Изтръпване на главата и температура - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изтръпване на главата и температура
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 1455 пъти
Здравейте, пиша ви, защото вече не знам какво да правя.
Преди около 7 месеца се върнах от чужбина и преживях голям стрес. На другия ден се събудих с температура от порядъка на 37, 1-37, 2, която си се вдигаше и спадаше когато си поиска. Интересното е, че дори и да нямах температура аз усещах, че имам. В областта на главата имам усещане за изтръпване и по-точно стягане. Стягането е по-засилено в лявата част и слепоочията. Минах през всякакви изследвания - белодробни, пълна кръвна картина, кръвна утайка, изследване на урина, синоси, гърлен и носов секрет (където откриха стафилококова бактерия, но друг лекар ми каза, че съм по-скоро носител. ), кардиолог, хламиди, зъболекар и никой нищо не ми откри. След гълтане на какви лли не антибиотици реших да отида на невролог. Обясних всичко на невролога и той ми каза, че нещата са от стрес и напрежение (което наистина се случва често) и ми предписа хапчета Стрезам, от които нямаше ефект. Пил съм и Дианксит. Първите 2 месеца вдигах тази температура и откакто почнах да пия Дианксит мисля, че изчезна, но изтръпването на главата си остана. Неврологът ми каза да не го мисля(изтръпването), да не си меря температурата, но това е невъзможно, защото аз се събуждам с това изтръпване и ЧУВСТВО ЗА ТЕМПЕРАТУРА (понякога имам, понякога нямам) и ги усещам. След настояване от моя страна ме приеха в болница за изследвания - пълна кръвна картина, ехо доплер, скенер, очен и ушен лекар и отново не откриха абсолютно нищо. Всичко е норми и скенерът не показа нищо. Пратиха ме на консултация при психолог, която ми каза, че всичко е на базата на стрес, стресови ситуации и много мислене. И наистина, когато започна да мисля (студент съм) се напрягам много повече и чувството за температура се засилва. За сега не са ми изписали хапчета, след 15 дена имам консултация с невролога.
Ако вие сте имали подобен проблем или подобни симптоми и сте открили решение, ще съм ви безкрайно благодарен, защото аз от 7 месеца не мога да водя нормален начин на живот. Това чувство за температура и изтръпване понякога не ми позволява дори да изляза от дома си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 71901e5c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ходи на психоаналитик. Явно имаш някакъв неразрешен проблем. другото е -почивай си.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: deeef8e89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като човек, получавал подобни странни усещания (изтръпване на главата, изтръпване на ръцете, дори и на лицето) мога да те посъветвам първо да се успокоиш. Колкото повече се тревожиш, толкова по-зле ще става. Напрежението и притеснението оставят своят отпечатък върху здравето.
Успокой се, намери си някакво приятно, но ангажиращо занимание, което да поглъща вниманието ти. В моят случай това са книгите. Страшно много ми помогнаха преди няколко месеца, когато животът ми се беше превърнал в един безкраен кръговрат от притеснения и различни здравословни проблеми (и необясними усещания).
Вземи си и витамини от групата на Б. Те много помагат при такива усещания, като благоприятстват нервната система.
Температурата не е висока - може да е от напрежение, може да се дължи на някакви вируси и т. н.
Отпусни се, успокой се и ще видиш, че симптомите, които те тормозят сами ще избледнеят.
Ж28

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9868edfe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да добавя само, че вечер челото ми изстива и нямам чувство за температура, само изтръпването остава.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9868edfe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Температурата не е висока - може да е от напрежение, може да се дължи на някакви вируси и т. н. " Ако имаше нещо подобно, щеше да се отрази на изследванията ми, а те са нормални. Пробвам се да не мисля за тези неща, но е невъзможно понеже ги усещам всяка секунда. Студент съм и това напрежение там също ми се отразява доста зле. Забравих да добавя, че ми направиха снимка на вратни прешлени и уж съм имал шипове, но когато попитах невролога ми каза: може да има леки изменения но ти си 20 годишен. Ехо доплера не показа никакви нарушения, което ме кара да си мисля, че проблемът не е от шипове.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: deeef8e89f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   От номер 2: Именно ако температурата е от напрежение или притеснение, няма как да излезе в изследванията.
Миналата година, почти цялата живях с температура 37-37.2... Всички изследвания ми бяха ок. Личната ми каза, че понеже живея в голям град, тялото непрекъснато е в досег с различни вируси и бактерии и постоянно се бори с тях. Спрях да меря темепературата и да обръщам внимание на отпадналостта. И след няколко месеца по някаква причина си измерих температурата. И тя беше 36.8 ;)
Мисълта ми е, щом си ходил при толкова лекари и всички казват, че си добре и щом изследванията ти са добре, най-вероятно проблемът е на нервна основа.
Нека не забравяме, че умът контролира тялото, а не обратното! :)
П.П. Запълвай си главата с други неща и ще видиш, че като се съсредоточиш в нещо друго, ще се разсееш.. Знам, че е трудно, особено като се тревожи човек. Ще видиш, че този период ще отмине :)

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9868edfe62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До номер 5. Благодаря ти за съветите, наистина се старая да се разсея, но е адски трудно.. Все едно да ти е изкълчена ръката и да не я мислиш след като те боли.. Съгласе съм, че може да е на нервна основа, но ми се искаше да ми предпишат някое хапче, което да помага поне за симтомите..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker