Проблем с очите. Ще се наложи ли пак да нося очила? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с очите. Ще се наложи ли пак да нося очила?
преди: 5 години, 1 месец, прочетена 1056 пъти
Здравейте хора. Знам че тука не е някакъв лекарски сайт и тука почти всички не сте лекари, но имам нужда от помощ понеже не искам да ходя на очен лекар. Не искам, защото знам, че ще ме накарат да нося очила пак.
Проблемът ми е още от раждането. Мама ме роди в края на 7мия месец и от ковиозът имам проблеми с очите. Някои хора го наричат мързеливо око.
За тези които не знаят какво е мързеливо око, това е когато едното ти око се криви, а другото е наред, такъв е и проблемът ми.
Виждам си прекрасно, само проблемът ми е, че понякога едното ми око е накриво и за да сме точни това е дясното око. Лявото ми око си е добре, но лявото понякога се криви.
Не искам да нося очила, защото заради тях бях тормозена в училище, а и си виждам добре.
Не ми предлагайте и операции защото нашите не са банкомати и не можем да си го позволим.
До 7г. възраст носих очила, но осъзнах че и без тях си виждам, махнах ги и почнах да правя едни упражнения. Всичко се оправи тогава.
Сега мога да си призная, че през по-голямата част от деня съм на телефона и компютъра, защото нямам приятели и съм тормозена в училище.
И преди 2 години забелязах, че ми се криви едното око, ама не толкова често колкото сега.
Кажете ми има ли лечение без очила, защото ако почна да нося очила ще си умра сама с котките ми. Тези упражнения които правих на 7 ще проработят ли сега като съм на 15?
Помогнете ми искам да си реша проблема без лекари, защото като ходих по лекари само ми слагаха капки и нищо не се оправяше, а като махнах очилата и правих тези упражнения се оправих.
Не ме приемайте като егоистка, просто нямам доверие на лекарите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 1 месец
hash: 299598499e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж какво, имаш проблем и ако искаш да го решиш трябва да потърсиш специалист, който да ти помогне. Не се дръж като дете, а иди и се прегледай преди да е станало още по-зле. Какво очакваш да ти кажат хората тук- недей да ходиш никъде само ще се оправи или налагай го с билки по бабешки? Искаш съвет за специфичен проблем по интернет? Сайтът е анонимен и всеки може да ти каже каквото си поиска и ти си готова да повярваш? Ами ако станеш по-зле? Това е око.
Иначе ако търсиш мнение при кой офталмолог да отидеш това е друго нещо и е нормално да искаш да събереш повече инфо. Разпитай за лекарите в твоя град или питай хора носещи очила къде се преглеждат и дали са доволни. Харесай си очен лекар и иди. Важно е лекаря по време на прегледа да ти вдъхне доверие и да вникне в проблема ти. Така ли смяташ да си стоиш? Ами ако започне да се криви и другото ти око, ако не да Боже ослепееш?

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: b6323b2685
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нямаш доверие на лекарите дето са учили по десет години, а имаш доверие на непознати в нета? !

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 74be139577
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как да пропуснеш лекаря и ти го казвам с цялата добрина, на която съм способна.
Самата аз имам мързеливо око, също като теб правих различни упражнения и те почти напълно заличиха проблема. Към днешна дата дясното ми око изостава само в случай, че очите ми са натоварени, но специалността ми изиска прецизно наблюдаване и често включва работа на компютър. Така че, както бях забравила за този проблем и близките ми не знаеха, така и изведнъж пак съм във въртележката. При мен има прищипани нерви, астигматизъм и диоптър. Ходих при лекар, който има сходни на моите проблеми. Той ми каза откровено, че единственото сигурно лечение е операция. Нямам нужните средства сега, нямах ги и когато за първи път ми предложиха този вид лечение. При последния преглед диоптърът ми беше минимален, от глупост реших, че не ми трябват очила и сега съжалявам. Ти може и да виждаш в момента, но ако имаш диоптър и не носиш очила, проблемът ти ще се задълбочава с годините. Отиди на преглед. Носи си очилата поне вкъщи пред компютъра и докато четеш. Никой няма да те гледа с тях. Важното е да не натоварваш прекалено много зрението си, а очилата служат точно за това. Да носиш очила не е социално самоубийство, повярвай ми. Децата може и да са жестоки, но ти вече си на възраст, на която съучениците ти биха проявили повече разбиране. Не, че нещо, но едно от готините и "известни" момичета в моя клас си носеше очила по време на час и вкъщи. Отиди на лекар, за да ти даде мнение за лещите и дали в твоя случай са удачни. Не се притеснявай за глупости, погрижи се за зрението си докато е време, за да си спестиш по-големи мъки, когато вече си в зряла възраст.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 1 месец
hash: 877db9ee61
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей! Препоръчвам ти да прочетеш книгата на Норбеков- "опитът на един глупак стигнал до прозрението как да свали очилата".
Чрез упражнения можеш да се възстановиш. Този човек е невероятен и благодарение на него хиляди хора са излекували очите си!
В интернет можеш да намериш информация за него, а и правят курсове.
Обаче е хубаво да се поинтересуваш по специално за твоят проблем какви упражнения могат да се направят, защото е възможно да се налага по-различни от стандартните, които са просто за корекция на зрението и сваляне на очилата.
Бъди сигурна, че можеш да се възстановиш на 100 процента.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 1 месец
hash: 460511e559
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   За упражненията не знам, но за очилата те разбирам. И мен ме беше срам. Поради което докато завърша средното виждах голям зор с дъската (защото не ги носех). Дори успеха ми страдаше в някаква степен. Както и да е. Като влязох в университета сложих очилата още първия ден. Всички веднага ме възприеха такъв и никой нищо не е казвал. Дори в един момент почнах да ги нося постоянно и така до ден днешен. Пък и сега не е както преди 15-20 години. Има страхотно изглеждащи очила, някои жени носят дори без диоптър, за да изглеждат по-така.... Здравето е най-важно!

 
  ...


...
преди: 5 години, 1 месец
hash: a184151945
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката към 5: Имам подобна книга. С нея реших проблемите си като бях на 7. Не знам дали е точно същата но бях на 7.
От авторката: Проблемът ми е, че само от време на време го кривия не през цялото време. Мисля, че този проблем има решение с операция само, но имайки напредвид, че си виждам добре може и да си остана с този проблем и да правя упражнения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker