За психиатър или за психолог съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

За психиатър или за психолог съм?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 2473 пъти
Здравейте. Момиче на 19 съм. Имам проблеми с нервите, лесно се паля, правя от мухата слон, лесно раздразнителна съм, дразня се от това, че някой например ме пита, колко е часът, а аз съм се съсредоточила над друго нещо, или пък, че ми казват, че не съм права. В подобни случаи започвам да се заяждам и да повишавам тон, ставам вулгарна. Ако пък не стане на моето изпадам в страшни истерии, започвам да крещя и да се дера, буквално, като луда. Независимо дали става на въпрос за това, къде е чашата на масата или, че някой ми е влезнал в стаята. Искам чашата да стои, където аз кажа, и когато кажа да не ми се влиза в стаята, наистина никой да не припарва до нея. Иначе става скандал. Често в такива случаи, за част от секундата погледът ми се замъглява и леко ми се завива свят, заглъхват ми ушите. Все едно ставам друг човек, не мога да се контролирам. Изпитам ли това чувството знам, че не е на добре. И то става за няма и една секунда, усещам се чак, когато съм започнала да крещя. Често мисля за самоубийство, никога не съм напълно щастлива, винаги съм недоволна. Нещо става така, както аз го искам, например искам нова прическа, да излизам повече, да съм по- слаба, да си купя нови дрехи, и мисля, че тези неща ще ме направят щастлива. Правя ги и пак съм нещастна. Другото странно нещо при мен е, че както се смея, така мога изведнъж да избухна и да изпадна в истерия, да се дера и да плача, да обиждам близките ми с ужасни думи. После пак да започна да се смея. Постоянно ходя на инат на хората, дори несъзнателно. Например майка ми ми казва да оставя нещо в хола, аз го оставям в кухнята. Питам приятелка какво да направя в дадена ситуация и правя точно обратното на това, което ми е казано. Чак след като е направено въпросното нещо усещам, че е било от инат. В любовните ми "връзки" харесвам даден човек две седмици, чак си мисля, че съм влюбена, обяснявам му се в любов, после се ядосвам за маловажно нещо и му казвам, че всяко едно от нещата, които съм му споделила относно чувствата ми не е истина. Или пък в действителност чувствата се изпаряват за секунда. Често приятелите ми са ме определяли, като шизофреничка. В секса харесвам груби и извратени неща, изтръпвам докато правя секс, искам да ме удрят през лицето, случвало се е и кръв от носа да ми пускат, просто не се усещам и самата мисъл, че съм унижавана и доминирана ме възбужда. Общо взето, сексът ми е най- силната страна. От време на време изпитвам страшна злоба, обиждам хората и злобея срещу тях. В други моменти пък съм страшно добра. Много често, когато някой се запознае с мен ми казва, че е мислел, че съм злобна, но всъщност съм много мила.
Не нося на шеги и на бъзици, ако някой случайно се пошегува с мен става страшно, започвам да се сърдя и да се заяждам с дни, после му го натяквам поне един месец. Чувствам се все едно имам над 10 личности.
Вече усещам, че това поведение влияе на социалните ми контакти и наранява хората, които ме обичат, затовс реших да потърся помощ от професионалист, но за какъв професионалист съм според вас с тези симптоми, психолог или психиатър?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 33b81ac1a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо посети личен лекар, да видиш дали той няма да има някакво предположение извън психично заболяване. Защото, извън тоталното ти изтрещаване, си доста критична и имаш реалистична престава за себе си. Може да е нещо хормонално. След това, евентуално, на психиатър.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e66a309122
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Психолог разбира се.
При все, че си осъзнаваш проблема, за какъв психиатър говорим? За да си решиш проблема, ти трябва да го осъзнаеш, 70% от работата е свършена. Правилно си се насочила и към професионалист - психолог. Ако е добър, вярвам че ще намерите начин да изчистите проблемите.
Дръж ни в течение и кажи какво си решила :)

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: bc3b1718ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   В началото си мислех че си за психолог, продължавайки да чета реших че си за психиатър към края вече стигнах до извода че ти трябва екзорсист.

Професионално казано страдаш от биополярно разстройство, на жаргон казано много демони са те яхнали.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1bcbd81a80
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм с номер 1. Виж си хормоните и нека гинеколог те прегледа за поликистоза. Малко неудобен въпрос, но ти сексуален живот водиш ли? Звучиш сякаш си събрала много енергия в себе си. Другото, което ти пречи е, че живееш още с вашите и те дразни самото съжителство. Съветвам те да се изнесеш и ще се почувстваш по-спокойна. Аз се чувствам страшно изнервена също като някой ми пипа нещата и не живея с нашите откакто завърших. Също е важно да водиш редовен сексуален живот и ще се успокоиш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c7807045dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   1. Изнасяй се от вашите
2. Посети психолог или психотерапевт

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 16dd0b8b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 4, какви яйчници, каква поликистоза, какви 5 лева? :D какви са тези простотии... момичето има биполярно разстройство. Психически проблем, който го лекува психолог, не гинеклог... авторке, отиди пътво на психолог, пък той ако реши, че си за по- сериозни мерки, отиди на психиатър. Както каза един от коментиращите, 70% от промблема ти е решен, щом го осъзнаваш

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 04a04bd21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Психолог. Може да си имала някакви травми в детството. Също започни да работиш и се изнеси от вас. Сексуалният живот също е важен.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 16dd0b8b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От авторката, водя всекидневен полов живот и хормоните са ми, както трябва. Ходила съм по какви ли не лекари, и всичко свързано с физиката ми е изрядно, затова вече е крайно време да се заема и с психиката

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c3fa3d661a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Олее в шок съм! Кой и как те е възпитавал? Изнасяй се от вашите веднага още днес. После потърси психотерапевт, тези ненормални неща дето ти се случват с агресията са заради твоето възпитание и май ще се наложи години лечение. Никое дете на света не се ражда лошо, никое дете не се ражда заядливо или вулгарно, това се учи от хората които го възпитават. Всеки човек носи в себе си агресията, но от възпитането човек научава как да притъпява тези си изблици на гняв. Недоволството у човека също се учи от възпитателя му. Щом на 19 год ти крещиш срещу опонента си най-вероятно с години някой е крещял срещу теб когато си била малка и беззащитна, или си била прекалено разглезена и си постигала детските желания си с крясъци, знам ли, като не те познавам няма как да знам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 1fd1667b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   1, за психолог направление не се дава в България.

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: e66a309122
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 2 съм.
Щом вече решихме, че ще е психолог, най-добре питай в този форум или бгмама примерно. Нека някой, който има опит да сподели за добър професионалист в твоя град, по-добре възрастен - има повече опит, отколкото младите. И запомни от сега, че не е срамно да се лекуваш при такъв човек и не оставяй на никого да ти променя мнението.
Споделяй ни как върви, моля, аз лично следя темата.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 16dd0b8b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 2/11, започвам да работя по въпроса с търсенето на специалист, благодаря на всички за подкрепата!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: aca7b0b84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Направление за психиатър. На мен ми прилича на някакво личностно разстройство- гранично или друг вид.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 1acc94ec61
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Момиче, РАБОТА ти трябва!!! РАБОТАТА ще те спаси!!! Трябва да се опиташ да правиш нещо полезно, да създаваш, помагай на колкото се може хора повече. Говори с хората, питай какви са техните проблеми и се опитай да им помогнеш. Работи. Едно нещо, второ, трето. Сменяй ако не ти допада и те натоварва. Опитай да се концентрираш върху дребни задачи, които ще са ти полезни по някакъв начин. Дръж си мозъка зает с планове какво ще свършиш утре, вдругиден, после къде ще идеш да разтоварваш.

Намери си хоби, нещо което обичаш

От личен опит ти казвам, че психолозите и психиатрите само ще те объркат още повече, те са още един пирон в ковчега. Да не говорим как могат да те настроят негативно, а и лекарствата така могат да ти объркат мозъка...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker