Когато отлагате посещения при гинеколог (за младите момичета) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Когато отлагате посещения при гинеколог (за младите момичета)
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1828 пъти
Аз съм момиче на 18г.
С тази тема целя да подтикна младите момичета (предполагам по-възрастните дами обръщат по-голямо внимание на здравето си).
И аз от срам не ходех на гинеколог за прегледи и т. н.
И от страх, нашите да не разберат. Бях ходила само веднъж с мама, защото имах гъбички ( те са разведени, баща ми не иска и да чува за майка ми, да не ви казвам какви планове кроя, за да ида някъде с нея за такива важни неща. ) Гинеколога ми каза няколко месеца след като правя секс да ида на преглед - дали всичко е наред. Не отидох, нашите едва тази год. разбраха, че водя полов живот ( а започнах преди 2 с настоящия ми приятел).
И така, тази година по време на секс се появи болка, мислех, че е просто от дълбоко проникване и не обръщахме кой знае какво внимание, спираме да отшуми и после пак. Изобщо не ми идваше на акъла какво може да е. Миналата седмицс лепнах пак тия гадино гъбичките. Нямах възможност да ида същите дни, отидох днес. През това време голямо плануване какво точно да кажа на баща ми ( казах, че пак ме боли кръста, преди месеци имах цистит и песъчинки в бъбреците). Отивам аз днес, първо ми взе секрет за микробиологично изследване, след това ми направи и вътрешен преглед. Не знам на другите жени дали е правено по такъв начин освен със спекулума. Вкара си 2 пръста отвътре, като натиска нагоре към стената, а с другата ръка натиска отвън на корема. Преряза ме яката болка, чак започнах да му бутам ръката. Болката беше само в дясно. Оказа се, че маточната тръба и яйчника ми са хронично възпалени - е, браво на мен! Вместо да ида когато съм усетила някаква болка в корема ( не само по време на секс), не съм отишла на време.. Още нещо, имам и раничка. След 1 седмица съм на преглед, за да видим дали лекарствата дават резултат.
Споделих Ви това, мили момичета по-малки от мен или по-големи-не подценявайте здравето си! Усетите ли нещо веднага потърсете лекар! И задължително ходете на преглед, дори да нямате оплаквания! Не стигайте до моя случай, дори четох, че при хронично такова заболяванв шанса за стерилитет е над 50%, , а с раничка може и да не се доноси плода. Просто мислете! Ако ще вашите да ви се карат, че сте малки, здравето е най-важно и шега с него не бива! Моля, модераторите да публикуват историята ми, за да я прочетат повече хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: bf2ad605e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, Авторке, хубави съвети даваш, но е по-добре да гледаш себе си, защото ТВОИТЕ проблеми ги няма всяко момиче и жена и ТВОЕТО неудобство и непрекъснато желание да се допиташ до родителите не е проблем на повечето млади момичета и жени. Обазалагам се, че ти и сега се чувстваш неудобно да ходиш на лекар без родител или поне без да се допиташ, макар че си на 18 г. Съвети давай на себе си.
Първо, на лекар може да ходи един непълнолетен, дори малолетен гражданин без родител. Само при аборт и други манипулации трябва съгласие на 1 родител, но не и за самия гинекологичен преглед и лечение.
Освен това много проблеми се виждат на ехограф и без преглед на магере, има си начини за преглед и на девствени момчиета, изобщо не е проблем това нещо и най-важното - много малко момичета и жени имат такива проблеми като теб. Не си мисли, че си правилото, изключението си.
Гъбичките и другите ти проблеми не са от секса, освен това. Имаш нисък имунитет. Лекуваш симптомите, но не ти идва на акъла да си видиш начина на живот - пушенето примерно трябва да спреш, спане поне 7-8 ч. на ден, силна и качествена храна - риба, месо, вискококачествени млечни пълномаслени продукти, морски дарове, зеленчуци, плодове.
Вземи и се ваксинирай от ЧПВ ако не си го пипнала вече, защото както си го подкарала, твоите проблеми са станали хронични и раничките в шийката на матката са ти препрограмирани.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 6ec5d96945
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много поучителна история. Дано се излекуваш, момиче и да си имаш бебенце в бъдеще.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 7b7b13c565
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   На кого какво има да казваш, да се оправдаваш. Сега разбрали, си правила секс. Ама извинявай, ама ти си на 18, какво очакваш да се обадиш на вашите и да питаш: може ли? Мисля, че вината си е в теб. Що се касае до срама, това е проблем само на този, когото го е срам. Този лекар вижда на ден по 10 жени, през живота си като лекар е видял хиляди, е къде е проблемът, проблемът е, че сме толкова комплексирани, обременени и с абсурдни схващания в резултата на историята, че просто нямам думи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4a07b3d8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, не казвам, че каквото е при мен, такова е и при всички. Сама отидох, допитах се до майка ми за нейния гинеколог, защото бях ходила при него и първия път. Написах го с цел да подтикна момичетата, които се притесняват от лекаря или родителите си, защото не са малко, аз също бях от тях. Болести много и всеки е различен, но просто трябва да си обръщаме внимание навреме. Не става въпрос само за гъбичките и другите неща, които имам. А за това, че не отидох още в началото, когато усетих болки или дискомфорт :) и знам, че не съм единствената! Аз просто споделих моя случай, за да бъде като пример. Авторката

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 59855afd84
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Абе то твоя приятел кои го знае какви ги върши за да ти лепне такива неща... трябва предпазни средства..

 
  ...


...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 432e5a8b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз проблеми не съм имала, освен генитален херпес. Течения, болки, нередовен цикъл - за 30 години не ми се е случвало, съответно само заради херпеса ходих на гинеколог. Моя съвет е да не се търси под вола теле ако проблем няма.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: cfb21de916
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 6, а случайно да си чувала например за Хламидия? Не че нещо, но в повечето случаи няма никакви симптоми. Казвам ти го защото аз го открих съвсем случайно без нищо нередно да имам и сама ей така реших да си пусна тест. От микробиология и цитонамазка не се разбира, че имаш. Болестта води до стерилитет ако не се хване на време. Така че на гинеколог се ходи всяка година и се пуска изследвания. Вие може и да не изневерявате и да сте си с един мъж, но много знаете той дали е също само с вас. За това се ползва и презерватив, не само срещу забременяване. Въобще от личен опит ви го казвам на всички ходете на гинеколог веднъж годишно и си правете изследвания ако не ползвате презерватив за да сте спокойни, а не после да се чудите дали ще имате проблеми да имате деца и не чакайте само симптоми, защото понякога няма и такива.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: b82f920a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторката : Н2, благодаря, ти поне разбра с каква цел написах това.
Н4. Сигурна съм в проятеля си, ако вече преди мен е имал контакт с някоя, която е имала някоя болест е друг въпрос. Гъбичките не са от секса, както и възпалението. Тази година беше много тежка за мен, защото боледувам много, имунната ми система е слаба и ало се случи леко да изстина ме удря там, както и в бъбреците(и тук имах проблеми с месеци по лекари и т. н. )
Не се оплаквам, не се оправдавам, а както казах тази история може да е пример за момичетата като мен. Ако вие сте били достатъчно смели, за да ходите на лекар на нашата възраст, то сега има много, ама много момичета, които отказват посещение за преглед, дали девствени или не. Страх ги е, срам ги е! И ако са като мен, после ще видят мъка.. Пак казвам, не ми е нужно да си изливам мъката за здравето тук, никой не го интересува това. Направих го с друга цел и вече няколко пъти я повторих. Впрочем за номер 1, не пуша, ям каквото и когато ми се яде, просто от всичкото това през годината стреса е на 6.. Има проблеми със съня.
А за хламидиите, гинеколога ми каза, че по-късно ще направим и тест, както и ще решим дали ще обгаряме раничката.

 
  ...
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4a07b3d8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не разбрах само защо имаше заядливи коментари към момичето. Вярно е че не всеки има проблеми като нейните, в смисъл специфични са, но е права, че всеки трябва да полага редовно грижи за здравето си и да взима превантивни мерки. А не чак като стане някоя беля, да се чудиш "Опааа... какво стана сега! "
Умните хора се учат от грешките на другите и затова тя е споделила личния с опит, с доброто намерение от него да се поучат и другите. Защо трябваше да си изливате злобата върху нея?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker