Себореен дематит- има ли излекували се? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Себореен дематит- има ли излекували се?
преди: 7 години, 4 месеца, прочетена 4817 пъти
Здравейте! Страдам от това кожно заболяване от близо година, не знам как се появи, не мога да си обясня... нямам роднини, страдащи от същото, от къде се взе точно при мен? От близо година съм подложена на стрес в работата, може и от това да е, не знам, но е ужасно. Започна само отпред над челото, а от 4-5 месеца вече усещам, че и отзад над тила и зад ушите също има. Ходих на лекар и ми изписа салицилов спирт, с който да чистя плаките по скалпа и лечебен шампоан. Не помага, смених шампоана- низорал, селсун, себомакс, опитах нистатин в бебешки шампоан и пак нищо. Спасение няма, косата ми уредява, стана много суха и изтощена, къса се и т. н. , а ужасните бели прашинки, които падат по дрехите ми, ме карат да се срамувам, когато съм сред хора. Ужасно е, не знам какво да направя вече, какъв продукт да използвам, за да се оттърва от този ад. Моля тези от вас, които са минали през това и са се излекували, за съвет... Отчаяна съм

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 4 месеца
hash: ae405d0f86
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравей,
Аз също страдам от същия проблем. Ползвам един лосион - себорал. Струва 4 лв. от аптеката. Вечер си мажа обилно скалпа с него. Наистна много ми помага. Когато го ползвам няколко пъти, пърхутът почт изчезва. Друго, което ми помага много, е вода с оцет.
Вече не знам какво е семейното ти положене. Може да има неудобство, тъй като и лосионът мирише, а за оцента знаем.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 2a0a94b871
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Здравей! Аз имам същия проблем и лекарката ми ми каза да я мажа с оцет. И наистина подейства, но трябва отвсякъде да си намажеш главата, за да подейства. Сигурно ще си помислиш, че после косата ти ще мирише на оцет, но не е така просто трябва да я измиеш хубаво! Надявам се да съм ти помогнала!

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 28c8f01d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям горните 2 мнения, а ето и моя опит.
Слагай в шампоана си няколко капки йод и втривай в корените при миене. Оставяй да действа около 5 минути и изплаквай обилно. Може след измиване със шампоан да си направиш вода с йод само за изплакване на косата и след това избърсваш, пак има ефект. Йода е старо средство против гъбички и е прекрасно средство, постоянно.
Старите хора навремето са си миели косите с каолин-продава се в аптеките, но това средство няма никаква миризма и всъщност остава мириса на естествена коса.
Можеш да си правиш и "естествен" шампоан" - 1-2 жълтъка, няколко лъжици кисело мляко, йод, каолин - правиш го на каша и миеш косата няколко пъти с нея, като пак оставяш да постои към 5 минути. Миришеш малко на кисело мляко с яйце, ама то е временно, после изчезва, но поне е без химикали.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 701d716730
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кожните проблеми са в следствие на неправилно хранене. Нарушена обмяна на веществата и всичко идва от черния дроб. Ако пиете алкохол трябва да се спре или поне да се намали, трябва да се пие повече вода, да се намали месото, да се увеличи приема на ядки в суров вид. Могат да се възстановят ензимите чрез разни медикаменти, но приема на хапчета по принцип, трябва да се сведе до минимум. Такива проблеми се повлияват най-добре от лечебно гладуване, а не с разни спиртове, мазила и подобни глупости

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 462d7e0a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Шампоаните на Petrole Hahn, в нета се продават, са много добри. Стават за честа употреба. А по кожата на челото, ако слиза и между веждите, както като при мен, ситуационно Дипрогента. Не знам дали се лекува, но се третира себорейния дерматит. След Дипрогентата - слагай хубав овлажняващ крем по лицето до горе до челото /след линията на косата нагоре трябва добре да си изкъпала косата с Petrole Hahn шампоана/. Хубав овлажняващ крем е този със здравец на Елеа. Petrole Hahn е около 6 лв в нета, Дипрогента - 9 /май/, а Елеа крема е под 6 в Ремедиум-а. Успех.

 
  ...


...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: ad692c2736
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравейте, аз имам същия проблем. За сега спасявам положението на косата със Себорал, но основния ми проблем е областта около веждите. Просто там положението е трагично - кожата ми се бели, зачервена е и ме боли много. Всичко е от стрес, но моля ви, предложете нещо за кожата на лицето, което ще помогне.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 78dd448be8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Не искам да те стряскам но истината е такава че за сега няма сигурен лек за себореята.. тя е нелечима.. и го знам от опит.. имам себорея от 12 години ! опитвал съм какво ли не.. може да намалиш симптомите и дори в един момент да изглежда че си я победила на пълно.. но като кошмар някоя сутрин ще се погледнеш в огледалото и ще видиш че пак е там.. няма изтребване.. винаги се появява и изчезва.. причините са най-вече стресът и хормоналния дисбаланс (вероятно си в пубертета нали) .. това заболяване е не толкова от хигиената колкото от стрес..
Върви като по-часовник.. когато съм под най-голямо психическо напрежение се изостря.. затова избягвай кафетата.. колите и всякакви енергийни напитки и такива съдържащи кофеин те влияят много! Ако мислиш че чрез редовна хигиена ще се спасиш.. лъжеш се.. мия главата си всеки ден и така в продължение на вече 5 години.. има ефект но себореята въпреки това не изчезва никога на пълно! А мазната коса още повече я подхранва.. това нещо е незаличимо.. Но не губи надежда.. зависи в какъв стадий си.. понеже аз късно се осъзнах.. забрави са шампоани.. купи си медикаменти против гъбички.. понеже себореята е гъбичка.. и за да има ефект от по скъпите.. трябва да се изръсиш.. шампоанът с катран също помага.. но вече толкова неща съм пробвал че не знам нещо дали може да сложи окончателен край.. аз имам по лицето.. около носа.. веждите.. челото.. целия скалп и на големи площи по гърба.. но не се забелязва много.. (благодарение на хигиената не и позволявам да вилнее..) видях веднъж човек на улицата и го съжалих.. кожата на главата не му се виждаше.. цялата беше на люспи дебели колкото мидена черупка.. не го пожелавам на никого..
Ако не искаш да се влошиш предприеми действия от рано.. и в никакъв случай не спирай дори когато си мислиш че себореята си е отишла.. гъбичките са адски упорити.. и винаги се връщат.. всъщност съм чувал че 90% от хората са заразени с гъбички през цялото време.. просто при някои те се държат по агресивно заради слабата им имунна система явно.. Може би ще е добре да преминеш дори на диета.. и спокойствие! Нищо не помага повече от спокойствието.. защото стресът е този който подтиска имунната система най-много!
Ако хората забележат.. кажи им че себореята не е заразна въпреки че е гъбичка..
Казвам ти всичко това понеже го знам от горчив опит..
Не позволявай на нещата да се влошат..
Успех..

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 56b278166d
гласове:
1 2 3 4 5
  (46 гласа)

8.   Важна е и диетата-по-малко мазно, сладко, цигари, кафета. И да, най-вероятно е заради стреса.

 
  ...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 41ff172e82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз също съм имала себорея на кожата на главата и почти се излекувах като пиех противозачатъчни - оказа се че е било просто на хормонална основа. Но страдах от себорея на главата близо 2-3години... и без резултат се лекувах със много скъпи шампоани.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 4 месеца
hash: c09d021ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Дипросалик лосион- продава се в аптеките и не е скъп. За измиване- шампоан Неовал. Според мен не бива да се мажеш със спирт, защото така увреждаш структурата на косъма.

 
  ...

...
преди: 7 години, 4 месеца
hash: 28c8f01d9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Защо някои хора непрекъснато внушават израза "неправилно хранене"? Тези, които го казват имат неправилно мислене.
----
Има некачествени продукти, които се продават масово като истински и човек като си купи брашно, което не е брашно, масло, което не е масло, месо което не е месо и др. всъщност купува измишльотини, които не са истинска храна.
Доколко гъбичките се влияят от хранителните вещества е спорно, но безспорно е че СТРЕСА във всичките му прояви е в основата на всички заболявания.
----
Кой човек в днешно време не живее в стрес? Дори спорта, който е "удоволствие" е стресово състояние. Заобиколени сме от химия във всичките и подвидове, дишаме всичко друго но не чист въздух, пием всичко друго, но не истинска вода(която няма как да е истинска, при положение че е от тръби и водоеми). Живота ни е само плямпане и задачи... е как няма да има дерматити и всякакви заболявания?
То просто няма какво друго да бъде.
----
Но все пак не се вторачвайте в неща, които при всички положения са си част от живота.
Който твърди нещо друго, или е София Лорен, или Елизабет Тейлър, или някоя звезда която няма други грижи освен да си мисли, че ще си такъв непрекъснато.
Както се казва "всичко тече, всичко се променя".

 
  ...
преди: 7 години, 3 месеца
hash: e83d882221
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Имам приятел който дълги години имаше този проблем и не можеше да намери решение- проявяваше се най-вече в люспи между веждите и дебела тъмно червена черта на челото. След като се рових дълго време по форумите - най-вече чуждите попаднах на много коментари в които хората пишеха, че са решили проблема си след като са спрели напълно всички млечни продукти. Моят приятел не можеше без сирене -обожаваше го, но реши да опита и само след няколко седмици дерматитът изчезна и вече близо година не се е появявал изобщо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker