Covid 19 опасността като болест!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Covid 19 опасността като болест!!!
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 2101 пъти
Здравейте на всички Вас!
Има ли лекари и медицински персонал, които е на първа линия в борбата с пандемията от коронавируса, които посещават сайта?
Ако има ще ми е интересно Вие как определяте коронавируса като степен на опасност за човечеството?
Толкова ли е опасен според вас, влиза ли в една категория по опасност примерно с чумата, еболата, коклюш, свински грип, птичи грип, шарка,нипа,бяс, испански грип и др.
Защото според проучване на учени ще влезе в класацията за най-опасните болести?
Също така вярно ли е, че от Бяс 100% умираш, ако не си се ваксинирал?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има - аз. Разбира се, не е толкова опасен като еболата например, но е далеч по-опасен от обикновен грип. 90% ще се разминат без сериозни последици, макар че може и със седмици да не могат да свалят темпертурата и да имат силни болки, но да речем горе-долу 10% го изкарват доста тежко. Някои от тях изобщо не оцеляват. Умират в агония и с тежки болки. Буквално вият от болка и е доста зловещо в последните им дни. Ако пък се излекуват, след това са като парцали, задъхват се, измарят се, не се чувстват добре, някои дори имат психически проблеми. И това говоря за млади хора, спортуващи, без придружаващи заболявания. До скоро младите и без заболявания не ги ловеше или го изкарваха почти без симптоми, но явно вируса мутира и вече доста млади здрави прави хора, които починаха. Има и случаи, в които нямат никакви симптоми и изведнъж колабират и на снимката се вижда, че вече почти нямат бели дробове и са на дни от неизбена смърт. Някои ги удря в сърцето, на други им съсирва кръвта. Едни се влияят от антибиотици, други не. Изобщо много ралично протича при различните хора. Някои пък дори не разбират и им го откирват случайно. Но при въпросните 10%, при които има усложнения е наистина страшно и нищо не помага. Лошото е, че имунитета е доста кратък и има доста случаи на хора, които ги повтаря. При това положение и откриването на ваксина е доста сложно. Напрактика няма какво да спре разпространението на заразата и след време може реално почти всички да се заразим, а после и повторно да се заразят оцелелите.

Хората не вярват, но положението не е за подценяване. Тези, които го изкарат, после друга песен запяват.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f04f9a2593
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Лелеее положението не е добре!
Щом и младите хора умира под млади хора имаш предвид под 30г.нали?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1769b999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Номер 1, най накрая някой от първа линия да каже истината, стига гледахте новини в който реалността е друга, както казва номер 1 по голямата част няма да ни убие, а не както казваха че ще запълнят моргите, и аз познавам човек с положителен тест, той буквално вдигна един път температура и до там, до края на карантината не усети нищо, след това се убеди в две неща: че това което казват по медиите е преувеличено, и че съществува Ковид 19, за протокола мъж 63 години който заради възраста е в рисковата група.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   от номер 1

2, под млади имам предвид до около 40. Но да, случвало се е около 30-годишни спортисти здрави, прави да умрат, макар и по-рядко.

3, всъщност моргите са пълни и няма места, слагаме ги извън камерите. Почти всички отделения се превърнаха в Ковид сектори и реално не лекуваме друго в цялата окръжна болница. В момента, в който се отвори нов Ковид сектор с 30-60 места се запълва буквално до края на деня. До сега пращахме само леките случаи вкъщи, сега вече сме принудени и хора в тежко състояние просто да ги изоставяме да се лекуват вкъщи. Просто няма къде да ги сложим, дори и коридорите са пълни. На ден идват по 30 до 200 заразени, а едно отделение има 30-60 места. Дори и всеки ден да отваряме по 1 сектор, пак не можем да смогнем. Преди бяха на няколко дни веднъж, но от около месец са минимум 30 на ден в добрия случай. Стигали сме 200.

Да, Ковид съществува и се заклевам. Дали не са го създали изкуствено, не знам, но ви гарантирам, че съществува. И е с много спеицифична белодробна рентегенова снимка, не можеш да го сбъркаш дори с пневмония. Дробовете са буквално на големи дупки, сякаш там липсва въобще бял дроб.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 14bf4c559d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Опасен е, ако се вдиша без маска, през недобре уплътнена маска или през подаващ се навън от маската нос, особено продължително време, например в затворени помещения, където няма проветряне. При дишането, с голяма скорост минава по около 1 литър въздух в секунда през ноздрите или по около обемът въздух на една цяла стая за половин час и целият този обем въздух оставя върху малката като монета лигавица в носът и гърлото всички вируси които съдържа в себе си. Дефакто за това време е филтриран от там всичкият наличен вирус в стаята и е оставен върху лигавицата. При толкова тежка вирусна инвазия инфекцията е неизбежна и имунитетът не може да се справи с нея, бива пометен като цунами, затова и често случаите са фатални. При по-малък вирусен товар, чрез носенето на маска, имунитетът има по-голяма възможност да се справи и дори да протече безсимптомно болестта. Затова до миналата година като се носеха маските стриктно поради големият контрол навсякъде и никой не си изкарваше носът навън от тях, тогава нещата бяха близко до пълно овладяване в България. Българинът обаче за това си помисли, че го лъжат, че има вирус, извади си масово носът от маските и...почна да мре като през война. При мощно заразяване вирусът е много опасен за живота. Освен това действа като СПИН-ът. И да не удари силно, ако човек има други болести, тогава си заминава от тях заради вирусът. Не от болестите, повтарям заради вирусът.

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: af1af21ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз го карам и освен запушен нос и това че нямам вкус абсолютно нищо ми няма и ако трябва да съм честна много по зле съм се чуватвала от обикновенни настинки (не че тоя цирк е нещо различно от нормален сезонен грип).

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тези, които не вярват в Ковид, ги съветвам да дойдат на работа с мен само 1 дежурство. Уверявам ги, че ще си променят мнението и ще се съсипят психически при зловещото виене на тези с усложнения. До скоро и самите лекари масово не вярваха в него, но в момента буквално половината ми колеги са заразени и останалите опираме пешкира. С това темпо скоро почти няма да има здрави медици, които да лекуват болните. Аз го изкарах на крак, но пак казвам - 10% нямат този късмет и ще останат с трайни последици, ако въобще са оцелели.

Траурните агенции вече нямат ковчези и погребват направо в чували. В момента положението тук е като в Италия в пика.

Съветът ми към вас е въпреки всичко да не се поддавате психически и да останете позитивни. Забелязах, че хората със слаба психика си отиват доста по-лесно и бързо. И взимайте профилактично витамини Ц и Д и противовирусни като като Авирон или Изопринозин и пийте по 2-3 л вода на ден. Това би намалило риска за вас. Взимайте си маски с филтър N95. Останалите пазят колкото гащи от пръдня, както се бяха изразили.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a342cc07d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Пийте химии (лекарства) спирайте свободния приток на въздух (маски) страхувайте се но кога ще се заговори за повишаване на собствената имунна система, хм?
Между другото, резус негативните са по- резистентни... малкото "потвърдени" (в кавички защото не са потвърдени лично от мен, а по база данни) са изкарали на крак.
В някои клиники по света търсят доброволци да бъдат изследвани защо аджеба така...Ако и в България търсят Rh- с тази цел- НЕ го правете! Не е целта каквото се казва...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: fa999496f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Въпрос към номер 1/4:
А на какво се дължи увреждането на белия дроб, на размножаването на вируса ли и слаба имунна система, която не може да го спре?
А повечето спортисти хич не са пример за най-здрави хора, защото си ПРЕтоварват организма в името на резултати (другата крайност), а много от тях взимат и добавки, повече или по-малко вредни.
И още един въпрос - защо най-накрая не се одобри ваксина, а антиваксърите да си кудкудякат колкото искат, вируса, "мерките" и лечението с по-малко странични ефекти ли са от една ваксина?! Тя не би ли спасила живота на много хора и нямаше ли да спаси много хора досега? Дори и да мутира вируса, това би смекчило положението, би намалило броя на заболелите във времето и така всеки болен щеше да може да получи много по-добри грижи...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 9ad2c99d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Омръзна ми от малоумници,. които не вярват във вируза, не бил страшен, бил измислен, бол лек и т.н. ДА, и аз съм лекар! Да, и моята болница скоро ще бъде почти изцяло трансформирана в Ковид.
Вивусът го има, ужасен е , протича гасно, дори не при всички. Това, че сте млади и ще го изкарате леко не значи че няма да заразите леля си Пенка от блиока, или магазинерката, или майка си, или човека от автобуса. НЯМА места в болниците. И да има легла, скоро лекари няма да има! Една голяма част от когелите ми се разболяха. Който не вярва във вируса да заповяда само за едни дежурство!!! Да му умрат 1-2 човейка в ръцете и цял ден да не седне, както си е в защитното облеко, да не може да пие вида, да не може да се изпикае. После да върви и да разказва, че няма вирус.
И да гледа как бабичките умират пред болницата или у тях си, щото няма легла.
Ама и Арена Армеец да напълнят с легла, ЛЕКАРИ НЯМА, НЯМА И ДА ИМА!

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: ca45535c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Вярно е това за вируса на бяс. Има 100% смъртност. Няма човек, който да е диагностициран с бяс и да е оживял. Да, знам за един спорен случай, но там не е доказано нищо и именно затова е спорен. 60000 човека умират от бяс на година - по 1 на всеки 9 минути. Повечето живеят в Азия и Африка. Половината от тях са деца на под 15 години.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1676bc1f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автора тук пита колко е опасен вируса в сравнение с изброените от него болести!!!
Всички "лекари" му пишат, че не вярвал във вируса. Специално в тази тема невярващи че има вирус НЯМА. Никой не отговяря точно на зададения въпрос. Разпъват локуми, разказват че няма легла и лекари (това което всички знаем). МОЛЯ ако някой знае да отговори конкретно на въпроса! Ако не знае да не твърди че е лекар в ковид отделение.
"Вие как определяте коронавируса като степен на опасност за човечеството?
Толкова ли е опасен според вас, влиза ли в една категория по опасност примерно с чумата, еболата, коклюш, свински грип, птичи грип, шарка, нипа, бяс, испански грип и др. "


И спрете да твърдите от какво точно са починали хората без аутопсии.
Аз вярвам, че има вирус! По тази причина почти не излизам от дома си. Преболедувах свинския грип 2009г с двустранна пневмония в болница и знам какво беше. Виждам че този вирус е по заразен от свинския. През 2009 аз не заразих никой мой роднина или приятел със свински грип. Но мисля че сега хората не умират от самия вирус, защото няма аутопсии, които да доказват такова нещо. Предполагам вируса отслабва някой организми, около 2% от заразените, до толкова, че хората умират от други болести, или от собствените си хронични, или от пневмонии, или други бактериални инфекции. Каква е причината да не правят колкото могат повече аутопсии и да не обявяват резултат от такива?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6d6dbf525c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз съм лекар на 1-ва линия. Да вирусът е опасен и за млади и за стари. Но особено много за затлъстелите и хората с хронични заболявания. Лекуваме последствията от вируса. Все още няма лекарство, което да ликвидира вируса. Да умира се от вируса. Заради него се развиват тежки пневмонии, болните правят БТЕ, миокардити, предсърдно мъждене, като в последствие и инсулт могат да направят. Наистина е много неприятна ситунцията. Това, което искам да ви кажа е, да се пазите и да пазите своите близки. Защото хич, ама хич не е шега работа. За последните 4 дни починаха 5 човека, които познавам във възрастовата граница 49-57. Хора, наистина пазете се. Всяването на паника и постоянното говорене за коронавируса е безумие, но внимавайте, опасен е. Мой колега се беше заразил през лятото. На 29 години. С наднормено тегло. Момчето щеше да си отиде без време. 20 дни лежа в болницата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f8fb21654f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мисля, че съм го изкарала.. при мен симптомите бяха 3 дни като предимно отпадналост. Не не като при грип.. спях по 11 часа на ден, а се събуждах сякаш съм спала само 2-3 часа след това дори кафе не ме караше да се чувствам по-добре.. Имах и странна болка в мускулите, но не силна. Беше ми се подул лимфния възел под челюстта (не знам дали е нещо специфично) и понеже имам херпес който се появява като ми спадне имунитета- и той се появи.
Не мислих, че е корона. Нямах температура, не кашлях. В този момент си бях вкъщи и след няколко дни след като бях по-добре трябваше да отида в друг град.
Оказа се, че може би съм заразила аз семейството ми. Брат ми е човек който тренира от над 15 години, на 30 е. По принцип е много здрав и никога не боледува. И двамата с баща ми са били болни около 2 седмици, не за болница, но с някаква температура, малко кашляне, разтройство умората. Баща ми въпреки че е над 50 го е изкарал не чак толкова зле, аз се притеснявах за него, защото е и с наднормено тегло освен възрастта, има апнея също.
А един от приятелите на брат ми е в отделение и го кара тежко по негови думи, а е около 30 годишен, не мисля че има допълнителни заболявания.
От приятелите ми на моята възраст (25) 3-4 дни преди да се разболея съм била с тях, не знам дали са го изкарали без симптоми или не съм ги заразила, не мога да преценя. ( Те точно в този период не са били със семейството си, че ако са били без симптоми да предадат на някого)


Не работя в отделение, но по това което се е случило около мен е много индивидуално как ще го изкарате. Може да развиете много от симптомите, може и да имате 1-2 и да не мислите, че е това.
Но ако развиете симптомите и ви държи 14 седмици, дори и да не е много тежко е неприятно.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: a342cc07d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Н 8 съм и ви оставям тука нещичко, пък който има два пръста чело ще помисли повечко.
Да напомня все пак че, ваксината ще "пренапише" ARN казват ...
И между другото, почти "невидима" новина за много промити мозъци ще бъде само "ее, най- после ще контролират канцера" и няма да стигне мисълта по- далеч от каквото са им казали да си мислят. Все пак виждам че, има и търсещи истини...за тях да вметна, не са се появили от нищото сега, само са успели да ги визуализират сега...
https://www.newscientist.com/article/2249390-quadruple-stranded-dna-seen-in-healthy-human-cells-for-the-first-time/

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 48ed026f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   5-ти до 12-ти

Ами аз съм отговорил на конкретният въпрос на авторът. Вирусът е СМЪРТОНОСЕН при попадане на голям вирусен товар в лигавицата на носът и гърлото. Описал съм как става това. И да допълня. СМЪРТОНОСЕН е и при нетолкова голям вирусен товар в случаите, ако човек има придружаващо заболяване, или ако има раздразнена лигавица на гърлото, тъй като тогава пропускливостта и на вируси в кръвният поток се повишава многократно. Затова винаги си пазете лигавицата на гърлото здрава и внимавайте с дразнещите я храни като хрян, чесън, лимонена киселина и други подобни остри и дразнещи вещества. При най-малкото засядане на остатък от дразнещ компонент по лигавицата на гърлото се образува малка раничка, която е широко отворен вход за вируси в кръвният поток. А точно на това място става голямото струпване на вирусът в процесът на дишане. Стане ли това, със сигурност сте чао. Вече обясних. Едно е именитетът да бъде пометен като от цунами, съвсем друго е да срещтне леко наводнение което може да канализира. При първият случай, борбата с Ковид е загубена. И второ, изброените от авторът болести -" чумата, еболата, коклюш, свински грип, птичи грип, шарка,нипа,бяс, испански грип" въбоще не са от една и съща категория, за да бъде поставян измежду тях коронавирусът. От изброените единствено едрата шарка и чумата са по-опасни от коронавирусът. Бяс и свински грип по въздухът не се разпространяват. Ето защо е толкова опасен вирусът. Във ваксина не вярвам. Той мутира вече в сто щама с това размотаване. Като тенденцията е щамовете да стават все по-брутални. Сега вече трепе и млади и здрави хора с лекота. Ако още го размотават с това неносене на маски и особено ходене с извадени носове от тях, вероятно ще мутира до щамът Covid-zombie. Баце го изкара наскоро и оня ден просто заряза волана на джипката докато шофира с висока скорост. Добре, че го хвана охраната вътре в последният момент. Ония с кръвясялите очи дето вървяха като замаяни, ръмжащи и неконтакти и чупещи и мародерстващи всичко което им се мерне пред очите след случаят Флойд в САЩ, само леко загатват накъде отиват нещата. Локдаунът ще е като детска игра, мутира ли до този щам.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f29635a3d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Искам да попитам хората, писали по-горе, които са на 1ва линия, какво се случва с починалите хора? Казвате, че и моргите са пълни. Какво се случва с починалите - болницата ли ги кремира? Близките имат ли право да си ги вземат да си ги погребат дори и на свой риск. Моля за отговор.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 02f84cf776
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Към 16 и другите номера, под които е бълвал: това, че вече не се подписваш, не значи, че не те разпознаваме, "чорбаджийо на курникЪТ"...
Ограмоти се малко, пък тогава давай акъл, че като те чета ми се повръща.
Моля, мнението ми да не се счита за конспиративно - вирусът съществува и е опасен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 907f49e387
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Щом вируса е опасен, когато се вдиша без маска как тогава аз живеех с човек, който го изкара и не развих почти никакви симптоми. Аз вярвам във вируса, познавам доста хора, които ги изкараха по много различен начин, но не мисля че това е причината за усложнения

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f9a8a396db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   16 до 18

Аз нарочно пиша небрежно, за да може внуците ти един ден да пишат по моят начин. От такива като мен в миналото, пък ти пишеш думите, както ги пишеш сега, а не завършващи на "Ъ" както са се пишели по времето на втората световна примерно. Те го въведоха това, сега аз го въвеждам другото. Накрая става норма. А като съществува вирусът и е опасен защо рипаш срещу мен, като твърдя същото? За спорта ли?

До 19-ти
Лятото или през слънчевите месеци ли го изкара? Защото, ако да вече съм говорил за това, тогава не удря толкова тежко...обичайно. Ако пък си и държала прозорецът отворен понеже е топло, ми то почти не се е задържал вирус в стаята тогава, нищо че е имало болен там. Както казах фактор номер 1 е колко вирусен товар се отлага върху лигавицата в процесът на дишане. Той е бил само един човек, и ако само е говорил отвреме на време и дишал не се отделя много вирус. Но ако се беше изкихал примерно в затворено помещение без проветряне и ти останала там десетина минути, можеш да си сигурна, че щяха да се борят за животът ти в интензивното. Имунитетът също е различен при различните хора. Докторите за това мрът като молци в момента. Намират се в среда с висока концентрация на вирусът във въздухът и то дълго време. Явно в болниците няма устройства за пречистване на въздухът от вируси. Маската би спасила при екстремна вирусна концентрация но само за по-кратко време. Тя не е магическа. И с противогаз се умира ако се диша чиста отрова през него. А ако отворят само два прозореца на едно и също помещение, нещата ще се променят на 180 градуса, поради течението което се образува между тях. Тогава дори без маска може да не се заразят дори край тях има болни, просто няма да се зъдържа вирус във въздухът, който дишат. Но маската променя винаги нещата драстично откъм животозастрашаваща зараза в положителният смисъл, особено ако е каквато трябва и добре уплътнена за да не влиза нефилтриран въздух покрай нея. Прави голяма редукция на вирусния товар. А това в среда, където няма екстремна концентрация на вирусът, намалява шансовете за заразяване с летален край до около нулата, точно както е при портивогазът при отровен въздух. Най-тъпият вариант разбира се остава с маска и изваден от нея нос. Хем неудобство от носенето и, хем смъртоносно за себе си и околните. Да не забравяме за коварството на инкубационният период. Това значи болен под прикритие без да го знае, сред хората, заразяващ наред. Всякаква карнатина е безсмислена при извадени носове.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 907f49e387
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не съм го карала през лятото и слънчевите дни, защото живея на място, където темперарурите са винаги ниски и лято няма. Прозорци почти не отваряме заради студеното време и с този човек бяхме не само в една къща, но в една стая от която аз не излизах 7 дни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 70179797a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Снощи бях нощна смяна и починаха мъже на 21 и 26 (все още не знам дали са имали някакви заболявания, но на пръв поглед поне нямаха), а санитарката я намерихме колабирала в безсъзнание, а нямаше никакви симптоми преди това. Всички са с коронавирус.

Между другото ми прави впечатление, че в началото медиите преувеличаваха проблема и изкарваха всякакви болни, че е от коронавирус, а в момента е точно обратното. Писаха, че вчера в града ни са починали трима, а аз знам за 7 със сигурност и то не за целия ден. Не знам защо така власите обърнаха палачинката.

От номер 1

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 1676bc1f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   22 Без аутопсия няма и да научиш от какво са починали, двамата млади, примири се. Кой каквото и да твръди, като няма аутопсия няма доказателства. Също и няма доказателства, че са имали коронавирус, защото ПСР теста не е доказателаство. От какво са починали само патоанатом може да изследва.
Ти може да знаеш за 7 починали, но какво пише на съобщенията им за смърт не знаеш, а и за коя дата ще ги съобщят в регистъра за корона вирус също не знаеш.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1769b999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   До 22 здравей и аз така мисля, " Ако правителството по всякакъв начин се опитва да ни убеди че има проблем, то в много случай няма, а пък ако отрича че има проблем, занчи в много случай има", тва е Американки лаф.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 69255a9bfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Ако и двамата с жена ми се разболеем, трябва ли пак да сме в отделни стаи или може да спим в една

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 23459b33cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   До 23

А симптомите на Коронавирус какво са? Брейк в превод означава две неща. Чупя и спирачка. Не натиснеш ли спирачка тоест "Стоп" на Киро Брейка, тогава влиза в действие второто значение-да си счупиш главата, като ти я папълни с небивалици. Чупиш я защото заради тях хората правят грешни заключения и действия. Ми то тоя изкара най-харесваният от Германия наш политик - Billy the Puppet най-големият боклук, бандит и вълк който козината си мени, но нрава не, маските-парцал, който не пази от нищо, а само разболява, а вирусът-конспирация. А сега и, че само аутопсията доказвала, че е коронавирус. Леле леле. При заразяването с коронавирус всяка клетка е все едно потопена в стъклена вата. Всяка една система може да откаже при такива условия. Какво ще докаже аутопсията? Разрушените дробове са по-нататък. Ами придружаващите зоболявания които се превръщат в смъртоносни при коронавирус? Ами след симптомните трайни последствия? Баце как заряза волана на джипката все едно, че не съществува, докато шофираше с висока скорост миналата седмица. Добре, че беше охраната да го хване. Ако не беше се заразил с корона вирус това нямаше да се случи. Жертвите са много повече отколкото ни ги изкарват по медиите. Вие за аутопсии се хващате. Като плъзнат зомбитата при последният щам, тогава ще се изясни картинката на 100% от населението. А дотогава: да бяхте носовете зад маските си държали, не бихте чудо видяли. Днес в хипермаркета пак половината бяха с извадени носове. Предполагам на управляващите им е писнало от хора с такова самосъзнание, и тъй като те са толкова голяма част от населението, са решили да ги оставят сами да се локдаунат. Без да ги локдаунват те, за да не могат да ги обвиняват после тия същите с извадените от маските носове за тоталното мазило което се е получило.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Какви аутопсии, какви 5 лв? Човекът идва с температура, лиспа на вкус и обонянние (най-типичните симптоми), снимката на белите му дробове е изключително типична и не можеш да я сбъркаш с нищо друго. Не реагира на никакви лекарства и трябвало аутопсия да му направиш. Ами то трябва да си малоумен да не разбереш от какво е починал.

Ако паднеш от 18-тия етаж и умреш, трябва ли да ти направят аутопсия, за да разберат, че си умрял от падането?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 758496c84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   До 29

Ако паднеш от покрива, докато го ремонтираш, защото си получил инфаркт и си умрял, пради да ударш земята, пак ли не е добра идеа аз аутопсия? Или ако някой те е отровил?

Травмите от падането са излючиелно типични и не можеш да ги сбъркаш с нищо друго, нали?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 758496c84e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   О не 3000 пенсионера и 200 дебелака умрели с 2 седмици по-рано! Как ще го преживее обществото!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e71ae7812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   До 28

Чак зомби апокалипсис не преувеличавай толкова!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   30, при положение, че няма бели дробове и несъсирена кръв във вените, едва ли е умрял от инфаркт. Дори и усложненията да са се получили заради придружаващи заболявания, пак щеше да живее още някоя и друга година.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1769b999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Факт че като не се правят аутопсии се оставят съмнения и плъзват конспираций, факт че след направена аутопсия патолога каже ли Ковид 19 няма как да го успориш, това е най вишето доказателство, според мен само така ще млъкнат конспираторите, но явно има нещо щом не се дава.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   34. може и да има, а може и да не им разрешават от съображения за сигурност да не се заразят патолозите. Може би аутопсиите са ключа към намирането на лекарство, но това не означава, че вирус няма. Но може да означава, че е изкуствено създаден или поне се възползвт от него. Забранени са от СЗО. Но каквато и да е причината, който и да го е създал (Бог или някой болен мозък) ви уверявам, че вирус има и е опасен и че се умира от него (дали само от него или в комбинация с дрги заболявания, умира се). И това, че сте под 30 или дори под 20 годишни и нямате заболявания не ви гарантира оцеляване. Но въпреки всичко не бъдете песимисти и не се затваряйте, защото и това е не по-малко вредно. Просто внимавайте, носете маски N95 и водете здравословен начин на живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1769b999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   Се си мисля че е най опасен за хората с придружаващи заболявания, а много си мсилят че нямат, поне според мен има бая хора който си мсилят че са здрави, а имат някакво заболяване което още не се е проявило с симптоми, те за това аз очаквам да се правят аутопсии, щото ще разбереме напълно дали Ковид 19 убива само хора с допълнителни проблеми или вече и напълно здрави, не ме разбирайте погрешно вярвам в съществуването на вируса и че е опасен, както съм писал и имам познати с него едни го минаха без проблеми други с проблеми, да чукна на дърво всички са живи и здрави, аз също смятам че по голямата част от населението няма и да усети Коронавируса, но за съжеление ще умрат още хора, поне до ваксината, и за никой няма гаранция че няма да е един от умрелите.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1769b999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   До 35, забравих също да добавя че масово в България се позлват хирургични маски, който нямат никаква биологична защита, а и с шалове, от началото на кризата един път правителството не дефинира защитна маска, не разбирам как се позволяват шалови и други неща който нямат нищо общо с маска, с биологична защита която сте споменали.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

38.   36, в началото наистина умираха само с придружаващи заболявание и възрастни, но явно е мутирал и започнаха да умират и млади и здрави, вкл. 20-30 годишни. Да, при тях е по-малко вероятно, но все пак не са застраховани. Онзи ден починаха мъже на 21 и 26 без заболявания. Може би при 26 годишния баче е допринесло залежаването, понеже месец преди това е имал операция от дискова херния и докато се е възстановявал, се е залежал. А вирусът съсирва кръвта и залежаването също може да допринесе за образуването на тромби. И си мисля, че тези двете неща са довели до запушването на съдове. Но на 21 годишния му нямаше нищо, освен че е затлъстял. Но това не би трябвало да е голям фактор, освен ако няма отлагания на мазнини по съдовете.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   37, абсолютно е така, да. Но пак казвам, това, че властите са безхаберни и че евентуално е изкуствено създаден, не означава, че няма вирус и че не е опасен.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c9cf462145
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Аутопсията не би била за доказване на причина за смърта, а за да се изследва "поведението и еволюцията/мутация" на вируса.
След като не се реализират аутопсии, причините няма кой знай колко да са, елементарна логика:
1 - Знае се за какво иде реч (създаден артифисиално) и не допускат лекари да знаят
2 - яка чистка и няма нужда да бъдат лекувани...
Как се налага "разрешаване на проблем" безусловно?
Създаваш проблема- налагаше решението!

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: b36a382c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Между другото вчера почина и момче на 15.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 655bd3a565
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Лекарите на първа линия и те са част от една прогнила система на здравеопазването и за съжаление всичко изкрадено до момента си казва думата. Съвестните лекари са пратени на война с прашки предадени от корумпираните им колеги и наглите им крадливи началници. Нека не забравяме, че в системата има всякакви и всяко медицинско лице носи някаква вина за това, че в болниците няма лекарства и консумативи. Или със затваряне на очите и мълчене или с присвояване на средства.В някои болници няма кислород. Ще се самоунищожим заради крадене и алчност! Съжалявам всички съвестни лекари, които са потърпевши.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: c1769b999e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

44.   До 42 много си прав, те не са виновни изцяло лекарите ама държавата ги праща на заколение, те за това много напуснаха, и сега са малко, като даваха в новините кадри от Ковид отеделениета, като виждам с какво са екипирани не с прашки ами с чорапи, познавам един лекар и той ми каза че това което им дават не им стига до никъде, те си копували специлни маски и облекла, като полицайте с униформите и кубинките, сметни държавата до къде е стигнала, да не говорим за другите сектори, аз сега съм студент и като минахме онлайн, никой нищо не ми казва в кой сайт ще учим, от дирекцията вдигат рамене и казват оправяй се, и може да ми пропадне годината ,не заради вируса а заради глупавото управление в държавата.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: e6f1107aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   От другата седмица частичен локдаун до краят на март догодина. Предпочетохте го пред прибраните в маските носове на публични места. Вие, вие и пак вие. А междувременно винаги може да стане пълен локдаунът, както и да се продължи като срок. Да ви е честито. Само ме е яд, че заради вас извадените носове, пропадна планът ми за Локдаун-парад пред народното събрание. А това беше единственият път който ни вкарваше в Шенген. Ама с тия извадени носове много бързо заразихте държавата до критично ниво и ви сложиха катинарът по-бързо отколкото очаквах. Тъкмо това стана като мислех да излезем пред народното събрание с лозунги и с надписи агитиращи доброволния Локдаун, от сорта как хората си спират сами бизнесите, без държавата да ги задължава, за да спират вирусът и така да не заразяваме България и Европа. От Бг интервютата на локдаун-парадъри там, попада в новините, от там в СНН и от там новината обикаля целият свят. Това щеше да ни изкара пред пред света желязна нация като японската, което пък от своя страна щеше да премахне многото съмнения и лоша репутация, че сме диви, безотговорни и тъпи балкански субекти-нещото което ни спира да ни приемат в Шенген. И щяха да ни приемат веднага в Шенген. Сега освен Локдаун, изтървахме и Шенген заради типовете с извадени от маските носове. Наслаждавайте се.

Чорбаджията на курникът

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker