Септопластика (изкривена носна преграда) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Септопластика (изкривена носна преграда)
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 2984 пъти
3дравейте, имам изкривена носна преграда и това ми пречи да дишам. И двете ми носни прегради са запушени и когато си легна например се измъчвам от невъзможността да дишам, постоянно вдишвам през устата, но ми е неестествено и искам да започна да дишам нормално. Въпросът ми е към тези, които са се подлагали на такава операция, препоръки за хирург и кой не бихте препоръчали в България. Търсех в интернет, но има толкова много хирурзи, както и противоречиви мнения, че се обърках тотално, реших да пиша тук за актуални мнения и такива от първо лице. Много благодаря предварително за съдействието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 86284b4d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В ИСУЛ са най-добрите специалисти в България за уши, нос и гърло.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f120f911da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм минал през такава интервенция, това е проста операция като цяло, счупват носа, наместват костиците и хрущяла и то си зараства.Смятам, че навсякъде могат да се справят добре.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ec6e9e8dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз се оперирах при доц. Джамбазов и съм доволна. Не помня как се казваше асистентът му, но беше страхотен човек и специалист. Понеже имах и гърбичка, а доцентът прави и естетически корекции се разбрахме да я махне и нея. И аз имах проблем само в легнало положение. Радвам се, че го направих, въпреки че възстановяването си е гадничко. Но пък бях започнала да спя почти седнала и ми се отразяване и на гърба и на врата и вече не се търпеше. Лежах 3 дни в Каспела в Пловдив, операцията по това време беше 700лв. по ЗК, но доплатих 300лв. за корекцията и частната клиника.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8f5813a601
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Не се подлагай на мъчения, и мен докторите ме карат да си правя операция точно за крива носна преграда, но като прочетох, че тези операции имат много по опасни последици, отколкото ползи, вече много години се мъчих и търпях. Наистина е много гадно спането, недостига на въздух измъчва организъма и се будех като недоспал. Родих се като си купих кошнички за нос, направени са от силикон, поставят се преди сън в носа и спиш като къпано бебе. Ползвам ги вече година и забравих за всякакви операции. Не се подлагай на операция, опитай първо с кошничките, ако не ти помогнат, тогава вече операция.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 265d882d83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По възможност недей да си правиш операция в България. Тук не са ни толкова добри хирурзите и техниката. В Турция е доста по-добре. Аз преди време исках да си оправям лека гърбица, която имам, но в крайна сметка прецених плюсовете и минусите и реших, че не ми е фрапантен проблема и не си направих операция. Но помня, че се бях насочила към Емре Илхан или енентуално като втори вариант - Мухамет Дилбер. Става въпрос за космически суми. За стандартния българин 10 000 лв не са малко за един нос. Това включва и преводач и нощувки и самата операция. Никак не са малко. Но си по-спокоен, че няма да те орезилят. Успех каквото и да решиш. Дано случиш!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a1c41434e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз си прявих при проф. Джамбазов в Пловдив и сега дишам много по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 770cf2ccfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До номер 4. Как точно тези неща, които си мушкаш в носа ще помогнат на човека? Когато преградата е крива няма как и откъде да минава въздуха, защото буквално нямаш канал! Когато е ред на кривата ноздра да работи съответно носа ти се запушва напълно, защото проходимата ноздра е запълнена с лигавица. Всяка операция крие риск оператора да не си свърши добре работата. Все пак в носа и 2 милиметра са от значение. Аз се оперирах при проф Бенчев и преградата я изправи.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bef84c6ec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   №7, на твоите философии ли да вярвам, или на фактите? Знаеш ли устройството и предназначението на кошничките, че като оня шоп, който гледал жирафа и твърдял, - не, такова животно няма!? Щом е кошничка, значи предназначението й е да държи ноздрата отворена(по скоро разширена), а това държи носа отпушен. Аз на практика го ползвам този ефект, ти философстваш, че това не е възможно. Щом през деня може да диша и няма проблеми, това означава, че носът му не е съвсем запушен от крива преграда, а щом не е, това значи, че може да опита как ще диша при спане, когато е с кошнички. Носът си е негов, каквито операции иска нека си прави, аз само спаделих как аз си реших проблема, пък автора дали ще го пробва този метод, това си е негово решение. Само глупак не би опитал да си реши проблема без операция, а с мерак ще се подложи на операция, която крие много следоперативни рискове!?

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: f67581c705
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Към коментар номер 8. Планките, които са пластмасови и с леко бъбрековидна и издължена форма и влизат в ноздрите да поддържат преградата след операция са около 7-9см. Тоест преградата ти продължава много по-навътре от видимата част. Разбира се, че операцията е последен вариант и аз даже съветвам хора със здрави носове и съвсем леки естетически проблеми да не се подлагат, защото на оперирания нос му личи.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 241b6c5411
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Ако имаш смелост и го искаш, реши твоя проблем. Мен лично ме е страх да давам съвети. Това е риск който може да стане и много добре, може и да не върви на лицето. Аз лично мисля че това беше най-ужасното нещо в живота ми тъй като не знаех коя съм, като бях с превръзката 3 дни и като я махнаха гледах в огледалото и докато се приемеш че все едно си друг човек вече ако е много голяма промяната. Може да не се харесаш пак но трябва да се приемеш вече.. а може да станеш и много хубав но въпреки това не бива да се главозамайваш.. Красотата я иска всеки по света, но реално с душата се живее. За жалост не сме съвършени. И да живееш с комплекси тежи.. но в живота и много красиви хора не биват добре оценени и живеят с други проблеми.. Животът е океан.. Късмет. При мен нямаше почти разлика само първите дни беше много тясен носа и после така се разшири и само много лека малка гърбица ми махнаха. Аз мислех че по-скоро ноздрите трябваше да се стеснят но не са се наели, защото съм получила кръвоизлив и аз не искам повече да си причинявам това.. Може и да трябва още но не искам, за да не стане по-лошо. Който ме харесва така да ме харесва..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker