Ставам ли анорексичка? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ставам ли анорексичка?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 2014 пъти
Здравейте! От около седмица гладувам. За това време съм изяла два пакета солети след, което се почувствах виновна и ги повърнах на сила. Доста често ми прилошава, но не казвам на никого и въпреки всичко продължавам да се измъчвам. Не съм се мерила от доста време (но имам огромно желание). Постоянно се гледам в огледалото дали съм напълняла или отслабнала. Казвам, си че не заслужавам да ям защото съм дебела. Имам непреодолима жажда да тренирам.


Та въпроса ми е дали ставам анорексичка?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3999a045e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, недей се мъчи!
Възприеми се каквато си, и не се измъчвай! Според мен не ставаш анорексичка, а жертва на болестта болимия!!!!
2 пакета солети не е храна... щом си я повърнала насила, след време ще го правиш системно винаги и ще повръщаш вечно, дори водата, която си пила!
Ако го четеш, моля те спри! Сподели с вашите, отиди на лекар, спортувай, ЯЖ малко и здравословно, практикувай някакво хоби. :)
Всичко, каквото пожелаеш, само не и това!!!!
Живей живота си, така както трябва, не го пропилявай така, защото ще страдаш.
Дано съм била от полза!
Успех, миличка, и ме послушай, сигурна съм, че всички други, които ще коментират, ще ти кажат същото! :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7bcfbc968e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Стегни се момиче! Да отслабнеш с глад-трудна задача, по-лесния вариант е да си стегнеш задника и да започнеш яко с тренировките. НА път към анорексията си, това ще съсипе и психиката и ти всичко... Ако се тормозиш, че си пълна, мога да те успокоя бях много пъти отрязана от момчета само за дето самата аз съм слаба и клоня към анорексичките макар и да не съм. Хапвай за да имаш сила и след това тренирай, разгледай за режими и упражнения в интернет. Спри с този начин докато можеш!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f4f5f1a77d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ти вече си станала. Кажи на родителите си и потърсете помощ от специалист преди да е станало късно.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 1cf1845c5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами станеш ли под 40 килограма, и в същото време да ти се иска още и още да отслабваш, и все да ти се струва недостатъчно - категорично ДА, преминала си чертата и имаш нужда от спешна психологическа и диетологична помощ. В противен случай рискуваш да ПРЕЦАКАШ НЕОБРАТИМО както психическото, така и физическото си здраве (примерно - никога да не можеш да имаш деца и т. н. ).

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: a6827a994c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ДА!

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 61b88479fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Колко килограма и колко си висока, на каква възраст си... а това е признак за болимия

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 61b88479fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, преди година и нещо реших да отслабна но с глад, менюто ми се ограничи до половин филийка хляб на ден и не защото съм гладна, а защото знам, че организмът ми има нужда от някои вещества... за около половин година отслабнах с 9 кг, които държа вече около година и нещо... нашите доста ми говореха, че така се започва с анорексията и лека полека дори и на сила започнах да ям... допреди седмица ядях от всичко по много, но сега имам известен проблем и много нерви.. нямам апетит и отново не ям... притеснявам се да не стане същото отново.. но не мисля и да го допусна.. та моя съвет към теб е просто дори и на сила яж, но не ходи да порвъщаташ, не се чувствай виновна за, това че си яла.. нещо нормално е... а и да си по-пълна какво от това.. вече не е модерно да си само кожа и кости.... не си го причинявай, може да стане много сериозно... твоето е болимия според мен

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f8243e78a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това не е никаква анорексия! Ти и писалите тук да се информират какво точно е анорексията!

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 026b8beb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дали ставаш анорексичка зависи от това в какво физическо състояние се намираш. Ако си дебела лечебния глад наистина може да ти помогне ако знаеш как да го прилагаш правилно, ако си с ниски килограми и околните ти казват, че си слабичка а ти смяташ, че си дебела и измъчваш тялото си тогава това клони към анорексия и подобните състояния. Във всеки случай лечебния глад се прилага по система и той не е нещо което се прави нон-стоп а само за определени периоди. Например Пол Брег за да вкара във форма една актриса наддала над 20 допълнителни килограма я подлага на три 24 часови гладувания на седмица, да речем понеделник-сряда-петък, това значи да не се яде от вечерята до вечерята на следващия ден, съвсем разумно и умерено лечебно гладуване даващо много добри резултати като същевременно позволяващо на човек да се храни добре. Има варианти за по-продължителни гладувания 7-дневни, 10-дневни или 20-дневни, но те се правят през дълги интервали и само няколко пъти годишно максимум освен това при такива дълги гладувания е абсолютно противопоказно да се извършва какъвто и да е спорт или интензивна физическа работа, най-много умерено ходене, защото ако се извършва спорт или физическа работа по-време на лечебно гладуване се губи големи количества чиста телесна маса и тогава всъщност целия процес става вреден а не полезен. Във всеки случай когато ядеш яж рационално, тоест яж храни които поддържат живота ти и изграждат тялото ти и имат в състава си много и различни хранителни вещества, такива са яйцата, месото, органите на животните, сирене, кашкавал, кисело мляко, плодове, ядки, зеленчуци. Не яж безполезни и вредни храни като солетите и изобщо такива съдържащи в състава си брашно, захар или растителни мазнини. Гледай да не се увредиш като правиш крайни и хаотични гладувания или диети, защото това няма да те доведе по-близо до желаното състояние а ще влоши здравето ти. Информирай се как се прави правилно лечебното гладуване и тогава след като си добре осведомена го предприемай.

Джон

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d6cf51a548
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   На колко си години? Не знам хората като теб с този проблем, дали осъзнават, че се самоубиват. Истински ти съчувствам. Потърси помощ!

 
  ...

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 8b1b897f1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Защо го правиш? Почувства се виновна, че изяде 2 пакета солети. За какво се почувства виновна? Нали разбираш, че това, което пишеш и правиш е:
- ненормално
-неакедкватно
- досещаш ли се до къде ще стигнеш?
И това ли е най-важното да се гледаш в огледалото? Седни и си напиши какво искаш от живота, какви са ти целите, мечтите. По пътя който си тръгнала, нещата е ясно на къде вървят. Човек има нужда от здравословна храна и най-вече от НОРМАЛНО количество такова ежедневно. Проблемът е в психиката ти, но това ще увреди здравето ти и после връщане назад е много трудно да направиш. Помисли си, какво правиш? За да се направиш на много готина пред околните, на които не им пука за теб, жертваш не само здравето, но и ЖИВОТА си. А какво по ценно има от живота, егото да угодиш, че си супер слаба.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 3d148abe5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И защо правиш такива тъпотии? Можеш да отслабнеш и по нормален начин.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: c217039202
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Много благодаря на всички за съветите и критиките.. Ще се взема в ръце и ще се опитам да спра навреме

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4491f46a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Здравей,

И когато получиш отговор "да" или "не" на въпроса "ставам ли анорексичка" какво ще се случи? Каква твоя потребност обслужва това?

Макар форматът на форума да не предполага "диалог", бих искала да науча как живееш? С родителите си, с приятел? Имаш ли приятели? Какви са взаимоотношенията с майка ти, с приятелите ти, със съучениците ти? Получаваш ли достатъчно внимание? Получаваш ли обич? Какво е за теб обичта? Какво искаш от живота? Как се виждаш след 5, 10 или 20 години? Знаеш ли как да го постигнеш? Страх ли те е? Или по-точно от какво те е страх?

Хубаво ли ти е когато хората забелязват, че не ядеш (или си отслабнала много) и ти казват, че трябва да се храниш? Приятно ли ти става от тяхното внимание? Ако да, замисли се дали не е това начин да търсиш внимание, обич?

Страхуваш ли се да пораснеш? Страх ли те е от отговорностите, които ти предстои да поемеш в живота?

За неяденето. Имай предвид, че организмът има нужда от храна, за да функционира, т. е. за да си жива. Ако не му подаваш храна - ще умреш. Е, ако те "спасят" на някакъв етап ще живееш, но някои органи, като репродуктивните, могат безвъзвратно да бъдат увредени.

Я сега отиди и си хапни една праскова, пъпеш, домат... и утре един сладолед. Когато види кльощава жена, един познат възкликва "аз да не съм куче, та да ми предлага кокали. Ма`ни я тая".

И за повръщането... увреждаш микрофлората на червата. Киселините от стомаха, които връщаш, за да повърнеш, увреждат зъбите. Искаш ли още да ти говоря за анорексия и булимия? Защото ги познавам от близо. Психиатър ме извади от този ужас. И докато бях 40 килограма нито гаджета въртях, нито деца родих, нито пари спечелих. Само опропастих най-хубавите си години.

Прочети още веднъж въпросите по-горе. Никой не може да ти помогне, ако сама не го поискаш.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6d3412151e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Не си анорексичка, спокойно. За да си такава, трябва да си като мен. Аз съм висока 170 см. и тежа 11 килограма. С мама решихме да изберем ковчег за погребението ми, но нямаше толкова тесен ковчег и за това купихме пластмасова тръба (от ония за отходните води) и тя ще изиграе ролята на ковчег. Не се притеснявай да отслабнеш, ако си 160 см висока, спокойно можеш да отслабнеш, докато затежиш 8 кг. Ако тежиш под 8 кг. вече става опасно и да, може да се каже, че развиваш първите симптоми на анорексията. Но, ако да речем тежиш 10 кг. спокойно можеш и да погладуваш. И още нещо, един пакет солети може да ти стигне, не за две, ами за три седмици.
Сега с мама се готвим за големия ден, за погребението ми и още не знам как ще ме облече. Но се надявам да е с нещо хубаво. Успех и късмет ти пожелавам за напред. Целувки!!!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: f16983deb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Казва се булимия- образовай се малко за тези две болести. И да, с двата крака гордо вървиш към болестта. Честито! Точно така се започва, мила, "ох, ужасно съм дебела, не заслужавам да ям, чувствам вина". Идва от психиката. Не крий, а сподели със семейството си преди да станеш 30-килограмова клечица, готова да се счупи всеки момент.
Абе дете, ти имаш ли представа какво можеш да си причиниш? !
И това не е начин за отслабване - така само си експериментираш с организма, но ти си знаеш, понякога думите са напразно, само от теб зависи дали ще спреш с тая простотия, която си започнала.
Щом си тоолкова дебела, спорт му е мамата! Тичай, прави упражнения, карай колело, просто тренирай, направи малко мускулна маса, стегни се. Но за спорта ти трябват сили, които идват от храната. ;) Хапвай, спортувай. Не ставай безформен клеч, мъжете не обичат кокали, харесват спортуващи мадами, които имат апетит. :)

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 9b1bbd9eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Здравей, бих те посъветвала да спреш да правиш тези глупости, защото докато се усетиш няма само да си въобразяваш и да се чудиш дали си анорексичка.. Явно си с тегло по-високо от нормата и искаш да отслабнеш, но това не е начина!! Най-ефикасния начин е да поискаш от професионалист да ти изготви режим на хранене и тренировка, разбира се ще се по охарчих малко, но поне ще постигнеш желана форма и ще се чувстваш добре БЕЗ ДА ГЛАДУВАШ!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker