Наднормено тегло - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Наднормено тегло
преди: 6 години, 4 месеца, прочетена 1373 пъти
Здравейте! Имам проблем с теглото, не се чувствам добре в собствената си кожа...
Момиче на 15 години, висока съм 1. 72 и тежа 84кг. Това не е нормално в никакъв случай. Роднините ми са пълни и донякъде това е ген. Искам да се променя и да сваля 15кг. Не искам да се подлагам на диети, по- скоро някакъв режим, който да ми стане начин на живот. Омръзна ми все да съм най- пълната в класа. Понякога ми се подиграват. По физическо съм най-бавната и не мога да се справям като другите. Изпробвали ли сте някакви режими и има ли ефект? Как да откажа сладкото?
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 4 месеца
hash: b891e045ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изключи от менюто си тестените и сладките изделия, пиците, дюнерите и т.н. Храни се със зеленчуци, плодове, риба, млечни продукти, яйца. Също така пий много вода. А ако това е ген - ще ти кажа само едно: не е важно как изглеждаш! Външността не е характера ти! В нашето училище има едно момиче от 12 клас и е с доста наднормено тегло, но тя е уважавана от всички! Пее, учи, пише стихове и има много големи успехи на олимпиади и конкурси! Когато те обиждат ги игнорирай! Според мен ти си едно страхотно момиче, не позволявай да те натъжават!
Момиче, 12г.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 96247c65ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като начало просто премахни хляба, тестените продукти, сладкото след 18ч. На вечеря яж храни богати на белтъчини а не на въглехидрати. И започни да спортуваш или да се движиш повече. Газираните напитки и разни там сокове са пълни със захар. На тяхно място пий вода. Това е най простото ако свикнеш и не ти е нептиятно и трудно може да си изготвиш хранителен план(не диета с гладуване)

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 060e8a7336
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Отиди на ендокринолог. Ще ти помогнат. Свалих 27 и 4 години задържам теглото си. Отиди при проверен специалист.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 месеца
hash: de2fb2cccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най - добре си намери някакъв фитнес треньор, тежко е, но ще те мотивира и ще ти изготви и хранителен режим. При мен резултатът беше поразителен. По - добре не се мъчи сама с разни диети, треньорът ще прецени най-добре какво е подходящо за теб. Препоръчвам фитнеса на стадион Академик.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: b4be897b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Според мен най-добре отиди на диетолог, да ти изготви режим. На 15 е рано за диети и ще си разбуташ хормоните и имунитета ако започнеш Зоната, Дюкян, 90 дневна и всякакви други глупости. Сега се сещам че в предаването "Преди обед" миналата година помогнаха на едно момиче - Снежи да свали тегло. Тя май беше на 14 а изглеждаше на 20 с тези килограми нейните. Освен хранителен режим, я водеха и на най-различни тренировки за да си хареса "нейното нещо" Забравих какъв беше периода за който правиха отслабването, но накрая постигнаха резултат. Потърси из архивите на предаването. Само със диета няма да стане, трябва спорт и постоянство. А иначе най-лесния начин за отслабване е веганството ;) Разбира се ако стриктно спазваш режима, а не си джънк веган и да караш само на пържени картофи :D

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 758f0a217c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, дала си прекалено оскъдна информация, за да искаш някакви по-конкретни отговори. Кажи поне какво горе-долу ядеш дневно, опита ли да изчислиш калорииния си прием, какви храни обичаш/не обичаш да ядеш, от какви храни смяташ, че ще ти е невъзможно да се откажеш/ограничиш, а знаеш, че са вредни и т. н.

За да ти стане нещо начин на живот, то трябва да се съобрази с определени особености на твоята вкусове, хранителни предпочитания и начин на възприемане на живота като цяло. Няма как човек, който дори не може да си представи животът без алкохол, газирани напитки, сокове, фрешове, шоколад, пици, дюнери, спагети, сладкарски изделия, солети, мазнотии и т. н. да го накараш да пие само вода и да яде здравословно. Затова не е задължително да е точно на 100% здравословно, просто е хубаво този режим да го съобразяваш с това, което ти е кеф на теб. А и да не забравяме, че прекаленият светец и Богу не е драг.

Хубавото при теб е, че си доста висока като за жена, а и килограмите ти не са чак толкова много - 20-ина килограма трябва да свалиш, за да си в нормата и около 30, за да си слаба, което вероятно е и целта ти. Да, така казано звучи като едва ли не нещо невъзможно, но за около 1-2 години съвсем спокойно може да се свалят тези килограми без лишения и прекалено много ограничения. Аз съм мъж и за няма и 6 месеца със съобразено с моите желания, вкусове и цели хранене свалих близо 20 килограма, така че не е като да е невъзможно отслабването.

Пък и никой не казва, че задължително трябва да си слаба, или в нормата. Съвсем спокойно може да си си пак пухкава, но на 70-72 кг., а не на сегашните 84, ако ти е чак пък толкова трудно да спазваш толкова стриктен хранителен режим. Да, на такива килограми със сигурност ще си имаш сланинки, любовни дръжки, увиснал задник и т. н., но пак ще си значително по-добре от сега, когато със сигурност пак ги имаш тези неща. Реално в твоята ситуация да свалиш 10-15 килограма си е направо детска игра, освен ако нямаш някоя болест, разбира се. Няма да е лошо и да започнеш да спортуваш, защото това ще ти помогне да изглеждаш прекрасно дори и на 63-65 кг., колкото и сега това да ти се струва едва ли не невероятно.

Успех в свалянето на килограмите! И имай предвид, че ако наистина искаш някой да ти даде по-сносна информация си ДЛЪЖНА да дадеш колкото се може повече информация за начина ти на живот, движението ти, храненето ти, навиците ти, възможността да се наспиваш добре, стреса, семейната среда и т. н. Всички тези фактори оказват своето влияние, къде повече, къде по-малко, но всяко нещо има своята роля в изграждането на телесната ни композиция. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker