Можем ли да хванем болести от котки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Можем ли да хванем болести от котки
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1149 пъти
Здравейте! Скоро ще взема коте на сина си и въпросът ми е - Може ли да хванем болести от него и ако да как да се предпазим??

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: c63b14c3bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, може!
Първо понеже аз имах проблеми с кожата ще разкажа на кратко и ще обясня..
Не е проблема в животните, а как се пазим ние и как ги отглеждаме, като естествено искат грижи!
В нас е имало много котета и кучета, и както в къщи така и в бабини, от 3/4годишна до 10/11 нямах проблеми, който и сега нямам, но един ден до един блок имаше малки бяха мръсни с конюнктивит, а аз редовно играех с тях още бях дете, нито мислех, нито казах, за да се лекуват... Един ден почнаха, да ми излизат екземи ( малки пъпки), който ставаха на рани, водиха ме на кожен и се оказа от котетата, не от конюнктивита, а от пръста в която ходят!
Пак казвам пръста! Лекарката обясни, че в нея има много микроби, който се трупат по ноктите им и от одраскване, не измити ръце с, който се докосваш стават екземи понякога. Важното което много хора не знаят е, че котката в къщи, която гушкат трябва да има котешка тоалетна, а не пръст! Котето което е вън след като го гушкаш се миеш поне два пъти, нещо което и до ден днешен аз не правя освен ако не се храня, но пък повече не съм имала проблеми, дано и нямам.
Конюнктивита от друга страна също трябва, да се лекува, защото недай Боже докоснеш твойте очи мисля, че също се предава.
Космите! Те са важни купувате си четка, за косми или директно приставка за прахосмукачката ако живее в къщи, защото от космите на котки, кучета при поглъщане може, да станат тении ( кисти).
Живяла съм с много животни както в къщи така и на двора в бабини и сега живея с такова просто учат те, да бъдеш човек, за мен са уникални! Дават любов, доверие и т. н.
Задължително се обезпаразитяват външно и вътрешно, хубаво е да посещават ветеринар, да се къпят, почистват редовно тоалетни или площ с която се намират ако са навън общо взето малко грижи и всичко е наред.
Котките в къщи единствено хапчета, къпане, почистване на косми, тоалетна и всичко е наред...
Тези вън само ги обезпаразитяваме, храним и нямам проблеми с тях влизат и в къщи, но те самите са чисти, ако прибирате коте от улицата видимо мръсно е добре да се изкъпе има котешки, кучешки шампоани, да се обезпаразити, ако има видим конюнктивит, да се почистват очите и тогава всичко ще е наред, ако ходи и на ветеринар проблеми няма, да има.. понеже в къщи се гушкат повече, целуват и т. н. на улицата пак си ги гушкам пак ги галям, но не са в леглото ми после се мия и няма как, да има проблем...
Накратко:
Космите, тоалетната и обезпаразитяване това са важните неща, а ако е вън миене на ръцете задължително след игра не се знае къде е ходило и дали няма да ви хареса някой паразит :)
Това е нищо сложно.. кучетата ми ги къпя ваксинирам, почиствам им и нямам проблеми дори ги целувам, но знам къде ходят, какво ядът същото е с котките и вън и в нас освен от улицата там целувки не давам понеже никога не са чак толкова чисти радвам се, но по отдалеч това е не е сложно.. кучетата, който бяха в нас същото е но в къщи тоалетната и почистването на косми са разликата понеже е много важно!
Космите трябва, да се почистват, да не хвърчат на всякъде и, да не се поглъщат и миенето на ръце от животно на вън, защото тенията е нещо много неприятно и се получава от поглъщане на паразити

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0591dcb679
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може разбира се, иска ли питане. Куп болести може да си докарате. Котето си лиже дупето, а после го целуваш. Ще ви зарази мозъка с паразити и ще станете неадекватни. Българинът е в пълно невежество за паразитите и хигиенните норми за предпазване от тях. Това е и една от трите причини цялата ни нация и държава да е зле и да не може и да не може да се оправи. Котето ще ти вкара в мозъка примерно токсоплазма, но то съвсем не е единствената опасност. На местата където има обществено хранене и пипат храната и заедно с това телефоните си, банкноти, брави на врати и др - това също е развъдник на паразити. И много други примери. Според последни проучвания освен за безброй болести, паразитите са отговорни и за рака.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 30f6b565a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, може - основно паразити.
Ако ваксинирате котката и спазвате лична хигиена обаче няма да има проблеми. Консултирайте се с ветеринар относно ваксинацията.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 969da92cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Обезпаразитявайте котето всеки месец. Ако взимате коте от улицата, уверете се, че няма гъбички по кожата. Те са заразни за хората. Ако в последствие се окаже, че има (често се получават от стрес) - започнете лечение на животното и го пипайте с гумени ръкавици.
Поставяйте и ваксините, когато ви каже ветеринарният лекар.
Като цяло, ако полагате основни грижи, не би следвало да има проблем.
Важно е и на какъв ветеринар ще попаднете. Като взехме нашето коте се наложи да сменим три ветеринарни кабинета. Котето имаше гъбички, които на първите места твърдяха, че не можело да се лекуват, защото котето беше малко. Междувременно се заразихме вкъщи... На третото място я излекуваха успешно, независимо от възрастта. Ако бяхме отишли направо там вероятно нямаше да се заразим.
Добрият ветеринар е добър начин да се предпазите от болести.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3d5cf6328e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Разбира се, че може. Всички животни пренасят някакви зарази, но когато животното е гледано правилно и е домашно, шансът не е толкова висок. Ваксинирайте го, давайте му хапчета срещу вътрешни паразити на определен период от време, изкъпете го и вземете пудра за бълхи. После ви остава да следите котката да не яде стара храна и да не рови в боклука. Няма да обяснявам, че трябва да си миете ръцете преди ядене и да поддържате добра лична хигиена, мисля, че е нещо, което всеки нормален човек прави. Когато вземете котето, отидете на ветеринар и задайте същите въпроси, той ще ви обясни по-подробно. В началото се изисква малко повече следене за здравето на животното, но след време сами ще свикнете и ще забележите, ако има притеснителни промени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker