Паник атаки и страх - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атаки и страх
преди: 6 години, 6 месеца, прочетена 1516 пъти
Здравейте на всички...
Чудех се доста дали да публикувам тук или където и да е било другаде историята си... не че ме е срам или нещо подобно, а просто защото незнам дали някои би ме разбрал или дали някои би ми дал някакъв съвет?

Може би всичко започна след като се скарах със приятелката си, явно съм взел това доста сериозно, може би съм се депресирал и съм се затворил... незнам.
Запознахме се като на шега, така и доло горе, на шега тръгнахме, обичахме се... но обстоятелства...
После реших да избягам от тук за известно време. Отидох при баща ми, започнах да пия, да пуша в прилични количества, не говорех със никого, имах проблеми със майка ми, тя имаше проблеми със баща ми, той и със двама ни, всякак вечер се напиваше, аз не спях по цели нощи... не споделях на никои...
Един ден, той ме извика със него на работата си, не бях излизал няколко дни.... вървяхме известно време, но усещах как краката ми отслабваха, а тялото ми сякъш бе наелектрезирано, въртеше ми се главата, имах и сърцебиене, сякъш изпитвах страх в негово присъствие... стигнахме, даже не знам как успях..
но изведнъж ми стана много зле, започна още повече да ми се върти главата, бях замаян, не чувствах нито краката си, нито ръцете си, бях сигурен че съм вдигнал кръвно... Казах му, а той ме погледна и ми каза ''Имам работа, махай се, прибирай се''.... той ме остави сам, в град който, не познавам, в състояние което не знам как да опиша... просто си ме заряза... Едва, едва се прибрах, измерих си кръвното... беше 120-160... едва го свалих... вечерта ми направи скандал... Това е друга история...
Въприса е че от тогаваизпитвам страх, паника когато изляза сред хора, не мога да разговарям, не мога да се движа по улицата нормално... страх ме е да отида до магазина, за да не ми се завие свят и да преживея всичко отново, както онзи път... всяка вечер сънувам едно и също, чувствам се слаб, нищожен... на тези години и работа не мога да започна в това си състояние, майка ми мисли че се превземам, не спира да се кара със мен, да ме обвинява за всичко, за всяка неина грешка винаги аз съм виновен, ако беше жив истинския ми баща нямаше да е така може би.... този постоянен стрес също не ми е от полза... но явно само аз знам какво чувствам и колко ми тежи всичко това... понякога мисля да се самоубия и да приключа най накрая.... със всичко това... не издържам вече така. Искам нормален живот, искам да имам приятели, работа.. нормално ежедневие... да мога да излизам спокойно... много ли е..? ... Незнам какво да правя вече....
Благодаря че ме изслушахте.... това означава много за човек който, почти със никого не говори....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 6 месеца
hash: 963db39164
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Medical student

Освен че съм ги виждал и учил тия неща съм ги преживял и преживявам от години. Приеми проблема си и отстрани причината. Има имплицитна причина за паник атаките и обикновено са свързани с несъответствие между мисли и реалност - да речем не искаш да правиш нещо, напряга те, но го правиш. Препоръчвам ти да идеш до личния първо и да

пуснеш някои изследвания - хормони на щитовидната и надбъбреците. Не знам до колко е показателно, понеже при това състояние е нормално кортизонът и други да са завишени. Въпросът е да докажем, че проблемът ти не е физиологичен. Личният ти ще прецени и за други изследвания. Тук никой няма да ти даде адекватно медицинско мнение. Психиатър би ти помогнал, но не ти препоръчвам да почваш транквиланти и антидепресанти. След това не се спират години и си имат страничните ефекти. Казвам ти го като човек, който е употребявал и учил такива :D. За радост аз съм ги приемал спорадично и не се пристрастих към транквилантите. Не е лоша идея и за теб, да взимаш при нужда. Но това може да стане със специална рецепта и личният ти ще реши. Преди това мое мнение е да опиташ с билкови - Невролаксин е много добра кмбинация например, можеш да ги пиеш неограничено дълго време и нямат особени странични ефекти. Добре се съчетават с магнезий да речем и между тези приеми може да взимаш валидолчета да речем. Дай си почивка и прави каквото ти е на сърце през това време, без да ти пука за никого. Само така ще се оправиш. Излизай с приятвли, жени, кефи се. Не употребявай алкохол и цигари. Няма да ти обяснявам биохимичното действие, но те засилват чувството на безспокойство и депресия. И започни да спортуваш. Влияе добре, отделят се ендорфини.

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 13dc6e7f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   здравей! когато чета истории като твоите, усещам как искам да бъда психолог, а не юрист, но от прагматични съображения не съм станала все още такава. въпреки това ми е хоби и нон стоп чета книги в тази област. Проблемът ти е за психиатър. Не си луд, но си ужасно стресиран и психиката ти реагира. Аз също съм преживявала такива неща. баща ми ме преби наскоро. Но на мен ми избива по друг начин. без лекарства няма как да се справиш в началото. Те помагат да мислиш трезво и да си изградиш нови навици. Когато промениш живота си, ще ги спреш. Според мен имаш паническо разстройство в резултат на огромен стрес. трябва да поработиш върху самочувствието си. ТРЯБВА да обичаш и уважаваш себе си!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 5ee88e6d69
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Aко не си ходил на лекар - отивай, ще ти назначат лечение, ще се оправиш

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 7bc5870dac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря Ви на всички.. най вече на Медицинския студент!
Вашата подкррпа ми помага, наистина! Бъдете здрави! Няма нищо по ценно от здравето!
Автор!

 
  ...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 88c0093a4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Единственоят начин човек наистина да се справи с паническите атаки, депресии и пр. Е да отстрани причината, която /които са го довели дотам. Не пишеш на колко години си, но според мен трябва да се изнесеш от дома на родителите ти и да заживееш самостоятелно. Започни работа, стани самостоятелен финансово и се изнасяй. Или отиди да живееш при баба, дядо, леля и пр. Проблемите между родителите ти ти влияят. А също спри пиенето на алкохол и започни умерено да спортуваш. Ако искаш посети и психолог, но отстрани причините, поради които се чувстваш зле. А за приятелката.. Ще срещнеш друга, споко.

 
  ...


...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: f9bc404397
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Съгласна съм с номер 5. Най-вероятно родителите са разковничето на проблема дори да не осъзнава Авторът, по-скоро бащата щом е станало като е с него за пръв път, но и майката ми се струва странна. Напълно съм съгласна с 5 - изнасяй се някъде. Не казвам, че родителите са лоши хора, но без да искат са травмирали Автора от дете.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 405184162b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И аз съм получавал и преди, и от няколко дни пак така. Вчера кола щеше да бутне детето ми, и да ти кажа, набързо мозъкът ми се "излекува", поне засега. Имай предвид, че няма да умреш(най-вероятно) от подобно нещо. Кръвното и аз вдигах яко, но и то се пооправи. Има една добавка - амико, с глог, витамини и т. н, дори заради плацебо ефект си я купи, няма да ти навреди. Зарежи пиене и цигари, цигари най-вече. Може да си пиеш по 2-3-4 бирички, 1-2 уйскита, нищо няма да стане, но не и да се наливаш, влияе точно обратно на това да те отпусне в нашето състояние. Според мен трябва да се мъчиш сам да се справиш, защото най-лесно е да те наблъскат с хапчета, дето после всичко си е.... мамата. Спорт, повече движение на въздух, най-вече, както са казали по-горе, ако можеш да локализираш кое те напряга и да го разкараш от живота си. Не си само ти, споко, аз на около 18-19-20 (не помня вече) ги почувствах за първи път. Сега съм на 28, доста време нямах. Трябва да се опиташ да осъзнаеш, че това е паника, тревожност и в крайна сметка няма страшно, да опиташ да го набиеш на мозъка си. Пиши ако имаш нужда, тук сме и ще си помагаме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker