Имам проблем от цели 14 години, отчаяна съм, ПОМОЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Имам проблем от цели 14 години, отчаяна съм, ПОМОЩ
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 3533 пъти
Здравейте хора. Аз съм момиче на 25, отчаяна съм адски, моля прочетете, ще опиша в най- общ аспект проблема, за който мога да пиша страници. Става дума за акне, от което страдам от 11-годишна, тоест вече от 14 години. В първите години през пубертета беше адски страшно, после се успокои, ходих на дерматолог, пих антибиотици, кремове какви ли не. Имаше много периоди на затишие и после пак развитие. В по- осъзнатите ми години разбрах, че храната изключително много влияе на акнето и кожата като цяло, спрях да ям месо, че е пълно с какво ли не и хормони, по едно време дори спрях и млечните продукти и станах веган. Без особен резултат. Е, сега пак ям месо, но рядко и то домашно. Ако сте чували за клиниката на д-р Емилова на златни пясъци и гладолечението, което препоръчва тя- и това минах, гладувах 30 дена само на плодове да си пречистя организма, набутах 1000 лева и станах 43 кила скелет- временен ефект от 2, 3 месеца само. Правила съм си 3, 4 химически пилинга за белези, пак временен ефект. Ходих и при други дерматолози- скъпи кремове и нищо. Кремове съм минала всякакви. Добавки хранителни също. Клетах се с фон дьо тени, за да прикривам, но това е грешка и спрях или поне доста ограничих употребата им. Сега лицето ми е сравнително добре, излизат нови пъпки, но мънички. Проблема са старите белези. Казваха ми, че като роди една жена си пречиства кръвта и подобни проблеми спират. Родих ( е, не поради тази причина разбира се)- пак нищо! Кожата ми беше добре само докато бях бременна. Сега съм отново бременна с второто ни дете, не знам как ще е. Добри и отзивчиви хора, МОЛЯ ВИ, който е страдал от това и знае ефективен метод ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ да се реши този ад нека казва. Търся алтернативни методи, не кремове и глупости. Да добавя- правила съм си и хормонални изследвания, не помня на колко и кои хормони, не бяха много обаче, и са в норма!!! Така, че и това не е. Тази бактерия за акнето ако я носи човек до гроб ли е?? С кой орган е свързано, за да знам? Щитовидна жлеза може би? В момента сме зле финансово с малко дете и второ напът и нямам пари за лазери и процедури, а и съм чувала, че не вършат чудеса.
Дерматолозите са супер зле и аз се отказах да ходя повече на такива, не обясняват нещата и не търсят вътрешна причина за проблема, а само външно замаскиране! Шок...
Отказвам да повярвам, че младо и иначе хубаво момиче като мен ще остане обезобразено до края на живота си, това ме смазва :( Разберете ме, ужасно ми е, заслужавам самочувствие и кожа, като на другите жени! ПОМОЩ

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 425ff703d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имах колежка с подобни оплаквания. При нея обаче пъпките се бяха появили след тинейджърските години. Около 6-7 години ходене по мъките при всякакви дерматолози и специалисти. Накрая се оказа, че в червата й се настанила някаква бактерия, която отделя токсични продукти и съответно предимно по кожата на лицето и гърба й се образуват тия пъпки заради това, което отделяла тая колония от бактерии. Назначиха й подходящ антибиотик /оказало се че е резистентна към повечето антибиотици/ и се излекува. Един колега пък беше с пъпки по цялата глава - дори и където е косата му. Назначиха му хормонално лечение и се оправи. Дано да откриеш лекар, който наистина да ти помогне. Явно не става дума за конвенционалното акне.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: ceec2b42a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най вероятно си падате по млечните продукти, трябва да ги спрете, наистина. Може да ви звучи глупаво и простичко, но наистина това е решението. Не говорим за месец, а завинаги. Сама казвате, че при Емилова сте имали резултат, макар и временен. До колкото разбрах от написаното, в крайна сметка не сте продължили лечението, тоест не гладувате системно 2 дни в седмицата, за да поддържате резултатите. Можете да опитате да направите една седмица на плодове, после да се храните нормално (без млечни! ) и да си изберете 1 или 2 дни от седмицата за гладуване. Просто няма как да няма ефект, абсурдно е. Млякото е вредно за големи хора, то си е кърма (няма друго същество, което цял живот да приема кърма), хормон на растежа, от който ние само стареем и боледуваме. Прочетете по темата. То образува слуз в организма и води до акне, мазни кожа и коса, шипове, остеопороза и т. н. Но стига за млякото. Включете в менюто си чай от коприва, мака на прах, лецитин, пийте вода. Дайте си време, бъдете постоянна, имайте вяра. Проблем съществуващ 14 години няма да изчезне за 1, 2 месеца, нито за 6 вероятно, затова вземете решение просто да бъдете здрава, нека красотата да е страничен ефект.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: eb65516f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Намери подходящ кожен лекар. Лекувай причината а не следствието. Дано ме разбираш. Храната. Водещ момент. Намери в нета предаването Болница за лечебно хранене на телевизия ТЛС. Том дават нагледно, как храната се отразява. Ако си от София ти препоръчвам дерматолога на 7-ма поликлиника до Централна гара.Мъж е. С много опит. Мисля, че с К му започваш е името. Ако искаш потърси го. Ако нещо не намираш пиши, ще ти дам координати. Не се важи с боклуци и те увреждай кожата си.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: eb65516f91
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Д-Р ЧАВДАР ДИМИТРОВ КАРАБАХЧИЕВ

Завършил медицински факултет гр. София, кожен лекар в ДКЦ 7 София.

ДКЦ 7

София, бул. "Мария Луиза"№191



Работно време: Четни 7:30-14:00; нечетни 12:30-19:30

Работи с НЗОК!

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: d8c11521a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Акнето не е бактериално заболяване, а е заболяване на мастните жлези. Опитвала ли си Роакутан? Друго е да отидеш при гинеколога ти да ти изпише да попиеш противозачатъчни. Те се намесват в хормоналния метаболизъм и овладяват и акнето и се ползват и за тази цел.

 
  ...


...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 1a61fe1521
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Отиди в козметичният център в една от преките на 'Витошка' за гр. София става въпрос и търси д-р Маркова - маската за акне която изписва тя ще изчисти кожата ти за няколко месеца. /В зависимост от тежестта на акнето/. Надявам се д-р Маркова да не се е пенсионирала. Моите савети са: Яж месо но не тлъсто, предимно пилешко. Намали мазните храни. Яж чесън и лук всеки ден - това са естествени антибиотици, които ще излекуват кожата ти. Не мажи кожата си с никакви кремове включително и лечебни. Евентуално ползвай крем или зехтин в зоната около очите и устните. До като се лекуваш пази кожата си от слънцето - след 25 години започват процесите на стареене и образуването на бръчки и слънчевата радиация е първата причина за това. Дори слънцето да е полезно при заболявания като акнето, избягвай го. Прави си маски от хума и почиствай лицето си със салицилов спирт веднъж седмично. Спазвай стриктна хигиена при изстискване на пъпките, намажи мястото и около него със спирт и измий ръцете си, за да не се разнася инфекцията по други здрави части от кожата ти. Дермабион е полезен при акне или бирена мая, също и герикапс или геритамин. За белезите от акне, когато вече имаш подобрение, можеш да си направиш процедури за пилинг на кожата - химичен или механичен. Нарича се още дермабразио. Навремето го правеше д-р Емил Георгиев, пак за София става въпрос. Бъди упорита и не се предавай. Постепенно кожата ти напълно ще се излекува. Успех!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6c0c4e84e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Спри всички мени продукти и отиди на добър дерматолог.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b2fcf705d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бирена мая, това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker