На какво се дължи постоянната ми умора? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На какво се дължи постоянната ми умора?
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 25584 пъти
Здравейте. Не знам дали тук има някаква подобна тема. Не съм ровила. Но реших да пусна моя.

Аз съм момиче, на 19 години съм. От няколко години насам почти 4-5 постоянно ми се спи и то много. Вече не уча. Ходя на работа за по часово (в смисъл не цяла работна смяна) и нямам кой знае колко тежко физическо натоварване там. В къщи също не правя кой знае какво, помагам с домакинска работа, но не е като да имам някакво голямо натоварване. Забелязах че ми се спи много някъде около 9-10 ти клас. Сигурно ще ми кажеше че от мързел, е да по принцип аз съм си леко мързел, но не седя цял ден да лежа или пък пред pc с часове. Когато спа са ми необходими поне най малко 10 часа сън и това ме притеснява, спа по 12-13 часа и щом стана още ми се спи и ми е затърлено. Нали казват че човек колкото повече спи, после още по-трудно става, но на мен под 10 часа съм не са ми никак достатъчни.

В детството си страдах от анемия на кръвта бях доста сериозен случай, много кръв ми течеше от носа и лекарката, която ме лекуваше каза че не е виждала такъв случаи като моя (не искам да звучи пресилено), за мен тези няколко години в които имах тази анемия бяха кошмарни, не можех да ходя на училище, защото ми течеше през няколко часа кръв и имах много съсиреци, то не беше инжекции, горене на капиляри и пак същата работа. Но някаква жена каза на майка, че като дете тя също имала подобен проблем и свалила обеците. Аз го направих, свалих обеците и всичко спря. Явно това е оказвало някакво влияние. После го израснах и пак си нося обеци без проблем. През това време бях изключително слаба, поради загубата на кръв и трябваше да пия постоянно витамини.

След това всичко си беше нормално, пиша това за анемията, защото може би е свързано не знам. Когато забелязах, че след няколко години така постоянно съм отпаднала нямам енергия, посетих лекарката, тя ми казва нищо ти няма, пий витамини, пролетна умора, това е. Да ама аз целогодишно съм така. Пих витамини-нищо, енергийни напитки, повече течности, кофеин пак съм си така.

Когато учех след 7-ми клас средното си образование, учех в друг град съседен на моя, но пътувах всеки ден и това ме изцеждаше като лимон. Сега вече не пътувам работя в моя си град, даже работата ми е на няколко крачки дето се вика и точно това ме притеснява, какво не ми е наред очите ми се замъгляват, постоянно ми е утрепано, трудно се разсънвам...

Някои ми казват имаш ниско кръвно, може да си урочасана магия да имаш, аз в магии и такива неща много много не вярвам... А това за ниското кръвно какво друго може да се направи, освен както горе споменавам пиенето на течности, витамини, кофеин.. това не помага при мен. Много ми е гадно като съм в такова състояние, все едно съм като омагьосана :(

Знам, че не сте лекари и ще ми кажете сигурно да отида на преглед, макар че не е нещо много сериозно, но и да ида пак ще ми изпишат витамини и ще ми кажат неща които съм чувала и преди.
Някои от вас чувства ли се по подобен начин и ако да какво правите за да сте по-бодри?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: f3bfae83d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Заеби тая работа с магиите и урочасванията. Не живееш в Хогуортс =) Най-вероятно причината е в прекаленото многото спане и липсата на витамини. И двете неща са поправими и то лесно. =))

bile

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b634c08a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Ниско кръвно? аз също съм така, след 3 изпити кафета за деня и пак ми се спи. Вярно работя много и то тежък физически труд, но това не е чак толкова важен фактор. В неделя ми е почивен ден и откарвам по 12 часов сън. преди време дарявах кръв-бях пила 2 кафета и закусвала и мед. сестрата която ме бодна каза че имам ниско кръвно и честата нужда от сън си го обяснявам че е заради това

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: b634c08a52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Пак съм аз-забравих да кажа,че нищо не правя,няма какво да се направи,нищо не помага

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4fb7d6e502
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм като теб, и на мене много ми се спи. Ето сега съм в лятна ваканция и се събуждам към 1-2 часа. Направо не знам как има хора, които стават в 9-10. Правих си изследвания, но всичко си е ок. Явно диагнозата е мързел. :D

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 4820f8525a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Здравей, аз съм зряла жена, но често имам твоя проблем. Кръвното ми е 90/60, имам желязодефицитна анемия и следя редовно нивото на хемоглобина и желязото в кръвта си. Съветвам те и ти да го правиш, защото при анемия наистина много бързо се уморява човек. А кръвното ми е ниско от години, още след раждането на второто ми дете. Ма да ти кажа нищо не може да ми го вдигне, освен някой проблем, а това не е за предпочитане. Иначе съм свикнала с него вече, но то също ме прави някак по-вяла и по-бързо да се уморявам. Пий повече течности, храни се здравословно и следи за анемията повече. Успех!

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: fbe4ac4ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не е магия, спокойно, но най-добре е да почнеш от най-тривиалните възможни причини.
Купи си много силни витамини, може да е авитаминоза. Ядеш ли достатачно често червено месо?
Насилвай се ако трябва.
После - ПИЙ поне 1 л. - 1, 5 л. вода, пий и кафе, не е вредно.
Друго - почни да правиш спорт. Това повишава метаболизма. Жегата също си казва думата.
Иначе, всеки има нужда от различно време за сън. Има хора, които спят 6 ч., има хора, които имат нужда от 9 ч, но 13часа са си множко.
Опитай съветите ми, но си направи и една кръвна картина, едно изследване на урината.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: db462c4dba
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изобщо не си само ти така, аз съм същият случай.. От малка съм така - все спа и не мога да се наспа. Всички ми се карат, че спа по толкова много.. Особено като не съм заета до 2-3 следобед не мога да отлепя. Имах една съученичка същият случай, двете все спим в час, все забележки.. Винаги на последният чин двете завити с всички якета на другите деца и спим.. И двете сме с ниско кръвно и като положим повече физически труд или се натоварим ии веднага ми се замъгляват очите и ми се приспива. Почва да ми става студено, независимо колко градуса е, тресе ме и ми се спи зверски, и тя така. Вече съм на 24 и пак е така. Не ме питай как изкарах средното и висшето образование - в спане. А, когато трябва да ставам за работа сякаш ме горят на клада. Водя здравословен живот, и витамини взимам, и спортувам и рано си лягам - ефект никакъв. И се примирих.

Но е хубаво пак да си направиш изследвания както ти препоръчаха. Не ти препоръчвам за вдигане на кръвно и тонус енергийни напитки, коли и такива, тъй като не се отразяват изобщо добре на сърцето. По-добре айрян със сол.. Увеличи витамините или изпробвай по-добри и задължително спортувай.. Също така не спи на много топло, примерно зимата.. Колкото по-студено е толкова по се наспива човек. Не се сещам за друго.. Не се притеснявай толкова, не виждаш ли какво болно поколение сме - всеки втори е така.. Преуморен, с ниско или твърде високо кръвно, с депресия или проблеми с нервите..

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3eb961e91c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И аз съм така :(... Проспах си живота..
Ginger~~

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 1b28e2eff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Оф, и аз съм така, момиче съм, на 23. Наистина си проспиваме живота, права е номер 9. Отиди при личния си лекар и обясни състоянието си, би следвало да може да ти даде адекватен съвет, защото си е доста гадно да се живее така, направо не се търпи. Може да не ти е наред нещо с хормоните примерно.

Моята не е много свястна и каквито и да са ми симптомите и минава и заминава покрай ушите. Има разни хранителни добавки, едни капсули Сарженор май се казваха, не съм ги пробвала, но мисля да го направя, дано да имат ефект.

Спортувай повече, опитай се да имаш някакъв режим на живот, на спане най-вече. Аз съм забелязала, че като си лягам рано, много по-трудно ставам примерно в сравнение ако си легна в 2-3 да кажем. Дано си намреш начин да го преодолееш това.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: baba07cad7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Може да имаш проблеми със щитовидната жлеза

 
  ...

...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 9c20c6b3ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом си имала анемия и си предразположена към нея - това е причината. Липсата на желязо води до сънливост и лесна уморяемост. И аз бях така, но аз съм вегетарианка и е нормално. Просто намерих начин да си набавям необходимото ми за организма желязо от други източници.

Яж повече боб, леща, спанак, коприва. Или си вземи по-силни витамини, които съдържат желязо. Пий ги редовно, като свършат си дай почивка, че и прекаленото приемане на витамини не е много хубаво.
Но не очаквай резултат за няколко дни. Може би след месец-два, тогава. Ако не се оправиш, може да е депресивно състояние и апатия.
Ж25

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: c74fec3172
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   То и аз спя понякога по 12 часа на ден, ама като ми се спие какво да правя.. дори не правя кой знае какво пред 70% от времето ми съм пред pc-то.. :D
Това е само временно на всеки се случвало,
лично на мен понякога 5 часа сън ми стигат...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f0509ad45c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Може да е проблем с щитовидната жлеза, висока кръвна захар, сърдечен проблем... таласемия минор... изследвай се за това, успех и пиши след това какво е станало
дионея

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fdb95326b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   И аз съм така. По цял ден ми се спи, а спя по 15 часа на ден. И пак ми се спи... Не знам на какво се дължи това, но постоянно ми се спи. Очите ме болят и толкова много ми се спи, че ще заспя веднага :(...

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 64ececf193
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Леле, момичета, направо ме съсипахте! Не съм предполагала, че някой може да спи толкова много, аз дори един следобеден сън като хората не мога да изкарам-задрямвам за 20 мин. и това е? Така и вечер-към 23. 00 уж ми се спи, а не заспивам веднага. Сутрин ставам към 6. 00. и каквото и да правя през деня, изобщо не ми идва наум за сън. Единствения период, когато вечно ми се спеше беше през бременноста и по време на сесия. Обаче и аз си мисля, че трябва да има някаква причина за това. Нещо свързано с обмяната

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e7dc54913d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   И аз съм така, много се измъчвам и не мога повече.
В понеделник отивам на лекар.
Да не ме изкарат с психическо заболяване, защото майка ми ще ме убие.

Lolita

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 490743ebcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Аз бих те попитал кога се чувстваш най-бодра и свежа? С каква дейност е свързано това усещане? Имам предвид кое ти доставя удоволствие? Кое държи ума ти буден?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 080336297d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Пий много ВОДА - не кафета, газирани и подобни, а чиста вода, минимум 1, 5 - 2 литра на ден. Яж плодове и зеленчуци, движи се повече, дори да се чувастваш уморена - излез на разходка, карай колело или ролери, ски или кънки през зимата, запиши се на спорт или танци. Ако си с поднормено тегло вземи малко да напълнееш, не пропускай хранене - закуската е много важна, дава енергия за целия ден.
трии1/2

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2cd432bfd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   И аз спя по много 12-14 часа сън. Ужасно е, но аз имам нисък хемоглобин в кръвта :(

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b48a53d78a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Здравей!
Моят случай е много сходен с твоя - като малък често ми течеше кръв от носа, страдах от рахит и анемия. И страхотен запек.
Ходенето по лекари не помогна поради простата причина, че медиците по правило са си късогледи. Искам да кажа, виждат само болестта свързана с тяхната специалност, но никога цялостната причина. Ако имаш пъпки - ще ти дадат крем за пъпки, ако имаш анемия - ще ти дадат желязо да пиеш. Ама защо имаш пъпки и дефицит на желязо, рядко се интересуват - викат пий витамини.
А аз ги имах всичките, плюс умората. И знаете ли какво стана накрая? Оказа се непоносимост към глутена, който се съдържа във всичките бели брашна. Алергията към него предизвиква авто-имунна реакция в тялото, която поврежда вилите на червата. Повредени, те вече не могат да усвояват нито желязото от храната, нито мастно разтворимите витамини. Пък ти си ги пий, полза - никаква. И, разбира се, червата не могат да усвояват храната и винаги се чувстваш уморена. Това е една възможна причина, за която никой лекар няма да се сети (в моя случай го открих сам, след като се самообразовах). Симптомите са редуване на запек с разтройство или само запек (както е моя случай), лошо миришещи изпражнения, но може да протича и без симптоми, доколкото знам.

Това е единият вариант. Вторият е паразити. Да, за тях също никой не се сеща, но те могат да живеят в червата необезпокоявани с десетилетия и да не дават никакви симптоми. И понеже пият кръв, предизвикват анемия, липса на желязо, а токсините, които отделят те карат да се чувстваш уморена...

Помисли за тези варианти.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8043f1259e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   И аз бях така. От анемията. Аз също съм с анемия. Бих ти препоръчала да ядеш храни, които съдържат желязо, например спанак. Мен това ме оправи. Пробвай сутрин да пиеш чай от каркаде. На мен лично ми помага да се чувствам бодра.
*Д*

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 13f614ea31
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: abb72d1a48
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   Ако често мастурбираш, от това е.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 15b8ce54ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (31 гласа)

26.   И аз съм така. Няма нищо общо с мързала дължи се на ниско кръвно, понякога твърде много стрес и се нарича хронична умора. Опитай да пиеш витамини, дори и да не ти помогнат, няма как да ти навредят и гледай да си на чист въздух и да се натоварваш умерено. Редовните разходки в парка, със сигурност ще ти се отразят добре. И най-вече не се шашкай! Ако знаеш колко много сме като теб!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b1f3606a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Трябва да знаете какъв биологичен ритъм на съня имате, т. е. дали сте бухал или чучулига и да се опитате да се съобразявате с тях. Ако сте бухал не е добре да се насилвате да ставате сутрин рано, но вие сте много по активен в по късните часове на деня и през нощта, в този случай е необходимо да си намерите подходяща според биоритъма ви работа. Хората с биоритъм чучулига се будят рано, но вечер също много рано им се приспива. Прочетете, има много информация в инет за биоритмите и ще се успокоите, че нищо ви няма.

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a5b76fb73a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Depresia

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: f1125b4e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Аз съм подобен случай.
Спя до 2/3 часа след обяд и пак ми се спи. Вечер не заспивам много лесно. А и постоянно ми се карат, че спя до обяд и обръщам деня в нощ.
:(

Не знам каква е причината да ти се спи толкова, но аз си плискам лицето със студена вода и то 4, 5 пъти и се освежавам малко. Може да го пробваш и когато ти се спи.

И успех с проблема! Дано не е нещо сериозно!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: e8965ff461
гласове:
1 2 3 4 5
  (44 гласа)

31.   Прегледай хормоните и иди на психолог или психиатър.. много често причините се крият там където не предполагаме

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e85d180c29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Някой беше казал : Силата на една магия зависи от това до колко вярваш в нея ;)

Иначе тези симптоми, които описваш най-вероятно са от сънна апнеа. Иди си направи преглед в ВМА, ще ти дадат един апарат с който да спиш и ще имаш нов вижот.


др. Стефанов

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker