Моля ви за съвет, преди да отида на хирург - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля ви за съвет, преди да отида на хирург
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1606 пъти
Здравейте!
На 25 години съм, жена.

Преди три дни усетих, че нещо ме наболява в ухото около меката част, отзад. Помислих си: "Сигурно ме е захапал комар или съм се въртяла насън и съм застанала кофти". Обеци не нося вече почти година, затова изключих такъв тип инфекция.

На следващия ден обаче напипах мъничко топче, което, когато го докосна, ме боли. Ако не го пипам, не ми пречи. Днес като че ли го усещам още по-оформено. Четох наистина много и според насоките на някои лекари по форумите, при моите оплаквания най-вероятната диагноза е атером (киста на мастната жлеза, появява се поради запушването на отводяващия канал на жлезата).

Лекарите съветват да не се чака много, а да се отстрани навреме, за да не се стигне до усложнения. Същевременно обаче същите специалисти признават, че атеромите почти винаги рецидивират, и много хора със сходен проблем са лягали пет, шест, десет пъти под ножа за отстраняване на атером на едно и също място. И нещото продължава да излиза отново и отново.

Някъде четох, че на една жена нейният лекуващ лекар е препоръчал да маже новопоявилото се образувание с Йодасепт, защото помагало да се капсулова топченцето и да не расте повече. Не знам дали моят случай е на атером, но приликите са твърде много, да не кажа на 99%, а образованието ми е с медицинска насоченост, така че що-годе вярвам на преценката си.

Някой от вас да се е сблъсквал с подобно нещо?
Какво бихте ме посъветвали?

Ще бъда безкрайно благодарна за всеки един коментар, тъй като сезонът и ситуацията са крайно неблагоприятни за ходене по хирургиите. Разбира се, не съм идиот, ако топченцето продължи да расте, няма да чакам и ще търся помощ под ножа, но все пак исках да се допитам до вашето мнение.

Благодаря ви много, наистина.
Здраве, спокойствие и благоденствие за всеки от вас!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7478ece158
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Обърни се първо към дерматолог. Първо трябва преглед при специалист, който ако необходимо да те пренасочи към хирург.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8b0bd69475
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте.
Аз също имах такова нещо на ухото преди години. И понеже бях хлапак, се опитах да го пукна... огромна грешка. Поду се още повече, бях на село и дори не потърсих лекар, знам колко глупаво беше тогава, една седмица беше подуто и накрая случайно се пукна. Мислих че всичко е приключило, но след 4 месеца пак се появи. Тогава отидох на хирург, който го махна. Минаха още 6 месеца и хоп - отново подутина. Но този път беше по-малка, и аз пак бях на село и никакъв лекар и този път... набра малко повече, омекна, пукна се и от тогава вече 10г. не се е появило. Явно е останало нещо и след операцията и е изтекло. Аз мазах с някакъв крем, май банеоцин беше, но не помня вече.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8b0bd69475
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Зависи от големината и това дали създава дискомфорт - дали става подуто и болезнено. Не е спешно, може и само да изчезне, но може и да се махне преди да се е подуло много. По принцип ако е отстранено както трябва, не би трябвало да има рецидив. Но е трудно, защото дори малка част от кистичката да остане, вероятността да рецидивира я има. Иначе не е сложна процедура, слага се малко упойка и се прави съвсем малък разрез.

Ако е малко и не създава дискомфорт, аз лично просто бих го наблюдавал известно време, но започне ли много да расте и да се подува, бих отишъл да ми го махнат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2ffe76244b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз имам на носа. Не му обърнах внимание, появи се преди 2-3 години, още е малко. Онзи ден приятелят ми каза, по телевизията видях една с много голямо такова на лицето като твойто, та и аз проверих нещата и мисля, че е атером. При мен е като малка гнойна пъпка, която не може да се спука. Замислих се. Ще трябва да се консултирам с лекар и аз. Бих го махнала, четох с лазер, ако е още малко. Следя темата.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ee907d7c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей.. При мен за една седмица стана колкото грахово зърно и при пипане ме болеше. Ходих при херург беше 20 21 декември. Каза ми да си посрещна празниците и след това да отида да не ми ги разваля с марли конци и т. н. До тогава при къпане да се облива с топла вода и масажира с леки кръгови Движения. До 5 6 януари го нямаше.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d3766bef3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всичко зависи от това,каква е диагнозата .Може и това да е . Можеш да си купиш прополис от някоя сергия за пчелен мед .Откъсвлазерат едно топченце ,спескваш го на диск и го залепваш на мястото ,отгоре лепенка .За 1 ден ще изтегли гнойта и ще можеш да го почистиш .А ,колко пъти ще ти се появи ,никой не знае.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: eb75a2ed5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Йодасепт е антисептичична паста с концентрация на йод, която няма да те изгори.. няма да навреди, но едва ли ще помогне.

До колкото знам може да се махне с лазер ако е с по-малък размер или просто ще направят малък разрез за да изтече себума, който се е капсулирал и после ще ти кажат какъв антисептик да използваш.

Вирус има, но не може заради вирус да си стоиш вкъщи и да не се видиш с лекар. Ако мине повече от седмица и си в същото положение или се влоши не стой вкъщи.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5677f3f172
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Това е нещо нормално, ако си направиш комплекс клей може да го изтегли. Аз директно съм ги изисквала, боли но изчезва.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: ce00b91433
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Най-добре е да отидеш на лекар. Може и да не е каквото си мислиш. Аз имах мастно образувание под кожата на главата. Растеше, отидох на хирург и ми го махна оперативно. Имах топче колкото леща под скулата, пак запушена мастна пора и стоя доста дълго там. По едно време ми омръзна и с игла от спринцовка му направих дупка и го извадих. Имал съм и на ухото, точно на меката част, където се пробива за обеци, там ме болеше, за разлика от гореспоменатите. Не го пипах, нито стисках и се оправи от само себе си. Изчезна.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3c447b79dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторката:
благодаря на всички ви за бързата реакция и помощта!

За щастие "нещото" постепенно се сви и спря да боли, сякаш не го е имало. Прегръщам ви и благодаря!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker