Майка ми и начинът ми на хранене - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121330)
 Любов и изневяра (29741)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Майка ми и начинът ми на хранене
преди: 8 години, 1 месец, прочетена 1639 пъти
Здравейте, момиче на 16 години съм и съм 168 и 49 кг. От един месец съм веган и наистина се чувствам страхотно. Преди да стана веган тежах 53 кг, но за един месец ги свалих и съм страшно доволна. За хората, които не знаят какво е веган - това е човек, който не яде нищо от животински продукти, не носи дрехи и обувки от животни, не ползва козметика, която е тествана върху животни и всякакви такива неща. Проблемът е, че майка ми постоянно яде животински продукти и винаги, когато и казвам да престане, защото се чувствам отвратително, тя почва да се смее. Например, днес вечерях печени картофи с тофу, а тя ядеше принцеса с наденица и кашкавал. И аз и казах да престане или поне да опита да стане веган, а тя почна да се смее и, за да ме издразни, взе опаковката на наденицата и почна да чете етикета и каза "Я, да видим сега какво животно са убили за тая наденица" и се изсмя. На мен ми стана супер гадно и се разревах. Вчера ядеше яйца и пак се гавреше. Имам чувството, че го прави нарочно, за да стана пак месоядна, но няма как да стане. Не знам какво да правя вече. В неделя сме на пазар с нея и пак ще спорим с храната. Аз ще искам да си купувам веган продукти, а тя ще пълни количката с животински продукти. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 1 месец
hash: 585a879c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нямаш никакво право да изискваш от друго човешко същество да бъде еди какво си. Нямаш абсолютно никакво право да казваш на някой какво да яде, какво да облича, какво да мисли, какво да чувства! Още повече, пък на майка си. Не си права в случая. Сигурно много се гордееш с това, че не ядеш месо, чувстваш се по-висша от другите, щото си разбрала, едва ли не, някаква тайна, постъпила си по начин, по който хората рядко постъпват, и сега се чувстваш уникална, и едва ли не богоизбрана. Но, това не е така. Хубав е този избор, който си го направила. За себе си, си права, но не прехвърляй твоите виждания на хората. Тялото на човека си знае от какво се нуждае, щом майка ти обича да яде месо, то значи от това се нуждае. А и, не всеки човек може да бъде веган. Също, този живот не е за всеки. Не е никой длъжен да се съобразява с твоите прищявки, и да ти ходи по акъла. Теб никой не те кара да ядеш месо, защо тогава ти караш майка си да спира? ! Недей яж животински продукти, това е твое решение, но да знаеш от сега, че не си най-важна на света, и докато за теб е ок да не ядеш животински продукти, за други хора не е. Въпрос на светоусещане. Няма как да промениш всеки друг, да бъде като теб. Може да промениш себе си, да уважаваш избора на другите, и те ще уважават теб. Все едно някой чалгар, да каже на метал (да речем), "Аз слушам чалга, спирай с този метал, минавай и ти на чалга! " Какво повече да говорим?

Depravity

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e0e1e47d2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки има право на избор на си налагай мнението върху, защото така изглежда. Ако спреш да го правиш едва ли и тя ще продължава.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 5104f2e662
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Няма как да й налагаш такова нещо. Ти хубаво се чувстваш добре, ама във веганството няма нищо полезно. Вегетарианството може да мине при момичетата, ама веган...
Човек има нужда от 13 витамина и 23 минерала дневно, както и от основните макронутриенти - белтъчини, мазнини и въглехидрати, като последните са най-маловажни. Ако ядеш месо и животински продукти, набавянето на тези вещества е сравнително проста задача, стига да се храниш с качествена храна. Ако си веган, това също не е невъзможно, но трябва да изядеш огромно количество растения и то десетки видове, тъй като няма универсална трева, която съдържа всичко нужно, както е например телешкото месо.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 74e318e69d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто всеки трябва да уважава личното пространство на другият обясни и го и спрете да говорите по темата, всеки да яде каквото иска, не и вменявай, че не трябва да яде месо, както и тя на теб.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: e8088a8297
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Виж какво, ти се опитваш да налагаш начина си на хранене на майка си. Като си решила да си веган, яж си като веган, но не очаквай, че останалите ще се съобразяват с теб, когато ядат или готвят продукти с животински произход. Така или иначе вегетарианци и вегани по тези ширини сте малцинство. Съжителството на вегетарианци или вегани с хора, които са месоядни е доста трудоемко. Готвиш си сама и толкова.

 
  ...


...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 1b945b16dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Мисля, че си просто една глезла, за 16-годишна се държиш все едно си на 11! Помисли си колко хора нямат пари за елеметарни хранителни нужди, а ти се инатиш с какво ще пълните количката. Тази мода всички изведнъж да стават вегани е пълен абсурд, сто процента съм сигурен, че гледаш родните ни блогърки в ютуб, които го раздават много загрижени и айде и ти като тях... Осъзнай се, момиче, всеки има право на избор, включително и майка ти. Тя те дразни, защото знае, че това с веганството е поредната ти детска прищявка!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: a564140920
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   здравей,
първото нещо което трябва да направиш е да спреш да казваш на другите хора какво да правят. Ти си взела решение и доколкото разбирам майка ти не ти казва да започнеш да ядеш месо отново, затова и ти не й казвай какво да яде.
Яж си каквото искаш и не обръщай внимание на майка ти.
Иначе си лицемерна - какво ако тя не яде месо? какво ще промениш с това? пред очите ти тя няма да яде месо (само заради теб), но извън дома ти милиарди хора продължават да ядат месо.
Разбираш ли колко безсмислено е да караш насила някой да прави нещо? на теб би ли ти било приятно да те кара да правиш нещо (примерно да започнеш да тренираш борба? )

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 4e280120cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Абе ей момиченце, като искаш да се правиш на интересна, прави го пред съучениците ти. Майка ти не е длъжна да ти слуша глупостите, а и ти нямаш право да налагаш мнението си и да и забраняваш да яде животински продукти. Ами ако ти кажа, че съм ловец? Какво, ще се разревеш ли или може би ще ми издереш очите? Стягай се и си яж каквото ти е вкусно, няма смисъл от лиготийки.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: 9d4a006ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   За мен постъпваш егоистично, да казваш на майка си какво да яде... В природата ни е да ядем месо, дори маймуните го правят? ! Не виждам каква е тази цел на някои хора да избягат от това... Майка ми понякога е на подобни вълни, но не и обръщам особено внимание, след седмица пак започва да яде месо... Айде успех с веганството, то при вас си е нормално да говорите навсякъде, че сте вегани... малко е досадно, но явно си е нормално... и да знаеш, че майка ти си е напълно права, все едно тя да те кара да ядеш месо?

 
  ... горе^
преди: 8 години, 1 месец
hash: 8f1664f0b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти добре ли си бе? Майка ти има пълното право да яде месо и ти нямаш право да й казваш, че не трябва да го прави. А и тя се шегува с теб, защото се държиш много детинско. Нито го прави нарочно, нито го прави със зла умисъл. Я се стегни малко! Това, че ти искаш да си веган, не значи, че и другите трябва да следват твоя пример.

 
  ...

...
преди: 8 години, 1 месец
hash: d58561a7b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ох, как искам да ти кажа какво да правиш и къде да отидеш, ама не одобряват обидни и нецензурни коментари... Ти къде ходиш да набиваш вижданията и убежденията на майка си? Ей затова вас "веганите" ви мрази целия свят. Същите позьорчета като хомосексуалистите и техните "паради" Ако искаш и тоалетна хартия яж, останалите 5 пари не дават, но не налагай мнението си върху другите. Майка ти много добре ти е затворила устата.

 
  ...
преди: 8 години, 1 месец
hash: c7d3bcb4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Почни да се храниш с месо. Какви са тея глупости? На твоята възраст не трябва да се лишаваш от нищо, от което се нуждае организма ти

 
  ... горе^
преди: 8 години, 29 дни
hash: 10045590e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Хубаво си веган, бъди си, ама да натрапваш мнението си на околните - това не ми харесва. Всеки има право да яде това, което пожелае, коя си ти да им заповядваш? В моят клас също има веганка, но с нищо не натрапва мнението си на околните.. така, че гледай себе си и си яж тревичките! Кво те бърка какво правят околните?

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 0ae9635ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Майка ти налага ли ти да ядеш всичко? ! От прочетеното разбирам, че НЕ. Тогава ти с какво право ср цупондриш и я караш поне да " опита да престане да яде месо". Уважавай избора на другите, ако искаш да уважават твоя. Яж каквото ти харесва и остави другите да хапват каквото искат.

 
  ...
преди: 8 години, 29 дни
hash: aa848594c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Това, че ти си веган и си направила своя избор за начин на живот не означава, че имаш право да тормозиш хората (особено майка си ) и да ги караш да бъдат нещо, което не искат. Всеки си решава сам за себе си с какво да се храни. Пък и недей чак толкова да се превземаш, преди месец си се хранила с животински продукти, а сега вече чак си и с претенции и сълзи какво да правят другите. Не ме разбирай погрешно, лично аз също съм против убийството и отглеждането на животни с цел засищане на личната лакумия и съм вегетарианка от 4 години. Но това не означава, че карам семейството и приятелите ми да не ядат месо и риба просто защото на мен ми е гадно, защото знам че ако на мен някой ми каже да ям месо и да започне да ме кара хич няма да ми е приятно, затова и аз не налагам своето мнение. Всеки си има глава на раменете, с която да мисли. Решила си да си веган, бъди веган, но това не означава че имаш право да решаваш и за другите.

Момиче, 16

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 29 дни
hash: 1aa5a0dcc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Направо е смешно, авторке. Уж си достатъчно голяма, за да вземеш "великото решение" да станеш веган и се гордееш със себе си, а се държиш като малко дете. Нямам нищо против, дори смятам, че си постъпила правилно, НО правилно за СЕБЕ СИ! Начинът на хранене, както и начинът на живот, като цяло, е въпрос изцяло и единствено на личен избор! По никакъв начин не си в позицията да се налагаш над майка си, нито над някой друг, да се храни така, както ти си пожелала. Още повече пък да ревеш, заради някаква шега относно местото.. пълна простотия. Яж каквото и както искаш, майка ти е била достатъчно толерантна към твоя избор, защо си въобразяваш, че ти имаш правото да й въздействаш?
И още нещо, радвай се, че имаш финансовата възможност да си купуваш каквото ти се яде, а не да се чудиш как ще преживееш факта, че майка ти щяла да напълни количката с животински продукти. Звучиш толкова нелепо... Хайде, със здраве!

 
  ...
преди: 8 години, 27 дни
hash: 0382bc29e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Момиче на 17 съм, вегетарианка от вече 2 години. Уважавам избора си, но уважавам и избора на другите, строго против съм налагането на мнение! Не разбирам как можеш да изискваш това от майка ти. Постъпваш като пълен егоист! Яж си каквото искаш, но я остави и нея да яде каквото иска, без да казваш каквото и да било! Моята майка е ловджийка, има разрешително да ловува и въпреки че аз съм върл противник на лова и не бих стреляла по животно никога, това си е неин избор, за нея си е адреналин и аз съм никоя, че да й забранявам!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker