Заслужава ли си да живееш? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Заслужава ли си да живееш?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1533 пъти
Момиче съм на 17. Всеки ден се питам какъв е смисъла на живота, защо трябва да правя толкова безмислени неща като да ходя на училище
при положение, че нищо не правим, почти по всички предмети ни губят времето, защото е вкаран толкова много материал, че на учителите не им се занимава да ни го опростят и ни карат да учим всичко, а на мен вече ми писна да се опитвам да уча по всичко, за да поддържам хубава диплома, която не ми е нужна, но тъй като дотук винаги съм имала само хубави оценки, ми е съвестно сега да спра да уча и да не се занимавам. От друга страна съм решила да кандидатствам стоматология, за която пък ми е нужно време, защото ми е много трудно да назубря темите, а още повече се ядосвам затова че ги разбирам перфектно, но просто не мога да ги науча както с думите в учебника. От друга страна пък не знам дали искам да работя това, не знам какво ми е интересно. Как мога да знам какво ще ми е приятно да работя без напрактика да съм го практикувала. Избрах тази професия, тъй като са ми интересни тези предмети, а пък ми се и отдават. А напрактика нямам голям избор, защото единствените стабилни професии са програмиране, медицина и право. Но това да го оставим настрана дори да стана стоматолог и да имам стабилен доход, в крайна сметка пак трябва да живея за какво - за семейство, някакви моментни изживявания, но какво се крие зад това, имаме ли някаква мисия, каква и защо. Писна ми всеки ден да слушам едни и същи назначително неща от хората като някакви клюки, кой какво направил и т. н. , да обсъждаме някакви филми, на кое кафе ще ходим. Не издържам да виждам как всички се носят по течението и правят неща, които и те не знаят защо. Вече дори не искам да излизам навън и да виждам хора, но по някаква причина те постоянно се опитват да общуват с мен и ме викат да излизаме, но в същото време им се дразня, но пък ми е гадно да им кажа да ме оставят намира, защото ме поглеждат с някакъв тъжен поглед и почват да ме питат дали им се сърдя, мразя ли ги и т. н., а аз още толкова се изнервям. Ако няма никаква цел на тази земя защо още сега не се самоубия какво губя. Не се чувствам удовлетворена, когато постигна целите си, приемам го като някакво задължение, което ако свърша - нищо, но ако не ги, се чувствам виновна и изпадам в депресии, че не ставам за нищо и ще се проваля. Писна ми да живея в неведение. Просто ти казват живей за мига и се радвай, но на мен това не ми стига. Не искам да се нося по течението. Моля ви дайте ми съвет, ако сте изпадали в такава ситуация. Извинявам се за правописни и пунктоационни грешки, защото го пиша набързо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: f589e551e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мдааа:
Заслужава ли си да живееш след като така или иначе умираш ?
Заслужава ли си да ядеш след като така или иначе огладняваш ?
Заслужава ли си да се къпеш след като така или иначе се мърсиш ?
Заслужава ли си да правиш секс след като така или иначе в един момент свършваш ? ;))

И така нататък ;))

Като цяло животът е дълга прелюдия към смъртта. За да ти е интересно трябва да правиш неща от които виждаш смисъл.
Какви - ти си реши. ;))

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 8fc6907264
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Удоволствието не е в крайната цел на пътуването, а самото пътуване! :)

И аз съм разсъждавал не веднъж по тази тема и не само аз. Всеки един го е правил.
Живота сам по себе си няма смисъл, ние му придаваме такъв. А, и така и така си тук... изживей всичко, опитай от всичко. Има такова голямо изобилие от всичко на този свят. Пък тя смъртта си е сигурна, няма страшно.

Има моменти в които ми се иска да си взема къщичка на някое забутано местенце и да си лежа по цял ден. Да чета, да гледам филми, да се науча да готвя, или да свиря на някакъв музикален инструмент. В други моменти ми се иска да пътувам, трети да изляза и да тичам, да играя футбол, тенис на маса, да тренирам. В четвърти пък ми се иска да работя, да измайсторя неща, да създам. В някой случаи пък искам да съм лош. Да разрушавам, да удрям и хвърлям.

Милион настроения. Милион неща. Милион изживявания. Милион желания. Милион мечти... милиони смисъли.

Живота е твой, избора също. Намери нещо, което те влече и му се отдай било то в работа, в учене, в осъвършенктване, в любовна връзка... в каквото решиш. Вземи си домашен любимец, направи си татуировка - изживей живота си. Взимай с пълни шепи... всичко е за теб!

Или както вика баща ми, когато се напие : От мен да знаеш... яж, пий, живей и не се занимавай с глупости. Не си съсипвай живота за едното нищо, или заради някого.

Успех!! М#21

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 853aa286a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм момче на 17 и бих ти казал, че знам как се чувстваш. Първо ще започна с това, че много голям процент от наборите ни се чувстват така или са депресирани поради различни причини. Аз самият съм депресиран, заради несподелена любов. Не знам какъв съвет мога да ти дам тъй като самия аз не мога да спра да се чувствам като боклук, но помни, че не винаги ще бъде така, нищо не е вечно - това е мисълта която ме успокоява. Всеки има лоши и добри моменти в живота си и някакси трябва да се преминава през трудните, поговори с някого на тази тема или опитай да вникнеш в нещата от друга гледна точка.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 1d9a74caf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само животът си струва, друго и без това нямаме. Трябва да си изтърпиш пубертета, а най-добре да си набележиш дългосрочни цели. За какво си струва? За всичко. За всеки излет в планината, за всяка йога, за всяка сълза. Може би ще станеш майка. Или ще имаш 1000 любовника за всяка поза от Кама Сутра по един. Или ще решиш да се пропиеш. Не ти ли е любопитно какво ще стане утре, кой ще се обади, с кого ще се запознаеш, на какъв театър ще отидеш? Какво ще следваш, дали вашето поколение ще си лети в орбита както сега си летим със самолет. Не искаш ли да видиш Копа Кабана или Китайската стена или Гранд Каньон, Рим... Светът е едно прекрасно място за нас, които сме привилигеровани да се родим в Европа в сегашно време. Имаш всичко необходимо за един хубав живот. Щом ти се е случил, просто гледай какво ще стане. Така и така ще умреш, поне си поживей колкото може.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 11c45917d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Старай се, учи, дори сега да не виждаш смисъла. След време ще го видиш :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7dbed41235
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Заслужава си и още как!! Първо, поздравявам те, че отсега си се насочила към нещо полезно. Не се отказвай! Второ, засега може би ти се струва всичко монотонно, защото реално ти си вързана все още за една среда - за училището, което и аз самата го намирах за безсмислено, но добре, че бяха едно момче и приятелите ми, та поне затова ходех. Там изобщо не учех, а и не съжалявам, не ми е попречило за нищо - кандидатствах няколко неща и във всичките бях приета, но защото знаех как да си правя сметка, по кое да се готвя, къде с какво се влиза и така. Мечтаех си да приключенствам, да пътувам. Като завърших, същото лято отидох сама на море, в морския град имах една приятелка и се видяхме, отделно се запознах и с други хора. Оттогава започнах пак да обичам да ходя на море, преди мразех, но откакто отидох сама, останах много очарована, затова другата година пак направих така. Посещавах разни електронни денс партита, които от години си мечтаех, макар и сама, пак си изказвах много по-добре, отколкото с другите. Човек трябва да се научи да се чувства добре в собствената си компания. Пътувах из различни градове - Пловдив, Плевен, Бургас, Варна, на Варна като бях отскочих и до Русе. Обикалях много и курортите. Зимата отидох да видя морето, пътувала съм сама до морето и обратно за едно денонощие, беше уникално. Дори и села, които никой не ги знае посещавах и си правех походи в планините, обожавам искърското дефиле също. Където исках, там ходех. Отначало мислех, че ще ми е скучно сама, но не, дори се чувствах по-добре, отколкото някой само да ми мрънка. Обожавам партита, концерти, стига да имам пари, отивам. Чак сега, когато съм почти на 21 открих някои хора, с които мога до някаква степен да се забавлявам, но честно казано не е както като съм била сама. Хората обожават да слушат историите ми къде съм била да черпят опит, нищо, че реално съм все още момиче на 20. Живота в по-голямата си част е както си го направи човек, останалото може да е някаква случайност, късмет или НЕкъсмет. Но нищо не е вечно. След всяко зло идва някакво добро и обратното. Да имаш семейство един ден не смятам, че е лошо, и аз някога се плашех от това, но реално не е толкова лошо - не винаги ставаш слугиня на някакъв балкански шоп, познавам двойка с деца, които си обикалят из света, пътуват, понякога с децата, друг път не, имат къща на село, всяка седмица са там двамата и си почиват, имат си семеен бизнес и са добре. Който търси, намира, света не е само черен или само бял!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cd79fc31b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да си правиш кефа и да не ти пука, за това се живее

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: f09e559990
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   М 39
А случайно да си обръщала внимание, че на тази възраст 50% от момичетата разсъждават и мислят като теб? Коя била "изморена" от живота. Друга пък не можела да забрави някого. Че била девствена или никой не я разбирал. Това е етап от живота и хормоните които ти се бъркат на мозъка. Домашни и уроци си имала. Ами радвай се. От 16 годишен съм без баща и доходи които ми бяха нужни да се докосна до живота на другите 16 годишни. Нямаше кой да ми даде. И се впуснах в реалния живот. Намирах си каквато и да е работа, само и само да мога да изляза вечер с "приятелите ми" на кафе. Не говоря за ресторанти и чалготеки. До ден днешен вече 23 години блъскам като идиот, само за да мога да осигуря нещо за ядене на детето и жена ми. И аз исках да уча. Исках и все още искам да стана гинеколог. Но кой би ми поднесъл тези условия? Не си стигнала до етапа да цениш това което имаш. Омръзнало и да учи и айде що да се живее. Стоматологията е една скъпа професия. Хората винаги ще се раждат със зъби и постоянно ще нариват пари за тях. Допълнително рекламират най-големия враг на зъбния емайл. Кой да им обясни, че пастата за зъби е шлаф паста с аромати. Достатъчно е само с четката и вода за уста. Няма да си ги носим в гроба тези зъби. Познавам двама зъболекари. Единият има 15 метрова яхта. Три коли. Два мезонета и още два тристайни. Другият си купи три етажна кооперация със застроена площ от 1000 кв. Не говоря с какви средства разполагат. Все още ли смяташ учението за досадно? Ще оорастнеш. Ще пожелаеш да отгледаш свое собствено дете. От твоите генни и кръв. С цялото си съществувание ще желаеш то да расте щастливо и здраво. Да го научиш да живее по-добре. И всичко това ще е съпроводено с твоето щастие и любов. Използвай го това сиво вещество в главата си. Живота и без това е гнусен и кратък.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2f868251eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Господ дава живот само на тези които могат да го изживеят, сама си прави изводите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d0b2f452af
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Защо винаги пишете набързо, от телефон и т.н.т. и после се извинявате за евентуални грешки!? Ами пишете го от настолен компютър, пишете го бавно и/или го проверявайте за грешки преди публикуване!

Или просто си знаете, че сте неграмотни и така вмъквате извинение и оправдание...

Имайте малко уважение към четящите ви! Те отделят време да ви четат и отговарят, а вие не отделяте достатъчно време да го напишете като хората!?

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: b91ec05b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На твоето му казват "Екзистенциална криза", и всеки е минал през това.В youtube има доста клипове с психолога Jordan B. Peterson, и може да ти помогнат.Както преди мен са писали: смисъл на живота принципно няма.Всичко се свежда до това ти какви цели ще си поставиш в бъдеще.За 1 мой комшия целта е в 8.00 да има пари за една бутилка водка, а за моя съученичка да работи в ЦЕРН. НИКОГА не се отказвай от образованието си!Избери си специалност , и давай нагоре и напред.Най-важно е да съчетаеш това което ти се отдава с това което ти харесва.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6d9822468d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 10
Не знам дали авторката ще сметне мнението ти за полезно, но на мен ми беше. Благодаря ти и успех в живота, не си на преклонна възраст, пожелавам ти да се радваш на живота, и по други начини, освен чрез детето си, което, разбира се нека да е здраво, и да бъде добър човек :)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d47d6add13
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката до 10: Да наистина разбирам, че от твоята гледна точка изглеждам като някаква неблагодарница, която не оценява нищо, но проблемът ми не е училището това беше като пример за нещата, които ни принуждават да правим, а на практика няма никакъв смисъл. Отново ще използвам училището, защото съм най-близо до това. Какъв е смисъла да уча някакви неща наизуст при положение, че не мога да ги разбера само, за да изкарам оценка, , какъв е смисъла хората да си говорят празни приказки просто ей така, какъв е смисъла да имам семейство като 90% от тях се разпадат и проблема е че хората се променят и ти няма как да караш другия да прави някакви неща при положение, че не иска. А ти нямаш и това право, тъй като е отделен индивид. В един момент всичко, за което се бориш може да рухне. И напрактика това ли е целия живот да отгледаш и възпиташ едно дете. Това ли е цялата борба за живот да оставиш нещо след себе си? Тези желания за семейство просто са ти вродени, ако не е създадено, така че децата да ти носят радост, кой би ги създал. Въпросът ми беше какво стои зад тези първични неща. Защото винаги гледаме в малкото и простото и се въртим в един и същи кръг. Някак си не мога да приема, че животът ми ще мине в учене, работа, семейство, моментни изживявания и хобита и смърт.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c12c7ed17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Хей! Пише ти момиче, което също като теб се интересува от интелигентни неща и има интелигентни цели, но е осъзнало едно нещо- няма лошо както викат да се живее от време на време, или стига да не ти пречи на ученето и целите. С този начин на мислене ще си останеш завинаги самотна.. Разбирам те напълно. Да. Едно 80 процента от хората са просто... Под всякаква критика. Чалга, никакви ценности, никакъв морал, прости са. Не можеш да вържеш една нормална приказка с тях. НО има и нормални хора! Аз, като човек, който не е много социален и даже е интроверт и забелязва всички тези неща, никога не съм страдала от липси на контакти и приятели! Винаги съм намирала хора, мислещи като мен. И не ти говоря за хора, които отхвърлят всичко и всички. Излизаме си на чалга чат пат, пием си, не ни пука. Цаката е да намериш баланса. С твоят начин на мислене рискуваш да останеш сама и отритната от всички завинаги, просто защото.. си тесногръда. Тези, които описваш са такива, но и ти самата си такава, не знам дали го осъзнаваш. Не отхвърляй всичко и всички, и се научи да се забавляваш. Няма нищо да ти стане, ако ходиш на чалга чат пат, пиеш си, ако не пушиш, наргилета поне.. Забавно е. Стига да не е всяка вечер. Просто се научи да се отпускаш и да приемаш хората. НЕВЪЗМОЖНО е да няма свестни и готини около теб. Просто ти не ги виждаш според мен. А и от време на време човек има нужда просто да се пусне по течението, можеш да научиш нещо... или да ти отвори очите за някои неща. Пробвай :)

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a14ff97f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Просто си над нещата! Това, че не си част от стадото, ме радва, защото и аз съм като теб! Момче на 35 съм, март месец 2019 ми предстои защита на дипломна работа, която отсега ще трябва да гласи, като постъпя на работа, ще видя какви колеги ще имам-обичам да ходя на концерти, които са безплатни, снимам ги и с камерата си! Това ме разтоварва, не мисля за нищо! Намери си и ти някакво хоби, като изкараш училище, ще запишеш университет, недей да оставаш само със средно! Не слушай другите-къде ходили, с кого ходили! Да си ходят в онези лисичарници! Аз и ти сме с еднакво мислене, просто не обичаме това, което всички правят! Толкова е просто! И телевизия си гледам-филми, сериали, публицистика, разследвания-всичко! И още нещо-всички знаем какво става в училищата-дрога, боища, а вече и убийства! Радвам се, че не си станала нечия жертва, че не си наивна! Просто си предпазлива! Аз също! Добре, че не създаваш. проблеми на вашите-напила си се някъде, после да им се обадят от районното, че дъщеря им не си е у тях, а ходи и се напива! Това е голям плюс за теб, че не си такава-да срамиш родителите си! А другите ги остави да си трошат главите!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a288a61f81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 12, а ти можеш ли да четеш? Темата не е, , Не мога да пиша защото съм неграмотна, , , а, , Заслужава ли си да живееш? , , . Така че, ако не можеш да помогнеш с нищо по проблемите на авторката не е нужно да се самоизтъкваш колко остроумен, грамотен и интересен си ти. Това с нищо няма да допринесе за разрешаването на тези проблеми.
Аз лично споделям мнението на номер 2. До някъде съм съгласна и с номер 7 и 10. Но при 10 имам чувството, че омаловажава проблема на авторката, като го сравнява със своите. При положение, че всеки изживява своите драми индивидуално не е честно да го причисляваш към други 50%, защото за един може да е голяма драма, че днес са го скъсали на важен за него изпит, а за друг, че е дал 50лв. за маникюр примерно и днес нокътя му се е случил и той не може да отиде на важна за него среща. За всеки неговите драми са най-важни! Иначе нямаше да са драми водещи и до депресия. Така, че колкото и незначителен да е един проблем за един, то същия проблем може дори да бъде смъртоносен за друг. А и мисля, че авторката гледа доста по-задълбочено на този проблем, и това личи по логически зададените и въпроси.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: eb3057ea30
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Момиче, имаш нужда от секс и не го знаеш. Когато една жена каже "не знам какво ми е", значи просто ѝ се чука. Елементарно, но в 90% от случаите се оказва реалност.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker