Много драстично напълняване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Много драстично напълняване
преди: 6 години, 3 месеца, прочетена 1330 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 24 години. Не съм нито прекалено слаба, нито съм с наднормено тегло. Ще започна от самото начало, като се опитам все пак да съм максимално кратка..

Аз работя от много малка, но на 18 години започнах работа в една фабрика, за да си плащам университета, съответно постоянно бях изморена и недоспала и започнах да качвам килограми. Качих около 10кг за този период, което беше потресаващо за мен, защото дотогава бях много слаба. Все пак не беше нещо фрапантно, защото както казах бях доста слаба и дори с 10кг отгоре изглеждах добре. Минаха години, учех в университета, беше ми спокойно и всичко беше наред, но ето че завърших и отново започнах работа. Вече работя в офис, но умственото натоварване е огромно, отново не мога да се наспивам и явно тялото ми отново вижда някакъв проблем и започва да се запасява. Откакто работя там съм качила 5кг и продължавам да качвам, дори когато съм на диета, даже да не ям цял ден... Затова реших да се взема в ръце, реших да не гладувам, а да си създам някакъв нискокалоричен режим... Сутрин пия кафе, може да изям половин пакетче солети, на обяд хапвам ориз, а вечер банан и морковен сок. Реших, че съм надиграла "системата", но уви - качила съм още кг, дори от моментите, в които закусвах тестени неща... Наистина вече не знам какво да правя. Стигала съм до моменти да ям само едно сварено яйце и малко салата за деня и пак качвам. Може ли някой да ми обясни какво става с тялото ми, защото се отчайвам. Когато съм си вкъщи, примерно отпуска, се наспивам, ям си нормално, даже понякога прекалявам, но губя кг. Дали е възможно да е от стреса или от недоспиване? Нямам друго обяснение. Дано не съм ви отегчила, ще се радвам много, ако някой ми помогне със съвет. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 3 месеца
hash: ee411d7d75
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да започнеш да спортуваш нещо според мен. Много помага на метаболизма. Знам, че е трудно да се съчетае с работа, но не и невъзможно. Или да ходиш много пеша, да се движиш. Също така не е зле да посетиш лекар и забрави за гладуванията, усложняват нещата повече неправилните диети и могат да ти навредят. Ще е добре след определен вечерен час да не ядеш, защото нощем по-бавно се смила храната (да кажем след 19:00). Моят режим не е много правилен, затова не бих ти го препоръчал, но аз спортувам доста и затова не качвам нищо освен мускулна маса понякога. Първо отиди на лекар, може да има нещо по-сериозно.

Julian

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 5d193768d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Става това, че нищо не разбираш от хранителни режими и си си съставила потресаващо лош такъв.

Нискокалоричен режим не означава 700-800 калории дневно, защото както го описваш приемаш по толкова, а за неспортуваща жена, поне според мен трябва да са не по-малко от 1200-1300 калории, като това трябва да е тотален минимум.

Стресът спомага качването на килограми, и адски много пречи при тяхното сваляне, така че ако нямаш никаква опция за спорт ще ти е много по-трудно, а с ядене на солети и разни други джънк фуудс си обречена на провал, пък ако ще да е само половин пакетче дневно.

Въглехидратите гледай да ги ядеш рано сутрин, защото като не тренираш това ще е по-добра опция за теб. Опитай да закусваш с овесения ядки (поне 40-50 грама), заедно с малко мляко, банан и канела. Тази закуска е нискокалорична и ще те държи сита до обяд, когато трябва да заредиш с храна, съставена от хубав протеин (за предпочитане пилешко месо, но в никакъв случай пържено, или правено дори с капка мазнина, камо ли пък олио), който обяд пък да те държи заситена до вечерята, която може да е обилна салата, но без абсолютно никакъв дресинг, и като единствена подправка можеш да си позволиш прясно изцеден сок от лимон.

Яж ПОВЕЧЕ, за да забързаш метаболизма си, защото с този постоянен стрес, с липсата на спорт, и с този забавен метаболизъм, поради много малкото приети калории дневни ще си съсипеш психическото здраве, защото ще си постоянно гладна, ще се чувстваш лишена от храна 24/7, а провалът в свалянето на килограми може направо да те съсипе.

Ти сама си го усетила - ядеш само по 1 яйце, а пак качваш. Еми, това е предостатъчно, за да си дадеш сметка, че чак такава хранителна рестрикция определено НЕ ДЕЙСТВА, така че се довери на изпитаните методи за сваляне на килограми, а не на разни "диети-чудо" тип ЗОНАТА, 90 дневната на Ваня Червенкова и разни други такива глупости. ;)

 
  ...
преди: 6 години, 3 месеца
hash: 982f60265a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да аз мога да го обесня. Половината от истината е коментар 2. За четвърт от нещата сами се досещате/съня/.
Ако видя проявен интерес тук от авторката ще допоясня.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 3 месеца
hash: f940f9c678
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Авторката

Напълно съм съгласна с номер 2 и веднага се захващам да променя начина си на хранене.

Относно номер 3 - да, интересувам се, защото това е основното нещо, което ми влияе изключително отрицателно, поне според мен...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker