Гинекологични проблеми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Гинекологични проблеми
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1016 пъти
Здравейте. Искам да поговоря за една много важна тема, за която за жалост не се говори достатъчно. На 17 съм и може би вече от две години имам различни гинекологични проблеми. Звучи разбираемо, знаейки че поне 1/4 от жените в живота си имат някакъв вид гинекологични проблеми (инфекции и т. н), но при мен е малко по - различно. Имам проблем с нервните окончания (за щастие е много лека форма на вулводния, която с правилните лекарства (Нервобекс и интимни гелове с увлажнителни свойства) успявам да овладея за 2 - 3 дни. Кожата ми е много чувствителна и всеки месец в последните три дни на цикъла си правя алергия към прогестерона си ( автоимунен прогестеронен дерматит), което води до много неприятно сърбене, дискомфорт, парене... И към всичко това се прибавя генералния ужас от самия цикъл. Ужасно е. Не издържам повече. Хората около мен си мислят за тестове, партита и т. н, а аз само чета и ровя за лекарства, планирам си плановете така, че да са далеч от цикъла ми и малко или много състоянието ми ръководи живота ми. Независимо, че малко или много съм намерила лекарствата, които ми пасват, те помагат за даден период. Седмица съм добре, после пак се почва. Никога не се оправям напълно, а само за малко. Има дни, в които се чувствам ужасно и имам чувството, че никога няма да мога да правя секс, да имам деца, да се чувствам добре за по - дълъг период от време. Постоянно пари за лекарства и ходене по доктори. Никой не ме разбира от близките ми (освен майка ми, но тя какво може да направи), изследванията излизат чисти и това, което най - много ме дразни е, че българските лекари и гинеколози изобщо не могат да диагностицират и третират Вулводния и разновидностите й (например клитодриния). Повечето от гинеколози вдигат рамене, а това състояние е хронично и жените с по - тежки симптоми страдат изключително много без да получават нужното лечение. Но за малко по - положителен финал, ако има други като мен, които имат симптоми и проблеми, но гинекологичните изследвания излизат чисти, препоръчвам да направите собствено проучване - по форуми, на английски, и т. н. Засега бих могла да препоръчам Нервобекс (но прочетете предписанието, защото има странични ефекти), промивки с овлажнителен гел (защото когато кожата е суха, нещата стават много по - зле). Това е засега, ако можете да споделите опит/лекарства/гинеколози и т. н, които са ви помогнали, много ще се радвам да чуя.
P. S - Моля модераторите да одобрят историята ми, защото е много важна за мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: cbb1702a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При всички положения независимо причината, мисля че имаш и съпътстваща дисбактериоза вследствие на честата терапия с медикаменти... поне такива симптоми описваш.
Трябва ти добър ендокринолог да вкара баланс в хормоните ти и от личен опит Гинофилус за възтановяване на влагалишната флора и просто забравяш за проблема ти.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a7aa55067f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ще ти дам стъпките, с които моя позната се оправи напълно от много сериозно гинекологично заболяване.

Всичко, което включва газирано, алкохол, захар, бяло брашно, натриев глутамат и Е-та, голямо количество сол, мазнина, както и млечни, и техни производни (прясно, кисело, сухо мляко; сирене, извара, кашкавал) се спира за неограничен период от време.

Вместо това се приемат: пресни сезонни плодове, зеленчуци (сурови на салата и печени, може и на супа), немазно печено месо и риба, много зелени листни салати, както и магданоз, керевиз; маслини. При нужда от сладко: черен шоколад със стевия (не със захар). Ако обичаш млечни и ти липсват: замести ги със сирене тофу и ядково мляко. Освен това задължително всеки ден се пие чай от маточина поне по една голяма чаша. Може с лимон, може и без. До 12 на обед се приемат само плодове и кафе или чай, за предпочитане е да не се яде. След 12 може от другото.

Един ден от седмицата (по-добре да е почивен) се ядат само пресни салати за детоксикация.

Прави се и тримесечен курс с добавка Куркума и Джинджифил на капсули (производителят няма значение), по една капула дневно.

Облекчение ще усетиш още на първия месец. Ако имаш малко или повече излишни мазнинки за топене, ще паднат. Кожата става много сияйна, а менструацията - тотално поносима, дори приятна. За да усетиш пълният ефект обаче, нека минат няколко месеца и тялото ти да се детоксикира напълно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1ba93867d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Защо не се обърнеш към хомеопатията? С добър хомеопат съм сигурна, че това ще изчезне. Имат ефект стига да опиташ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 22a5e6bac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има гинеколози-ендокринолози. Аз съм посещавала в МА София и съм доволна. Не пишеш откога имаш цикъл, колко дни ти е менструацията, имаш ли сексуални контакти.
Препоръчвам д-р Каляшева медицинскицентър Дерма София

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 87be109f42
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много благодаря за коментарите ви.
Номер 1 -> Да, имам някакъв проблем с хормоните, ще посетя ендокринолог и ще видя какво може да се направи.
Номер 2 -> Режимът звучи доста прочистващ, ще трябва да пробвам.
Номер 3-> Ходих на хомеопат, сякаш помогна първия месец, но след това смених хапчетата и пак се появиха проблеми. Ще видим този месец как Ще е.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3861253db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На 20 съм, от 6 години имам подобни проблеми. На лекари спрях да ходя, защото всеки вдига рамене когато изследванията ми излязат чисти. Склонна съм към инфекции, кисти и всякакви такива неща. Моето състояние също определя живота ми, но живея с него за момента тъй като преди беше много по-зле, бившия ми приятел ми създаде зверски проблеми, които ме увредиха до една степен, няма да навлизам в подробности, обаче от целия прием на тежки медикаменти естествената ми вагинална среда просто се унищожи. С две думи имаме сходни симптоми
Да, ще можеш да правиш секс, просто не като другите, които просто си вдигат гащите и си заминават. Грижата е огромна.
Аз на всяко уриниране се мажа с лубрикант с алое Вера. Колкото и смехотворно да звучи, само това помага. Има различни вагинални глобули за овлажняване. След полов акт винаги отивам до тоалетната, мия се, сменям бельото, отново се мажа с лубрикант, пия цистирен против цистит, защото съм склонна към цистити много. Винаги гледам да съм добре облечена. Мия се с интимен гел с млечна киселина без други дразнители.
Преди пих много енергийни напитки, спрях ги защото са много киселинни и създават проблеми на бъбреците. Старая се са пия само вода, не пия алкохол, не пия газирано. Храня се само с домашна храна, рядко ям сладко, защото храната също доста влияе.
Сегашния ми партньор знае за проблемите ми и е толерантен към тях. Свиква се.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker