Тежка депресия или лудост - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тежка депресия или лудост
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 2821 пъти
Здравейте, може би историята ми се повтаря, за което предварително се извинявам, но съм на ръба наистина. От 3 години се боря с депресия, паник атаки, тревожност и може би още много неща, най- гадното, е че при стрес примерно преди изпит повръщам, при мисълта за храна също, усещам тежест, Мисля, че не съм анорексичка, тъй като не искам да отслабвам, а да кача. Майка ми и баща ми се разделиха преди 2-3 години и ми беше тежко, момчето от което според мен си бях направо обсебена от детска възраст също ме заряза преди 3 години. В момента се чувствам зле. много зле, преди години отказвах да ходя на психиятър и да посегна към АД, но може би това е наложително вече, съжалявам за спама, едва ли мястото е тук за подробни разкази и прочии. Но бихте ли ми препоръчали добър психиятър и евентуално психотерапевт в София, наистина на моменти е много трудно и болезнено, чета разни статии и болести и като хипохондрик си преписвам разни диагнози, просто съм на ръба.... Просто не се радвам на живота както преди, имам чувството, че съм. луда или с биполярно разстройство или шизофрения или все нещо от този род. Повръща ми се ако трябва да ходя на екскурзия от страх да не ми прилошее, когато седнем дапсе храним или когато се разхождаме. Понякога не мога да спя, будя се сънувам кошмари, нямам. сила, липса на апетит, мога цял ден да лежа в. леглото, но усещам, че пак се изнервяч защото не мога да си намеря място. Майка ми смята, че е глезотия, но аз наистина се
чувствам зле и Мисля, че полудявам, че никога няма да се оправя и това ме натъжава. Не съм грозно момиче, нито глупаво, уча френска филология в СУ, трябваше да уча във Франция, но тъкмо тогава се разделиха родителите ми и имах тежка криза, но тогава не. знаех какво ми е. Моля Ви дайте ми някаква надежда, лекуват ли се завинаги депресиите, ще се справя ли или ще лудна завинаги?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 961b2feee6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Минал съм два пъти през класическата депресия с паник атаки и всичко друго.
Отидох в клиника ( беше в чужбина, там живея) и ме оправиха.
На мен лично много ми помогна АД наречен Есциталопрам, в БГ се продава под името Есцитил. Отдавна съм вече нормален човек и спрях да го пия даже.
Първото нещо, което ме научиха в клиниката беше, че без квалифицирана помощ и/или АД няма оправяне от самосебе си. Но АД помагат много и като мине кризата дори не са нужни вече.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3b7a085439
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можеш да посетиш личната лекарка. Тя ще те насочи. Послушай психиатъра, той ще ти помогне. Лекарствата са много добри, заслужава си да се избавиш от тая мъка. А анорексия има човек който има хранително разстройство, независимо иска или не иска да е слаб. В напреднал етап самите болни осъзнават болестта и искат да напълнеят, но не могат защото организма им изхвърля храната и не я обработва. Ако ти нямаш апетит това е друго. Майка ти трябва да осъзнае проблема за да ти помага.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: b4ac30b0da
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Никакви АД!!! Тук даже има тема за вредата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 23283a018b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора: Не знам какво да правя вече, взех си час при психотерапевт за другия вторник, но не знам дали ще има ефект, аз съм така 3 години, понякога отшумява, после при повод, радост дори, се завръща....

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 19c2b41bcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз съм мъж на 25. Аз не съм преживял чак толкова лоши моменти като теб, но не знам защо и аз преминах през гадна депресия и паник атаки. Само ще ти кажа, че сам човек може да се измъкне от това нещо, аз съм пример. Ходих при някаква психиатърка, пиех някакви хапчета нов няма никакъв смисъл. Цялата работа е, че трябва да си заета постоянно със нещо. Ако не работиш намери си работа колко и да си мислиш, че ще ти става лошо и т. н. Мозъка ти трябва да се разсейва със нещо. В момента всички мисли са ти насочени в това да мислиш как кавкото и да правиш ще ти става лошо и гадно. Всичко е на писхическа основа. Разсейвай се с нещо, гледай комедии да се смееш най-малкото. Излизай с приятели. Не се затвяряй в себе си, нищо ти няма всичко идва от психиката. И ако трябва насила започни да хапваш по нещо защото ще си навлечеш и физически проблеми накрая. Но ще е много добре да си намериш работа било то и почасова. Така ще се разсейваш и няма да мислиш за глупости. Аз така преминах през тия неща въпрек и че работих постоянно не знам защо ми се отключи депресията и паник атаките. Няма смисъл от хапчета и психиатри, човек може сам да излезе от това състояние, но трябва да се нагласи и да не мисли за тия неща! Успех!!!

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f43d7e12ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей,

Поговори си с някой свещенник, да прочете молитва за теб, попитай го за съвет, да се изповядаш, да вземеш причастие, вземи си светена водичка за вкъщи и пий по малко всеки ден.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 21fd4eca4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На моменти отшумява, сякаш е хронично, но имам като фобия където и да отида, да не ми стане лошо и да не повърна, и ако повърна от стрес, или не знам и аз от какво, почвам да се депресирам, че нещо ми Има, че не съм нормална като другите, много е тежкоо

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 864018dd4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Повръщането е един от много симптоми, които плаши заедно с тревожността, напрегността, н
Депресията

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker