Сублуксация на челюстта. Имали ли сте? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сублуксация на челюстта. Имали ли сте?
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2239 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 20 години. От един месец ми се случва нещо ужасно. Всичко започна за миг преди около 4 седмици докато се хранех с пица в един ресторант. Не знам последната коричка как я захапах, но се чу едно изхрущяване и страшно заболя. От тогава при всеки опит да дъвча се появява този бодеж, придружен отново с трупор, щракане, хряскане, пукане и едно приглушаване и заболяване в ухото. Един месец съм само на супи и много меки неща- юфка, картофено пюре... Никога преди не ми се е случвало. Вмомента съм с ортодонтски шини, но вече от 10 месеца съм с тях и никога не ме е боляло от тях.
Пих аулини, окита, колаген и хиалурон ампули, магнезий, рибено масло, друго болкоуспокояващо за стави, но няма ефект. Мазах се с гелове за болка.
Направихме рентгени най-после на зъбите и темпоромандибуларните стави. Оказа се сублуксация- частично разместена долна челюст, главичките й са извън ставните ямки при затворена уста, а при отворена преминават извън ставните капсули и отиват чак в бузите. Обиколих със снимката половината лицево-челюстни хирурзи и стоматолози в България, чак професори и доценти. Всеки казва не може да се намести, че и да я намести сега е хипермобилна и постоянно сама влиза и излиза от ограничената капсула. Връщат ме вкъщи да си пия обезболяващите, да мажа геловете и да ходя на някакви нагревки и масажи. Нямало смисъл от операция и водела само до усложнения. На много хора уж се случвало, с плоски ямки. На вас случвало ли се е? Ще мине ли от само себе си след известно време? Вече съм отчаяна и в безизходица. И дали шините ще помогнат или влошат състоянието? Аз ги нося защото имам неправилна захапка и тесни челюсти със струпани зъби. Имам и 4 легнали мъдреца за вадене. А от 2 дни не мога да си отварям устата. Нещо се заключи и спира до отвор 3 сантиметра и е скована :( Страх ме е да не започнат дегенеративни промени и възпаления...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: b834d2c358
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз имах подобен проблем с моята челюст, който се появи при голяяяма прозявка, усетих изщракване от лявата страна и все едно си излизаше от ставата леко. Не съм ходил по доктори тогава. Не след дълго при по твърди храни ме болеше от лявата страна. Сутрин, като се събуждах челюстта ми беше схваната и не можех да я отворя повече от 2-3см. и трябваше бавно и леко да я раздвижвам, но се оправяше за 2 минути, докато една сутрин не пресилих нещата и нямаше оправия 2 дни. Това схващане беше за период от 6 месеца всяка сутрин, но може би беше и от дивана(под прозорец, който духа) на който аз спях и кривата възглавница също, защото откакто имам нормално легло,
проблема си отшумя с времето. Вече 1-2 години не съм имал проблеми, избягвам резки отваряния на челюстта и големи прозявки.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: fe146fe305
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вече 40 години живея с такава разхлопана става. Минах по същият път, докторите само си вземаха направленията и ме караха да се мажа с обезболяващи. С години ставата си улегна, явно си направи ново място, но понякога пак прещраква. Трябва да се поддържат зъбите здрави и да се дъвче на двете страни. Аз дъвча само на едната страна, и може би това да е изместило ставата. Вероятно се правят операции, но не си струва, вече 40 години живея така.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5cf5e1e28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз също съм си размествала челюстта. Стана при ядене на ябълка от глупост. Гледах по дискавъри змиите, как си разтварят челюстта като поглъщат плячка... Стана ми любопитно дали и аз мога и вместо да си отхапя парче като нормален човек, вдъхнових се и опитах да захапя цялата ябълка наведнъж. Е, няма нужда май да казвам, че опитът беше и неуспешен и крайно болезнен. Нещо изщрака, измести се и в същото време усетих много силна рязка болка. Челюстта се беше измъкнала. До края на деня изобщо не бях в състояние да дъвча или да си напъхам храна в устата, даже при говор наболяваше. На другия ден обаче имаше значително подобрение - явно се беше върнала поне отчасти сама в изходна позиция. После около 2 седмици ту беше наред челюстта, ту отново се разместваше, но не беше толкова силна вече болката и голямо изместването. След това си отшумя сам проблемът.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b0c45aa960
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От години ми щрака ставата, обикновено сутрин, докато закусвам. Не е ежедневие, но се случва от време на време. За 5 минути се оправя. Сега обаче от около седмица съм така всеки ден. Получава се и така нареченото "заключване", схващане на ставата, което не позволява да си отвориш устата. Доста е болезнено, докато я наместя. Чудя се дали да отида на лекар или ще отшуми. Смених си възглавницата и аз като номер 1 и ще видя дали ще има ефект.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker