Постоянно главоболие проблеми с паметта 27г, мъж - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянно главоболие проблеми с паметта 27г, мъж
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 1553 пъти
Здравейте,
От доста години вече страдам от постоянно главоболие на 26г съм мъж. Постоянно чувствам напрежение в фронталната част на главата.. С него лягам с него ставам. Притискащо.. Стягащо... Като допълнение към това имам при стискане на очите силно... чувство, че имам някакво напрежение което се опитва да се освободи (треперене, бръждене). Минах през невролози, очни, ендокринолози психятъри..
Имам ЯМР на главата и отрито хашимото.
От днес последните изследвания са -
TSH - 1. 89 и ТАТ и МАТ в норма

Като другото нещо което ме тормози на макс е изключително слабата памет/концетрация. Не мога да помня като чета, не помня предни събития от преди години имам 2-3 спомена.. Невъзможно ми е да определя коя година са се случили определени събития. Бъркам думите.. Искам да кажа една, но преди нея излизат 2 други примерно.. Помня коя година сме.. Къде паркирам къде живеея, лицата ги разпознавам... Ориентирам се... Като се опитвам да мисля все едно ме боли още повече главата...

Дадоха ми какви ли не хапчета:
За депресия - пих ги по месец без промяна никаква:
Сероксат - 1 сутрин кряйна доза
Велаксин - 1 вечер
Грандаксин - 3 пъти по цяло с намаляване. (от това ми се доспиваше)
Ксанакс - по 1/4 сутрин и вечер без да усещам нищо.
- освен да ми беше суха устата и да ми беше мързеливо.. Друго не усещах от тях.

Невролог и личния:
Деанксит - не помня дозата
Амитриптилин - 1 /2вечер
Мидокалм - разширение на съдовете, пих 2-3 таблетки без ефект особен.
Мусант - 1/2 - 2 пъти на ден за мускулите
Ремитра - 1/2 за сън вечер
ДЕПАКИН ХРОНО - 1/2 вечер (тепърва ще го пия)

Повечето за сън ми ги изписаха, защото се будя 1-2 пъти вечер и сутрин не се чуствам отпочинал след съня.

Не се чувствам притеснен а по скоро като в мъгла, филм и никой не вярва, че ме притиска главата. Имам час др седмица за невролог с които ще говоря за ЯМР с вените да направя и ЕЕГ (мисля че беше).. Не съм сигурен дали е проблем с паметта или с извикването на запомненото.

Изключително ще съм благодарен ако някой се сети нещо което може да предизвика тези 2 основни симтома.

Съжелявам ако има грешки, написах го на бързо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 7adaf205b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, моят съвет ще ти се стори малко радикален, но няма какво да губиш - първо спри всякакви психотропни лекарства. Ще те унищожат! Няма човек да се е оправил от тях.
Който търси, намира - ако продължаваш да ходиш по лекари все ще ти изписват разни хапове, защото те друго не са учили.
Аз ще ти дам по-простичък съвет, който ако не друго, поне няма нежелани ефекти.
СМЕНИ ДИЕТАТА СИ.
Първо при деца, болни от епилепсия, е разработена т. н. кето диета. Кето диетата е диета много бедна на въглехидрати - говоря за 20 гр. на ден, което е 1/4 ябълка.Яде се месо, яйца, зрял кашкавал, риба. В началото на 20 век е нямало медикаменти и това е бил единственият шанс за стопиране на епилепсията и са успявали да стопират болестта чрез кето диета.
Идеята е да се лиши мозакът от взривоопасната енергия под формата на глюкоза и да гладува тялото откъм глюкоза. В рамките на 2 седмици се пренастройва мозакът и се образуват нов вид митохондрий, които му позволяват да гори за гориво мазнини вместо въглехидрати. Процесът се нарича кетоза. Кетозата е еволюционен механизъм, който ни позволява да мобилизираме мозака си в условията на глад на максимум, за да успеем да си набавим храна. Интересно е, че човешкият ембрион е в постоянна кетоза. Едва в 30 ГС е способен ембрионът да произвежда инсулин, но на практика до самото си раждане се храни само с кето телца, каквито ползваме за енергия при глад и при бедна на въглехидрати храна. На всяка бременна е известен трика как да събуди заспал ембрион - пие се чаша сладък портокалов сок и се ляга - ембрионът изпитва такъв стрес, че се събужда и почва да рита. Така се уверява бременната, че всичко е наред. В интерес на истината това е вид шок за ембриона, защото той не може да се справи със захарта и почва да се бори бъквално за живота си. С две думи ембрионът усеща, че го тровим със сока, но големите хора сме загубили тези си инстинкти.

С две думи те съветвам да се върнеш на първото гориво, с което се е хранил мозакът ти като си бил дете и ембрион и да му дадеш шанс за друг вид енергия и да си образува митохондрий
Кето диетата е щадящ начин за това, но ако предпочиташ просто можеш да гладуваш 3 дни да кажем и после да минеш на кето диета (търси в интернет „кето диета“, „кетогенна диета“, keto diet). Гладуването е много разпространен метод сред творците, когато са нямали вдъхновение. Някои от най-великите хора като Достоевски просто са били много бедни и са гладували без да го желаят, но има и хора като Пикасо, Ван Гок, Моцарт, които с дни не са се хранили като са били в творчески период. Ван Гог с 2 седмици не се е хранил примерно, за да му е бистър мозакът.
Като цяло обаче не е необходимо. В първите 72 часа глад се избистря паметта, чувства се прилив на енергия, но след това вече започва тялото да пести енергия, така че не гладувай по-дълго от 72 часа
И кето диетата, и периодичното гладуване са известни методи сред военните. Периодичното гладуване intermittent fasting е наречено още „войнишка диета“ или warrior diet и е на „въоражение“ в руските ВВС. Ползва се от пилотите не само да си контролират теглото, но преди всичко да запазят бодрост и бърза мисъл преди битка и тренировка.
Американските тюлени също практикуват периодичното гладуване, но първи руснаците го използват за военни цели.
В интерес на истината много войни като викинги, но и в Папуа и индианците ползват гладуване и изолация преди битка и в различните ритуали за възмъжаване.
Нещо при теб не е наред и не е наред на клетачно ниво.
Още Хипократ е казал „Ние сме това, което ядем“
Изхвърли боклуците от диетата си и се върни на диетата на предците си в комбинация от периодично гладуване и виж какво ще стане, но не бива да взимаш медикаменти при тези експерименти. Действително ще се учудиш какви промени могат да настъпят в теб само с промяна на храненето ти.
Кето диетата се ползва също от мениджъри, хирурзи и пилоти пак заради проблеми с паметта, бодростта.
Смятай дали не е подходяща при теб щом помага дори на хора с епилепсия. ДОКАЗАНО
Спри с лекарите, защото ще те убият. Лекарите се стремят да удоволетворят твоите очаквания и ще те тъпчат с медикаменти, докато те натровят. Питай някой от тях дали взима тези боклуци или дали би ги изписал на своето дете.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d3efacd35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нещо с оросяването на мозька , доплерова сонография правена ли ти е ?
Снимка на минусите

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 94ec4d5fdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз имам проблеми с паметта и по-точно с краткотрайната памет. Проблема е породен от ежечасната работа с интернет и създаването на вредния навик, цялата информация да я търся онлайн. Даже по едно време започнах да се съмнявам коя дума как се пише, а правописа ми винаги е бил ПЕРФЕКТЕН. Същевременно прекарвам по 10-12 часа на ден без да излизам от нас или го правя много рядко, което води до липса на комуникация... Вземи една книга със стихотворения и започни да ги учиш и повтаряш, мисля, че това ще ти помогне, "да си размърдаш" мозъка.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 713e275b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Психическа основа, промени мисленето си и направи всичко възможно да решиш проблемите си

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: d3efacd35e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   от н2
"минуси" ??? - естествено ,ч е става дума за синуси

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 57854778e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вид епилепсия според мен.
Отиваш правиш си ирисова диагностика.
После иглотерапия.
Внимаваш да не попаднеш на измислени лекари обаче.
Ако си от Пловдив или имаш възможност да пътуваш ми пиши.
Ще ти дам насоки.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9c76e9ea8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От Автора:

Номер 6: от Пловдив съм, ще се радвам на подробна информация.
Номер 1: Благодаря... това ще е нещото което ще тествам с последна надежда!

Благодаря и на другите включли се до тук.. тази седмица ще мина още 1 път ЯМР на главата (възможно най-прецизното), както и консултрация с: Нерволог, очен и УНГ

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 7adaf205b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До Автора от номер 1 - забравих само да допълня, че често главоболието е също заради вътрешна дехидратация. Нямам в предвид, че не пиеш достатачно вода, а че поемаш много малко минерали и клетките ти са дехидратирани.
Затова ти препоръчвам да пиеш минерална вода с много висока минерализация - това са италианските води, защото идват от вулканични места. Българските води не са минерализирани силно, повечето са просто изворна вода, но водата на Хисар е все пак с по-висока минерализация - пий такава вода. Също не ограничавай солта!!! Мит е, че солта води до сърдечно-съдови заболявания. Тя води до по-високо кръвно при хора веше с високо кръвно и то просто, защото задържа течности.
Поемай електролити - тоест сол (хималайска примерно), магнезий!
Също задължително отиди на очен лекар!

Диетата, която ти предложих е прилагана точно при епилепсия преди да измислят медикаментите. Води до преструктуриране, до образуване на нови митохондрий в мозъка, за да може да гори мазнини за енергия. Един вид body hack е за по-висока концентрация и в Силиконовата долина мениджърите са луди по нея
https://www.cnbc.com/2017/04/28/ketogenic-diets-silicon-valley-investors-body-hack-for-better-health.html


Моят съпруг е човек с много отговорна работа, непрекъснато под стрес и няма дори време да спи. Отговаря за много хора и няма право на грешки. Той яде по този начин точно заради концентрацията и бистрия ум и затова е и измислена войнишката диета точно в руските ВВС - пилотите си представяш каква концентрация трябва да имат.
Пробвай кето диета (ВМ-НВХ) - високо маслено и ниско въглехидратно хранене в комбинация с intermittent fasting (периодично гладуване, warrior diet, войнишка диета) и ще усетиш промяна. Всички познаваме спада в енергията след обилен обяд. Е, това е заради въглехидратите, които поемаме и скока в инсулина, а после пада много бързо кръвната захар след него и ни се спи. Ако се храниш ниско въглехидратно, нивата на инсулина ще са по-стабилни. При всяко хранене се отделя инсулин заради белтъчините най-малкото, НО не пада кръвната заахар бързо ако не си консумирал сладко и нишестени храни, също плодове. Човек на практика избягва падането на енергията и понеже гори мазнини е независим и от храненията за енергия. Който гори захар за енергия има само 400 гр. запас в черен дроб и 200 гр. в мускули. Който гори мазнини за енергия има килограми мазнини - 20% от тялото ти са мазнини, които можеш непрекъснато да използваш БЕЗ секреция на инсулин.

Антиподът на инсулина е т.н. хормон на растежа. Той се отделя само когато няма инсулин в кръвта. Чети колко е важен хормонът на растежа за теб! Можеш да повишиш естествената му секреция точно с войнишката диета и ВМ-НВХ

Подобна промяна можеш също дори само на периодично гладуване да усетиш. Ако пробваш да не ядеш 12-16 часа и игнорираш глада (той преминава между другото), ще усетиш прилив на енергия. Чак след 72 часа организмът намаля метаболизма и вече пада енергията - затова не се гладува по-дълго от 2-3 дни, но повечто просто ядат два пъти на ден като мен - в 12 и в 18 ч. да кажем и така имаш между вечерята и закуската на другия ден 16 часов период, в които тялото минава на горене на мазнини, а през нощта си в състояние на естествена кетоза!

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 9c76e9ea8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Изключително съм благодарен за съветите за диетата.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker