Моля за помощ, не знам какво ми е - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля за помощ, не знам какво ми е
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1930 пъти
Здравейте, пиша ви с надеждата да има някой, който има същия проблем и може да ми помогне по някакъв начин... отчаяна съм.

Наскоро бях пускала тема, мислех че имам хормонален дисбаланс, но всъщност след няколко дни имах час при гинеколог, защото не ми беше идвало от 7/8 месеца и вече си беше за притеснение.
Ще се наложи пак да ви разкажа за симптомите, които съм имала и историята ми, за да бъде по ясно за какво става на въпрос.

На 20 години съм, минавала съм през доста драстични промени и вероятно това е повлияло доста на проблема ми. Когато бях на 12 започна да ми идва и както при повечето момиченца се получава в началото, цикъла ми не беше регулярен. От тогава винаги ми е идвало така, 1 месец да, после 2 не, 3 да, 4 не, абе не беше редовен цикъла ми. И когато станах на 16 започна да си идва всичко в реда, но се случи нещо, което буквално ми съсипа живота. В края на моите 16 години имах и първото си гадже. Започнах да имам по-интимна връзка с него и след няколко месеца стана белята, заради която ще си съжалявам много, защото хормоните ми се объркаха още повече. Забременях, казах на мама и на 17 години направих аборт, който ми съсипа още повече здравето. След аборта имах час с гинеколог, психолог. Казаха ми, че имало някакъв метод, за да не се получават повече такива грешки дори и да не се използва презерватив или хапчета. Убедиха ме да си сложа един имлант в ръката, който съдържа хормони и един вид е като хапчета, но без да трябва ти да се занимаваш да ги гълташ всеки ден, то си върши работата вместо теб. Убедиха ме, казаха, че седяло в ръката в срок от 2 години, че уж нищо нямало да ми направи, нямало странични ефекти, нямало нищо да ми стане, а и мама каза, че така щяла да бъде по-сигурна, че вече няма да стават гафове. Сложиха ми го. Да ама... то надебелях, то се окосмих още повече от колкото бях, постоянно главоболие, спря да ми идва цикъла, само ми се цапаха гащичките и то постоянно, всеки ден, беше пълен ад! Накрая реших, че ще го махна и гинеколозите ме нахокаха, как това струвало 300 евро пък аз съм щяла да си го махам преди да са се минали 2 години, как уж цикъла ми щял да се регулира ако го задържа в ръката си още 1 година, да си изчакам целия период и тогава, ама аз не издържах и ги убедих, че искам вън от тялото ми това чудо. Махнаха ми го и викат, на, пий е тия хапчета, това са противозачатъчни, те ще ти регулират цикъла, за да ти идва всеки месец. И аз тогава бях като " Моля, как ще пия такова без да ми направите кръвни изследвания, за да проверите нивата на хормоните ми и да бъдете сигурни какво би трябвало да гълтам? " Започнаха да ми се правят на важни, не ми отговаряха на въпросите и ме изпъдиха горе долу. Пих ги една седмица тия гадни противозачатъчни и ме болеше глава и ми беше тъпо и си взех час за гинеколог отново, за който чаках един месец. Казаха ми, че са ми ги дали, щото ако случайно правя секс със някой, да имам защита. Бях в шок, мислех, си че са ми преписали нещо, което ще ми регулира хормоните след като извадих пръчката ама не... те за деца се грижели да не проимам.
Та така до сега, миналото лято уж ми идва 3 поредни месеца и до там, вече 8ми месец без капка и не знам какво да правя хора.
Ходих на личен лекар и поисках да ми направят анализ. Направиха ми и видях, че имам доста хормони, които не бяха в ред, но личната ми лекарка за тях не спомена нищо. Каза ми следното - Нивото на пролактина ти е повишено, но съмвсем леко, а заради това не би трябвало да ти липсва менструацията, все пак ще ти дам час за гинеколог да видим какво ще ти кажат.

Та, преди един месец бях на гинеколог, направиха ми преглед и казаха, че съм имала синдром на поликистозните яйчници.
Попитах ги дали не е заради оня противозачатъчен имплант дето ми сложиха след аборта и дали вероятно заради него така нещата се объркаха и бяха тотално убедени, че не е..
Това, което ми е странно е, че казаха че един от симптомите е, че не можеш да имаш деца, а тогава аз как забременях? Убедена съм, че онзи имплант ми обърка тотално хормоните и заради това се е получило всичко.

След прегледа лекарката каза, че на левия яйчник съм имала малка кистичка, която е почти незабележима и че не би трябвало да имаме повод за притеснение.! Преписаха ми "progeffik", което е прогедтерон, всяка капсула съдържа по 100мг прогестерон и трябва за 5 дни да си пъхам по едно сутрин, обед и вечер, а следващото е "Aylin дневен, 2" който съдържа 2mg dienogest и 0, 03 etinilestradiol ( много трудно го намерих по аптеките, защото бил много нов на пазара). Премериха ми и кръвното, казаха че е високо, да си го следя и да ходя на личен лекар и да ми състави един хранителен режим, но тя много не се погрижи даде ми някаква готова диета и така...
Прочетох в интернет толкова много неща спрямо това и разбира се, пише че синтетичните хормони няма да ми оправят проблема. Много ме е страх, гинеколожката каза, че заради липсата на цикъл съм можела да получа рак и всякакви други неща и заради това да си пия хапчетата, но аз не искам! Не ща да се тровя и да си докарам повече проблеми, четох и за храната, която трябва да ям и също тряба да имам много стриктен режим спрямо този аспект. Спрямо бременност, моля не си мислете, че пиша заради това, нямам намерения да имам деца, а просто да ми идва редовно цикъла. Моля ви кажете ми ако отида на ендокринолог, ще ми помогне ли повече? Ако някой знае как мога да се лекувам по по-натурален начин много моля да ми сподели, защото съм супер пристеснена...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: b7bc5018a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче, ти шашна всички според мен. Насочи се към репродуктивен специалист и то не за правенето на дете, а защото те разбират най-вече от хормонален дисбаланс а как да ги вкарат в ред. Ако си от София, препоръчвам ти д-р Ралица Сенкова или някой от лекарите на Адела фертилити. За съжаление обикновените гинеколози не са толкова добри в тази област. Посети и ендокринолог естествено. Пролактинът ти е малко по-висок от видимият стрес. Не е невъзможно забременяването с поликистозни яъчници, когато си дете. Проблем е в по-късна възраст.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 4093265c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не са се занимавали с кистата и пролактина? Що за лекари. Мини през ендокринолог. Колко пъти ти е завишен пролактина. Поискай ЯМР на хипофизата.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 2de644932d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Приличаш на хипохондричка. Втълпила си си един куп диагнози и въпреки лечението предлагано от лекарите продължаваш да умуваш над конспиративната теория -какво още може да ми има. В този ред на мисли дори ти предлагам консултация с психиатър. Чувала ли си за заболяване на име Синдром на Мюнхаузен? Май обичаш да има струпване на лекари около тебе, които те карат да се чувстваш важна с вечните си здравословни проблеми...
Защо мисля така ли? ! Защото ти пренебрегваш почти всяко лекарско предписание, вместо това търсиш нов лекар, който да ти постави пореднатя диагноза, и с когото също няма да се съгласиш. Ако става за въпрос поликистозните яйчници не са рядко срещан проблем и на мен се е случвало. След като посетих гинеколог и ми предписаха противозачатъчни проблема се реши. Вместо да търсиш по гениколози иди потърси психиатър, понякога душевните проблеми нарушават нормалният биоритъм на организма.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1f16043e2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

4.   Престани да пиеш всякакви противозачатъчни. Тотално си объркала хормоните си.
Високо кръвно на тази възраст е според мен от стрес и храненето ти. Доказателство за това е и пролактина, който е завишен.
Незнам дали ако е малко завишен дори трябва да пиеш лекарства.
Виж в ютюб клипът на д-р Емилова за високото кръвно. Кръвно се сваля с правилно хранене и виж какво обяснова тя, като блъскаш лекарства. При теб тази лепенка е била отново хормонална. Не върви срещу природата и не ставай част от покупката на ненужни хапчета. Успокой се, храни се правилно и нещата ще дойдат на място щом само това е проблемът.
Да ти кажа най-добре е да ползваш презерватив, свали си приложението за следене на цикълът, кога какви лекарства взимаш и се самонаблюдавай. Не се карай с гинеколога а просто намери подходящият такъв. Жалко на 17 г. аборт. Да си го беше родила, да ще ти е тежко, отговорност е, но все пак ти го допусна. На 17 не е чак толкова зле, да ще говорят хората но както от това. Животът продължава. И не това съсипва животът ти, а последствията. Ориентирай се да имаш деца преди 30. Абортите си дава отражение.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ecadeee505
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   ОТ АВТОРКАТА

Tук бях написала много подробно какво стана http://spodeli.net/5/story-132450.html


Та лекарката ми не иска да ми даде час за ендокринолог и на никой не ми пука. Живея в чужбина момичета, затова ми е толкова трудно да успея да намеря правилния лекар и не зная на къде да се насоча. Говорих с позната, която е имала синдром на поликистозните яйчници и ми обясни, че се излекувала като се хранела само с продукти без животински произход, което много и помогнало да си регулира хормоните и спортувала постоянно, вие какво мислите?

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: ecadeee505
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Отново от авторката, момичета не желая да имам деца изобщо, а пък на 17 ни най-малко, историята е дълга и не смятам да се отклонявам от темата. :)
Към номер 4, ами радвам се ако на теб ти е подействало със противозачатъчните, но на мен те не ми действат добре и ако ще трябва да ги пия тях, за да се " излекувам " то предпочитам да си умра без цикъл. Както всички знаем, противозачатъчните ни ги изписват, за да ни идва "фалшивия цикъл", а през същото време ти се обърква цялостно нивото на другите хормони и не мисля, че това е най-правилното решение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: cfa4feedbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

7.   И така, тъй като май никой тук не схвана какво искаш да кажеш, ще ти отговоря аз. И на мен не ми идваше цикъла 2 месеца, но аз веднага отидох на лекар.

1. Високият пролактин нищо не означава, защото, за да ти се измери правилно, трябва да си лежала в покой поне 15-20 мин. преди изследването (не си, нали? ). И аз бях с изследване с висок пролактин, когато не ми идваше.
2. Изследва ли си прогестерона? Според мен той е по-нисък и затова не ти идва цикълът. Прегледай съотношението естроген:прогестерон. Може би имаш значително по-високи количества естроген.
3. Спри да приемаш хормонални лекарства. Те не решават проблема, а създават само временно спокойствие. Бях на 26, когато започнах да пия противозачатъчни с цел контрацепция и тотално си обърках всички хормони. Вече съм на 32 и все още не мога да кажа, че съм се оправила напълно.
4. Започни да се храниш разумно, намали количеството въглехидрати. Т. е. изключи хляб, тестени изделия, картофи, ориз, шоколади, сладки... На твоята възраст това би трябвало да е достатъчно.
5. Консумираш ли достатъчно количество мазнини? Полезните мазнини (зехтин, краве масло, кокосово масло, рибено масло, свинска мас) са необходими за синтеза на хормоните. Не се притеснявай да ги консумираш. Не яж маргарин и палмово масло.
6. Старай се да спортуваш умерено. Дори 15 минути на ден са достатъчни. Ходи пеша, движи се.
Всички тези съвети няма да дадат резултат веднага, дай шанс на тялото си да се адаптира няколко месеца.
Възможно е да си се стресирала и ти е нисък прогестеронът, затова нямаш менструация. При мен се получи същото и ми изписаха дуфастон, пих го няколко дни и след това ми дойде. После пак ми закъсняваше, докато не промених начина си на хранене. Имах и ужасно акне, което значително се подобри след тази промяна.
Ако промениш храненето си и започнеш да спортуваш редовно, какъвто и проблем да имаш с хормоните, ще се балансира. Ако искаш бърз резултат, посети лекар, но нека да ти пусне изследвания и да ти даде диета и план за следващата половин година. Не допускай да пиеш пак синтетични хормони. Пак казвам, те не са решение, а и все още не е минало достатъчно време, за да сме наясно ние хората до какво може да доведат в дългосрочен план.
Успех и пиши какво е станало!

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: ca827a7147
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   А да попитам някой знае ли каде точно може да се махне така наречения “NEXPLANON” понеже не жевея в България но ми се налага да го махна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker