Безплатни консултации с психолог?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Безплатни консултации с психолог??
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1187 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 15 години. Винаги съм искала да отида на психолог, но не искам никой да разбира, а сама не мога да си платя за сеансите.
От малка винаги съм била подложена на стрес, заради родителите ми, които имам чувството, че от раждането ми не са спирали да се карат. Това наистина ми е повлияло на психиката по някакъв начин и не съм единствената, която го забелязва. Аз винаги се усещам нервна, трябва ми нещо, с което да си играя в ръката иначе направо полудявам. Напоследък обаче се чувствам дори под повече напрежение, заради други фактори от типа на неразбирателства с приятели, но няма да задълбавам много.
Покрай тези неразбирателства обаче от скоро страдам от проблеми с храненето. В един момент се тъпча с храна, а в следващия нямам апетит за нищо и почти нищо не хапвам. И четох подобни случаи на моят с тъпченето и някои коментари просто казват "ами просто спри, вредно е за здравето :)". Ако беше толкова просто дори нямаше да се нуждая от външна помощ. Иначе съм си в в напълно нормално тегло за възрастта и ръста ми, но просто тези проблеми ме стресират дори повече.
Не мога да продължавам така. Имам нужда да говоря с някого за проблемите си, а няма такъв човек около мен. Дори и да съм споделяла на някого за част от тези проблеми, на никого не съм говорила за проблемите с храненето, защото много ме е срам. Бих споделила всичко това на психолог обаче и вярвам, че той наистина би ми помогнал. Засега не искам някаква продължителна сесия може да е просто за 15 минути да си кажа всичко и да получа някакви насоки може би. Просто усещам, че наистина имам нужда от помощ и вярвам, че наистина. Дали знаете някакви психолози, които предлагат безплатни онлайн сесии? Колкото да им обясня какъв ми е проблемът, нищо повече. Или поне психолози, които не взимат много пари за сесия. Ако ми отговорите, наистина ще ми помогнете много, просто усещам силна нужда от това да отида при психолог.
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: c2719bf7e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма безплатни конслултации... ако искаш да поговориш само да поговориш с някой аз също съм момиче на 15 и бих те изслушала. Само не знам как бихме могли да се свържем...

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ab142c8b66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преди бях попаднала на онлайн сесия с психолог и му писах. Човекът взе, че ми отговори и то доста подробно. Обаче ми каза, че се нуждая от помощ и да отида на психотерапевт. Мисля, че му писах, когато бях на 16-18, а сега съм на 20 и честно казано не знам от къде успях да го издиря. Ако потърсиш в интернет би трябвало да намериш такива, с които да си комуникираш онлайн. Дори веднъж да му пишеш и да си споделиш проблемите и да ти отговори, ще е достатъчно. Иначе би трябвало да можеш да си вземеш направление от личен лекар. Не съм сигурна дали дават за такъв специалист направление, но можеш да проучиш. Отделно ходих на психолог два пъти и ми взе по 30 лева на сеанс, което не е никак малко.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b8e215d150
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, много добре си се насочила към психолог, защото в бъдеще тези нерви ще ти се отразят зле. Моят съвет е да се обърнеш към някой добър психолог, но като се обадиш кажи, че си на 15 години и желаеш да отидеш сама. Тъй като си непълнолетна е възможно да искат съгласие на родител. Има психолози взимат и 30 лева на час, други - повече. Важното е да споделиш всичко, което те терзае. Добрият психолог не съди, не дава отговори, той само внимателно те насочва към корена на проблема и ти с времето започваш да влизаш в релси. Много е важно да изградите доверие с психолога, но ти си много малка и мисля, че ще ти е трудно да направиш сама тази преценка. Всички нерви, депресии, атаки идват от семейната среда, колкото по-рано осъзнаем това, толкова по-добре, когато решаваме да ставаме родители. Защото колко хора стават родители, а не знаят къде се намират емоционално, и децата израстват в болката и самотата. И защо!? !? Бъди жива и здрава! Дано намериш покой, момиче! Желая ти го от сърце!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 31fd22cda1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че всяко училище би трябвало да има училищен психолог. Опитай в училище.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker