Мускулите ми атрофират - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мускулите ми атрофират
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1376 пъти
Здравейте,

Момче на 20 години съм и водя изключително застоял начин на живот. Не се храня правилно, не спортувам, не се движа. Мързи ме да правя, каквото и да било. По цял ден стоя на леглото и си гледам телефона. Дори пред компютъра не стоя, а на леглото. Вече дори ме мързи и да лежа. Изморявам се бързо, хващам мускулна треска и при най-леките физически упражнения и чувствам напрежение дори когато размахвам с юмруци във въздуха. Един здрав човек не би имал такива проблеми. Изобщо ако мързелът беше болест щях да съм тежко болен от него. Сега ще бъда студент за втори път (тази пролет прекъснах), но ме притеснява, че пак ще се повтори същото като в предишната ми специалност, защото ме мързи и да уча. Изобщо пълен провал съм отсякъде. Нямам физическата енергия за нищо. Не мога да ходя на фитнес, защото съм много кльощав и ме е срам, не мога да започна диета, защото не искам да губя килограми (висок съм 1, 85 м. и тежа 82 кг. ) Какво да правя? И физически и психически не се чувствам добре.

Благодаря предварително,

Моля редакторите да публикуват темата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: 91cb183b56
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Яко депресия. А на слънце излизаш ли? Слънчевата светлина помага за много неща - най-вече за генерирането на серотонин от триптофан. Триптофанът е амино-киселина, която се превръща в серотонин под въздействието на светлина или в мелатонин (приспиващ хормон), при липса на светлина. Друго, за което помага, е създаването на витамин Д в кожата. А витамин Д помага за покачване нивата на тестостерон - хормонът, който ще задържи мускулите ти.

Като цяло почвай да излизаш на слънце, да тичаш и да спортуваш. Обличаш потника уикенда преди обед и отиваш да тичаш, колкото и да не ти се иска. Тичаш докато не постигнеш т. нар. runner's high. Отначало няма да ти се тича, после ще ти се тича малко повече, а накрая вече няма да ти се спира и ще искаш да продължиш. Тичането отделя ендорфини. Хората сме прекарали стотици хиляди години гонейки дивеч, телата ни са проектирани да се движат и съответно да задействат определена биохимия при това.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: df132c1e22
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, за мен това показва, че не се храниш добре и достатъчно калорично. Когато тялото не получава нужните хранителни вещества мозъка ти дава хормонален сигнал да не правиш излишни действия с които да хабиш енергия и хранителни вещества и ти ставаш летаргичен. Много хора няма да го разберат това и ще те обвинят и смъмрят като те назидават да се стегнеш и подобни. Моя съвет е да започнеш да тренираш лека полека с упражнения със собствено тяло, после фитнес, тичане и каквото искаш и да започнеш да ядеш повече и по-добре, това ще ти се отрази много положително и мотивиращо. И гледай положително на нещата, не се кори, ти не се състезаваш с никой освен със себе си, ако утре си по-добре и по-напред от днес значи си ОК, ако правиш всеки ден и малко усилия ефекта се натрупва, важното е да започнеш отнякъде, да се решиш и това е и трудното.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 872d1173d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Защо на тази възраст стоиш по цял ден във вас? Ходи на работа или ако вашите те гледат и не ти е неудобно поне излизай на вън с приятели.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a209d514bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пий кафе!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b492746cda
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ами някой трябва да те ритне много силно по задника за да се размърдаш и станеш от леглото. Какви съвети искаш не знам, намери си работа, учи, намери си хоби, приятелка, карай колело, ходи сред природата, изобщо имаш ли някакви цели? Ако сам не си помогнеш, никой не може да го направи. Ти не си провал, защото, ако поискаш всичко, в живота ти, може да бъде много различно!

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3a5f20b118
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Нищо не е изгубено. Просто излез и започни да ходиш. Ей така, ставаш, лежи ти се, но без да мислиш, ставаш, обличаш нещо за 1 минута и започваш да ходиш. Тренировките ще дойдат после, остави ги засега. Сложи на телефона едно устройство за броене на крачките и прави сутрин по 6-7 хиляди, не е толкова много. Гледай на ден да имаш 10-12 хиляди поне и ще си прероден, гарантирам ти. Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker