Хормоните ми объркаха живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хормоните ми объркаха живота
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1599 пъти
Здравейте ще започна от там че когато бях на 17 отидох на гинеколог за пръв път! Бях още девствена и тя ме гледа само през корема. Проблемите ми бяха много нередовен цикъл... имах и пъпки. Тя ми каза, че имам киста изписа ми едни хапчета след които ще ми дойде и противозачатъчни диане, коита да приемам. Според нейните думи, за да ми се изчисти лицето.. имах пъпки и на гърба. След като започнах да го приемам цикъла не ме притесняваше знаех точно кога ще ми дойде беше 3-4 дена, изчисти ми се лицето, гърбът от пъпките. Тези хапчета ги приемах 3 години! Спрях ги поради редица проблеми. От тях получавах гадене, разтройство.. да не говоря за постоянното плачене, нерви и всичко! След това обаче пак всичко се обърка отново ми излезнаха пъпки, започнаха и нови неща, които до преди ги нямах омазнява ми се косата, кожата. Сега отново съм вечно нервна и депресирана! Отново отидох, но на друг гинеколог преди месец два мислих най-лошото, че ще ми каже че имам синдром на поликистозните яйчници, но по време на прегледа ми каза, че съм в идеално състояние да зачена, което ме успокои. Не че смятам скоро да се случи! Но въпреки това ми каза, ме имам киста на левия яйчник и ми изписа дуфасон и след 10 дена прием до 3-4 дена трябвало да ми дойде и да отида на вторичен преглед! Да обаче мина седмица и не ми идва! Страх ме е че ще се наложи операция! Не ми е идвало от края на октомври! Попитах я за хормонални изследвания, които тя ми обясни, че трябва да пусна януари, защото дуфасона повлиява все пак! Но знам ли дали ще ми дойде януари нормално! Много се притеснявам! Косата ми освен, че се омазнява през 2 дни я мия.. много взе да ми капе! Сърби ме гърба! Ужасно е! Аз знам, че имам проблеми с хормоните, но ме е страх най-вече от лечението! Виждам, че тези противозачатъчни само замазват проблема и после се връща с двойна сила! А и не ми понасят! Жени, които имате този проблем как се лекувате? Има ли трайно лечение или е завинаги? Много зле се чувствам депресирана съм, постаянно плача и притеснявам майка ми за която ми е най-болно, че ми търпи нервните изблици! Воабще не ми се чака толкова време за изследвания, но няма как! След като ги получа дали да отида при ендокринолог? Той дали ще ми помогне повече? Нямам представа какво да правя вече! Мисля, че никога няма да имам нормален цикъл и кожа! Все пак не съм тинейджърка вече съм на 22!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 048c3a46b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ето, драги читатели, един типичен пример за жертва на съвременната медицина...

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2a8937a3f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако перифазирате въпроса си как, чрез начина си на живот си обърках хормоните, ще е по-вярно.
Нищо не пишете за живота си, хранене, спорт и други.
По скоро обичате сладко, имате ниско кръвно и болни бъбреци, които водят до гинекологични проблеми.
Ако продължите с противозачатъчни, ще стигнете вероятно до рак на гърдата. За повече помощ, повече подробности.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2fe81eb118
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пълен кошмар е спирането и при мен - омазняване на лицето, косата, косопад. Но за моя изненада цикълът ми е перфектен, както никога не е бил преди -точно 28 дни. Дори с хапчетата беше 30-31. Спокойно, имат си начини за предизвикване, няма да се стигне до операция. Изчакай няколко месеца и всичко ще се оправи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5b4341bcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, на 20 съм, когато бях на 14 ми откриха кисти по яйчниците - на мен пък не ми спираше цикъла веднъж, а по принцип ми идваше рядко и нередовно, имах пъпки, косата ми се омазняваше. Това, което и в началото са ти изписали е било противозачатъчни, които не е трябвало да пише повече от месеца!!! Аз ги бях пила 9 и имах редица проблеми - напълняване, например. Ако не стане, най-добре отиди при професионалист в някоя частна клиника, дори да ти е по-скъпо, по-добре да отидеш при някой, който разбира. Операция се съмнявам да се наложи, но все пак - здравето цена няма! Успокой се, най-вероятно всичко сега се случва от това, че тялото ти е стресирано от всичките тези хормони, 3 години е страшно нещо!! Прави си изследвания, дано са добре, но пак казвам, по-добре проучи и отиди при специалист!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: bbe3c65d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отиди на ендокринолог, за да ти пусне други изследвания. Аз септември месец ходих на гинеколог заради същите проблеми, но лекарката каза, че нищо ми няма, но ми изписа едни хапчета. Трябваше да ги пия 2 месеца и уж пъпките да изчезнат, но изобщо не се махнаха. Та така, отидох на ендокринолог миналата седмица и си казах оплакванията, моите са малко по-различни от твоите, защото виждам и повече окосмяване сякаш и тя ми каза, че имам проблем с щитовидната жлеза и ми написа кои хормони да изследвам. Иначе и моята коса вече окапа пък преди си беше доста обемна, но поне не е мазна. Единствено ме притесняват пъпките, тъй като преди никога не съм имала и окосмяването, но се епилирам и не личи, че имам такъв проблем. Съвета ми е да посетиш и друг лекар. При мен всичко е заради стрес, поне така ми казаха, но като ми излязат хормоналните изследвания ще трябва да пия и други лекарства -. -

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f15a481588
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Още ли си девствена? Трябва ти по-често секс. Не се шегувам.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 0bf5a04505
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако просто се чукаше, нямаше да имаш нужда от хапчета и нерви. Природни средства.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2a5f70d1cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Когато бях ученичка имах същите проблеми като твоите. Разбрах че противозачатъчните хапчета нищо не правят и започнах да търся алтернатива. За съжаление все още имам пъпки, но много по- малко от преди, косата ми се омазнява за два-три дни, но цикъла ми се нормализира, дори забременях.
Помня, че майка ми намери публикации на Пинко розовата пантера в бг-мама. Там той описва много подробно как може да се излекуваш. При мен имаше ефект, но беше преди малко повече от 10 години. Извинявай, забравила съм. Другото много важно е ако пушиш да спреш и да се храниш здравословно (нищо пакетирано) и пий чай от бял равнец, ще ти се отрази много благотворно.

Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c9680d0b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Омазняването на кожата и косата, пъпките, може да не са в следствие на поликистозните яйчници. Може да е от стрес, безсъние или неправилно хранене (много fast food напр. ). Аз нямам поликистозни яйчници, но също страдам от акне на хормонална основа, отделно кожата и косата също са ми мазни. И на мен след 22-23 годишна взе да ми се омазнява повече. Лицето ми е много чисто и почти без пъпки ако водя правилен начин на живот. Щом се появи стрес, веднага ставам цялата в пъпки и не малки, а големи, като кисти. Цялата ми брадичка и шията ми се изприщват. Може и при теб да е от стрес.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker