Паник атаки или просто стрес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атаки или просто стрес
преди: 7 години, 6 месеца, прочетена 2593 пъти
Здравейте, това което ще ви разкажа се случи преди две вечери. Живея с най-добрата си приятелка. Въпросната вечер се бях прибрала от работа, тя беше излязла на кафе и малко по-късно се прибра. Всичко беше наред, беше добре, говорихме си, смяхме се. Легнахме си и изведнъж и стана лошо. Започна да казва, че и се гади, че и се повръща, виеше и се свят. Аз естествено започнах да се притеснявам. В следващия момент започна буквално да се тресе цялата. Цялото и тяло трепереше, изглеждаше сякаш се задушава, не можеше да си поеме въздух. Опитваше се да диша, да се успокои, но се задавяше. Каза ми, че и трябва въздух, отворихме прозореца, после поиска чаша вода. Аз от своя страна бях изпаднала в ужас, идеше ми да ревна, не знаех какво да правя, как да и помогна. Тя само повтаряше не ме гледай, спокойно, добре съм. Това цялото нещо продължи около 20 минути, през цялото време тя се опитваше да диша, за да се успокои и да спре да трепери, накрая всичко премина. Сподели ми, че това и се е случвало и преди, може би преди година две. Попитах я дали знае или поне дали предполага на какво може да се дължи това и тя ми каза на нервна основа. Сега за нея, на 20 години е, същия ден спомена, че е прекалила с кафето и цигарите. И напоследък е доста стресирана, има доста нездравословна връзка с момче, което доста я натоварва, наскоро и баба и получи инсулт и явно доста и се струпа на главата. Снощи се поровихме в интернет, имаше доста от признаците на паническо разстройство, не знаем какво да мислим вече. В крайна сметка решихме да пишем тук, ако има хора които са преживели същото, нека споделят. На какво може да се дължи, как се нарича, сериозно ли е. Мисля да я посъветвам да спре кафето, да ограничи цигарите, повече чай и може валериан да започне да пие. Благодаря предваритално на всички коментирали :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0efd6c5583
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Стига с тези "паник атаки" сакън да не чуете нещо от тия смотани американски сериали. Просто сте по-диви сега в тази възраст и се радвайте щото малко ви остава. Като ви хванат после да бачкате по 12 часа и няма да имате време и сили нито за атаки нито за нищо.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: a4e85c3aa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ми на нервна почва е и на мен се е случвало, няма нищо страшно. Разходка в парка по 1 час на ден върши чудесна работа, както и физически упражнения. Ако и е възможно да спортува.
Само един съвет недейте да четете в интернет симптоми и т. н. Слагате си някакви диагнози и ставате параноици.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 6c64efb5b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Възможна паник атака нищо тревожно нормално е

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 3a2ac381eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   " има доста нездравословна връзка с момче," - само здравословна връзка с момче ще я оправи! Докато живее така, често ще се задушава. За кафето и цигарите, ти ще й го кажеш.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 0b1af95996
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   На първо време да посети невролог. Не си предписвайте сами валериани и други лекарства. Може би й трябва спокойствие. Има варианти за леки билкови лекарства. Но е добре да посети личния си лекар.

 
  ...


...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 9103a93db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Звучи ми като паник атака, да. Трябва драстично да промени живота си и причината, която я е довела до това. Дали е работа, мъж или каквото е там. Иначе такива състояния само ще се учестят, за съжаление.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: dd2992565f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Така... аз самата имам така нареченото паническо разтройство или иначе казано - паник атака, имала съм доста пъти миналата година, заради тормоза в училище. Преместих се в друго и тогава спряха за едни 3-4 месеца. Сега и аз като нея имам.... нездравословна връзка с момче и отново се завърнаха.... и аз не знам какво да правя, но честно казано паник атаките ми преди спряха щом се оттървах от проблемите си... предполагам, че и сега това би проработило.
Надявам се да съм била полезна!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 8e2c5f3ba1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Паник атаките СА просто стрес!
Нека започне да спортува 3-4 пъти седмично, най-добре кардио тренировка, да се научи да медитира и релаксира - има много материали за това онлайн, чайчета от маточина, мента, глог, валериан...

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 7f9c9989bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен не само обикновено разстройство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e34fdb0009
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей. Момиче на 20 години съм. Преди 3-4 години отключих панически атаки след предозиране с кофеин. Случката беше абсолютно съшата- легнах си, започнах да се задушавам, мислих си, че умирам, че ще получа инфаркт или нещо такова, треперех. В следващите месеци тези симптоми ме съпътстваха навсякъде и след доста четене разбрах, че състоянието ми се нарича паническо разстройство или паник-атаки. Лично аз се оправих, щом разбрах,че от това не се умира, мина ми от само себе си(да чукна на дърво). Иначе за облекчаване на симптомите и на стреса най-вече, кажи на приятелката ти да си купи чай от жълт кантарион или мента,глог , валериан на капки. Но в никакъв случай да не ги смесва, защото кантарионът е силна билка. Или едното или другото. И да се опита да си осигури малко повече спокойствие и приятни емоции и да намали драстично кафето и цигарките. Успех, дано съм помогнала!

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: bbe8e27a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   за някой лекари траенето на паник атаките е до час за някой до 3-4 дни има и такиви а те как да се справят след третия ден като не знаят на кой свят са объркани и изтощени .моля не пишете глупостите си на и уж да помагате

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker