Някой пил ли е Велаксин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Някой пил ли е Велаксин?
преди: 13 години, 2 месеца, прочетена 14498 пъти
Здравейте, някой пил ли е Велаксин?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 2 месеца
hash: f788c93d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Да, аз съм пила, но какво точно те интересува? Ако зададеш въпроса така, както си го задал/а, ще получиш само отговори от типа "да" и "не". Пиши какво те интересува конкретно.
Фармацевт

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 3d84cc7ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Здравей номер 1, интересува ме на някого подействал ли му е, след колко време и после води ли вече нормален живот?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 92b37c57c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Според мен, при теб няма да има действие. Тези лекарства, ако изобщо имат някакво действие, се базира на ускоряване на метаболизма, но в комбинация със спорт.
Дори да си трудно подвижен, винаги има начин да се движиш и да намалиш яденето.
Ако вече си много-много пълен, спести пари за байпас на стомаха - това е единственото решение при затлъстели хора.
Хапчетата просто са един риск отгоре, имат си странични действия

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d75933b9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   Номер 3, аз съм момиче, второ тези хапове не са за отслабване, нямам такива проблеми, други са ми и т. н., за някаква друга тема мисля, че си искал да пишеш коментар и по погрешка е попаднал тук?

 
  ...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: 2eb79c8eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз съм номер 1.
Номер 3, на какво основание преценяваш, не знаейки за какво става въпрос даваш съвети?
Мило момиче, аз съм пила лекарството, аз което питаш. В продължение на 6 месеца. Много добър ефект имаше при мен. В момента не пия нищо и се чувствам добре. Този тип лекарства осъществяват ефекта си след втората седмица, след известно кумулиране в организма. В началото на терапията има нежелани лекарствени реакции като сухота в устата и смущения в съня - напр. будене в 3 часа. Тези реакции са преходни, отминават за няколко дена. Докато пиех лекарството, особено в началото, ми се приспиваше мното рано - около 9. 00 часа вечерта, след първия месец и това се нормализира. Дозата, която ми предписа лекаря беше 1 таблетка вечер, преди лягане. Не повлиява теглото, за разлика от други антидепресанти, при приема на които, може да се увеличи теглото. Дори отслабнах 4-5 кг. Чувствах се като цяло добре, успокоена, без да със с отслабено внимание. Лекарството не повлиява способността за шофиране - през цялото време съм шофирала. Поводът по който ми беше предписан бе витална депресия, към настоящия симптом вече месеци без лечение нямам симптоми. Помни, че лекарството трябва да е предписано от лекар и да се приема поне 5-6 месеца. Има и други продукти, но този предпочита от много лекари. Тези лекарства не са опасни, не се притеснявай. Не водят до привикване. Велаксин е и на бяла рецепта, т. е. не е на специален режим. Ако приемаш и други лекарства, провери за взаимодействия на www. drugs. com.
Апелирам към хората без медицинско образование да не дават категорични съвети за лекарства по лекарско предписание и то на хора, които не познават!

 
  ...


...
преди: 13 години, 2 месеца
hash: d75933b9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей НОМЕР 5! Имам изключителна нужда от подкрепа, съвет, окуражаване... Пия го месец и малко и не чувствам абсолютно никакво действие. Отчаяна съм. Имам депресия, сериозна и социална фобия. Но депресията ми въобще не се повлиява. ОТЧАЯНА СЪМ, ОТЧАЯНААААА. Какво да правя. Съня ми малко изчезна, цяла нощ се преобръщам. Вероятно не ми се спи. Но майната му на съня. Той не ме притеснява. Даже от тези хапове ми е по отпаднало. Ама и това гледам да не забелязвам. Готова съм на всякакви странични ефекти, само да се почувствам човек :(((((((((((((( Радвам се че ти е помогнало това хапче. ПЛАЧА ГОРЧИВО, ИСКАХ ДА ЖИВЕЯ, НО НИЩО НЕ МИ ПОМОГНА. И ДРУГИ ПИХ ПРЕДИ ТОВА И ПАК НИЩО. ОТЧАЯНА СЪМ, ТОЛКОВА ТЪЖНА. НЕ ИСКАХ ЖИВОТА МИ Д ПРИКЛЮЧИ ТОЛКОВА БЪРЗО. ЕДВА НА 23 Г. СЪМ.
БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА СЪВЕТИТЕ НОМЕР 5. ПОЖЕЛАВАМ ТИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ТЕ ХВАЩА ТАЗИ ГАДОСТ!!! И ДА СИ МНОГО ЩАСТЛИВА.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 2 месеца
hash: e30a9533dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей авторке,
пиши ми на скайп .....
Това лекарство се приема поне 6 месеца. Това, че ти е отпаднало и си нарушила съня си, потвърждава моите думи. Аз имах същите нежелани реакции. Пие го стриктно поне още няколко месеца, ако не ти действа, вероятно диагнозата ти е друга. Основно правило е, че лекарствата за депресия не действат на хора, които нямат депресия.
Благодаря ти за пожеланията, а аз ти пожелавам да се чувстваш по-добре, защото живота е пред теб!

мод. - по принцип не публикуваме контактна информация, особено директни контакти като скайп и фейсбук, защото има много интернет-потребители, които злоупотребяват с това, а веднъж публикуван, коментарът стои с години...Особено не публикуваме скайпове, от които се виждат имената на собственика.
В този случай може да публикуваме временно да кажем мейл, но той не бива да е свързан директно с фейсбук и скайп профили, за да може лесно да избегнете нежелани контакти. Това го правим в интерес на потребителите си, на вас. Молим за разбиране.
След като авторът ви е намерил, може да напишете под формата на коментар в темата, че желате адресът да бъде премахнат и ще го направим.
Благидарим за разбирането!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 3d84cc7ba3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Отново ти благодаря за коментара! Имам ужасна нужда някой да ме разбира! Диагнозата ми е депресия и то сериозна! Чувствам се отвратително! Идват ми сериозни мисли за самоубйство ;( Лошото е, че мисля да е чрез удавяне, но предчуствам, че ще намерят начин да ме спасят и ще стана още по-зле!!! Тогава ще разправят за приятеля ми каква приятелка си имма, самоубйца, луда, побъркана... На работа никой няма да ме иска, но това е друга тема, тъй като и без това не съм способна даботя... Ще направя живота на приятеля ми ЧЕРЕН, а и без това му е много тежък! Толкова ме боли, ама толкова много боли. И не мога да си помогна, безсина съм наистина! Ако ти действам зле недей ми писа, не искам да те връщам към това ужасно състояние от което успя да се измъкнеш. И модераторите ти не публикуваха скайпа ти, затова разрешават имейл! Мислех да изчакам още няколко месеца да минат, както направих с предния антидепресант, но нямам сили, психически не издържам, не мога да дочакам. Не издържам, наистина!!! Последната ми единствена надежда, преди да сложа край на скапания си живот е да посетя някоя ясновидка (врачка, гадателка), ако може да ми помогне някак, чрез това което ще ми каже. Ако ми предскаже хубави положителни неща вероятно някак надеждата може би ще ми даде сили да се крепя. Никой не знае какво ще ми каже или направи тази жена(или мъж, кой знае). Може да е за добро. Нищо не губя, така или иначе съм пред края си, така че и да ми каже лоши неща аз съм готова да рискувам, отколкото следващия месец да се удавя. Обаче искам да съм сигурна 100% че не е измамна. Че наистина има дарба!!! Държа на това. Но къде ще намеря такава. Нямам приятели които да ми помогнат. Моят приятел(гадже) ми каза "ами оттивай". Което вероятно означава, че няма да ми помогне да я намеря, ще трябва да се оправям сама. Ох не зная дали ще имам сили да съм упорита да потърся. Все пак страдам от депресия, което значи, че нямам сили за нищо. Благодаря още веднъж, за коментарите!!! Те бяха важни за мен. Постоянно влизам да видя дали няма някой писал за мен, дали няма да има нещо хубаво в поредния ми отвратителен ден. Желая ти много късмет и много щастие!!! Заслужаваш!!!

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: 0b47bf98c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Миличка-моля те успокой се. Зная, че това е трудно особенно със депресия-но първо -спокойствие. Второ-излез някъде-разсейвай се, намери си някоя приятелка при която да ходиш-и прекарвай повече време с нея. Прекарвай и повече време с приятеля си-излизайте-на кафе, на театър-просто се разнообразявай. И ще видиш, че депресията ще мине. И нещо друго-ако тоя антидепресант не ти действа-трябва да ти предпишат друг. Съветвай се с психиатъра си и сподели с него всичко-така ще получиш квалифицирана помощ. Аз съм с мед. образование-но не съм лекар. И помни-депресията е временна-след време ще бъдеш щастлива и ще ти е запълнен денят с дейности и времето няма да ти стига. Помни-ти си млада животът е пред теб. Ще заживееш нормален живот отново. Аз също съм била с депресия. Това е-а да плачеш-макар че също помага и да се вайкаш-просто няма смисъл. положи малко усилия и ти да се спасиш и ако ти идват такива мисли-просто можеш да влезеш в болница. Там не са луди всички-има много интелигентни хора. Да се полекуваш там и ще видиш, че всичко ще мине. Веднага на лекар-положението е сериозно и не мисли моля те за глупости-и щастието и радостта те чакат отново. Животът е пред теб-понякога той не трябва да се взема толкова насериозно. Само лекарствата ще те спасят и добър психиатър.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: f788c93d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Аз също имах подобни мисли. Искам да кажа на всички, които не са го преживели, че наличието на тези мисли не се определя от това, колко си щастлив според преценките на другите. Аз имам няколко апартамента, две деца, и медицинско образование, благодарение на което успях да се спася. На теб, мила, ти трябва група за взаимопомощ, както и да се насочиш към вътрешния си свят, да се научиш да се обичаш. Животът ти е дар и всеки от нас има мисия. Не мисли какво ще кажат другите, потърси помощ. Много хора са се справили. Каква е причината да се чувстваш толкова зле?
Аз ще ти кажа за моята - вевоятно имам прекалено високи изисквания да общувам със съпруга ми по определен начин - открито, честно, със споделяне. Оказа се обаче, че това не е съвсем така, и той по принцип е по-егоистично, не толкова алтриустично настроен към света и не говорим на един език. Заради децата трябваше да се откажа от сродната душа, която намерих и отново се събрах с мъжа ми, защото е много добър баща. Поставих техните нужди над моите. Оттогава не съм същия човек. А твоята причина каква е? Защо на 23 години си толкова тъжна? Винаги има изход! За мен това беше да престана да изисквам такова общуване, не мога да го възпитавам в нещо, което му е отказано като дете, безнадеждно е. След като за 16 години не съм успяла, общо взето е кауза пердута. Уважавам гледната му точка, но не го чмувствам близък. Започнах да работя повече върху себе си, станах по-толерантна, но и по-тъжна. Но поне не боли толкова. Кажи ми твоята причина, за да се опитам да ти дам по-адекватен съвет.

 
  ...

...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f788c93d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

11.   Пак съм аз, номер 1. В предния коментар забпавих да те питам - родители имаш ли? Трябва да споделиш с някого. Аз когато споделих със съпруга ми, той ми каза, че не може да ми помогне. Това е последното нещо, което човек трябва да чуе в такава ситуация. Освен всичко друго, като фармацевт искам да ти кажа, че депресията е и биохимия, т. е. имаш намалено ниво на определни хормони в организма. Предписвал ли ти е някой лекар от антидепресантите от типа на инхибиторите на обратното захващане на серотонина - напр. Сероксат? Различните антидепреснати действат по различен механизъм. Не се отчайвай, че не ти действат. Много е важно да намериш добър лекар. Не се самолекувай.

 
  ...
преди: 13 години, 1 месец
hash: f788c93d41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Ти също заслужава късмет и щастие. Тази ситуация, в която си в момента, може би означава, че трябва да подобриш вътрешния си диалог, да се научиш да живееш добре със себе си. Да си отговориш на някои въпроси. Пиши за причината.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 1 месец
hash: d75933b9c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Здравейте, към номер 10 първо - всичко ми е горе долу наред, но не зная защо съм в това състояние. Мисля, че всичко идва от преди, тоест живях в бедно семейство с много лишения. А и + това баща ми е малко особен. Не е лош, но доста шантав (дъъъъълго за обяснение) и това също ми е подействало най-вероятно да се чувствам така. Но АДСКИ си права, че може да си в депресия дори и с две деца, с хубав апартамент и работа. Но малко хора вероятно го осъзннават.
А към номер 11 - да, имам родители, но не искам да споделям с тях, защото баща ми е особен човек и ме отегчава ужасно.... а майка ми не желая да натоварвам, защото сега съм далеч от нея, а и си има и тя проблеми. Споделила съм на моят приятел, с който живея в момента, много ме разбира, много се грижи за мен, много ми помага и се опитва и с това да ми помогне да се преборим, но не се получава. Аз вече съм тотално отчаяна и нямам сили да се справя. Предписан ми беше Золофт, но не ми помогна, сега от месец и нещо съм на Велаксин. Но и от него не чувствам действие. Не зная какво друго да ви кажа, питайте, ако имате и други въпросчета.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker