха на работата(работех с токове и шофирах кола), но ги пих доста дълго, няколко месеца и постепенно ги спрях. Те спомагат за селектиране на "Серотонин" в организма, а именно той успокоява психиката ни. Консултирай се с психотерапевт, или невролог и попитай за тези хапчета. Сигурен съм, че ще са от полза.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 964a4cef36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ако пиеш антидепресанти - трябва да се намалят мнооооооооооооооооооооооого внимателно, защото създават зависимост, / тежестта и зависи от вида на лекарствата / и внезапно спиране може да предизвика до поява отново на симптомите. Примерно пиеш ривотрил / клонарекс/, спираш го от раз - и си докарваш минимум една яка депресия. Но не казваш какви са лекарствата и каква ти е диагнозата???
Ако нямаш подобрение - отивай някъде другаде за второ мнение

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5ca32f9198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! От личен опит мога да те посъветвам да спреш всякакви хапчета! Всичко е в главата и в мислите ти. Нито психиатър може да ти помогне, нито каквито и да било хапчета. Факт е, че дори когато те заболи глава, с едно наспиване и вече не те боли. Всичко си зависи изцяло от теб. Не знам какъв проблем имаш или си имала. Но с постоянен плач и самосъжаление, едно хапче няма да ти оправи психиката. Бях на 18 години, когато баща ми почина от инфаркт. Това е травма за цял живот, но не мога да го върна. Позволих си да плача 40 дни и си казах, че докато аз плача и страдам живота ми минава ей така. Дори и най-тежката ситуация не трябва да те събаря. Приемаш фактите и продължаваш. Но ако нищо лошо не се е случило в живота ти и ти си в постоянен рев, незнайно защо, просто седни и си помисли какво причиняваш на себе си и на близките ти хора.. Повярвай ми различни ситуации от живота само могат да те направят по-силен и по-мъдър! Надявам да се да си разбрала думите ми, не са празни приказки. Само този, който е преживял нещо може да ти помогне. Спри да ходиш на психиатър, имаш близки хора, които могат да те изслушат! Ако имаш други въпроси - питай! :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 02ab1f6273
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Може и от лекарствата да е. Но лекарите в България (ако си в БГ), са под всякаква критика. Сигурно е, заради ниското им заплащане, но определено искат да убият пациенти от които не могат да изкарат пари по някакъв начин. Само ще ти разкажа за един мой случай, когато ми предписаха три лекарства, две от които бяха абсолютно забранени да се смесват. То си го пишеше и в листовката (винаги четете листовките!! ) и там се казваше, че е абсолютно забранено двете споменати лекарства да се смесват. На следващия ден бях отново при моя лекар и той ми каза, че няма такова нещо и ми надрънка една камара глупости относно заболяването ми и да продължавам да ги пия заедно. Накрая даже ми се скара и ме попита той ли е лекаря или аз? !
Аз съм жена на 69 години и този господин се държеше с мен, все едно, че съм 5 годишно наивно момиченце. Започна дори да ми говори бавно, като на умствено изостанала. Преглътнах го някак, казах му, че ще поискам и друго становище по моя случай и той се развика и буквално ме изгони. И така отидох при друг лекар и обясних за какво става въпрос. Той не можеше да повярва, че наистина ми е изписвал такива лекарства. Дори ми каза, че е добре да подам жалба в лекарската комисия защото това е било абсолютна лекарска небрежност. Подадох жалба и утре ще сигнализирам и "Господари на ефира", да видим те какво ще кажат. Защото не може, заради небрежността на един да страдат всички.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e046f2b6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Бихте ли споделили също името на препарата, в каква доза и за какво ви е изписано? За да мога да ви дам адекватен отговор.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: bd1e579b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Момиче, начина по който се чувстваш ясно показва, че става дума за депресия. Не съм специалист и не знам за какво са ти изписани лекарствата, но повече от ясно е, че не си се излекувала. Психичните разстройства се лекуват много по-дълго от 3 месеца. Възможно е да са ти намалили дозата, ако са се появили странични действия или лекарката е преценила, че не са достатъчно ефективни и трябва да преминеш на други. Психичните лекарства се пият винаги с постепенно увеличаващи се дози и се спират не рязко и отведнъж, а като постепенно се намаляват. Освен това са много индивидуални и това, което помага на един, при друг има обратен ефект. Казвам ти го от личен опит. Не се притеснявай и горе главата, има лечение и е въпрос само на време за да се открие правилното и за теб! Ще се оправиш, вярвай в това!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 064b4b3293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   От авторката
Здравейте на всички! Благодаря ви за съветите, наистина оценявам, че се занимавате с моя проблем. В края на месец януари получих психотичен епизод и влязох за малко в психиатрия, след това в болница. Тогава бях в чужбина и като се върнах в България, посетих психиатърката ми, но тя прецени , че няма смисъл отново да ме хоспитализират и ми изписа лекарства, които от тогава започнах в по-голям грамаж, но сега пия оланзапин 5мг, но като казах на лекарката, че не се чувствам добре каза да ги увелича на 7,5 , пия и епитрижин 50мг. Тези лекарства ги намалях постепенно като тя ми направи схема как да ги пия и средата на юли би трябвало вече да ги спра. Не знам защо на последък се появяват тези симптоми на нежелание за живот, надявам се да са временни и да отминат. Обикновено през деня ми е така, поне вечер като съм на работа не съм така.

 
  ...
преди: 8 години, 28 дни
hash: 478cc2e606
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   3, и аз от личен опит ти казвам, че нищо не разбираш. От написаното от авторката, разбирам че проблемите й са подобни на моите. Едно е да плачеш със седмици, защото си загубила някого и да ти трябва време да се съвземеш, съвсем друго е всичко в живота ти да е наред и да ревеш всяка вечер, докато заспиш, и като се събудиш, да не виждаш смисъл да станеш, да не намираш една причиа да живееш и да нямаш представа защо и да се чудиш какво ти е.

 
  ...
преди: 8 години, 25 дни
hash: 5ca32f9198
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей, номер 8, аз съм номер 3. Не смяташ ли, че когато те сполети нещо можеш да изпаднеш в същата ситуация. Когато загубиш някого не се знае как може да се отрази на човек, или когато му се случи нещо лошо независимо какво е то. Мисля, че всеки един от нас може да сподели историята си точно тук, за да може повече хора, които имат вашият проблем по някакъв начин да си дадат кураж. Ти сама каза, всичко в живота ти е наред, но по някаква незнайна причина не се чувстваш добре... Когато човек не си дава сам сила, никой не може да му помогне. :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 23 дни
hash: dae511cb3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Темата за психичните разстройства ме вълнува, тъй като от много години страдам от депресия. Не знаех за какво се изписват вашите лекарства и току що прочетох. Предупреждава се, че комбинацията от оланзапин и епитрижин засилва нежеланите странични ефекти, също така тези препарати взаимодействат с хормонални контрацептиви и има значение какви точно контрацептиви се използват, не всички са подходящи. Във Фрамар имаше оценка 3 от пациенти, прилагали тези препарати. В Spodeli има и друг пост на момиче, приемащо същите лекарства, помислих, че сте едно и също лице, но ако не сте, отзивите за тези лекарства отново са незадоволителни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker